• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamı yanmaz yapışmaz teflon tavayla dövesim var...!!

bencede eşinin kıymetini bil ve artık bekar kızlar gibi hareket etme . ayrıca ablan va eniştende hatalı seni evden alıp götürüyorlar 5-6 saat geç saat eve geliyorsunuz. yani bu duruma biz kadınlar dahi kızarız. eşimiz kardeşiyle gezmeye gitse geç gelseler bizde surat asarız. tamam gezmeye gidebilirsiniz ama 2 saate gelseydiniz evde birşeyler yapsaydınız. adamı eve hizmetçi gibi koyup gitmişsiniz ve oda patlamış size HAKLI OLARAK. bence tavayı kocanıza verin artık onun vicdanına kalmış size ne yapacağı.

En başta emrivaki yapılması pek iyi olmamış, önceden bak kardeşimler gelecek lütfen surat asma onlar misafirimiz tarzında ön bir girizgahla daveti şekillendirebilirdin. Ama çok büyük bir sorun yok bence. Eşine haksızlık yapma daha fazla, araya zaman girmesi ilişkide iyi sonuçlar getirmez. Gönlünü al. Kendi düşündüklerini de onu kırmadan anlat ki o da iyiden iyiye özeleştiri yapsın. Ama eşine sarılmadan onu öpmeden geçen bu uyuz,küskün zaman aranıza yanmaz yapışmaz duvarlar örebilir. Hemen harekete geç :21:

genele bakdığımızda ruh öküzüme 11 kişi hak vermiş, bana hak veren 6 kişi , 6 kişi de her iki tarafada şans vermiş ..Bu oranlar + - 1 olabilir şöyle bir göz atdım.
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim şu an daha sakin ve ılımlıyım şöyle bir yol izleyeceğim
bu akşam balkon yıkayacağım diye çıkar balkona bakmadığı bir anda paat diye kendimi yere atar ağlarım ayağım kaymış gibi bu bahaneyle barışırız sallamaz yanıma gelmezse kolum kırıldı diye bağırınırım gene barışırız bahanesiyle. Gönlünü alır olaylar unutulunca burnundan fitil fitil getiririm diye düşünüyorum.
Evet yaptığı hiç ama hiç hoş değil ama gene nazik bir öküzmüş bana karşı en azından yorumlarınizdan anladım o yüzden şimdi uzatmıyım yaptığına sonra azar azar dozla pişman edeyim diye karar kıldım.

bu dolaylı yollar sorunun çözümü için kalıcı olmaz. eğer rahatsız olduğunuz birşey varsa açıkça konuşun...

Konuşurken de şunlara dikkat edin,

---eşinize durumu nasıl gördüğünüzü anlatın önce. (kız kardeşinize ve onun eşine davranış şeklini anlatın ''Ben böyle gördüm ya da anladım diye anlatın...''sen böylesin, şöylesin diye değil'')

---bu konuda ne hissettiğinizi anlatın (kızkardeşinizin incindiğini ve kırıldığını hissettiğinizi, bunun da sizin öfkelenmenize yol açtığını ve üzüldüğünüzü. böyle davranmasının sizde yarattığı duyguları anlatın)

---gelecekte ne olmasını istediğinizi söyleyin (''ev işleri konusunda seni zorlamamaya ve ziyaretler konusunda sıkıştırmamaya, istemediğin zaman bu ziyaretleri daha uygun bir zamanda yapmaya çalışacam. sen de kardeşlerime daha iyi davranırsan sevinirim. onlar üzülürse ben de üzülürüm...''gibi ne istediğinizi ortak noktaya ulaşarak anlatmaya çalışın)

bir de şu an bir sorun varsa bunu şimdi çözün. zamana bırakıp burnundan getirmek ilişkinize zarar verir. yani bir kazanan olmaz bu durumda. belki biraz egonuz tatmin olur ama ilişkinizx açısından bunun bedeli ağır olur. bu yüzden bu tarz yollara girmemenizi öneririm...

Tamam ya daha fazla vurmayın ne umdum ne buldum...:52:
Alıcam gönlünü bu akşam..

smoker, bence eşinin iyi özelliklerini öv. onu yücelt takdir ettiğini ona olan sevgini arttırdığını vs vs anlat. ama bir sorun olduğunda da bunun aranızda kalması gerektiğini eve gelen misafire güleryüzlü olunması gerektiğini, emrivaki yapmakla hatalı olduğunu ama kızkardeşini çok özlediğini vs vs bunları yumuşak bir şekilde konuşmalısın. Hadi bakalım, eşin dayanamaz zaten bu kadar merhametliyse :))

klasik koca türlerinden farklı..
ev hanımlığı rolüne bürünmüş gibi geldi sanki roleri değişmişsiniz o kadın sen erkek..bilmiyorum ama kadın evde yoken adamın evde o kadar temizlik yapması bana nedense tuhaf geldi.bilmiyorum yanlıs anlamayın belkide cevremde hiç görmediğimdendir..ama biraz olsa adam adamlığını kadın kadınlığını bilecek....

kardesine surat konusa gelince gercekten ayıp yapmıs ama aklı basında bir adam bunu yapmaz siz eşinizden dahamı baskınsınız acaba

Eşi tepkisini ev işlerini yaparak göstermiş sanırım. Misafirler geldi ama ben de kocanım, sana ihtiyacım var mesajı vermiş sanki.

klasik koca türlerinden farklı..
ev hanımlığı rolüne bürünmüş gibi geldi sanki roleri değişmişsiniz o kadın sen erkek..bilmiyorum ama kadın evde yoken adamın evde o kadar temizlik yapması bana nedense tuhaf geldi.bilmiyorum yanlıs anlamayın belkide cevremde hiç görmediğimdendir..ama biraz olsa adam adamlığını kadın kadınlığını bilecek....

kardesine surat konusa gelince gercekten ayıp yapmıs ama aklı basında bir adam bunu yapmaz siz eşinizden dahamı baskınsınız acaba

Yok canım o kadar da değil.Eşim çok titiz 6 kişilik misafir kafilesinden sonra ev onu çok rahatsız etmişdir o yüzden evde düzeni sağlamışdır.Baskınlığa gelince ben ona göre daha naifim o agresif ve sertdir ama dışardaki insanlara karşı bana yüklenmez pek.Zaten emniyet mensubu ,astları var.
Kadınlık erkeklik olayıda hep böyle olmuyor ki 365 günde bir kere 4/5 günlüğüne misafir geldi yapmasaydı yemek ben ona hazırla demedim ki gelirken alırdık 2 kızarmış tavuk pilav kola bitdi.Kendi hazırladı hepsini bilerek isteyerek ama kahrından yaptı yani belkide.
Valla ben bu kadar ev işini olayına takılmıyorum bizde eniştelerde arkadaşlarımın eşleride en kötü bu kadar yapıyor.

Yok canım o kadar da değil.Eşim çok titiz 6 kişilik misafir kafilesinden sonra ev onu çok rahatsız etmişdir o yüzden evde düzeni sağlamışdır.Baskınlığa gelince ben ona göre daha naifim o agresif ve sertdir ama dışardaki insanlara karşı bana yüklenmez pek.Zaten emniyet mensubu ,astları var.
Kadınlık erkeklik olayıda hep böyle olmuyor ki 365 günde bir kere 4/5 günlüğüne misafir geldi yapmasaydı yemek ben ona hazırla demedim ki gelirken alırdık 2 kızarmış tavuk pilav kola bitdi.Kendi hazırladı hepsini bilerek isteyerek ama kahrından yaptı yani belkide.
Valla ben bu kadar ev işini olayına takılmıyorum bizde eniştelerde arkadaşlarımın eşleride en kötü bu kadar yapıyor.

ayol bari bunları söyleme
valla hem sana fedakarlık yapcak hem de sen "yapmasaydı" dicen
anam bunu erkekler söylediğinde "nankör" diyoruz, ağlayıp sızlıyoruz
yapma Allah aşkına

Tamam sustum savunma iç güdüsü benimkide sanırım biraz...Oturdum aşağıya diyorum yok duramıyorum gene.baya da utanmış durumdayım şu an aslına bakarsanda ...
Yorum yapan herkesin ağzına sağlık empati kuracağım ona..

Tamam sustum savunma iç güdüsü benimkide sanırım biraz...Oturdum aşağıya diyorum yok duramıyorum gene.baya da utanmış durumdayım şu an aslına bakarsanda ...

Biz kadınların klasik savunma ve kendini yatıştırma cümleleri. Bayılıyorum ya bu sürece :52:

Biz empati kuralım diye uğraşalım adamlar kafasına eseni yapsın :8:

Neyse ben ortalığı karıştırmayım

bu arada başlığa hala gülüyorum:1:
"dinlenip dinlenip dövme" fiilini de gözümde canlandırdığımda bayagı traji-komik geliyo

hee unutmadan şiddete hayır :19:
:35::35:

kızlar bu nasıl çelişkidir anlayamadım.. kadın-erkek eşitliğine gelince hemen eşittir dersiniz,
erkek kadına ev işlerinde yemekte,bılaşıkta,çocukta,alışverişte,vb....yardım etsin dersiniz...
roller değişmiş erkek zatn titiz bi erkek... şimdide erkek bu kadar iş yapmış...yaa yaa,şaa şaa şaa modundasınız. ne var yapmışsa silah zoruylamı yapmış.. bize iş yapıyoruz diye taçlar mı takıldı..gayet normal bi şey...
hem bi de misafirler her pazar gelmiyo sanırım izinde diye ve bi daha ne zaman gelcekler kim bilir.. hiç hoş olmamış eşinin davranışı...

eşiniz surat asması bence kardeşiniz geldgi için değil kardeşnz geldgı zaman kocanızı ihmal etggnz için..adam utu bulaşık temızlık ne varsa yapıor ewde tek başına snrada yatıor uyuor eşı dışarda gezerken..bence gerçektende kıymet bılınmesı gereken bı durum.kardeşnz geldgnzde kocanızı bu kadar ıhmal etmessnz surat yapcgnı snmıorm..şuanki soguklugnz tabıkı gecıcıdr..

kaç yılda bir gelmişler, onları bırakıpta bütün ilgisini kocasınamı vermeliydi. dışarı çıkarken onlarla gitmeyen kocası.
erkekler ketum işte, o bişeyi takmıştır kafasına ama, açık açık söylememiştir.
Bence onlarla dışarı çıkmadığına pişman oldu, bide evi temizlemiş en çok ona pişman olmuştur:))
Bence tavayla köteği haketmiş:))

başlığaa bayıldım yalnız harika olmuş :66:
canım hiç boşuna eşini üzme oo haklı gibii geldi bana barışında bitsin bu kırgınlık:13:

valla yorumlardan anladığım kadrıyla hiçbirinizin kocası evde iş yapmıyor.
sırf adam evi temizlemiş diye övgğler yağmış:)
kadında erkekte çalışıyorsa kocada EVİŞİ YAPACAK.
Benim kocamda yapıyor ama illa dürtüceksin, o zaman yapıyor.
Ama bazende bi gayret gelir ben bişey demeden evişine girişir.
Bence işin şakası bi yana eve gelen misafire surat yapmak hoş değil,
aynı şeyi seneler önce enişteme ve ablama yapmıştım. halen aklıma geldikçe
içim cız eder. surat yaptığımda da kazık kadardım yani.
Surat yaptığımın ertesi günü eniştem ölümden döndü.
ben resmen çökmüştüm, iyileşme sürecinde ve sonrasında hep yanlarında oldum
Eşinizinde duyarsız biri olmadığını düşünüyorum,
açık açık konuşun kendinizin ve kardeşinizin incindiğini söyleyin.
eminimki hatasını telafi etmeye çalışacaktır.

arkadaşlar burda kimse konu sahibinin kocasına altın madalya takmadı

şöyle düşünün, eşiniz kardeşleriyle bütün gün gezip tozsa, akşam geç gelse, sizin fikrinizi almadan eve başkalarını davet etse (hele hele problemli olduğunuz kişileri)
bu sırada siz akşama kadar çalışsanız, eve geldiğinzde evi derleyip toplayıp bütün gün keyif yapanlara yemek haızrlasanız, üstelik bu süreç sizin bebek yapmanız için son derece önemli bi süreçse...

ne hissedersiniz?
eşinin misafire yaptığı davranış asla hoş deil bunu söyledik zaten, gönüllerini alması gerekiyor
ama adam da iyi sabretmiş yani

esınız aslında haksız da degıl
tamam mısafıre daha guleryuzlu davranabılırdı ama ıcınden gelmemıs ve yapmamıs demek kı
ablanız geldıgınde oyle degılmıs zaten sadece kardesınıze ve esıne tepkısı anlasılan
oyle degılmıdır bızlerde sevmedıgımız ınsanlarla hossohbet olamayız

kaldı kı esınız kardesınız ve esıyle sohbet etmemıs ama
evı temızleyerek ve yemek yaparak onları rahat ettırecek mısafırperverlıgı gostermıs
sohbet etmedı dıye de esınıze yuklenmeyın bence
kusmek yerıne hıssettıklerınızı ve esınızın aılenıze hıssettırdıklerını anlatırsanız daha faydalı olur dıye dusunuyorum

yani ilk kez kardeşi gelmiş heralde evde oturamazdı.ne kadar yorgun olursa olsun.ayrıca ev işi yaptı diye asık suratını görmezden gelecek değil.
insanın ailesine mahçup olması pek kaldırılabilir bişey7 değil.ama tabi uzun süre küslüğe gerek yok .çözülebilir yani.relax kızlar relax :66:

amaaaaaaaaa ben senin yerinde olsam yanan yapışan adi tavalarla döverdim:60:ayrıca dinlenme döverken. dinlendikçe sinirin geçer:60:

Back