Kocamın ailesi 👌

Bu hayat başkalarından gelecek 3-5 kuruşla geçmez. Ya eşinize yardımcı olmak için taşın altına elinizi koyup kendiniz çalışacaksınız ya da elinize geçen parayla minimum geçinmeyi öğreneceksiniz. Bu durum eşinize ve kendinize hayatı zindan etmektir söyle şöyle yapsınlar söyle böyle yapsınlar, kendinize en kısa sürede bir uğraş bulun. Belli ki kendi ailenizden birşey talep edemiyorsunuz kendi yapmadığınız şeyi eşinizin sizin zorlamanızla yapmasını istiyorsunuz. 3 yıldır tanıdığınız insanların hayatlarına müdahale edemezsiniz kalmış ki kocaman insanlara emekli ikramiyesiyle ilgili çocukları bile akıl veremez. Siz onların hayatına karışırsanız onlarda sizin hayatınıza karışma hakkı elde ederler. Çocuk ve misafir konusunda haklısınız.

Sonunda gerçekten anlatmak istediğimi anlayan birisi teşekkür ederim

Bütçenize uygununu alırsanız bitiyor valla.

ben yazacaktım sen yazmışsın

evlenmeden önceki sene eşimle birlikte yaşadık

sıfırdan ev kurduk, kira ödedik ve maaşlarımız asgari ücretten halliceydi

tüm evin eşyalarını taksitle aldık, üstüne düğün yaptık, hatta bana takılacak seti dahi aldık

evlendikten sonra da taksit vs ödemedik hatta iş kurduk

ama hayatımın hiçbir aşamasında 100 küsur parça yemek takımım, çatal kaşık takımım olmadı

keza hiç kullanmadığım salon takımım ya da beş bin ayrı fonksiyonu olan tvm

her şey gerektiği kadar alındı kullanıldı

3 yılda bitmeyen borç varsa "yeni gelin evi" diye ayrıntılı alınmış onlarca eşya vardır

mesela bir konuda görmüştüm 10 takım nevresim alınacak diye yazmıştı birisi de hayatımın şokunu yaşamıştım ama konu sahibine lazım zira habersiz gelen yatılı misafirler var

bu arada evime kimse yatılı gelemiyor zira yatacak yer yok

tek kişilik bir koltuk var yatak olan o kadar

Emin misiniz?
Konu içinde kaç defa para demişsiniz

Herşeyimizi kendimiz yaptıktan sonra sırf çocuğum oldu diye bana 7binlik çocuk odası aldırmam ben kimseye benimde düşüncem bu.
Aldırmazsın ama arkasından almadılar diye laf edersin! evlenirken hem istemedim diyorsun hem de bir şey yapmadılar diyorsun???
Bence biraz kıskançlık var ona yaptılar bana yapmıyorlar diyorsun

Zaten şu yeni gelin evinin büyük bir kısmı boşa masraf
Hepsine de bi ton dolap gerekiyor koymaya

İnsan evlenmeden bi düşünür yani borçlar var geçim nasıl olacak neler alınmalı filan diye. Buralara bakınca biz boşa şartlar olgunlaşsın diye beklemişiz diyorum her gün valla.
Yoksa herkes evlenmeyi biliyor. 2 imzaya bakan iş.

Evim asla yeni gelin evi olmadı kusura bakmayın yeni gelin evlerinden 10 parça nevresim takımından nefret ederim bilmem kaç parça yemek takımım konsolum setim falanda yok. 10lik kredi kartımız var onunla alıp 10 ay taksit yaptırdık 10ay doluncada yenisini aldık böylelikle3 yılda 30ay 30 binlira yapıyor anlatabildimmi ?

Haklısın damdan
Şimdi bu kafayla bir daha evlensem evdeki eşyanın yarısını almaz/aldırmazdım.
Annem yüzünden her takım 12 kişilik.
Bizim kullandığımız bir haftalık tabak sayısı 14 tek set bile yetermiş.
Ama şuan evde dolaplarım üst üste yarısını koliledim bende.
Şunu yeni evlenecekler çerçeveletip duvara assınlar

Herşeyimizi kendimiz yaptıktan sonra sırf çocuğum oldu diye bana 7binlik çocuk odası aldırmam ben kimseye benimde düşüncem bu.
O zaman hiçbir konuda maddi beklenti içinde olmayın.. çok çelişiyorsunuz kendinizle bir öylesiniz bir böyle. Herşeyimizi kendimiz yaptık kimseye minnet etmem borcumu da öderim bunu da diyebilirsiniz yukardaki cümleyi kurduğunuza göre..

Sizin aileniz neden çeyiz vermedi peki?Bu durumda ailem de bir şey yapmadı,destek olsunlar diyor musunuz?
Çeyiz dediğiniz nedir ? Gereksiz yazmalar patikler onlarca havlu vs vs mi ? Benim çeyiz anlayışım budur çünkü. Kendi ailemdende destek istemedik kendimiz alırız dedik eşimin ailesi birşeyşer alallım demediği için kendi ailemdende yardım istemedim

Şu beğen butonuna alkış butonu da gelsin lütfen

Mune

Şuan ki durumumuzu anlatmıştım yukarıda 15binlira nakit ödememiz gerekiyor diye ve o kadar nakit paramız yok demiştim para olmayınca ailemizden isteyemeyecealsek ne yapalım çalalımmı ? Benim ailem yarısını vericek zaten yarısınıda sen annenden iste dedim eşime 3 yıldır hiç birşey istemeyip zorda kalınca para istememin çok büyük bir para gözlülük olduğunu düşünmüyorum.

Tamam sen haklısın
Mesele haklılık değil.Kendinizi çok yorarsınız böyle,olan size olur.Yıllar içinde bitmeyen öfkeye dönüşür.
Bakın benim ailem çeyiz adına ne gerekiyorsa yaptı,eşimin ailesi altın dahil hiçbir bir şey yapmadı,hediye namına da.Eşimle aldık,ödendi.
Benden sonrakilere yapıldı,çok kızdım evet üzüldüm ama herkes nasibini yer dedim sonunda kabullendim.
Bu beni hasta etmekten başka bir işe yaramadı çünkü.

Sonunda gerçekten anlatmak istediğimi anlayan birisi teşekkür ederim
Henüz evli değilim nişanlıyım ama benzer şeyleri yaşadım,yaşıyorum inan tek zararın kendine ve hayatındaki insana oluyor, sen bide aynı evde yaşadığın için eşinle daha iyi bilirsin o yüzden boşver ama biri sana bişey dedi mi lafını da edebinle sakınmadan söyle kimseden de maddi manevi destek bekleme gün gelir yüzüne tokat gibi çarparlar , boşver borçlarınızı siz ödeyin kimseden de bişey beklemeyin

tamam o zaman gayet minimalist bir yaşamınız var

kp in emeklisine güvenmemişsiniz de

misafir ve bebek işinde haklısınız da adamın parası, ona buna aldığı vs vs bizi ilgilendirmiyor

bakın ben size kendimi anlatıyorum

kp emekli olmuş eltim ve kaynım o zaman sevgili

baba bize yardım eder misiniz demişler tabii demiş

sonra yaşadığı şehirden ev almış vs para bitmiş

bu esnada üniversite okuyan iki de çocuk var

bizimkiler Doğtaş'ın en gözde ve pahalı olduğu dönemde Doğtaş tan salon takımı ve koltuk takımı alıp Kp e ödetmiş taksit taksit yıllarca ödemiş

sonra 4 tane bilezik alıp nişanda takmışlar

nikah diye gidince bilezikleri merasimde takalım demişler olmaz ayrı takı takın, bunu biz akrabalara gösterdik demişler vs

kv beni istemeye geldi ve tek bir şey takmadı

anneme öbürüne 4 bilezik taktım nişanda ama buna takmıyorum o burnumuzdan getirdi dedi

düğünde bana kv kp birer bilezik taktı

onlarla yaşayan çalışan görümcelerim de birer tane taktı etti 4

evimde tek iğneleri dahi yok, beklentim de yok

kendi ailemin de yok zira biz kendimiz yaparız modunda idik

çocuklara eşitlik vs hikaye zaten şartlar değişiyor

ama biz evlenirken durum kesinlikle onlar evlenirken olan durumdan iyiydi zira okuyan çocuk vs yoktu

lakin insanların gözü açılmıştı, yağdırınca da takdir edilmediklerini fark etmişlerdi

ev aldım hediye aldı, bebeğim oldu altın taktı ama hiç ona ne aldı bana ne aldı moduna girmedim

gerek yok ama cidden emekli olanın hediye alması gibi bir uygulama yok, parası olduğu için alabilir ama bu da benim emekli paramla hatıra olsun diye bir beklenti sizi üzmekten başka şeye yaramaz

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…