Ben de bunu çok düşündüm sınırlar negatif çıkmıştı. Muhtemelen bölge henüz iyileşmediği için testlerde yanlış sonuca sebep oldu. Hiç bilemiyorum doktor da bunu bilemeyiz dedi. Smear ve patoloji bir çeşit yorumlama dedi. Ama sonuç olumsuz olursa mutlaka o operasyon tekrarlanır dedi. Belki birkaç kere daha yapmak bile gerekebilir dedi. Çünkü bölgeden alınan parçayı olabilecek en ince şekilde almaya çalışıyor doktor. Kendini tamamlamıyor çünkü serviks. İlerde rahim ağzı yetmezliği vb. olmaması için büyük bir parça alınmasından ziyade tekrarlayan küçük operasyonlar daha mantıklı. Sen de kendini kötü hissetme. Elbet bir şekilde bitecek. Sonuçta kanserden bahsetmiyoruz bu hastalıkta, ihtimali yok etmeye çalışıyoruz öyle düşün. Operasyon da kolay yani bayıl çık yarım saat sürüyor. Ağrı falan da olmuyor sonrasında merak etme. Genel anestezi altında mı olacak? Benim öyle idi. Ben bağışıklık için düzenli beslenmeye özen gözterdim o kadar başlarda biraz yeşilçay(antioksidan çünkü) içtim falan sonra üşendim :) aşı ol mutlaka.