Kocamın ailesinin sürekli para istemesi

kesira

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2025
18
7
1
31
Merhabalar süslüler;

Biz 1.5 yıllık evliyiz. Evliliğimizin ilk başından itibaren eşim bana param yok diyerek ödemeler yaptırtıyor. Evlenip yurtdışına geldim. Balayında düşüp bacağımı yardım parasını bana ödetti (1.000 euro gibi bir miktar), 80 euro dışında elime para vermedi, çalışıyorsun ya ihtiyacın olmaz diye düşündüm diyor, borcu olan kredi kartı vermiş para verdim ya diyor, onun dışında eve eşyalar alırken bana ödetti hep. Mesleğim yok burada ama çalışmak zorunda kaldım kendi ihtiyaçlarımı gidermek için. Evlenirken eşimin ailesi 1 kuruş yardım etmedi ne maddi ne manevi. Eşimin aldığı altınları taktılar. Şimdi de peşini bırakmıyorlar eşimin. Param yok demiş güya ona rağmen istiyorlar öyle tl ile de değil euroyla isityorlar. 1.5 senede bana çok görülen 5.000 euromuz onlara gitti. Evlenmeden önce beyaz eşyaları, koltuk takımlarını, babasının arabasını eşimle diğer yurtdışında yaşayan kardeşine aldırtmışlar. Evlendikten sonra yok rizeye tatile gideceklermiş para istiyorlar, kardeşinin telefonunu yeniliyor, erkek kardeşinin başvurusunun kalanını ödüyor. Ben hem ev hanımlığı hem okula hem işe yetişmeye çalışmaktan anamdan emdiğim sütü burnumdan getirdiler. Okulumun parasını dahi ben çalışıp kendim ödedim. Sonrasında her şeyimi ayırdım borcu vardı artık yardım etmemeye başladım. Paranı aldın mı diye soruyor almadım diyorum. 1.5 yıllık ilişkide bunlar normal mi diye düşünmekten çok yıprandım. Ailemin maddi durumu da çok iyiydi. Şimdi sanırım pişmanım bu evliliği yaptığıma. Evlenmeden önce de sormuştum ailene sen mi bakıyorsun diye iki kere, iki keresinde de hayır demişti. Şimdi görüyorum ki kandırılmışım sadece. Eskiden ben maddi konularda hesap vermeyi sevmiyorum diyordu, tehdit ederek ancak ortak hesaba aldırtabildim bir senenin sonunda. Artık göndermeyeceğim diyor ama babası çalışmıyor 20 yıldır kardeşleri alışmışlar hepsi bir paçasından tutuyor annesi hastaydı onun masraflarını da cenaze masraflarını da ödedi tabi ki. Annesine olanlara bir şey demiyorum ama diğerleri o kadar zorumda gitti ki. Benim ihtiyaçlarımın önüne ailesininkini koyuyor. En son düğün takılarına göz dikti, onları kullansaydık böyle sıkışmazdık diyor, ona ev almak dışında dokunulmayacak dedim. Bana ben her şeyi karşılıyorum sen de kendi kıyafetlerini al bari diyor. Her şey dediği de ev kirası yemek içmek. Arabamı da çalıştığım yerden borç alarak ve babamlardan para alarak aldım. Ben böyle bir kültürde büyümedim. Kocam olarak göremiyorum artık onu. Ne yapabilirim, dertleşmeye çok ihtiyacım var

Son düzenleme:
Altinlara sakin dokundurtmayin. Calisiyorsun ya ihtiyacin olmaz ne demek cok sacma. Nasil yaparsiniz bilmiyorum cok zor. Benim esim bir kere benden habersiz dar zamanimizda kardesine para vermisti demedigimi birakmamistim. Sonra bir daha yapmaya cesaret edemedi. Ev alin borca sokun belki o zaman para vermeyi keser.

Ben zaten ev aldırtmaya çalışıyorum ama hiç yanaşmıyor. Borcu da var kredi kartları borç dolu. Bana haber vermeden göndermiş hepsini zaten sonradan ağzından kaçırdı da öğrendim. İnanın çok zor ne evlendiğimden anladım ne bir şeyden

Ayrılın.

Bak arkadaşım evlilik sonsuz değil. Biter. Bitmesi ölüm değil. Önce bunu düşün. Kendini düşün. Kocan değişmeyecek. İyi düşün. Zaten çalışıyorsun ona muhtaç değilsin. Kocan sana değer vermiyor. Buna emin ol.

Hastayken masrafları ödeten, evin eşyasına kadar her şeyi size ödeten adamın 50 milyon Türk erkeğinden ne gibi bir farklılığı var acaba? Nesi bu kadar cazip geldi de bu adamla evlenebilmek için bu kadar para saçtınız?
Kıvanç Tatlıtuğ olsa yine değmez de o açıdan soruyorum.
Ev arkadaşınız olsaydı daha az para harcardınız. Hiç değilse eşyaları alırdı, masrafları bölüşürdünüz. Ortada bir evlilik yok bence.
Ben olsam boşanırdım.

Çocuk yokken hazır, defedin gitsin ne yediriyorsa kime yediriyorsa kendi kesesinden yapsın. Kendi kartlarını patlatmış, sıra size geliyor, rica minnet olmazsa kavga dövüş binecek sırtınıza napıp edip sizin keseyi de delecek.

B birdsmom gel de geleceğini gör.

Altınları ailesine mi göndermiş? Bunu daha önce başka bir üyeye de demiştim ama soguk suyu hazır edin bence, çünkü altinlari bir daha görebileceğinizi hiç zannetmiyorum.

Daha okurken boşadım ben bu adam musvettesini, siz de salin gitsin, kendinize yaptığınız en güzel iyilik olur.

Nefret ediyorum yurt dışına evlat gönderip de onun parasıyla geçinen insanlardan benim kaynimda güya ailesini kurtarmak adına yurt dışına iltica etti ailesi havaya uçtu orda dolar kazanıp bize yollayacak rahat edicez diye ama kaynim gidiş o gidiş daha zırnık yok. Ağırlığını koy arkadaşım bu ne ya sen çalışıyorsun onlar sefasını sürüyor hayatta katlanamam!

Altınları vermedim. Ailesine kendi kazandığından bir kere de benim kredi kartı borcunu ödesin diye verdiğim paradan göndermiş

büyük masraflı şeyleri o ödedi aslında. Halı koltuk ve masalar gibi. Ama sürekli benim cebimden para çıkartmaya çalışıyor. O gün kendisine hediye mont aldırdı. İhtiyacı vardı diye indirimden mont seçtim ona kredi kartında limit yoktu tabi ki. Bana sen hediye alabilirsin diyor, şöyle şöyle ödeme yap dedi. Ben de aldım 180 eurosuna muhtaç değilim diye göstermek istediğim için aldım aslında.
Zaten artık ev arkadaşım olarak görüyorum koca değil. Evlenmeden önce çok cömertti evlendikten sonra bu yüzünü gösterdi

Evet aslında ben böyle şeyleri bilmeyen bir insandım, teyzem akıl vermişti ben de öyle sordum. Babası keyfi olarak kaç yıldır çalışmıyor. Beni çok yıprattılar ben de baban çalışsın kız kardeşin çalışsın dedim, babam yaşlı bu yaşta başkasının emrimde mi çalışsın diyor. Kız kardeşim okul okuyor nasıl çalışsın diyor. 4 kardeşler 3. Erkek kardeşte işi bırakmış amerikaya gitmeye çalışırken.

Niye siz okuyup çalışıyorsunuz ama birde ev hanımlığı da yapıyorsunuz olmaz arkadaş bu adamla zaten evlilik hayati yaşamıyorsunuz ki adam beleşe hizmetci tutmus uff ya bi cinnet geçirin düzelmezse boşayin dehleyin gitsin

Herşeyi baştan soylemiyorlar çok yazik gercekten insanı kandırıyorlar , altinlariniz bari sizde kalsın, duygu sömürüsü yapabilir sevseydin verirdin gibi şeyler duyabilirsiniz. Zorla da almaya çalışabilir , yaşadım çünku.

Altınları vermedim. Ailesine kendi kazandığından bir kere de benim kredi kartı borcunu ödesin diye verdiğim paradan göndermiş
Oh, iyi bari. Adamın size hiçbir hayrı olmayacağını düşünüyorsaniz basın tekmeyi gitsin. Hayatiniz boyunca eş ailesine bakmak zorunda değilsiniz.

Altınlarını al yanına ailemi özledim bi gidip göreyim diye çık git Türkiye'ye. Bir daha da dönme. O adamdan koca olmaz.
Altınlar zaten tr de benim adıma kayıtlı hesapta. Burada da para verdim bari okulumdan faydalanıyım diye duruyorum. Okulum bittikten sonra ailemle görüşecek. Ondan sonra karar vereceğiz

Ben de aynısını söyledim. Bana sen gençsin çalışacaksın tabi ki dedi. Bir senede saçım beyazladı gerçekten çok yıprandım. Çocuk da düşünmüyorum tabi ki e o zaman evli olmanın ne anlamı kaldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…