kocamın gece sahne işi yüzünden boşanmalı mıyım devam mı etmeliyim?

merhabalar
1 senelik evliyim ben kamu devlet memuru ve eşimde müzik öğretmeni aynı zamanda ek iş olarak müzisyenlik yapıyor.
biz pandemi döneminde tanıştık. ben bursada kendisi ise ailesiyle yalova yaşıyordu ( o zamanlar okullar kapalı olduğu ailesiyle kalıyordu öğretmenlik görevi kocaeli darıca ( zorunlu-doğu )görevini yapıyordu.aynı zamanda gece sahne işleri yoktu tabi o zamanlar yasak vardır biliyorsunuzdur.Neyse eşim sürekli bursaya gidip geldi görüşmek için bu zaman sürecinde sevgili olduk.sonrası zaten geldi isteme söz nişan yapıldı.ve ailesi hiçbir katkıda bulunmadı ( durumları olduğu halde )sadece bir trabzon hasır bi de beşibir yerde bu kadar ..mobilya ev eşyası herşeyi kendimiz yaptık ama benim ailem katkıda bulundu. neyse eşim yalovada yaşamak istedi. ilk önce ben tayin aldım yalova ya ve eşimle nikah kıyılınca benim sayende eş durumundan dolayı kocaeliden yalovaya tayin aldı. yalovadan kimsem yok çevrem yok yeni bir şehre yerleştim iş ev yapıyordum bu arada kaynanam görümcem beni hep ve hala da yok saydılar bana kötülükleri kalmadı ve ben onları sildim ama ne zaman mı kanser olduğumu öğrendim ameliyat oldum kaynanam ameliyatıma gelmedi ve bende sildim artık haklıyımda .her neyse bunlar sorun değil de en büyük sorun bu evlendiğimden beri kocam her hafta 3-4-5 gün gece sahne işlerini gidiyor ve ben hep yalnızım evde hiç vakit geçiremiyoruz adam eve gece2-3 de geliyor hep kavga ettik sürekli gitme diye yalvarıyordum.eşime dedim ki ben bursada yaşamak istiyorum bursaya tayin alayım sende mazeret döneminde gel dedim söz verdi gelcem dedi o gün geldi çattı ne mi oldu adam 4 tane okul seçmiş muhtemel okulları bi de okullar çıkmadı il emriyle atandı bursaya ben il emriyle çalışmam dedi iptal ettirdi şuan temmuzdan beri annemlerde kalıyorum çünkü şimdi bursada çalışıyorum tayin aldım ya durumlar o kadar çok karışık ki eşimin sözüne güvenip geldim bursaya bak ne hale geldim.eşime diyorum ki gece sahne işini bırak diyorum bak senin öğretmenlik maaşın benim maaşım yeter artar bile yok ben bırakmam diyor evliliğimi yaşayamadım anlıyor musunuz beni? daha bir ay önce yalovaya gel tekrar tayin al dedi dilekçe yazdım bakanlığa bakanlık bu defa tayinimi reddetti haklı çoçuk oyuncağına döndü iş bursaya gel evi taşıyalım şubatta bursaya al okuluna dedim güzel okul açılana kadar gelmem bursaya diyor sahne işimi bırakmam diyor eee başka çözümü de söylüyor evi taşıyalım 4 gün yalova 3 bursa yaparım diyor bende olmaz diyorum gene yalnızım gene sen yoksun diyorum bende artık en sonunda bunu söyledim gece sahne işini bırak bırakmıyorsan beni bırak dedim seni de bırakmam sahne işinide bırakmam diyor adam boşanmaya yanaşmıyor çünkü korkuyor eğer benden boşanırsa doğu görevine gönderirler 1 sene sonunda ne yapacağım bilmiyorum şuan adam beni kullanmış gibi hissediyorum ? daha bir olaylar var da onlara yazarsam çok uzun olur
ne hayallerle evlenmiştim yalnız kalmak için evlenmedim ben bir aile yaşantısı akşamları evde olmak için evlenmiştim adam evde yok ki haftanın 3-4 günü evde yok
Taşıyın evinizi, anası ile yaşasın

Eşiniz orta yol bulmak , sizinle beraber yaşamak için çaba göstermiyor.
Yani derdiniz gece çalışmasından ziyade adamın sizi umursamaması .

O kadar badireler atlatmış, sağlık sorunlari yaşamış bir kadın için hayat çok daha kıymetli olmalı.
Kimse sizi oyuncağı etmesin . .

merhabalar
1 senelik evliyim ben kamu devlet memuru ve eşimde müzik öğretmeni aynı zamanda ek iş olarak müzisyenlik yapıyor.
biz pandemi döneminde tanıştık. ben bursada kendisi ise ailesiyle yalova yaşıyordu ( o zamanlar okullar kapalı olduğu ailesiyle kalıyordu öğretmenlik görevi kocaeli darıca ( zorunlu-doğu )görevini yapıyordu.aynı zamanda gece sahne işleri yoktu tabi o zamanlar yasak vardır biliyorsunuzdur.Neyse eşim sürekli bursaya gidip geldi görüşmek için bu zaman sürecinde sevgili olduk.sonrası zaten geldi isteme söz nişan yapıldı.ve ailesi hiçbir katkıda bulunmadı ( durumları olduğu halde )sadece bir trabzon hasır bi de beşibir yerde bu kadar ..mobilya ev eşyası herşeyi kendimiz yaptık ama benim ailem katkıda bulundu. neyse eşim yalovada yaşamak istedi. ilk önce ben tayin aldım yalova ya ve eşimle nikah kıyılınca benim sayende eş durumundan dolayı kocaeliden yalovaya tayin aldı. yalovadan kimsem yok çevrem yok yeni bir şehre yerleştim iş ev yapıyordum bu arada kaynanam görümcem beni hep ve hala da yok saydılar bana kötülükleri kalmadı ve ben onları sildim ama ne zaman mı kanser olduğumu öğrendim ameliyat oldum kaynanam ameliyatıma gelmedi ve bende sildim artık haklıyımda .her neyse bunlar sorun değil de en büyük sorun bu evlendiğimden beri kocam her hafta 3-4-5 gün gece sahne işlerini gidiyor ve ben hep yalnızım evde hiç vakit geçiremiyoruz adam eve gece2-3 de geliyor hep kavga ettik sürekli gitme diye yalvarıyordum.eşime dedim ki ben bursada yaşamak istiyorum bursaya tayin alayım sende mazeret döneminde gel dedim söz verdi gelcem dedi o gün geldi çattı ne mi oldu adam 4 tane okul seçmiş muhtemel okulları bi de okullar çıkmadı il emriyle atandı bursaya ben il emriyle çalışmam dedi iptal ettirdi şuan temmuzdan beri annemlerde kalıyorum çünkü şimdi bursada çalışıyorum tayin aldım ya durumlar o kadar çok karışık ki eşimin sözüne güvenip geldim bursaya bak ne hale geldim.eşime diyorum ki gece sahne işini bırak diyorum bak senin öğretmenlik maaşın benim maaşım yeter artar bile yok ben bırakmam diyor evliliğimi yaşayamadım anlıyor musunuz beni? daha bir ay önce yalovaya gel tekrar tayin al dedi dilekçe yazdım bakanlığa bakanlık bu defa tayinimi reddetti haklı çoçuk oyuncağına döndü iş bursaya gel evi taşıyalım şubatta bursaya al okuluna dedim güzel okul açılana kadar gelmem bursaya diyor sahne işimi bırakmam diyor eee başka çözümü de söylüyor evi taşıyalım 4 gün yalova 3 bursa yaparım diyor bende olmaz diyorum gene yalnızım gene sen yoksun diyorum bende artık en sonunda bunu söyledim gece sahne işini bırak bırakmıyorsan beni bırak dedim seni de bırakmam sahne işinide bırakmam diyor adam boşanmaya yanaşmıyor çünkü korkuyor eğer benden boşanırsa doğu görevine gönderirler 1 sene sonunda ne yapacağım bilmiyorum şuan adam beni kullanmış gibi hissediyorum ? daha bir olaylar var da onlara yazarsam çok uzun olur
ne hayallerle evlenmiştim yalnız kalmak için evlenmedim ben bir aile yaşantısı akşamları evde olmak için evlenmiştim adam evde yok ki haftanın 3-4 günü evde yok
Bildiğim yerler,hangi mekanlarda sahne alıyor buna göre değişir. Sahneden önce ciddi sıkıntilar var o gerçek,böyle evlilik sürmez. Aileli restaurant tarzı yerlerde var,kons çalıştıran yerlerde :) Kocanız sizi pek sallamıyor malesef.

Boyle evlilik olmaz. Adama zorla istediginizi yaptiramazsiniz. Trabzon hasiri ve besi bir yerde ayrintisinin sorununuzla ne alakasi var cozemedim.

Ama adam para kazanıyormuş,ne mahsuru var ki gece işi diye? Niye bıraksın durduk yerde, siz de onun yaşadığı yere tayin isteyin mis gibi yaşayın. Gece sahne aldığı yere gider siz de dinlersiniz. Biz arkadaşlarla can atıyoruz valla öyle biri olsa da gitsek diye. Gerçekten dertsiz başa dert aramak sizinki de.

Bildiğim yerler,hangi mekanlarda sahne alıyor buna göre değişir. Sahneden önce ciddi sıkıntilar var o gerçek,böyle evlilik sürmez. Aileli restaurant tarzı yerlerde var,kons çalıştıran yerlerde :) Kocanız sizi pek sallamıyor malesef.
Gazino tarzı yerlerde çalışıyor klavye od çalıyor

müzik öğretmenleri arasında sahneye çıkan, en kötü stüdyoya giren o da olmadı ders veren çok var ki. polislerin araba, ev alıp satması gibi :KK70:

bir de şikayet et demişler de. neyi nası şikayet edecek? devlet memurlarının benim bildiğim kayıtlı ticaret yapması yasak. ama pazarda gidip limon satan memuru kim arar kim bulur da neyin cezasını keser? ya da böyle yüksek ihtimalle kaydı küreği olmayan bir işi nasıl şikayet edeceksin de kim peşine düşücek de ne cezası olacak. leylim ley. maliye gece bara müfettiş mi yollayacak.

bence pandemi sabebiyle araya bir ilüzyon girmiş
pandemide müzk yapılan yerler kapalıydı

konu sahibi müzik yapan bir insanla evlenince onun 3 gün sahneye 3 gün provaya gideceğini düşünmemiş gibi duruyor.
adam da dememiş herhalde ben normalde sahnem varken böyle her akşam evde olabilecek bir insan değilim bak ona göre evlen benimle diye...kadın da sanırım gece hayatı filan olan bir insan değil (ben başka dünyaların insanları olduklarını düşündüğümü zaten belirtmiştim).

benim eski bir iş arkadaşım vardı. konservatuvar mezunuydu. gaziantep halk müziği konservatuvarı çok güzlel bağlama çalan alevi sivaslı bir çocuktu.
bu arkadaş konservatuvara 25 yaşından sonra gitmiş, o zamana kadar hep barlarda sahnedeymiş. sevgilisi de aynı ortamdanmiş. ben onun sahne hayatından çevresini belli ölçüde tanımıştım. (bak bu da güzel bir şey her şehirde bar-canlı müzik sahne yapan kişiler birbirini biliyor) kimsenin saat 12den önce uyanmadığı herkesin gece kuşu gibi öğlen 3-4te kendine gelip 5-6 da bi prova alıp, birer tek atmaya başlayıp 9-10dan sonra asıl işinin başladığı filan bir ortam.

bunu seven bunu yaşayan kişi evlilik yürütmekte zorlanır. üstelik normal işlere göre parası güzel, ortamı güzel...neden bıraksın ki? alkol vs de seven kişi zor yani, bırakmaz.
ya bırakan yok mu?
mesela işte bizim arkdaş bırakmış.
neden çünkü solist değilmiş, solist başka yere gitmiş, duygusal mevzular dönmüş, küsülmüş, grup dağılmış. arkan yoksa tekrar grup kur, sahne ayarla bunlar zor işler diye. sigorta filan da olmuyor. eh bir yaştan sonra bünye için de zor. gece uyumamak vs.
o da evliydi. evlenmiş olmak için evlenmişti....bakın o ortamı bırakmış olmasına rağmen yine de evlenmiş olmak için evlenen adamlardandı yoksa esas zevk aldığı ortamlar yine o ortamlardı...olsa da yesek hey gidi günler kafasındaydı yani.

tek çiçekle bahar tek örnekle kaide olmaz biliyorum ama benim bu ortamda tanıdıklarımın hepsinin benzer hikayelerinin olması da tesadüf değildir herhalde.
Anlıyorum sizi adam bu ortama alışmış ve bırakmam diyor anladığım kadarıyla alıştığı ortamın işinde çıkmaktan korkuyor .. ama şu var evli olduğu sürece bazı şeylerden fedakarlık yapması gerekiyor evlilikte bireysellik bir yere kadar

Adamı evlenirken ne iş yapıyor biliyordunuz herhalde. Pandemide sahneye çıkmaması öncesini konuşmanız için engel değil. Kendinizi, hayatınızı tek bir kişiye bağlarsanız sıkılırsınız tabi geceleri. Çevre edinmeye çalışın, arada bir eşinizin sahnesine gidin sıkılmazsınız

Tamam müzik hayalleri var ama yaz tatili boyunca adamı hiç göremedim her gün her gece gitti gitmediğin günde evde çalışmalar yapıyor iyi de evliiik böyle mi oluyor evde beraber vakit geçiremiyoruz bireysel takılıyor odasında

Onu diyorum işte... Siz onunla birlikte olmak için çabalara girerken onun asla umrunda değilsiniz. Adamın tercihi zaten yalnız yaşamak. Sizin olduğunuz şehre bile gelmek gibi bir çabası yok ki evdeyken odaya gelsin.

merhabalar
Direk boşanırım bu ne çocuk oyuncağı mı evlilik? Geçmiş olsun bu arada şuan nasılsınız peki? Eşinizin asıl bu zamanlarda daha çok yanınızda olması gerek ona rağmen sahne de sahne diyorsa hiiç ısrar etmeye bile gerek yok bence.

Direk boşanırım bu ne çocuk oyuncağı mı evlilik? Geçmiş olsun bu arada şuan nasılsınız peki? Eşinizin asıl bu zamanlarda daha çok yanınızda olması gerek ona rağmen sahne de sahne diyorsa hiiç ısrar etmeye bile gerek yok bence.
Bu hafta içi davayı açıyorum zaten boşanacağım adam evliliğimiz yerine sahneyi gece hayatını seçti .

Düzene girmesi için sizin olduğunuz ile gelip orada kendi imkanlarıyla yine çalışabilirdi bencillik ederek sizi tükeyor.Üstelik tedavi görmüşsünüz kanser tedavisi gören hastaların stres ve iyi bir morala ihtiyacı oluyor şuan bunu saglayamıyorsunuz ve ileride daha büyük sıkıntılar yaşanabilir cok ciddi bir konuşma yaparak bu evlılıgı hangi sartlarda sürdürmek istediğinizi anlatın tekrardan.. Çünkü böyle yaşamak istemiyorsunuz yalnız kalmak için kimse evlenmez ve başında eşi olmayan bir evlilik zordur.
Sonrası için neler yapabilirsiniz düşünün yurtdışı tatil hobiler bu sizi daha iyi gelecektir bencil bir erkektense...Keşke dememek için kararlı bir şekilde düşünün.

Düzene girmesi için sizin olduğunuz ile gelip orada kendi imkanlarıyla yine çalışabilirdi bencillik ederek sizi tükeyor.Üstelik tedavi görmüşsünüz kanser tedavisi gören hastaların stres ve iyi bir morala ihtiyacı oluyor şuan bunu saglayamıyorsunuz ve ileride daha büyük sıkıntılar yaşanabilir cok ciddi bir konuşma yaparak bu evlılıgı hangi sartlarda sürdürmek istediğinizi anlatın tekrardan.. Çünkü böyle yaşamak istemiyorsunuz yalnız kalmak için kimse evlenmez ve başında eşi olmayan bir evlilik zordur.
Sonrası için neler yapabilirsiniz düşünün yurtdışı tatil hobiler bu sizi daha iyi gelecektir bencil bir erkektense...Keşke dememek için kararlı bir şekilde düşünün.
O kadar çok üzgünüm ki işin işine kaç defa şiddet girdi annesi yüzünden defalarca şiddet uyguladı bana … hafif işitme engeliyim ben bu engelimle alakalı hep bu söylemlerde bulundu duymuyorsun ya yanlış anlamışındır …hep yanlış anlamşındır diyordu duymadığımı duymadım derim yanlış anlamayla alakası bile yok

merhabalar
Böyle evlilik olmaz , boşan kurtul..

O kadar çok üzgünüm ki işin işine kaç defa şiddet girdi annesi yüzünden defalarca şiddet uyguladı bana … hafif işitme engeliyim ben bu engelimle alakalı hep bu söylemlerde bulundu duymuyorsun ya yanlış anlamışındır …hep yanlış anlamşındır diyordu duymadığımı duymadım derim yanlış anlamayla alakası bile yok
Bosanmakta geç bile kalmışsın. Bu adam seni haketmiyor. Üstelik şiddet görmüşsün. Daha neyi bekliyorsun.

O değil sen bırak! Ne demek beni bırak. Hayatını elin adamının ellerine bırakacaksın.
Neyse gece hayatı pis bir hayat. O batağa düşenin yurdu yuvası kalmıyor. Kurtar kendini şu heriften. Muhtemelen tayin işi iptal olur doğuya gider diye evli kalmaya çalışıyor

X