• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın kız arkadaşı olsun istemiyorum

Sanki zorla evlendiriyor kar adamı.
Madem gezsin tozsun arkadaslarıyla tutan mu var.
Kız sanki evlenelim diye yapıştı.
Gitmiş kendi ayağıyla istemiş kızı.
Bu tipler sonra offf sıkıyorsun bunaltıyorsun zaten sevmedim seni görücü usulü evlendik diye kadını suçlar.
Baskı istemeyen bi zahmet evlenmesin yada ilişki kurmasın kadınlarla.
Hem ilişkim olsun hem evleneyim hemde rahat olayım diye bir durum yok hayatta.
Hem üç kuruş olsun hem cam kenarı yok öyle iş .
O zaman nişanlısını da götürecek yanında tanıştıracak o kişilerle birlikte plan yapılacak
Ama yapacak. Hem evlenecek hem de çatır çatır dilediğini yapacak. Kızın arkasında ailesi de yok, adama höt bile demezler. Zaten bunun gibiler kokluyor da buluyor böyle ezebileceği kızları. Adama bişeycik olmayacak. Ailesi de dağ gibi arkasında. Koştur koştur evlenmeye çalışan kız düşünecek kendini, koruyacak, hayat acımasız. Ona buna mok atarak çıkamayacak işin içinden, elin kadınına ahlaksız etiketi yapıştırmak bi işine yaramayacak.

Yakın zamanda düğünüm var görücü usulü olarak tanıştık dolayısıyla kısa zamanda evleniyoruz erkek arkadaşımın yakın kız arkadaşı var yaklaşık 15 yıldır arkadaşıymış lisede üniversitede hep beraber okumuşlar dolayısıyla çok samimiler ve sevgilim de ailesinden uzun zamandır ayrı bana göre farklı ve bir o kadar da rahat bir hayat yaşamış ahlaka olan bakış açılarımız birbirinden çok farklı bu yüzden zorlanacağımı iyi biliyorum asıl konuya gelecek olursam bu dediğim kız arkadaşı ile benle tanışmadan 2 ay önce felan 2 erkek 1 kız olmak üzere dağ kampına gidiyorlar ve ortamda alkol resimlerininde olduğunu görüyorum bu beni ciddi anlamda rahatsız etti aralarında kesinlikle cinsellik geçtiğini düşündüm çünkü ben öyle bir ortama hiç girmedim bunun haricinde de erkek arkadaşımla yeni tanıştığımız dönemlerde çok samimi fotoğrafları vardı kol kola göz göze felan rahatsız olduğumu dile getirince sildi bu bütün rahatsızlığımı dile getirince kavga ettik benim kafamın hep kötü yerlere çalıştığını düşündü ben senin erkek arkadaşlarina karismiyicam sende benimkilere karışma dedi fakat benim bu tarz arkadaşlık ilişkim yok zaten ve bu arada beni kızla da tanıştırdı sevgilimle karsilasinca sarıldılar felan orda da bir rahatsızlık hissettim oturunca da aşırı samimi konuştu ve bu çok yapmacık olduğunu hissettirdi çünkü bu kadar samimi insan sevgilim uzak mesafe de bu arada her benim yanıma gelme de ne hikmetse ne mesaj görüyorum ne arama ne bişey ne de hikaye paylasinca bir iltifat bir yorum bu kadar samimilerse neden bir an da kesildi böyle asıl konu da sevgilimin onu hayatindan tamamen çıkarmamak için aşırı direnmesi ve kavga etmemiz oldu yasanmisliklar var silemem o benim arkadaşım dedi ve açıkçası bende çok yüklenmek ve sürekli üstelemek istemiyorum bir şey yapacağı varsa yapar ne yapacağımı bilemiyorum şuan sana güveniyorum diyip konuyu kapadım.
EVLENMEYIN
hem adamı mutsuz edersiniz hem siz mutsuz olursunuz
Kafa yapilariniz çok ayrı

Birak evlensin ya. Bak yukarida evlenecegi adami alintiladim hic ellesme birak.
Konu sahibine daha gecen gunku konusunda sordum bu adam o adam mi dedim evet dedi. Bazilarina laf anlatamiyorsunuz. Yasayip gorsun. Ailesinden kacmak ve evlenmek icin evlenen birinin evlilikten cok da fazla beklentisi yoktur herhalde.
Var beklentisi olmaz olur mu ayol? Bu konu resmen yürüyen beklenti. Şu adam bir anda karısına aşık bir aile babası olsun bekliyor. Çok bekleyecek.

Açık konuşmak gerekirse yol yakınken bu işten vazgeç. İkinizinde görüşleri, hayata bakış açısı ve yaşam tarzı birbirine zıt. Böyle zıt yaşamlara sahip iki insanın görücü usulü tanışıp evlenmesi açıkçası bana yanlış geliyor. Evlendikten sonra bu arkadaşları evinize de gelecek, evinizde de içilecek takılacak ve kalacaklar. Arkadaşlarıyla birlikte siz olmadan kampa tatile gitmek isteyecek. O kız arkadaşının evine yanına gidecek birlikte vakit geçirecek ve her zaman bu aranızda problem olacak ve ondan vazgeçmeyecek. Benim için de normal bir durum değil eşim içinde normal değil ama sizin evleneceğiniz kişi için bunlar normal. Mutsuz olacaksınız, kavga edecek kendinizi yiyip bitirecek, aralarında sandığınız gibi birşey olmasa bile sürekli kuruntu yapacaksınız.

Böyle bir adamın sizinle yani görüşü çok ters olan biriyle görücü usulü evlenmesi açıkçası evlenmek için evlendiğini,her şeyi istediği gibi yaşarken temiz aile kızı, evinin kendinin işlerini yapan, çocuğunu doğuracak bir kadın olarak sizinle evlenecek ve emin olun siz aynısını yapsanız size laf edecek biri olduğunu gösteriyor.

Evlenirim çocuk olursa düzelir derseniz sakın böyle bir aptallık yapmayın düzelmezzzzzz

Yakın zamanda düğünüm var görücü usulü olarak tanıştık dolayısıyla kısa zamanda evleniyoruz erkek arkadaşımın yakın kız arkadaşı var yaklaşık 15 yıldır arkadaşıymış lisede üniversitede hep beraber okumuşlar dolayısıyla çok samimiler ve sevgilim de ailesinden uzun zamandır ayrı bana göre farklı ve bir o kadar da rahat bir hayat yaşamış ahlaka olan bakış açılarımız birbirinden çok farklı bu yüzden zorlanacağımı iyi biliyorum asıl konuya gelecek olursam bu dediğim kız arkadaşı ile benle tanışmadan 2 ay önce felan 2 erkek 1 kız olmak üzere dağ kampına gidiyorlar ve ortamda alkol resimlerininde olduğunu görüyorum bu beni ciddi anlamda rahatsız etti aralarında kesinlikle cinsellik geçtiğini düşündüm çünkü ben öyle bir ortama hiç girmedim bunun haricinde de erkek arkadaşımla yeni tanıştığımız dönemlerde çok samimi fotoğrafları vardı kol kola göz göze felan rahatsız olduğumu dile getirince sildi bu bütün rahatsızlığımı dile getirince kavga ettik benim kafamın hep kötü yerlere çalıştığını düşündü ben senin erkek arkadaşlarina karismiyicam sende benimkilere karışma dedi fakat benim bu tarz arkadaşlık ilişkim yok zaten ve bu arada beni kızla da tanıştırdı sevgilimle karsilasinca sarıldılar felan orda da bir rahatsızlık hissettim oturunca da aşırı samimi konuştu ve bu çok yapmacık olduğunu hissettirdi çünkü bu kadar samimi insan sevgilim uzak mesafe de bu arada her benim yanıma gelme de ne hikmetse ne mesaj görüyorum ne arama ne bişey ne de hikaye paylasinca bir iltifat bir yorum bu kadar samimilerse neden bir an da kesildi böyle asıl konu da sevgilimin onu hayatindan tamamen çıkarmamak için aşırı direnmesi ve kavga etmemiz oldu yasanmisliklar var silemem o benim arkadaşım dedi ve açıkçası bende çok yüklenmek ve sürekli üstelemek istemiyorum bir şey yapacağı varsa yapar ne yapacağımı bilemiyorum şuan sana güveniyorum diyip konuyu kapadım.
Haklısınız bu kadarı abartı fakat zamanla aralarına mesafe girecektir.. Zamana bırakın üstelemeyin. Evliliğinizin keyfini çıkarın. Zaten yanlış bir durum varsa mutlaka ortaya çıkar.

..Ama başlığı genelleştirirseniz asla mutlu olamazsınız. Herkes de hayal ettiğiniz kadar kötü değil.

Anlattığınz hayat dünya görüşüme çok ters ama sonradan hayatına dahil olduğunz birinin hayat tarzını eleştirmenizi de doğru bulmuyorum. Adam hep buymuş kendini saklamamış değişirim diye sözler vermemiş dolaysyla ya kabul edin ya da adamı rahat bırakın... Bu evlilik bence baştan sakat mutluluk getrmez bunu bile bile lades diyorsanız siz bilirsiniz. Eşim arkadaşlarıma müdahale etse kıyameti kopartrm evlendim diye kimseye ipotekli olmadım. Hayat hala benim hayatım arkadaşlar benim arkadaşlarım...

Benim tercih etmeyeceğim bir samimiyet ama böyle bir hayatı olan insanla evlenmezdim. Sürekli kafamda kurup duracağıma yoluma bakar mantığıma uygun birine şans verirdim.

Ayrıca her alkol alanın cinsellik yaşadığını düşünmüyorum. Şişede durduğu gibi durmaz diyip bütün işi şeytana yüklemek en basit iş.. Bunun yerine az da nefsini iradesini yoklaması lazım insanın.
Ağzı sağa sola kayıp kendini kaybedercesine içmek de iradesizlik mesela. Kendini bilerek alkol alan insanlarla bu kişiler bir değiller..

Bu adamda ne bulduğunuzu neden evlilik istediğinizi ben de merak ettim

Ama yapacak. Hem evlenecek hem de çatır çatır dilediğini yapacak. Kızın arkasında ailesi de yok, adama höt bile demezler. Zaten bunun gibiler kokluyor da buluyor böyle ezebileceği kızları. Adama bişeycik olmayacak. Ailesi de dağ gibi arkasında. Koştur koştur evlenmeye çalışan kız düşünecek kendini, koruyacak, hayat acımasız. Ona buna mok atarak çıkamayacak işin içinden, elin kadınına ahlaksız etiketi yapıştırmak bi işine yaramayacak.
Eski konularına şöyle bir göz atınca üzüldüm şahsen, her ne kadar okumuş bir kadın olsa bile yetiştiği aile sebebiyle ahlak anlayışı dahi çok katı, ailesi için nişanlısıyla el ele tutuşması olay, nişanlısının yaşadığı şehre mobilya bakmaya gittiğinde yalnız kalırlarsa ateşle barut yan yana durmaz, dövse de sövse de biriyle evlensin de kurtulalım gibi düşünceleri olan bir ailede büyümenin etkileri var üzerinde, o yüzden bir kadın 2 erkekle kamp yapıyorsa ahlaksızdır diye düşünüyor.

Evlenince çalışma hayatı sekteye uğrayacak mı bilmiyorum, özel sektördeyse muhtemelen gittiği şehirde iş arasa bile ha deyince bulamayabilir veya çalışmasını istemeyecekler evde oturacak, ailesi de arkasında değil, ki zaten evden kurtulmak için evleneceğinden kötü bir evlilik de yaşasa ailesinin yanına dönmemek için ses çıkaramayacak.

Evlenince değişir, çocuk olursa değişir diye düşünecek lakin baştan çizgi çekip bana karışamazsın diyen biri hayatına karıştırmaz, uyumlu değilsiniz eleştirilerine bile tepki gösteriyor fakat hayat tecrübesi diye de bir şey var, yazanlar o tecrübeyi aktarıyor.

Ya siz tuhafsınız ya aileniz veya çevreniz ,ailenizle ilgili konu acmistiniz nisanlinizi çok tanımadığınızi bı nevi aileden kaçmak için evleneceğinizi falan ama bu adam doğru adam mı? Anlattıklarina göre değil o zaman bu ısrar neden. Boşanıp o geri kafalı ailenin yanına mi dönmek istiyorsun kesin birde çocuk olur gerisini siz düşünün. Buraya konu açmak derdini anlatmak çözüm değil. Sizin reelde bir çözüm bulmanız gerekiyor.

Siz su adami koca yapacaksiniz ya ne diyebilirim ki kendi dusen aglamaz. Mutluluklar.
Kendisini arayan kız arkadaşına da konu sahibiyle birlikte olduğunu söylememiş, gizlemiş yani. Normal bir arkadaşsa niye gizlesin değil mi?
Konu sahibinin bazı söylemleri hoş değilse de evleneceği kişi direkt sıkıntılı. Ha kendi de bile bile evlendiği ve bu evlilikten asil zarar görecek taraf olarak sıkıntının büyüğünü yaşayacak. Bu kadar körü körüne evlenmek istemesinde ailesinin de parmağı büyük. Bir yandan da üzüldüm kendisine.

En başından görücü usülü tanıştık diyorsunuz. Adam sizde sizde onda bir şwyler göemüş olmalısınız ki böyle biir yola girmişsiniz. Bazen farklılıklar olabilr ama aşılamayacak şeyler değil. Ben eşimle çok severek evlendim ama ailelerin kafa yapısı aynı olduğu halde bazen iki tarafa da yanlış geleblen birçok şey oluyor. Yani demem o ki birbirinizin sınırlarına ve özel alanlarına saygı duymayı becwrebilirseniz gayet güzel yürütebilirsiniz ilişkinizi. Eşinizin kız arkadaşı var ve alkol aldılar diye bielikte olduklarını düşünen sizsiniz. Ahlakınızın uymaması çok normal çünkü şu an bile burada konunuza yazan birsürü insanla uyuşmuyor mesela sizin ahlakınız. Zaten siz nilanlınızla aranız güzellwstikce o kızla da araya mesafe ister istemez giricektir. Tr erkekleri gelinle kvyi idare edemiyor arkadaşı nasıl etsin😂

Ayrıca düşünce tarzınız çok çirkin. Her kampa giden alkol alan cinsellik yaşamıyor. Benim ailemden de kampa giden oluyor kız arkadaşları da oluyor cinsellik falan yok. Cinsiyetçi yaklaşım hoş olmuyor, kankalar bildiğiniz. Her kadın erkek yan yana geldiğinde seks yapacak diye bı kanun yok maalesef bu geri kalmış toplum bu art niyeti asamiyor.
Üniversitede eşimin çok yakın kankisi vardı hemde benim ev arkadaşımdı eşimle bizi o tanıştırdı, birgün bile kiskanmadim çünkü ikisini de tanıyordum, eşimin koluna da giriyordu sarılıyordu da kucağına oturmuşlugu bile vardı, uluorta çişim var benim derdi falan. Çünkü kız öyle bir kızdı tarzı o şekildeydi bu onun kötü kız olduğu anlamına gelmez.
Siz görücü usulü tanismissiniz ve kızı tanımıyorsunuz ama 15 yıllık dostluk var adama hayatından çıkar diyemezsiniz hayat tarzıniz uyusmuyorsa ayrılırsiniz sizin için en hayırlısı ayrılmak olucak.

Nişanlınız sizden ayrılmalı. Benim erkek arkadaşım da sizin gibi, bütün erkek arkadaşlarımla olan ilişkimi mahvetti. Zamanında ayrılmam gerekiyordu ama ciddi bir özgüven problemi yaşıyorum ve ayrılamıyorum. Umarım nişanlınız benim yaptığım hataları yapmaz

Bekarlıktaki arkadaş ortamı eski tempoda kalmıyor elbet toplanırlar ama evlenince insanın hayatı daha bi değişiyor biz eşimle bir süre önce fark ettik ki başbaşa daha mutlu oluyormuşuz 😀

Çok yakın arkadaşlıklarda böyle samimiyet durumları olabiliyor ama evlenince yanınızda kız gelip her planınıza dahil olmayacak ya kaldı ki sizi rahatsız edecek kadar samimiyet varsa bu hoş değil he eğer sizde aşırı kıskanclık varsa karşılıklı konuşup halledin

Değiştirmeye çalışma değişmezler ki onun hayat anlayışı bu birisi seni sürekli değiştirmeye çalışsa eminim hoşuna gitmez.Kafana anlayış tarzına uygun birini bulmalısın bence

Back