Kola İçince İlk Bir Saat İçinde Vücudumuzda Olanlar...

ASLI59

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2008
100
0
96
37
İstanbul
--------------------------------------------------------------------------------
Kola içince 1 saat içinde vücudumuzda olanlar...

ılk 10 dakika: 10 çay kaşığı şeker almış vücudunuza girer (Günlük almanız gereken şeker miktarının tamamı kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller.

20 dakika: Kan şekerinizde ani bir yükselme olur, yüksek miktarda insülin patlamasına neden olur. Karaciğeriniz vucudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir yanıt verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur

40 dakika: Kafein absorbsiyonu tamamlanır. Göz bebeklerniz büyür. kan basıncınız yükselir, karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamaya başlar. Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur.

45 dakika: Beyninizde dopamin salgısı artar. Bu tıpkı eroinin vücuttta yaptığı tepkimelere benzer.

60 dakika: Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı).Buda vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinkonun da beraberde dışarı atılması demek.

Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vucüdunuzda kola ile alığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için sussuzluğunuz tekrar hissedeceksiniz. Şekeri ihtiyacını takiben, kafein isteğide başlayacak (sigara da ki gibi)

Ama ne de olsa başka bir kola içersiniz ve geçer dimi?

Son düzenleyen: Moderatör:
bende 6 aya gelicek sanırım kola içmiyorum artık onun yerine %100 meyve sularını tercih ediyorum

Paylaşımın için çok sağol. Uzun zamandır, ara ara kola içerdim ama nadir... Zararlarını bilmiyordum ama kilo aldırdığı için içmeyi azaltmıştım. Artık içmem herhalde. Yine de garanti vermeyim. Tadı çok güzel ve bazen ihtiyaç duyuyorum gibi geliyo. Neden lezzetli şeyler hep zararlı olmak zorunda sanki.

İntihar etmek istediğimde güzel bir taktik olur herhalde... Başvurabilirim. Hemde acısız ve lezzetli bir intihar yöntemi.

bende uzun süredir kola içmiyorum geçenlerde yarım brdkiçtim hararetten dolayı eve almıyorum arkdş getirmişti zaten tadda eskisi kdr hoş gelmiyo onun yerine hararet duyunca günde 1 tane maden suyu içiyom en azından mineral alıyom kaybedeceğime

Ben de bırakmaya çalışıyorum. Ben bide diyet cola içiyordum o daha da zararlı tabi. Aklıma galince ayran veya meyve suyu içiyorum.

biz çok seviyoruz eşimle.okul zamanındada çok içerdik evlendikten sonrada. beni çok çeken bi tadı var. bıraksak çok iyi olacak.

maden suyu daha iyi bir alternatif olabilir aslında bide şimdi maden sularının meyve aromalıları çıktı ya onlarda güzel ama ne kadar şeker var acaba

ah ah daha 11 yaşındayken aşırı kola tüketimden dolayı midemden oldum 30 yaşındayım ve hala mide rahatsızlığı çekerim çok şükür uzun zamandır kola çıktı hayatımdan (gazlı içeceklerin tümü) şimdi düşünüyorumda ne yazık etmişim kendime .insanın kendisine yaptığını kimse yapmıyor aslında

cnm kendine çok dikkat et herşeyin başı sağlık aslında sağlık olmadığı zaman gerisi yalan

ben bi ara akşam yemeğinde diyelim ki 2.5 litrelik kola aldık yemekte 1 litresi bitiyordu ardından ben bilgisayar başında ya da ders çalışırken geriye kalanı bitiriyodum ne var yani sadece 1 bardak içsem yok ben hepsini bitiriyodum. bi sabah uyandım dilim kararmıştı gece o kadar kola içmişim ki. iğrendim bi an. şimdilerde limonata meyve suyu ice tea içiyorum (aslında biliyorum bunlarda da katkı maddesi var ama olsun kolanın yanında masumlar) ama kola resmen bağımlılık yaaa

kesinlikle canım ya çok iyi bir karaa vermişsin şimdi içtiklerin kolanın yanında sağlıklıdır ki bende meyve suyu delisiyim :)

ben hiç kola içmem hiç de sevmem. kolanın her açıdan zararı çok. en iyi içecek su ve ayran. ayranı her yiyeceğin yanında içebilirim neredeyse.. ama malesef bize özgü olan ayran bi çok yerde fazlasıyla küçümseniyor. maden suyu da çok iyi o da abartıya kaçmadan içilmeli..
ama maden suyu diye soda içmeyin arkadaşlar!... aynı şey diill...yasakkelime
bir de meyveli maden suları mesela elmalısı bence çok güzel.. ama kalori değerleri oldukça yüksek haberiniz olsun.. koladan bile fazla sanırım....cokacimcoook

bende seviyorum onları yaa ama içinde şeker katkı maddesi falanda varya ne biliyim tırsıyorum azıcık

günde 4-5 bardak kola içen biri olarak üzülüyorum kendi adıma :)
elveda demeliyim...tiryakisiyim

bencede demelisin hayatım çok zararlı ya bende bir zamalar çok içerdim böyle bardak bardak

Kolayla ilgili internette bir yazı okumuştum sizlerle de paylaşayım... Tuvalet uygulamasını yaptım inanın şahane temizliyor :)

TUVALETİ TEMİZLEMEK İÇİN: Bir kutu kolayı klozetin
içine dökünüz. Bir saat kadar bekleyiniz ve sifonu çekiniz.Koladaki
sitrik asit lekeleri yok edecektir.

KROM TAMPONLARDAKİ PAS LEKELERİNİ YOK ETMEK İÇİN:
Tamponu -coca cola-ya batırılmış marlboro folyosuyla iyice ovunuz.
AKÜ KUTUP BAŞLARINDA ÇAPAĞI TEMİZLEMEK İÇİN: Bir kutu
kolayı kutup başlarına dökün ve çapak yok olsun
PASLANMIŞ BİR CİVATAYI SÖKMEK İÇİN: Coca-colaya
batırılmış bir bezi birkaç dakika paslı civataya uygulayınız.
ELBİSENİZDEKİ YAĞ LEKESİNİ ÇIKARMAK İÇİN: Bir kutu
kolayı lekeli giyeceklerin üstüne boşaltın deterjanı ekleyin ve
her zaman yıkadığınız gibi yıkayın. Coca-cola yağ lekelerinin yok olmasına
yardım edecektir.
Cola ARABALARIN ÖN CAMINDAKİ LEKELERİ
YOK EDER.

AYRICA BİZ BU MADDEYİ İÇERİZ !!!BİLGİLERİNİZE...

1-) Coca-cola ve pepsi'nin ortalama pH değeri 3.4 Bu asitte dişleri ve
kemikleri eritmek için yeterlidir.
2-) Pepsi veya coca-cola'yı içmeden önce bir düşünün.
3-) Dünyada kimsenin tavsiye edemeyeceği
CARBONDİOKSİT içiyorsunuz. İki yıl önce Delhi üniversitesinde "kim daha fazla
coca-cola içecek" diye bir yarışma yapıldı. Sekiz litre coca-cola içen kazandı
ve herkesin gözü önünde öldü. Neden? Çünkü çok fazla karbondioksit
almıştı ve kananında yeterli oksijen yoktu.
Birisi kırılmış dişini bir şişe pepsinin içine koydu
ve diş 10 günde eridi!!! Dişler ve kemikler ölümden sonra en fazla
dayanabilen organlarımızdırlar. Bir şişe kola içerek midenize ve
bağırsaklarınıza ne yaptığınızı bir düşünün...

sevgili blackkity çok güzel bir yazı bu gerçekten uzun zamandır kola içmiyorum artık bıraktım ve ne kadar doğru birşey yaptığımı görüyorum arkadaşlar dikkat edelim bunlara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…