Ben de aynı düşünceyle geldim bu zamana kadar.Binlerce kez tövbe ettim yalan yere yemin ettiğim için.Ve eşimi de çok seviyorum Allah ın bir lütfu diye düşünüyorum.Ama eski kişiye de iftira atmış oldum helallik almadığım için huzursuzum eşimden gizli de gidip konuşamam.Ona hiç yanlış yapmadım o olayı gizlemek dışında.Zorla ayrılmak için mi uğraşıyorsun Unut gitsin mutluluğunu bozmaya mı çalışıyorsun
Allah'tan af dile Allah'a sığın eşinin öğrenmesinden çok daha önemli
Buradaki çoğu üye insan recm etmeye bayilir. Konun tam onlarlik olmuş hazırla kendini fena taslanacaksin. Benim şahsi fikrimi sorarsan eslerinize, sevgililerinize hayatlarinizla alakalı fazla gereksiz bilgi veriyorsunuz. Geçmişinde yaşadıkların sadece seni ilgilendirir. Sen bu dünyaya evlenecegin adam için numune olarak üretilip gonderilmedin ki şu şunu şunu yaşadım eşime karşı vicdan azabı cekiyorum psikolojisine bürünüyorsun. Keşke bu meseleyi hic acmasaydin eşine. Herkes geçmişinde bir takim şeyler yasar. Ve bunlar sadece yasayani baglar. Her ayrıntıyı esinize vermekle sadece mutlu olacak iliskilerinizi yaraliyorsunuz bana kalırsa. Birbirinizin geçmişini kurcalamayi bırakıp geleceğinize odaklanin. Tabi bir geleceginiz olsun istiyorsaniz.. Bırakın kim ne yasamissa yaşamış. Ne yasanmissa yasanmis bi birakin ya.. Bu vicdanlar, hesaplaşmalar ancak evliliginizi bitirmeye yarar benden demesi.
Olan olmuş deşmenin anlamı yok..
Zamanında vicdanını rahatlatmak için anlatabilirdin evet ama şuan olmaz.. Şuan yaparsanız sadece evliliğinizi bozmuş olursunuz.
Ben bu tür şeylerin "bazen" Allahla muhasebesinin yapılmasını "yeterli" buluyorum.. Allah affetsin başkasına gerek yok inan.
Dediğim gibi evlenmeden önce bu konuyu açsan bilmek en doğal hakkı derdim. Kandırma derdim.. Ama eşin bu duruma tamam diyip önüne bakacakmış gibi durmuyor.. Öğrenirse Hayatını cok zorlayacak belli..
Şimd yaşadıklarınızla ilgili sizi yerden yere vurmaya gelecek arkadaşlarımız var hazırlıklı olun..
Canım önüne bak .. Ne yazıkki öyle bir toplum baskısında yaşıyoruz ki kadının hata yapmaya hakkı yok.. Erkeklere ise hersey serbest.. Esas sizi altına aldığını söyleyen kişi hesabını nasıl versin.. Gençken bir salaklık yaptın diye tüm hayatın bitsin mi şimdi? Artık kafandan bunları sil at , allah zaten senin pişmanlığını görüyor, kadını bu çaresizliklere iten erkek egemen toplum utansın sen neden utanıyorsun.. Olmuş bitmiş.. Önemli olan şu sen evlendiğinden beri kocanı aldattın mı ? Kocana bir yanlış yaptın mı ? Hayır eeee? Belki benide kınayacak burdaki bazı hem cinslerim ama kadının en ufak bir hatasında ( heleki bunlar ergen dönemlerinde olmuş ise ) vurun kahpeye moduna geçen tüm toplumlardan nefret ediyor ve tam tersi hepsini ben allaha havale ediyorum.. Şimdi son kez git nasıl ibadet ediyorsan allaha pişmanlığını belirt ve bu konuyu kapat, hayatını yaşa .. Konunudq kapat burda sana vurun kahpeye moduna geçebilecek kraldan çok kralcılar var.. Konumu kapatırmısınızMune yazman yeterli
Allah razı olsun arkadaşım.İçime su serptiniz.Samimi bir sekilde tovbe et canim gunahinida kimseye anlatma esine bile.hz ömere sahabilerden biri gelio diyorki benim kizimi bir kac kisi istiyor bende vernek istiyorum fakat kiz degil ne yapayim isteyeni cok diyor adam boyle dedigi icin sinirleniyor ve diyorki kızının gunahini kimseye anlatma diyor istediğinede ver diyor.bu konular bu kadar ince sende canim istagfar et rabbime ictenlikle tovbe et sizin en hayirlilariniz tovbe edenlerinizdir.
Senin gecmisinden kime ne?
Esinden once yasanmis bitmis seyler icin neden kendini esine karsi sorumlu hissediyorsun? Eminim o bakirdir!
Ne demek canim bunu yapabilsiysem ne mutlu banaAllah razı olsun arkadaşım.İçime su serptiniz.