- 19 Nisan 2014
- 4.380
- 12.762
Bu sorunun cevabı neyi değiştirecek ki? Yıllardır olmayacak şeyler yaşıyorsunuz da evliliğinizi devam ettiriyorsunuz. Bu sorunun cevabı “evet uzaklaşmayacak” olsa farklı bir tutum mu izleyeceksiniz?Bu aileden uzaklasmayacak mi, bugun o perdeyi yıkattım demesi uzaklasmayacagini mi gösteriyor
önceki konularınıza bakmadım sadece burada yazınlabları okudum. Nasıl ilerler? Sizin ömrünüz çürür. Kocanızını hayatındaki gelin ve sonrasındaki kadınların böyle çetele ve hesaplarını tutarak 60 yaşına gelirsiniz. Kendi hayatınızın içine ediyorsunuz. Onlarınki bir yasak ilişki olduğu için bugun-2 sene sonra heyecanı kaçacak ve bitecek. Ama siz bunu tolere ettiğimiz için eşiniz bu sefer de yan dükkanda çalışan kadın ile arkadaşlık etmeye başlayacak. Bunun hiç sonu gelmeyecek.İlişki yok eminim, sizce bundan sonra nasil ilerler
Benim anlamadigim esimin kimseye eyvallahı yoktur ne kadin ne erkek, hatta çevresi bu huyundan dolayi egolu bulup konuşmazlar fazla, cekinirler, kibirlidir, neden kac yıldır bu aileye taktı kafayiönceki konularınıza bakmadım sadece burada yazınlabları okudum. Nasıl ilerler? Sizin ömrünüz çürür. Kocanızını hayatındaki gelin ve sonrasındaki kadınların böyle çetele ve hesaplarını tutarak 60 yaşına gelirsiniz. Kendi hayatınızın içine ediyorsunuz. Onlarınki bir yasak ilişki olduğu için bugun-2 sene sonra heyecanı kaçacak ve bitecek. Ama siz bunu tolere ettiğimiz için eşiniz bu sefer de yan dükkanda çalışan kadın ile arkadaşlık etmeye başlayacak. Bunun hiç sonu gelmeyecek.
Esimin bu davranışı, aileyi daha fazla çatışmadan veya hukuki sorunlardan koruma arzusundan kaynaklanıyor olabilir. Gelinle olan duygusal bağını açıkça kabul etmeyerek durumu dağıtmaya çalışıyor olabilir mi diye sordum aslinda konuyuKardesinizle hic konustunuz mu eniste gelin arasindaki bu yakinliktan rahatsizliginizla alakali?
Seni sevmistim demesi de oncesinde aralarinda bir sey oldugunun gostergesi. Illa cinsellik yasandi diyemem ama bi flortlesme falan varmis belli ki
Sirf bu seni sevmistim demesine karsilik bile olsa kardesimle konusurdum ne münasebet hadi kocan masum! diyelim gelin hic degil neyi bekliyorsunuz ben de anlamadım
Rahatsizsiniz madem harekete gecin böyle bekleyerek sonuc degismez
Gercekten baka kaldım ne yazacağımı bilemedim. Siz neyi anlamıyorsunuz? Eşiniz ve gelinin birbirine gönlü kaymış. Aksiyon olmuş olmamış bilemem. Ama aralarında bir duygusallık bir heyecan var. Siz buna bir tepki vermeyip kabullendiğiniz için 5 sene sonra gelin saplantısı bitecek ama başka bir kadın gelecek. Eşinizin hayatında hep böyle heyecanlar yasadığı farklı kadınlar olacak çünkü siz ne münasebet dememişsiniz. Ömrünüz de böyle diğer kadınlarda ne var diye anlamaya çalışmakla geçecek.Benim anlamadigim esimin kimseye eyvallahı yoktur ne kadin ne erkek, hatta çevresi bu huyundan dolayi egolu bulup konuşmazlar fazla, cekinirler, kibirlidir, neden kac yıldır bu aileye taktı kafayi
Galiba esimin gönlümün kayma kismini kabul edemiyorumGercekten baka kaldım ne yazacağımı bilemedim. Siz neyi anlamıyorsunuz? Eşiniz ve gelinin birbirine gönlü kaymış. Aksiyon olmuş olmamış bilemem. Ama aralarında bir duygusallık bir heyecan var. Siz buna bir tepki vermeyip kabullendiğiniz için 5 sene sonra gelin saplantısı bitecek ama başka bir kadın gelecek. Eşinizin hayatında hep böyle heyecanlar yasadığı farklı kadınlar olacak çünkü siz ne münasebet dememişsiniz. Ömrünüz de böyle diğer kadınlarda ne var diye anlamaya çalışmakla geçecek.
Hayatta bazı şeyler biz kabul etsek de etmesek de olur. Babam öldü. Ben kabul edemiyorum. Ama bu babamın öldüğü gerçeği çni değiştirmiyor. Babamın ölümünü kabul edemesem de hayatımı babasız yaşıyorum. Belki kabul etmek için beklemeyi bırakmalısınız artık.Galiba esimin gönlümün kayma kismini kabul edemiyorum
Mesela halı yikatmasi..Hayatta bazı şeyler biz kabul etsek de etmesek de olur. Babam öldü. Ben kabul edemiyorum. Ama bu babamın öldüğü gerçeği çni değiştirmiyor. Babamın ölümünü kabul edemesem de hayatımı babasız yaşıyorum. Belki kabul etmek için beklemeyi bırakmalısınız
Başınız sağ olsunHayatta bazı şeyler biz kabul etsek de etmesek de olur. Babam öldü. Ben kabul edemiyorum. Ama bu babamın öldüğü gerçeği çni değiştirmiyor. Babamın ölümünü kabul edemesem de hayatımı babasız yaşıyorum. Belki kabul etmek için beklemeyi bırakmalısınız artık.
Gereksiz bir empati halindesinizMesela halı yikatmasi..
Bence içsel çelişki, esim gelinle olan bu durum hakkinda karmaşık duygular yaşıyor olabilir. Onu reddettiğinde veya kızdığında içsel bir çelişki yaşadı ve sonrasında pratik bir konuyu ele alarak bu duygusal karmaşıklığın üzerini örtmek istedi.benim anlatmak istedigim bu geline ask mi duyuyor gecici bir heyacan mi, geçici heyecan olsa gelin kac kez daha tehlikeli isler yapacak bilmiyor.. Abi diyor bana diyor kızabiliyor ama hala bu aileye takintili
Anlamadım aşk da geçici. Yani bu sene, 2 sene sonra, 5 sene sonra eşiniz ve gelin arasındaki bu ilişki son bulacak. Ama bu son bulunca gelinin yerine bir iş arkadaşı gelecek ya da başkası. Sizin için sadece kişi değişecek, konu sabit kalacak.Mesela halı yikatmasi..
Bence içsel çelişki, esim gelinle olan bu durum hakkinda karmaşık duygular yaşıyor olabilir. Onu reddettiğinde veya kızdığında içsel bir çelişki yaşadı ve sonrasında pratik bir konuyu ele alarak bu duygusal karmaşıklığın üzerini örtmek istedi.benim anlatmak istedigim bu geline ask mi duyuyor gecici bir heyacan mi, geçici heyecan olsa gelin kac kez daha tehlikeli isler yapacak bilmiyor.. Abi diyor bana diyor kızabiliyor ama hala bu aileye takintili
Suc sadece gelindeyseNe olacaksa olsun ben böyle şeylere gelemem. Ya hasır altı edin ya sesinizi cikarin. Kendimi geçtim kardeşim için böyle birşey yaşanmasına müsaade etmem. Nasıl rahatsiniz. Aslında rahat da değilsiniz ama boşu boşuna kendinizi yiyorsunuz.
Allah yasatmasin sana ve kimseye. Keşke konu sahibi de senin çeyreğin olsaydı ama nerdeyse yıllardır göz yumuyor. Sen ne yazarsan yaz o yine kocasının yatağına gidecek.banyodan konuşmanın ortasında çıkmayıp mesajla geldiğini söylemiş çok da şey etme.Elime bir çekirdek alıp da izleyemem. Dediğim gibi hiç tahammülüm yoktur böyle şeylere. Kendimi şişirip içime de atamam. Bir güzel ayarlarım ikisini de fabrika ayarlarına dönerler. Anlayış gösterilecek alttan alınacak şey var, alınmayacak şey var. Ne o mıç mıç? Eşinden görmediği ilgiyi benim kocam mı gösterecekmiş? Bak görüyorsunuz, yaşamadığım halde yaşamış gibi sinirlendim. Neyse sakinleşeyim.
Of aman sen de ya. Gelin kendi kendine mi o havaya girdi? Aman kocan sütten çıkma ak kaşık kondurma.Suc sadece gelindeyse
Daha bir de kızıyor mu? Allah'ım bismillah. Afedersiniz sinirini yemişim. Eşiniz sizi manipüle etmiş, bastırmış. Ama buna müsaade eden de sizsiniz. Burada onca kişi size anlatmaya çalışıyor bunların normal olmadığını ki kendiniz de hafiye gibi arkalarından araştırıyorsunuz. Kendiniz de rahatsızsınız. E siz görümcenizin eşiyle böyle samimiyet kursanız çok mu anlayışlı olacakmış hiç sormadınız mı? Aa bana abla diyor deseniz her şeyi görmezden gelip de kedi gibi pusup oturur muymuş? Alttan almayın her şeyi, yani bari konuşun edin. Kendinizi ifade edin. Sizi geçiştirmesine de izin vermeyin. Böyle şaak şak " Madem abi kardeş gibisiniz de neden sana telefonda seni sevmiştim dedi de sen de ne demek bilmem ne diye çıkıştın?" yapıştır lafları. O bilemesin ne diyeceğini. Söylemen gerekenleri söyle de rahatla yani. Böyle sen hasta olmayasın.Mesela halı yikatmasi..