• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın temizlik ve titizlik takıntısı

Cok uzuldum.
Ne kadar eziyet cekiyordur kiziniz.
Kendi evi soz komusu olunca neden boyle oluyor.
Disarida ben de daha rahatim ama eve gelince ben de benzer oluyorum.
Of of.
Kendi de cok ama cok mahcup oluuor bır yandan ama ilaç için de cok kucuk gelıyor bana

cok basarisiz bir terapistmis. size verdigi tavsiyede cok cahilce. lutfen tecrubesini arastirarak baska birinden yardim.alin.
Pandemi yuzunden erteledimcunku eve yabancı bırını alma, el sıkısma, sosyal mesafe koy, eve gelınce dus al, sık sık el yıka .. bunlar su an olması gerekenler sureklı bunları yapıyodu zaten pandemide cocugun da kafası karısacak. Tamam bunlar yanlıs ama yapmaya devam et mi dıyecekler?

Hayır ıkı doktora gıttık ıkısı de ılac vermedi baska doktor olmadı mart ayıydı zaten yasaklar basladı sonra da kaldı azcık daha rahatlamasını beklıyorum ortamın
Neden vermiorlar ki. Vardir bir bildikleri illaki.
Ergenlik stresi de vardir simdi onda.iyice kapatmasin kendinisakin.
Disari gidin.nasil olsa yikancaz rahatcakafani dagit diyin mesela. Mesgul olmasi lazim hep birsrylerle.
Simdi evet korona var.
Ilk zamanlar ben de diordum herkes bize guluyordu, kiniyordu simdi herkes bizom gibi oldu. Nasilmis diye. Doktorum bile demisti kadin dogumcu bunu bana
Kizinizin da kafaso karisacak evet demek ki yaptigim.dogruymus diyebilir.
Bilemedim ki. Keske bilsem.

Evet bu bir hastalik ama ben çekemezdim. Bastan bilip kabul etmek ayri, var olan bir sey gizlenerek evlenmek ayri. Senelerce kendi evime bile giremedikten sonra ne anladim o isten ben.

Ayni sekilde benim bu tip bir hastalığım olup esimin hayatini eziyete çevirsem o da cekmek zorunda degil.

Isten yorgun argın gelip evde ayaklarimi bile uzatamadan annemlerde bekleyecegim, niye, senelerdir hastalığı olup sakladigi ve tedaviye yanasmadigi icin.

Konu sahibi cocuk isini askiya alin, esinizle de daha ciddi bir tedavi icin konusun bence

Ben ailenizden neden gizlediniz ona takıldım yani bu bir hastalıksa ailenizin bilmesinde ne gibi bir sorun var tam tersi siz türlü bahanelerle ailenizin evinize gelmesini engelleyerek onların içinde şüphe oluşmasına neden oluyorsunuz belki de kafalarında kimbilir neler kurup düşünüp üzülüyorlardır. Bence ailenize durumu anlatın bilsinlerki kızlarının evine neden gelemediklerini en azından elinizde olmayan bir sebepten dolayı diye içleri rahat eder.

Keşke böyle bir rahatsızlığı olduğunu en baştan söyleseymiş size. Eğer buna rağmen evlenirseniz bilerek kabul etmiş olurdunuz ama böyle kandırılmışsınız maalesef.

Gecis donemi cozumu olarak aklima gelen fikir:

Esinizin butun evi kontrol etmeye calismasi ve sizi kisitlamasina alternatif olarak, esinize evdeki bir odayi ayirin, o odayla ilgili kendi kontrolu olsun, kendi bolgesi olsun.

Boyle bir sey deneseniz takintisini hafifletmesi icin ise yarar mi acaba?

Gecis donemi cozumu olarak aklima gelen fikir:

Esinizin butun evi kontrol etmeye calismasi ve sizi kisitlamasina alternatif olarak, esinize evdeki bir odayi ayirin, o odayla ilgili kendi kontrolu olsun, kendi bolgesi olsun.

Boyle bir sey deneseniz takintisini hafifletmesi icin ise yarar mi acaba?
Bence tek odayla yetinmez adam. Bunun mutfağı var, banyosu, wcsi var. Oraların temizliğinden(!) emin olmak ister.

Ben de bu diziyi çok merak ediyordum fragmanları dönüyordu, bu konu ile ilgili olduğunu bilmiyordum. Bugün izledim, korkunç bir şey, fasulyeleri tek tek sabunla defalarca yıkadı sonra yere döküldü, hepsini attı. Ben temizlik konusunda eğer aşırıya kaçarsam şunu düşünüyorum yendiğimiz şeyler ne ortamlardan üretiliyor, toplanıyor, satılıyor mesela o fasulyeyi toplayan kişi elini yıkadı mı, hangi sepetlerde toplandı, sen almadan önce kaç kişi dokundu, yer pisse önceden toplanırken kullanılan kaplar daha pistir. Bunun sonu yok diyip salıyorum.
Böyle düşünürsek sonu gelmez ki mesela prinç tarlası çeltikler dedemin çeltikleri vardı bildiğiniz balçık ayakla giriyorlar kurbağa böcek sinek her türlüsü var ama artık ziraii kimyasal daha çok beb düşünmemeye çalışıyorum çoçuklarım küçük evin dağınıklığını bazen takıp stres oluyorum ama çok saçma temizlik pis olunmayacak kadar yapılacak gerisi abartı insanın doğasına zarar

Aynı sorunları on bes yasımdakı kızımla yasıyorum ne eve bırını alabılıyorum ne kımseye dokunuyor ne de o yokken evde kalabılıyorum uzun sure terapı gordu ama cok faydası olmadı. Teshıs de yapılmadı tam. Terapıst bıze otur rahat rahat ıstedıgını yap dedı bunu yapınca da garıbım odasına kapanıp saatlerce agladı esyasına dokundum dıye. Sadece bana degıl babasına da oyle. Sevdıgı bırkac arkadasına degıl sadece. Sıze teshıs ne konuldu acaba?
Anladım inşallah kızınız da düzelir tez zamanda, eşime okb teşhisi konuldu

Çok üzüldüm okurken.
Yani dışardan her girdiğinizde komple üst çıkarmak, o yokken eve girememe, onun evi onun kuralları olduğu için evi benimseyememe. Aslında sorun sadece titizlik değil gibi. Adam yalnız yaşamaya alıştığı için biriyle yaşarken ortak kurallar yaratmaktansa bireysel kurallarını da devam ettiriyor.
İlaçların dozunun kesinlikle artması lazım.
Çocuk konusunda çok iyi anlıyorum sizi. Haklısınız da. Bilemiyorum ne diyeceğimi çok üzüldüm gerçekten.

psikiyatrist sizinle görüşmemiz hiç anladığım kadarıyla bi kere 2-3 dk aldıysa sizi konuşturmamıştır.
belki de esiniz durumun ciddiyetini yeterince anlatmamıştır? Bir de sizin ağzınızdan dinlese daha farklı olmaz mı? Mesela eşiniz buraya bu derdini anlatacak olsaydı sizin kadar şikayetçi yazar mıydı, sizin rahatsız olduğunuz şeylerden o da en az sizin kadar rahatsız mı? Belki de sadece temizlik takıntısı olduğunu söyledi, hayatınızı bu kadar felç ettiğini söylemedi. Çünkü 7 ay boyunca düşük doz devam edeceklerini zannetmiyorum. Muhakkak arttırarak devam ederlerdi gibi düşünüyorum
Evet sizin dediğiniz benim de aklıma geldi sordum eşime herşeyi tam detayı ile anlattım demişti. Bilemiyorum belki de eşim istemedi ilaç dozunu artmasını olabilir de

Imkansiz yani 50 ile kalinmasi. baslangic dozu o. O da ilk 2 gun. Ben 200e cikmistim. Artiir hocam arttir diyordum yeter ki normalleseyim.

Konu sahibinin esi ya ilac icmek istemiyor bilerek 50de takildi.
Ya da doktor da sknti var.
Yoksa 7 ayda rahatlama olmaliydi bence🙁
Ben de öyle düşünüyorum

Psikolog da seans sonrası eşini de içeri alıp bi 10 dk da eşiyle durumu konuşması gerekiyordu 2 3 dk ile sınırlı kalması da yanlış ilaç da değiştirmemiş ve 7 ay gibi bir süre acaba eşi ilacı içiyorum deyip içmedi mi dicem ama 50 mg böyle bir ileri okb için yeterli değil
Haklısınız

bence çözüm için eşinizin hastalığın üstüne gitmesi gerekiyor. Kabul ettiğiniz sürece sadece ilaç tedavisi işe yaramayacak . İlaç sihirli değnek değil. Malesef çok çaba lazım. Korkularımızın en iyi çözümü üstüne gitmektir . Ama tabiki bunu yapmak hiç kolay değildir. Masumlar apartmanı dizisinin kitabını okumuştum. Gülben bu hastalığı yeniyor. Büyük abla da büyük ölçüde yeniyor. Ama Gülben’in yenmesinde eşinin eve pis girmesi çok etkili. Hatta hatırladığım çamurlu ayakkabılarla eve giriyor eşini yatağa yatırıyor her yeri çamur yapıyor. Okb hastası için zor bir durum . Kriz sebebi belkide . Yani üstüne gidilmesi lazım. Bunu doktor daha iyi bilir.Doktora bir danışın bence .
Evet görüşücem doktoru ile

Back