• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın temizlik ve titizlik takıntısı

Çok geçmiş olsun benim babamda da var, amcamda da vardı. 30 yıldır ne çektiğimi ben bilirim sizi çok iyi anlıyorum. Annem bilerek evlenmiş. Çocukluğunda yada yaşantısında sonradan yaşamış olduğu travma mı tetikledi acaba? Genellikle şiddet, taciz vs travmalarda görülüyor. Çevre en büyük etken. Onu rahatsız eden bir durum takıntısını tetikliyor olabilir. Altında yatan sebep nedir? Dışarıda çok iyi saklıyorlar maalesef karşı taraf pek anlamıyor. Kendisini hazır hissettiğinde normal davranarak üstesinden gelebilir aslında. İyileşene kadar cevap vermeyerek gelen düşünceleri önemsememesi izin vermesi gerekiyor. Hatta bir kere de silip atabilir tabi bu da dirençlikle alakalı. Mutsuzluk anında daha çok ataklar gelir. Aramızda psikiyatri yada psikolog varsa bu hastalık genetik yada kalıtımsal mı yoksa sonradan olan bir şey mi merak ettim. Hayatı ciddi bloke eden bir hastalık. Ama düzelmek için çaba olmalı. Mükemmelliyetçilik zorlaştırıyor hastalığı. Davranış bozukluğu olduğu için kendisini rahatlatmak için istediklerini size yaptırıyor. Takıntılarında çeşitleri var.
Eşim de öyle söylüyor stresli zamanlarında daha çok tetikleniyormuş

Çocukken yanlış tuvalet eğitimi, annenin çocuğu dışlaması öfkesini çocuktan çıkarması, sert davranması, annenin çalışması sonucu çocuğun büyük sorumluluklar alması, kendini aşırı sorumlu hissetmesi, ailenin çocuğa dinî ğitim verirken çok katı olması gibi gibi daha bir çok sey hastalığı tetiklemiş olabilir.
Annesi bu dediklerinizi yapacak bir insan değil, az çok tanıdım kendisini

Size iyi davranıyorsa iyileşene kadar destek olun. Boşan gitsin demek kolay olur. Bazıları aşırı öfkeli olup çevresine zarar veriyor, şiddet uyguluyor, taciz ediyor. Etraf kendini çok iyi saklayan insanlarla dolu. Herkesin başına gelebilir o yüzden tek taraflı düşünmemek lazım. Bugün konuştuğumuz bir çok insanın ruhsal sıkıntıları var, stresli bi ulkede yasiyoruz, hastalıklı aile yapısına sahip bi ulkeyiz gayet normal
Bunları da düşünmüyor değilim, beni el üstünde tutar üzgün görmeye dayanamaz mesela gülmem için elinden geleni yapar ama durum bu işte ben elimden geleni yapıyorum

Katıldım

Ben de daha hafif aksettirdiydiniz düşündüm zira ilaç hafif doz imiş

Bir de korona süreci hiç takıntılı olmayan da dışarıdan gelen ürünü yıkadı, kapıdan girince çılgınca yıkandı

O nedenle göze batmayıp düşük doz başlamış hastanın iyi geldi rahatladım söylemine itibar etmiş olabilir

Bir de dışarıda sıkıntısı olmadığı için doktorda ya da terapistte sorun yaşamayıp her yere dokunuyorsa gözlem de sonuç vermeyebilir yani adam zaten işe de yemeğe de gidiyor paraya da dokunuyor vd
Aynen öyle dışarıda çok rahat hiç sorun yok. Ama tek tek herşeyi anlattım doktora dedi bilemiyorum

Benim annem 10 yıldır bu şekilde yaşıyor ve hiç bir şekilde düzelme olmuyor herşeyi denedik. Eşinizle aynı şeyleri söylüyor zaman verin düzelecek diyor ama 10 yıl geçti hala aynı arada daha fazla atak yapıyor. Allah yardımcınız olsun ben bekarken kafayı yiyecek gibi oluyordum aynı evdeyken.
İnternette çok araştırma yaptım bu konu ile ilgili çok da iyileşen göremedim tam anlamı ile, bu da umutsuzluğumu daha da artırıyor. Annenize de acil şifalar dilerim çok zor

Bazı yorumları okudum güldüm gerçekten traji komik. Boşanın demek çok zalimce bir söz. Çünkü eşinin elinde olmayan bir durum ve o zaman evlendikten sonra eşlerden birinde temizlik hastalığı çıktı diye boşasın millet eşini. Nerde kaldı iyi günde kötü günde yanında olmak? Boşanın diyen kişilerin başına da gelebilirdi böyle bir şey.

Şimdi sizin sorununuza gelirsek, bu durumu yaşayan tanıdıklarım var ve ilaç tedavisiyle düzeliyor ya da bu tür şikayetleri çok çok azalıyor emin olun. Ama bu kendi kendine zamanla düzelecek bir hastalık değil. Hatta tedavi olmazsa şikayetleri artar. Doktor OKB mi dedi eşinize?
Tedavi ve şu an kullandığı ilaçlardan çözüm alamıyorsa bunu doktora iletin ya da başka bir doktora gidin. Doğru doktor seçimi çok önemli. Psikolog değil bizzat psikiyatriste gitmenizi öneririm.
Ailenize karşı vicdan yapıyorsanız durumu anlatabilirsiniz. Eşinizin temizlik takıntısı olduğunu bilmeleri sizin onları istemediğinizi düşünmelerinden iyidir. Bence durumu anlatırsanız anlayışlı bir anne babaysa anlayışla karşılayacaklardır.
Bir de direkt dışardan gelince kıyafet yıkamak, banyo yapmak bu covid dönemi normal geliyor bana. Salgın dönemi öncesinde de böyle miydi?
OKB teşhisi kondu, evet doktor dediğimi düşünüyoruz. Annemlere söyleme konusunda kararsızım ya düzelirse diye düşünüyorum. Dışarıdan gelince duş almak kıyafet yıkamak evet normal şeyler ama bunları yapış tarzı garip oluyor. Mesela çamaşırları atarken Makinaya atar içine kapağı kapatmaz, elini yıkar ondan sonra kapağı kapatır. Bir yer değdirmez o çamaşırları. Bunlar zorluyor zaten insanı. Salgın öncesi de böyleydi değişiklik yok yani

Herseyi geç benim ailem evime gelemicek boşarım o adamı. Hafif doz ilaçla olacak bişey degil terapi alması gerekiyor.

ben aslında sizin bu kadar kolay nasıl uyum sağladığınıza anlam veremiyorum

yani eşinizin olağan dışındaki isteklerine ilk zamanlar nasıl hemen uyum sağladınız

tamam adamın rahatsızlığı var ama siz hemen bu yeni yaşama nasıl uyum gösterdiniz ki

ne bileyim başım ağrıyor gidip yatacağım ama eşimin işi bitmeden eve giremem

ya da ne bileyim birisi bir şey istedi ama çantamı açıp içinden çıkarıp bakamam

kapıdan içeri elimdeki poşetle giremem vs vs

bunlar bir süre yaşanınca öğrenilir de ilk anda nasıl uyum sağladınız

hiç mi "hata" yapmadınız

eşiniz nasıl tepki gösterdi bence önemli olan burası

ne bileyim balkona yanlışlıkla çıkmadınız mı

çantanızı vestiyerden alıp elinizi sürüp oturmadınız mı

ilk günlerde reflesk olarak yapılacak olağan hareketleri yaptığınızda eşinizin tepkisi ne oldu

evet çevremde de var X biraz titiz denilen kişiler

poşetleri eve sokmayan paketli ürünleri yıkayan

hatta eşi ile tartışınca tüm çamaşırları tekrar yıkayan vs

ama eşleri hemen uyum sağlayamıyor ve tartışma doğuyor

siz o ilk ayları nasıl geçirdiniz

adamın tedaviye başlaması 1,5 yıl sürmüş nerede ise bu süreçte nasıl hata yapmadan adamın kurallarına uydunuz ben en çok onu merak ettim
Tabiki bizim de tartışmalarımız oldu hala da oluyor, ilk başta başladı uyarılarına. Yanlış bir hareket yaptığımda (ona göre yanlış) elini yıkar mısın ya da üzerini değiştirir misin rica etsem derdi. Ben de hep düzeleceğini düşündüğüm için, çünkü düzeleceğini söylüyordu uyarılarını yaptım, hem söylenip hem yapardım çünkü bir yerde patlıyor insan bazen sinirlenip yapmıyordum lütfen rica ediyorum kızma bana nolur elimde değil deyip Bi şekilde yaptırıyordu ben de üzerine çok gitmek istemiyordum

Kızlar merhaba, uzun zamandır takip ediyorum bu platformu. Ve en sonunda ben de yazıp içimi dökerek sizlerin de yorumlarını ve fikirlerini duymak istedim. Kimse ile paylaşamadığım bir sorunum var. Benim sorunum eşim. 35 yaşında evlendim. Şu an 2 yıllık evliyim. Öğretmenim, eşim de öğretmen cocuğum yok. Eşimin temizlik ve titizlik takıntısı var hastalık derecesinde. Benim için herşey işkence. Eşim şu an tedavi görüyor ilaç kullanmaya başladı 7 aydır kullanıyor, en düşük dozda. Kendisi çok kullanmaktan yana değildi, ben de istemiyordum ama son çare bu olduğuna karar verdik. Aslında tedavi ve ilacı da biraz benim zorlamamla kabul etti çünkü ona kalırsa kendi kendine iyi olabilirmiş. ( telefonuna bile dışarıda dokunamayan eşim) biraz zaman gerekiyormuş. Bu zamanı tanıdım ona ama gördüm ki gerçekten tedavi gereken bir durumdu ve ben artık çok yorulmuştum, sonra başladı tedaviye. Çektiğim sıkıntılara gelirsem şöyle, evime asla misafir alamıyorum 2 yıldır ailem de dahil. Ailem zaten ben çağırmadan rahatsızlık vermek istemezler bu yapıda bir ailem var. Ama ben bugüne kadar ailemi evime çağıramadım ve çok vijdan azabı duyuyorum. Onlara karşı görevleri mi yerine getiremiyorum. Onlar da haliyle bu durumu sorguluyorlardır ama bana belli etmiyorlardır. Ben bunun da farkındayım ve daha çok canım acıyor. Artık akraba ve arkadaşlarımı geçtim. Ben asla eşim evde yokken eve giremiyorum, o kendi gözü ile görmesi gerekiyor. Dışarıdan eve geldiğimde bir yere dokunmadan kolidrda soyunup direk olarak duş almamı istiyor. Dışarıda kullandığımız eşyalar asla temizlenmeden eve giremiyor, girse de konuldukları yerler ayrıdır ve asla onlara dokunamam onun temizlemesi gerekiyor. Evin içinde sıkıntım yok rahatım sorun dışarıdan eve ona göre pis birşeyin girememesi. Ondan habersiz markete gidip ya da başka birşey alıp eve getirememem gibi gibi, çoğu şeyi anlamışsınızdır bu deteylardan nasıl bir hayatım olduğunu. Evin içinde kirli bir eşya ya da çamaşır varsa dokunamam dokunursam yıkamamı ister. Onun eşyalarına asla dokunamam çok yüzüme karşı bişey demez ama rahatsız olduğunu anlarım. Mesela iki arabamız var birisi pis oluyor onunda gözünde diğeri temiz düşünün. Nasıl bir işimiz varsa ona göre araba seçiyor onunla gidiyoruz. Pisken temiz arabaya binemiyoruz. Daha çok detay var ama bu kadarından anlamışsınızdır. Diğer sorunum da eşim bu durumdan dolayı çocuk istemiyor, ben de o böyle iken ondan çocuk yapmak istemiyorum ama benim yaşım geçiyor. Çocuk sahibi olmak istiyorum. Bu durumda çok zor. Bırakın bu rahatsızlığı belki normal olsak bile yaşımdan dolayı çocuğum zor olacak tedavi gerekecek bunu bile bilmiyorum haliyle. Tedavi de uzun süreç gerektiriyor. Ve işin aslı benim ne zamanım kaldı ne de bekleyecek mecalim, umutsuzluk ve belirsizlik beni mahvediyor. Üstüne annemlere karşı yapamadığım görevler daha çok bitiriyor beni.7 aydır pek Bi sonuç göremiyorum ben. Kendisi farkettiğini daha da rahatladığını söylüyor ama ben bunu davranışlarında göremiyorum. Aynı süreç devam ediyor benim için. Eşime gelirsem bu durumdan sürekli olarak çok rahatsız ve vicdan azabı çektiğini söyler. Beni sever. Bir dediğimi iki etmez maddi konuda sıkıntım yok. Merhametli ve vicdanlı bir insandır. Saygılı, terbiyeli, efendi. Bu hastalık ban Allah tan geldi, benim imtihanım diyor. Sonuna kadar haklı olduğumu ama elinde olmadığını söylüyor. Zaten bundan ötürü ve sevdiğimden dolayı çoğu şeye katlanıyorum. Aynı durum benim de başıma gelebilirdi. Kızlar çok zor durumdayım işin içinden çıkamıyorum. Sürekli dua ediyorum eşim de aynı şekilde namazlarında duasını eder. Sonra herşeyin hayırlısı beterin beteri var, sağlık önemli olan diyorum ne dertler var deyip hayatıma devam ediyorum.
pandemiden sonra mı böyle oldu? yoksa evlenmeden önce de böyle miydi?

Ailemle görüşmeme hiçkimse engel olamaz 🖐demeli her (kadın +erkek)
Tabiki ailemle görüşmeme engel olamaz asla da öyle bir şey demez. Hatta aileme karşı çok saygılıdır onları el üstünde tutar ihtiyaçlarını sorar ziyaret eder bana da yaptırır onlar ailen zaten yeteri kadar vicdan azabı duyuyorum lütfen onları ihmal etme ne gerekiyorsa yap ve yaparız diyor. Sadece eve çağıramıyorum

Boşanmalısınız böyle birinden
Kuzenimin eşide böyleydi şimdi boşanıyorlar çok mutlu oldu kuzenim rahatlayacağı için

İki yıl dayanmaniz mucize bence. Ömür geçmez böyle bosanin. Ailem evine gelemeyecek de o benim evim değildir zaten. Ailenize bunu yapmayin
Evet çok vicdan azabı duyuyorum, eğer onlara bişey olursa bu vijdan azapları ile kalıcam eşime söylüyorum sinirlenince onlara karşı vicdan azabı çekmeme sebep sensin diyorum. Eğer ki onları ben görevlerimi yerine getirmeden kaybedersem Allah sana daha beterini verir senin de annen var diyorum

Zaten şimdi bUOTE="petrapuella, post: 65217912, member: 792714"]
Adam 10 senedir böyleymiş kadından saklamış evlenmişler. 1,5 sene kendi halledemeyeceği bariz olmasına rağmen tedaviyi reddetmiş daha yeni başlamış. Kadın gelmiş kaç yaşına daha adam iyileşecek de çocuk yapacaklar. Bu normal bir kötü gün değil benim için. Çocuk sahibi olamazsa kimse de kadına ay kocan rahatsızdı ne güzel destek oldun demez çocukları olmadı derler bitti gitti. Ben o kadar saf iyi niyetli bakamıyorum bu olaya o nedenle.
[/QUOTE]
Zaten şimdiden söylüyorlardır çocukları olmuyor diye kimse bilmez ne yaşadığımı herkes soruyor çocuk yok mu diye bir de onunla uğraşıyorum sebep gösteremiyorum kimseye

Sen de hakli olarak inancini
Umidini kaybetmissin.
Insallah olur.
Ilaclari gercek anlamda icseydi keske belki de degisim olacakti.
Selectra 50 cidden cok az bence.
Of.
Esin de uzuluyor tabiki.
Sana soylememis olmasi: tedaviye gec kalmis olmasi bunlar hata hep.
Acaba normal mi goruyordu yaptiklarini cunku sadece annesi var ya isten eve evden iseyse giriste hemen soyunup yikaniordur.
Biz de oyleyiz ne yazik ki.
Senin esin ama cok cok ucta tabiki.
Ama tedavisi var bunun Allahin izniyle.
Ama iste bekleyebilecek misin ona karar vermelisin.
Ve de esinke tartismak yerine bugun direk baska doktora gitseydiniz ya.
Ilac icin hemen baslardi yuksek dozda ve
Ve baska tip ilaclar da olmaliydi.
Bunun icin arastirmana da gerek yok bence. Direk gidin birisine.
Selectra 50 nedir yahu 7 aydir hamileyken verilen doz bu.
Acaba esin bilerek mi icmiyor. Ya da domtora mi anlatmadi allah allah.Asil psikilog arastirilmali.
Bilen varsa buraya da yazabilir tabiki
Bu konuda eşimden şüpheleniyorum ilaç dozunu artırmasını istememiş olabilir

Back