• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KOCAMA VURDUM

Ne saçma şeylerle uğraşıyorsunuz ya.
Arkadaşım sigara ocak söndürecek kadar önemliyse evlenmeyeceksiniz en baştan. Ne kendinizin ne başkasının hayatını zindana çevirin, herkes istediği, özgür olduğu eşler bulsun.
Koskoca adama anası gibi davranır, 6 yasında çocuk muamelesi yaparsanız "sen kimsin ki" cevabını alırsınız, ne bekliyordunuz ki? Bir dr üstüne arkadan vurmalar filan. Bu ne zorbalık, ne saygısızlık? Dediğiniz gibi çıkın gidin babanızla, sonra da boşanma davanızı açın. Sizin evliliğinizde kişisel tercihe bile saygı yoksa, şiddet varsa uzatmayın. Zaten gidecekmişsiniz, isabet olur boşanmanız.

Çok üzüldüm...Kendinizi kaybetmişsiniz ..Bence bir an önce gidip özür dilemelisiniz...Yaptıklarınız yanlış ...

Onun tercihi yani, böyle böyle kaçırırsınız evden adamı.Hani özgürlük? Esrar kullansaydı daha mı iyidi?

Yorumları okurken çok sinirlendim;
1.evet arkadaşın eşine vurması affedilir gibi değil özür dileyeceksiniz sadece bunun için özür dileyin lütfen
2.bu adam söz vermiş evlenince diye evlenmiş bırakmamış,çocuk olunca demiş oda olmuş yine bırakmamış,bu karşındaki insanı kandırmak değilde nedir güvenmiyorsa kendisine ben bırakamam kabul ediyorsan böyle et diyecekti.
3.sigara içmesi okadar önemliki dışarıda bile içmiş olsa o pis nefesini evde soluyacak TV'lerde sürekli anlatılıyor uyanın insanlar o küçücük şeyin (küçücük ama zararları okadar büyükki)kölesi olmayın.
4.bunları yazan ben 13 yıllık tiryaki günde 1 paket içerdim Eşimde keza öyle,hiçbir yardım almadık 3.5 yıldır sigara hayatımızda yok.
4.bırakınca etrafımdaki insanlara verdiğim zarar ve rahatsızlıktan vicdan azabı duyuyorum ve çevremdeki herkestende özür diledim.
5.kimse bana sallamasın bırakılmıyor diye isteyince öyle bir bırakılıyorki,şimdi kokusundan nefret ediyorum ve içilen yerlerde nefes alamıyorum.
6.artıları okadar çokki daha fazla uzatmak istemiyorum arkadaş sigara konusunda çoookkk ama çoookkk haklı
7.çocuklarınız için, dünyadaki en değerli varlıklarınıza zarar vermek istemiyor ve onları erkenden anne babasız bırakmak istemeyen herkes sigarayı acilen bırakmalı.
8.babam gırtlak kanserinden sesini kaybetti,Allahımmmm okadar zorkii. .......

Evet hanımlar üzgünüm şu an ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Eşimle 2 senedir sigara yüzünden zaman zaman tartışmalarımız oldu hatta evimin huzurunu bozan tek şey sigara diyebilirim öte türlü hiç problemimiz yok eşimi çok seviyorum kendisi özünde merhametlidir bişey istesem hemen yapar üşenmez etmez çok yardımcı olur bana ama gel gelelim şu sigara ocağımı söndürecek. Kendisi ortaokulda sigaraya merak salmış bir insan bazı noktalarda çok zıtız. Ben ise sigarayı ağzıma bile değdirmedim bu yaşıma kadar, ailemden hiç kimse içmez dumanından bile tiksinirim. Nişanlıyken evlenince söz bırakıcam dedi hem bana hem aileme, evlendik bırakmadı verdiği sözü hep hatırlattım hangi yolu denediysem tınlamadı " bana annem bıraktıramadı sen mi bıraktırıcan ." Demişti çok zoruma gitmişti. Sonra çocuk olsun söz bırakıcam dedi yine yok aynı ha bide içmiyorum dio gözümün içine baka baka yalan söylüyor bende sağda solda saf gibi bide sigarayı bıraktı diodum. Kokuyuda nasıl yok ediosa önceden sakalları parmakları kokardı içmedim dese bile ordan anlardım telefonundan falan. Bu akşamda her şey güzeldi yemek yedik çayını koydum oğlumla ilgilenirken oda çayını aldı geldi odaya içiyor baktım üstünü değiştirmemiş pantolonu duruyor hayırdır bir yere mi gitceksin dedim yoo dışardan bişey lazım falan diodun canın bişey istiyordu sanki demedin sonra dio , yok vazgeçtim istemiyorum demiştim sana dedim. Sonra duramadı çıkardı baklayı ağzından ben kapıya çıkıcam 15dk sonra gelirim dedi neden ki dedim evde dur biraz sürekli başka yerdeyiz zaten oturda oğlunla ilgilen diyorum yok kafası dışarda adamın bende sinirlendim en sonunda yani, anlamadım ilk baş sigara içeceğini sonradan anladım zaten kendiside sinirlenip evet çıkıcam içicem arkadaş kimse karışamaz gider içerim dışarıyada çıkarım dio öle demesiyle burası annenin evi deil kafana göre kimseye hesap vermeden öle çıkıp gidip ben yaparım ben ederim diyemezsin bu evde buna hakkın yok benim yoksa seninde yok dedim. Tartışırken alttan pek almaz beni sinir edecek lafları özellikle söyler bende oltaya geliyorum hemen iyice sinirleniyorum sonra oğlum kucağındayken sen kimsin ya dedi bende dayanamadım hıncımı alamadım sırtı bana dönükken sırtını yumrukladım tüm gücümle , sonra salona geçtim ağladım pişman oldum kendime hakim olsaydım keşke dedim . Bana sen kimsin demesi kanıma dokundu gözüm döndü o an kucağındakinin anasıyım dedim vurdum. Çocuğu bana verdi acıktı dedi gitti dışarı sonra geri geldi hiç girmedi salona yatak odasında da yatmamış diğer odaya yatmış bana tavırlı belli .tartışma esnasında yarın babam gelicekti zaten alsın beni eve götürsün kalmicam rahat rahat kafana göre takılır sigaranıda içersin demiştim babamada mesaj attım zaten senle gelicem baba diye. İçim acıyor neden böyle yapıyor ya da ben neden böyle yapıyorum kafam karışık ne yapcam nasıl davranmalıyım artık bilmiyorum şu an bana tripli kendisi. Kendi nefsine huzurumuzu bozuyor benide zıvanadan çıkarıyor normalde laf dinler ama iş dışarı çıkmak ya da sigara olunca böyle oluyor tartışıyoruz napsam acaba ? :/
Canim benim esimde çok içerdi hatta gunde 2paket diyebilirim. Zaman zaman 3e bile çıkardı ve bende senin gibi evinde misafire bile sigara icilmesine musade etmeyen bi ailedeydim. bana hic bir zaman birakacam demedi. Bende ona sadece bi kere evimizin rızkını bu zehire verme dedim. Oda başta konuştuk birakacam demedim sana dedi ben sustum. Bir kac ay sonra bana dedi ki ben çocuklarıma kötü örnek olamam cocugum olmadan birakacam dedi, bende o an inandım ona çünkü bana karşı her sözünü tutan bir insan bunu da tutar dedim. Ondan sonra biz memlekete geldik tayin isteyip ve ev aldik krediye bir maasimiz gitcekti 10yıl boyunca. Yine oturuyoruz dedi ki ben buna para vermeye devam edersem aç kalırız dedi. Bu son paket bi daha sigara icmem dedi ve o oldu. Yani sen ne kadar ısrar edersen o da o kadar içer bırak kendi haline zaten aklinda olmazsa birakamaz gördüğün gibi

Yorumlari okurken gercekten ben de sinirlendim. Pardon da hanimlar herkesin kurallari kaideleri farklidir. Insanlar sigara kullanimini ne kadar da hafife aliyorlar hayret ettim!!! Icsin ne olacskmis, esrar mi kullaniyormus, bu da dert mi imis?

Evet dert, konu sahibinin derdi! Kocasi soz vermis birakmamis madem hic soz vermeyecekti. Soz verip evlenince birakicam demeyecekti. Soz sozdur!

Aman sigara iste canim ne abartiyorsun diyenlete de. Sigaraya gercekten de dayanamayanlar var bunu da idrak edin. Konu sahibi sizi cok iyi anliyorum. Bende sigaraya karsi cok hassasim. Icmis biri yanima gelse kokusundan bile midem kalkiyor. Bir iki sefer sigara icilen bir ortamda bulundum, gozlerim kan canagina donmustu. Oksurukten duramayip cikmistim disari. Igrenc kokmasi da cabasi. Adam sokakta sigara icse yan tarafa geciyorum dumani bana gelmesin diye. Ben daha 15 yaslarindayken eve kural koymustum sigara balkonda icilecek diye kim gelirse gelsin.

Sigara benim icin belki bir takinti ama umrumda degil! Sizin cocugunuz var ya, babasi da icip sigarayi opuyor cocugunu iğrenç. Vurmaniz kotu olmus ama sizi anliyorum. Inada bindirmis kocaniz belli ki. Kendisi istemedikce birakmaz. Acaba beraber sigarayi birakma metodlarini inceleseniz? Elektronik sigaralar var kokusuz? Sakin gene bir konusun, belki razi olur. Cocuguyla uzun bir omur gecirmek istiyorsa razi olsun, her sigara icen kanser olmuyor ama ihtimali de ortada..

Sigara bu kadar hayatınızı evliliğinizi etkilememeli çok yanlış yapıyorsunuz

Bukadar abartmaya gerek varmıdır. ? Sana birsey diyim mi sana saygısı olmasa evinde oturur içer tek kelime edemezsin.adam dışarı çıkıyor bebeği için senin için. Öyle bırak hiiim diyince bırakıldı bunca sağlık sektöründe bölümler acilmaadı. 1 yildir içmeyen biri olarak bırak dediginiz zaman daha çok can istiyor..
Yok annenin Evimi vs ayıp şeyler, gözüm döndü demişsin ya onunda gözü donseydi. ?
Birde hem bağırıp çağırıp vurup hemde adam size kırılInca babama gidicem olmamış. .Bu yuvalar kolay kurulmuyor lütfen çocuksu tavırları bırakın ego savaşı mi bu!
Nereye gidecek sigara bırakmadı ha haaa boşadım. .mi olacak..kimse size afferiim demiyecek bunu bilin.

görünen o ki ocağınızı sigara değil siz yıkacaksınız.
bu ne takıntı yahu.
Allah adama sabır versin. oldu olacak ayağınızın altına atıp bir temiz döveydiniz.
hasbinallah.

bu kadar kışıyı neden ılgılendırıyor esının sıgara ıcmesı

bende ınanılmaz rahatsız olurum sıgaradan
eşimle evlenmek ıcın sartım sıgarayı bırakırsan evlenırım demıstım
bıraktı emın oldum oyle evlendım gercekdende sımdı ıcmıyor
kusasım gelıyor sıgara dumanından
4. katdayım sokakta ıcenın dumanı sankı eve gelıyor kokusunu alıyorum o derece huylanıyorum

eşiniz bu konuda sıze oyle konusacagına hemen bırakamıyorum zaman ver lutfen bende ısterım bırakmak deseydı bukadar yükselmezdınız karsılıklı
sırtına yumruk atmanız cok yanlıs olmus :KK43:
belkıde yuksek sesle çıkısarak sıgara konusuna degındıysenız oda kızdırmak ıcın o cumleyı kurmus olabılır

hıc bısey olmamıs gıbı davranın bence

İyi kocan elinin tersiyle bi tane vurmadi.
Bırak adam icsin . bu kadar büyütme hiç içmeyen insan anlayamaz belki onların ne hissettigini.

Dua et adam sana o hincla vurmamis,birak icsin zararini kendi de biliyor,cocugun ve seni dumana maruz birakmiyor daha ne ki ne kadarda abartmissin evi terkedicem falan kusura bakma da bu bahaneyle kimin yanina sigisacaksin merak ediyorum

içsin ya ne olacak aman başka bişey içiyorda sapıtıyor desen bilemedim şahsen ben bu sebebten mutsuz etmezdim evliliğimi :KK14::KK14:

Sigara icen ve 2 sefer birakip tekrar baskamis biri olarak soyluyorum ki kendi hur iradenle birakmak istemezsen sana bunu zorla yaptirmaya calisan kisiden uzaklasirsin ve canin istediginde onu sinirle anarsin herkes icin gecerli olmaya bilir kisisel fikrim incir cekirdegi misali sadece sizi rahatsiz etmeyecek sekilde musade edin ve esiniz sizi seviyor buna odaklanin biraktirmak icin daha bariscil yollar deneyin masraf iticilik koku zararlari hasta olanlarbgibi ama daha saygi ve sevgi dolu esprili dilde ise yarar

bütün aile eşinize söz mü verdirdiniz sigarayı bıraksın diye..
sanırsın adam alkolik, keş vs bişe..

bu kadar baskı sonunda bende olsam bende bırakmazdım sanırım.. edepli adammış dönüp bir tanede o yapıştırmamış size..

koskoca adam sigarayı bırakmak istersen bunun kararını kendisi verebilir sizin yol göstermenize ihtiyacı yok.. ha karar verir siz yardımcı olabilirsiniz ama baskıyla tehditle sigara bırakılmaz..

ocak yıkan sigara ilk defa duydum ama ikna oldum .. bu gidişle sigaradan mütevellit siz yıkarsınız ocağınızı..

Sacma sapan bir takinti haline getirmissin.Icse ne olucak ,ya alkol yada uyusturucu degilki sigaradan bahsediyoruz.Bende iciyorum aslada baskasinin israriyla yada baskisiyla birakmam kim olursa olsun.
Kocan iyi sabirliymis sen haksizsin.

Back