• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın kız arkadaşı olsun istemiyorum

Hayatta bir teorik ve medeni olarak olması gerekenler var bir de gözlemlediğim, tecrübe ettiğim gerçekler var.
Evet her alkollü ortamda cinsellik dönmez, evet her kız arkadaş tehlike değildir. AMA ortada fiziksel temas göze batacak seviyedeyse, yakın kız arkadaş size samimiyet göstermiyorsa ya da yapmacık davranıyorsa, yerli yersiz aramaları varsa ben oradan hep bir şeyler çıktığına şahit oldum.
Benim de erkek arkadaşlarım var hatta her muhabbeti döndürdüğümüz, 17 yıllık üç tane yakın erkek arkadaşım var. Beraber alkol de içtik. Bunlardan bir tanesinin sevgilisi olmuştu beni de tanıştırdı. Kızla arkadaşıma davrandığımdan daha yakın davrandım, arkadaşımla fiziksel hiçbir temasta bulunmadım. Bakın bu görgüdür. Asıl sevgilisinin yanında bir erkeğe “benanaaa o benim arkadaşım sarılırım da öperim de” demek görgüsüzlüktür ve ayıptır. Herkes yerini bilmeli. 18 yaşında ergenler değilsek hepimizin ciddi ilişkileri olacak. Yeri gelecek evlilik düşüneceğiz. Kimseyi rahatsız etmenin alemi yok. Arkadaşlık bir yere kadardır. Arkadaşımın sevgilisi benim onunla alkol içmemden rahatsız oluyorsa ben inatla gidip içmem. Ya da sevgilisini de davet ederim onunla samimi olurum. Ayrıca bir ilişki artık evlilik boyutuna geldiyse arkadaş için sevgilinin gönlü kırılmaz. Belli mesafeni korur yine arkadaşlık edersin. Bu üçlü erkek arkadaş grubundan bir diğerinin şu an sevgilisi var. Artık eskisi kadar yazıp etmiyor. Büyük ihtimalle sevgilisi fazla yakınlığı hoş karşılamıyor. Bu bana direkt söylenilmeden anladım ve ben de durduğum yeri ona göre ayarladım. Mis gibi geçinip gidiyoruz. Afedersiniz eşekliğin alemi yok yani.

Bir de herkes kendi ailesini düşünsün mesela. Kaçımızın babasının kadın arkadaşı gelirdi de babamızı cak cuk öper sarılırdı? Kaçımızın annesi erkek kankalarıyla kamp yapardı? Ya da yaşını almış kaç evli insan “ama o benim arkadaşım günde bir kere konuşmazsam olmazz🥺” diye karşı cinsle gereksiz muhabbetlere giriyor? Sosyal hayat farklıdır ama “kanki” muhabbetleri belli bir yaşta kalmalı diye düşünüyorum.

Normal şartlarda tabi ki kabul edilemez bir durum kadın erkek farketmez bunu kimse istemez benim bahsettiğim arkadaşi herkes o şekilde kabul etmişti içinden geldiği gibi davranan bir kızdı. Herkesin yapabileceği yada kaldırabileceği bir davranış değil çünkü.
Benim dikkat çekmek istediğim kısım, bu o kızın toplumdaki belirlenmis yeri "kötü kadın" yaftasinin yapıştırılması ve hep kadınlar üzerinden gidilmesi. Konu sahibi direk cinsellik yaşanmıştır diyor ve kızı tanımadan sırf kampa gidilmiş ve alkol alınmış diye
İçinden geldiği gibi ötede davransın mesela. Senin özgürlüğün benim sınırıma girdiğin yere kadardır. Gerisi laçkalık.

Tamam o da gidebilir onu diyorum ben ayrılmak istemiyorum fakat onu da kimse tutmuyor fakat siz evli misiniz bilmiyorum kocanız böyle davranırsa sırtını sivazlayabilirsiniz
Evliyim hemde çok uzun zamandır ve sizden daha fazla tecrübem olduğunu düşünüp yazdım. Bu evlilik size göre değil. Yinede siz bilirsiniz benim eşimin kız arkadaşı yok hiç siz gerekirse kendi eşinizi sıvazlarsınız. İyi günler

Ayrıca arkadaşlar birlikte kampa tatile gidebiliyor eğlenebiliyor alkol alabiliyor. Ne demek kesin cinsellik yaşamıştır. İnsanları bu şekilde itham etmeniz çok çirkin.

Ve yine aynı şeyi söylüyorum arkadaşım dediği biriyle cinsellik yaşamış olabileceğini düşündüğünüz adamla neden evleniyorsunuz?
Müslüman birine bunlar normal şeyler değil. Kendi inandığınız açıdan genellemeyiniz lütfen

neden bilmiyorum insallah öyle olmaz diyecegim ama evlenseniz de çok uzun sürecegini sanmiyorum.
hayatı yaşama tarzlariniz çok başka, ahlak anlayışınız çok fena ne demek cinsellik yaşamıştır nerden çıkardınız acaba bunu?
birbirlerinin gazozuna ilaç falan atmisda olabilirler mi?
bence ikinizde kendinize göre birini bulun

Sırf evlenmiş olmak için evlenmeyin hayat görüşleriniz farklı ben mesela kız arkadaşı ile içli dışlı biri olsaydı eşimle evlenmezdim çünkü lisede böyle bildiğim iki arkadaşım evlendi sizin de yazdiklarınıza göre hayat tarzınız uymuyor niye evleniyorsunuz ki? Kendiniz gibi birini bulun bu evlilik hiç olacak şey değil

en yakın erkek arkadaşlarımla tatile de gittim denize de her yere gittim alkolde aldık ama sevişmedik öyle bir şey yok ama bu kadar yakınlık banada tuhaf geldi özellikle sizin yanınıza gelince mesajlar kesiliyorsa yüzde yüz bir şeyler saklanıyordur erkeklere güvenmiyorum nasıl aldatılığımı duysan aklın hayalin şaşar

Ay bazı kadınlar boynuzu yemeden rahatlamıyor. Hoş konu sahibinde de boynuz bile yese kocamdır yapar hep o yellozlar aklına giriyor kafası gördüm o ayrı. Konu sahibi gibi kadınlara göre koca olsun çamurdan olsun adam iki atar yapınca hemen geri vitese takmış, gelmiş burada kadına saydırıp aklınca rahatlayacak. Kadınla erkeğın arkadaşlığı, alkol alması, arkadaş olarak kampa tatile gitmesinin normal olup olmaması kişiden kişiye göre değişir ancak senin koca diye koynuna almaya niyet ettiğin adamın, seni zerre kale olmadan açıkça yapacağını söylediği bir davranış için sana zerre sorumluluğu olmayan kadına saydırmak asıl ahlaksızlık, normal değilmiş, sevişirmiş falan filan. Kardeşim madem evleneceğin adamın bunu yapacağını düşünüyorsun hiç mi gururun yok adamın yüzüğünü parmağında taşıyorsun. Anca böyle elin kadının günahını alır birde ahlak satarak kendini avunutursun. Senin kafana göre onlar eğlenilecek kız sen evlenilecek kızsın ama adam seni tek kalemde siliyor o kız için, seçimini çoktan yapmış. Gözündeki perdeyi kaldır bence, seni seçen nişanlın değil ailesi o da ailesinin ağzı kapansın diye evleniyor seninle, senin senin bakış açın ile söylüyorum senin normalini de zerre umursamıyor ve önemsemiyor. Açık açık da söylemiş seni hayatında koyduğu yeri ve yaşam tarzından vazgeçmeyeceğini. Bu saatten sonra evlendiğiniz de o arkadaşları ile hayatını yaşar sende evim kocam temalı gelin sunumu storyleri atarsın sosyal medyaya. Sizi ve yaşam tarzınızı bu kadar yok sayan adamla evlendiğinize göre koca sahibi olmayı yaşam amacı haline getirmişsiniz bana kalırsa.

O zaman el ele göz göze fotoğraf da cekinsin yarın bir gün kocamın koynuna da girsin normal diyelim umarım sende evlenince ya da evli misin bilmiyorum kocana hatunları ellerinle sunarsin nasıl olsa normal olabilir demi ?
Önemli olan ne biliyormusun seni bunlar ile muhattap etmeyecek biri ile evlenmek. Kocana göre sana ahlaksızlık olarak gelen şeyler normalse ve seni umursamadan yapacağını söylüyorsa burada oturup senin düşünmen gerekiyor. Ancak senin derdin sadece koca anladığım kadarıyla ile dizini kır otur o zaman elin kadınlarına bulaşıp iftira atma

Yok siz ve eşiniz olarak degil genel olarak yorumlamaya calistim zaten. 19-20 yaşlarimda tabi ki farkli yaptigim seyler vardi ama şuan farkli dusundugum ve ben bunu nasil yaptim dedigim şeyleri dogru yapmişim diye yazmam.
Kaldi ki konu sahibi universitede degil, adamin kiz arkadasiyla ev arkadasi degil kizi hic tanimiyor ve evlilik yolunda. 😁
Mesele doğruluk ve yanlışlık değil de daha herşeyin kadın üzerinden ilerlemesine benim tepkim, bı harekete bakarım birde kimin yaptığına ona göre tepki veririm. Bazı insanların üzerinde siritmaz, aynı hareketi bir Yıldız Tilbe nin yaptığını düşünün birde Ebru Gündeş in, Yıldız da güler geçeriz çünkü o kadını öyle kabul etmişiz yaptığı hareket onun kötü olduğunu göstermez, kötü gözle bakmayız, diğer insanda düşünürüz rahatsız oluruz benim dikkat çekmek istediğim nokta burası.
Sırf kampa gittiği için yada alkol aldığı için arkadaşıyla yatmasını düşünmek ayıp. Konu sahibi guvenmiyorsa yada yaşam tarzına uymuyorsa ayrilacak bu kadar basit.

Yakın zamanda düğünüm var görücü usulü olarak tanıştık dolayısıyla kısa zamanda evleniyoruz erkek arkadaşımın yakın kız arkadaşı var yaklaşık 15 yıldır arkadaşıymış lisede üniversitede hep beraber okumuşlar dolayısıyla çok samimiler ve sevgilim de ailesinden uzun zamandır ayrı bana göre farklı ve bir o kadar da rahat bir hayat yaşamış ahlaka olan bakış açılarımız birbirinden çok farklı bu yüzden zorlanacağımı iyi biliyorum asıl konuya gelecek olursam bu dediğim kız arkadaşı ile benle tanışmadan 2 ay önce felan 2 erkek 1 kız olmak üzere dağ kampına gidiyorlar ve ortamda alkol resimlerininde olduğunu görüyorum bu beni ciddi anlamda rahatsız etti aralarında kesinlikle cinsellik geçtiğini düşündüm çünkü ben öyle bir ortama hiç girmedim bunun haricinde de erkek arkadaşımla yeni tanıştığımız dönemlerde çok samimi fotoğrafları vardı kol kola göz göze felan rahatsız olduğumu dile getirince sildi bu bütün rahatsızlığımı dile getirince kavga ettik benim kafamın hep kötü yerlere çalıştığını düşündü ben senin erkek arkadaşlarina karismiyicam sende benimkilere karışma dedi fakat benim bu tarz arkadaşlık ilişkim yok zaten ve bu arada beni kızla da tanıştırdı sevgilimle karsilasinca sarıldılar felan orda da bir rahatsızlık hissettim oturunca da aşırı samimi konuştu ve bu çok yapmacık olduğunu hissettirdi çünkü bu kadar samimi insan sevgilim uzak mesafe de bu arada her benim yanıma gelme de ne hikmetse ne mesaj görüyorum ne arama ne bişey ne de hikaye paylasinca bir iltifat bir yorum bu kadar samimilerse neden bir an da kesildi böyle asıl konu da sevgilimin onu hayatindan tamamen çıkarmamak için aşırı direnmesi ve kavga etmemiz oldu yasanmisliklar var silemem o benim arkadaşım dedi ve açıkçası bende çok yüklenmek ve sürekli üstelemek istemiyorum bir şey yapacağı varsa yapar ne yapacağımı bilemiyorum şuan sana güveniyorum diyip konuyu kapadım.
Hayat tarzinizin arkadasliklar konusunda bile bu kadar farkli oldugu biriyle neden evleniyorsunuz, bence bunu sorun kendinize.

Kiz arkadasina gelince buradan dogru anlasilmaz, bence gercekten cok yakin arkadas olabilirler aralarinda hicbir sey gecmemis olabilir, ya da tam tersi.
Es adayiniza guvenmiyorsunuz cok acik. Bence bir dusunun olay kiz arkadas degil.

Şuan hareketlerini çok gozlemleyemiyorum benden uzakta çünkü sizin de yorumunuzu çok beğendim ateşle barut sonuçta kimse bunu normallestirmemeli
Ne kadar kirli bir zihniyet ateş barut falan nisanliniza güvenmiyorsanız evlenmeyeceksiniz bu kadar basit. Aileniz abiniz hakkında başlık acmistiniz ama sizin de bir farkınız yok bu ne art niyet kötü kalplilik fesatlikdir, siz şimdi iftira günahta dersiniz! Ailenizle aynı zihniyettesiniz o zaman niçin şikayet ediyorsunuz.

Yok Rihanna olmadığımı biliyorum da firtlatmamasi için çok mu güzel olmak lazım anlayamadım kimse kimseye yüzük firlatamaz hanımefendi! zaten o kim ki fırlatacak demek istiyorum??
Bu soruya cevap vermek istiyorum. Evet. :KK53: Güzellik her şeyin olmasa bile çoğu şeyin anahtarıdır. Güzelseniz ve aşırı yanlış seçimleriniz yoksa bir yerlere gelirsiniz. :KK51: Güzellik ayrıcalıktır, hayata önde başlamak demektir. Yaş 27 görünüyor ama hiç hayat tecrübeniz yok yav. O nasıl oldu peki?
Kısa sürede tanımadığınız biriyle görücü usulü evlilik kararı, adam yaşam tarzınızla alakalı değil. Bir de adamı kendi hayat tarzınıza çevirebileceğinizi düşünüyorsunuz. Olmayınca daha nişanlıyken kavgalar restler havada uçuşuyor. Ve sizin hala bu evlilikten umudunuz var.
Bir üyeye ben memnun edemezsem sen mi edeceksin yorumunuzdan sonra size evlenin diyorum. Sakın ha nişan atmayın, hatta düğünü öne çekin. :KK51:

Siz bu insanı tanımıyorsunuz farkındasınız değil mi, ve hiç uyumlu gözükmüyorsunuz. Görücü usulü ile nasıl tanıştınız nisanliniz pek o tarz tanışacak biri gibi değil ya tamamen aile zoruyla sizle evlenmeyi kabul etti ya da paravan evlilik olabilir yönelimi farklı olabilir. Her ne olursa olsun bence uyumsuzsunuz evlilikte uyum şart mutsuz olursunuz peri masalında gezmeye gerek yok ona rahat gelen sizi rahatsız ediyor.

Siz bilinç altınızda alkol alan kadın ve erkek ilişki yaşar düşüncesinde olduğunuz için kazara böyle ortama girseniz ilk aklınıza gelen cinsellik olur
Normalde hiç böyle birşey yok kadın ve erkek arkadaş kalarak içebilir insanın içinde kötü niyet varsa alkole gerek yok zaten😁
Böyle yaşayan birinin sizin gibi muhafazakar görüşlü biriyle ne amaçla evleneceğini bilmiyorum ama ikinizde yanlış tercih yapmışsınız
Denklik önemli biyerden sonra ipler kopar ya da biriniz diğerinin hayatına adapte olur ( kaldırabilirseniz tabi)

Gorucu usulu sizin ve sevgilinizin ailesi tarafindan yapilmis. Siz aileye uygunsunuz belli ki, sevgilinize degil. Sevgiliniz ailesi sussun diye tamam demis nasil olsa erkegim evlenince de istedigimi yasarim. Siz de muhtemelen yasim geciyor, daha iyisini mi bulacagim vs diye kabul etmissiniz.

Sonu o kadar belli ki. Mutsuz bir evlilik, gorev tamamlansin diye dunyaya getirilen cocuklar, kusaklar arasi travmanin aktarilmasi...

Mesafe koydum dedi sevgilimde memleket olarak benden uzakta zaten koydum desede bir kız için bu kadar hayır asla silemem demesi felan FB olabileceğini düşündüm
Saçmalıyorsunuz. 32 yaşındayım. 21 yıllık erkek arkadaşlarım var. Hepsi çocukluk arkadaşım. Karşılaştığımız zaman sarılırım da. Eski sevgililerimle de tanıştırdım. Hiç kimse için de onlardan vazgeçecek değilim. Evlendi çoğu. Düğünlerine gittim, altın taktım, yengelerimle de çok samimiyim. Sağ olsunlar görümce değil bacı gözüyle gördüler beni.

Sevgilim olan ve evleneceğim insan bana tutup erkek arkadaşlarınla FB misin falan dese ya da bu tarz iğrenç şeyler düşünse bir dakika durmam ayrılırım. Ne münasebet!

Back