müzik öğretmenleri arasında sahneye çıkan, en kötü stüdyoya giren o da olmadı ders veren çok var ki. polislerin araba, ev alıp satması gibi
bir de şikayet et demişler de. neyi nası şikayet edecek? devlet memurlarının benim bildiğim kayıtlı ticaret yapması yasak. ama pazarda gidip limon satan memuru kim arar kim bulur da neyin cezasını keser? ya da böyle yüksek ihtimalle kaydı küreği olmayan bir işi nasıl şikayet edeceksin de kim peşine düşücek de ne cezası olacak. leylim ley. maliye gece bara müfettiş mi yollayacak.
bence pandemi sabebiyle araya bir ilüzyon girmiş
pandemide müzk yapılan yerler kapalıydı
konu sahibi müzik yapan bir insanla evlenince onun 3 gün sahneye 3 gün provaya gideceğini düşünmemiş gibi duruyor.
adam da dememiş herhalde ben normalde sahnem varken böyle her akşam evde olabilecek bir insan değilim bak ona göre evlen benimle diye...kadın da sanırım gece hayatı filan olan bir insan değil (ben başka dünyaların insanları olduklarını düşündüğümü zaten belirtmiştim).
benim eski bir iş arkadaşım vardı. konservatuvar mezunuydu. gaziantep halk müziği konservatuvarı çok güzlel bağlama çalan alevi sivaslı bir çocuktu.
bu arkadaş konservatuvara 25 yaşından sonra gitmiş, o zamana kadar hep barlarda sahnedeymiş. sevgilisi de aynı ortamdanmiş. ben onun sahne hayatından çevresini belli ölçüde tanımıştım. (bak bu da güzel bir şey her şehirde bar-canlı müzik sahne yapan kişiler birbirini biliyor) kimsenin saat 12den önce uyanmadığı herkesin gece kuşu gibi öğlen 3-4te kendine gelip 5-6 da bi prova alıp, birer tek atmaya başlayıp 9-10dan sonra asıl işinin başladığı filan bir ortam.
bunu seven bunu yaşayan kişi evlilik yürütmekte zorlanır. üstelik normal işlere göre parası güzel, ortamı güzel...neden bıraksın ki? alkol vs de seven kişi zor yani, bırakmaz.
ya bırakan yok mu?
mesela işte bizim arkdaş bırakmış.
neden çünkü solist değilmiş, solist başka yere gitmiş, duygusal mevzular dönmüş, küsülmüş, grup dağılmış. arkan yoksa tekrar grup kur, sahne ayarla bunlar zor işler diye. sigorta filan da olmuyor. eh bir yaştan sonra bünye için de zor. gece uyumamak vs.
o da evliydi. evlenmiş olmak için evlenmişti....bakın o ortamı bırakmış olmasına rağmen yine de evlenmiş olmak için evlenen adamlardandı yoksa esas zevk aldığı ortamlar yine o ortamlardı...olsa da yesek hey gidi günler kafasındaydı yani.
tek çiçekle bahar tek örnekle kaide olmaz biliyorum ama benim bu ortamda tanıdıklarımın hepsinin benzer hikayelerinin olması da tesadüf değildir herhalde.