Kocama söyleyemedim..Pişmanım..

Eşim bana her şeyini anlattı demişsiniz ama bunu bilemezsiniz. Onun anlattığı kadarını bilebilirsiniz ancak. Önceki hayatlarımız bizi ilgilendirir, birlikteyken birbirimizi kıracak bir şey yapmamamız esastır. Türlü türlü derslerle geliyoruz bugünlere. Geçmişte gençliğin, bilgisizliğin verdiği bilinçsizlikle hata yapmış olmanız şimdi de aynı hataları yapacağınız anlamına gelmez.

Konuyu unutun. Gereksiz yere kafanızı meşgul etmesin. Bahsettiğiniz gerçek, eşinizin de sizin de şu anki hayatlarınız üzerinde zerre kadar etkiye sahip değil. Olmuş, bitmiş. Bırakın bittiği yerde kalsın.

Değil..! kaç kişi olduğunu hayatında sayamadım bile.. Tabi bu beni doğru yaptığım anlamına gelmiyor :KK43:
E daha ne? O vicdan yapiyor mu sanki eski birliktelikleri icin?

Yanlis dogru bu sizin hayatınız. Esinden once yaşanmış bitmiş seyler icin esine karsi vicdan azabi duyman anlamsiz. Onun sormasi da anlamsiz. Bos yere hayati kendinize zindan etmeyin. Bir daha da konuyu açmayın.

Merhaba ebru hanım
Vicdan azabı çekmekte haklısınız
benimde bir arkadaşım var ve hiç beklemezdim ondan o kadar masum duruyordu ki duyunca hayrete düştüm ama olan olmuş artık dedim onun kisi bu kadar ileri boyutta bir birliktelik değil yada ilerisini anlatmak istemedi tepkimi ölçmek istedi ona söylediğim şeyleri size de söylemek istedim her zaman dediğim gibi vicdan meselesi çok ağırdır unutmaya çalışın evet haklısınız ama diyorsunuz fakat eşinizi seviyorsanız yaptıklarınızdan pişmanlık duyun eşinize sıkı sıkı sarılın erkekler ne kadar hovardalık yaparsa yapsın sadece kendine bağlı kadınları severler sizz bu olayı anlatırsanız emin olun eşinizin davranışları değişir güvensizlik içinde yaşam bir korkudur hatta hiç açmayın konuyu bile eşiniz yaptın dese bile yalanlayın zor bir durum arkadaşım bir sürtünme yüzünden ruh sağlığı bozuldu eşime ihanet ediyorum hissiyle ya yuvanız dağılacak yada bu sırrı ölene kadar saklayacaksınız

Nasıl yazacağımı nasıl anlatacağımı bilmiyorum derdim çok büyük.. ben evlenmeden önce birkaç kişiyle çıktım. İsimlerle anlatacağım karışmasın. Samet diye biriyle 3-4 yıllık bir geçmişimiz oldu.En yakın arkadaşımın gazına gldim meraktan Samet e onunla birlikte olmak istediğimi söyledim.Ama ters ilişki.Samet benden 8 yaş büyüktü ve hiç o kadar ileri gitmemeişti.İstemediğim hiç bir şey yapmadı.Beni reddetti ben lise sondaydım o zaman.Sonra kabul etti.Ters olarak ilişkiye girdik ama ben o zamanki aklımla kimseyle olmasın kendini tatmin etsin mantığıyla ve arkadaşımın da anlattıklarından dolayı meraktan böyle bir hata yaptım.Ve hata olduğunu bilerek sürdürdüm. 1 yıl sonra ayrıldık zaten.

Sonra Mert isimli biriryle tanıştım psikopatın tekiydi o benim böyle bir şey yaşadığımı biliyordu.Onunla da yaşadım.Biliyorum çok kötü bir insan olarak tanımlıyorsunuz tiksiniyorsunuz belki ama.İnanın bende aynı şekilde düşünüyorum ama ne yazık ki geçmişimi silemiyorum.O dönemde evden hep kaçmak istiyordum.Bunalıyordum.

ondan zor da olsa kurtuldum..

Sonra beni herşeye pişman edecek olan eşimle tanıştım.Onunla yeni tanışmıştık ki Mert çıktı karşımıza ve onu altıma aldım(afedersiniz) miden kaldırıyorsa evlenirsin kardeşim dedi.Mert gitti.Eşim bana sordu böyle bir şey oldu mu diye yanında da abi gibi sevdiği birisi vardı.Ve ben ilk defa öyle bir şey yaşadığmda ters ilişkiyi ilişki olarak görmüyordum.Samet kendini tatmin ediyor diye düşünüyordum.Geç de olsa aklım başıma gelmişti.Ancak böyle bir şey olmadığını söyledim.Normal bir cinsel ilişki istemişti ben reddetmiştim zaten.Onu söyledim.Ve isterse hastaneye gidebileceğimizi ben olsam hep karşımdakinden şüphe duyacağımı söyledim.O yüzden gitmiyorsak böyle bir şey yaşadım say öyle kabul et dedim.Tamam dedi. ama bana inandı.

Eşimin bu olay sürekli rüyalarına giriyordu.Öncesinde ilişkiye girdik ve evlendik.Diyceksiniz ki kızım madem bakireydin niye ilişkiye girdin hata üstüne hata.Evet! haklısınız.

Evlendikten 2 ay sonra eskilerden konu açıldı ve ben söylemeye karar verdim.Söyleyemeddim ertesi gün pişman oldum söylemenin tam sırasıydı diye çünkü ağalayıp durdum eşimi gönderdikten sonra..Aradım eve gel dedim.Geldi .ona eksik anşattığımı söyledim yemin ettim.Çok sinirlendi.Ve ben yine anlatamadım sadece Samet in beni zorladığını bu sebepten ayrıldığımı söyledim.O na da iftira atmış oldum.
Bir daha bu konuyu açmamamı açarsam onu kesinlikle kaybedeğimi söyledi.Yemin ettirdi.

Ama ben 3 yıldır vicdan azabı çekiyorum hem Samete iftira attığım için.Hem de kocamdan bunu sakladığım için.Beni oluğum gibi kabul ederdi.Ama bu anlattığım olayı bile başıma kaktı defalarca biliyrum haklı ama diğerini anlatsam yuvam yıkılacak.O nu herşeyden çok seviyorum.
Geçende arkadaşın eşinin itirafından sonra cesaretlendim.sizlerle paylaşmaya.Eşim geçmişindeki herşeyi anltatı bana. NE yapmalıyım?? Siz olsanız ne yapardınız?

Geçmişin size bir zararı mı var ??
Bundan sonrası için eşine dürüst olup geçmişi sende unutmalısın ..
Bazen bilmemek bilmekten daha iyidir ..
Eşine de geçmişi bilmenin bir faydası yok emin ol .

ya evlenmişsiniz. geçmiş bitmiş gitsin. ne diye düşünüyorsunuz. mutluluğunuza evliliğinize bakın. dertsiz başınıza dert mi alıyosunuz. çalışıyomusunuz yada çocuk? bence sizin çok zamanınız var. ben zamansızlıktan bırak eski sevgiliyi kafamı kaşıyacak zaman bulamıyorum da

Yaptığınız hata ewet ama adı üstünde geçmiş...
Tövbe edin Allah'a dua edin, Allah affedicidir yeter ki tövbe edin..
Ve geçmişte yaşadığınız bu hatayı şu an hayatınızı mahfetmesine izin vermeyin...
Böyle dewam edersen mutlu olduğun eşini de kaybedeceksin....
En iyisi geçmişi unutmak....

yaptıklarınla ilgili yorum yapmayacağım..ilk önce söylemeliydin..şuan söylemenin bir anlamı yok dediğin gibi yuvanı yıkarsın..

Eşini kaybetmek, evliliğini dağıtmak istemiyorsan bırak geçmişinde kalanları olanları bilmesin. Bence ilk başta sana inandıysa eşin daha fazla üstelemenın kurcalamanın mantığı yok.

bazı şeyler konuşularak çözülmüyor.
gençliğinizde yaptığınız bir hata, korku ile söylediğiniz bir yalan bugün konuşulsa ayrılık getirir.
bundan sonr hayatınıza girecek olan her erkeğe bunları anlattığınızda ne olacak peki?
geçmişiniz sizindir.
hatta, ben herkesin yaşadığı herşeyini anlattığını sanmıyorum ve anlatması gerektiğini gerekli görmüyorum...

evliliğiniz sizin özelinizdir. önce kendinizi affedin ve görün artık - eşiniz sizi seviyor, ona dört elle sarılın ve hayatınıza girdiği için şükredin, mutlu olmaya ve mutlu etmeye odaklanın

Ben prensip olarak evlilik öncesi yaşanan cinsel ilişkiye karşıyım. Hele ki farklı yollardan yaşanan ilişkilere...

Bu durumda sizin vicdan azabı çekmeniz gereken tek bir merci var oda "Allah"...

Sizin eşiniz kesinlikle evlilik öncesinde cinsellik yaşamamış bir kadını hak etmiyormuş zaten. Kendisinin yediği herzelerin haddi hesabı yok diyorsunuz. Bu bakımdan içiniz rahat olsun.

Eşiniz bakir olsaydı o zaman canınızın acıması gerekirdi ona karşı ama bu durumda bilemiyorum.

Amacım sizi taşlamak değil ama gerçekten çok çirkin şeyler yaşamışsınız. Lise çağlarındaki bir insan nasıl cesaret edebilir böyle şeylere aklım almıyor.

acaba erkekler kadınlara karşı ne kadar dürüst? mesela o samet dediğin kişi acaba evleneceği kıza seninle ilişkiye girdiğini anlatacak mı? hiç sanmıyorum.

elbette dürüstlük önemli ama olan olmuş,şimdi herşeyi başa sarmanın mantığı pek yok.

Bakireyim diye gezenlerin %60 lik kismi afedersiniz hayvan turu gibi iliski yasiyor. Madrn samet tatmin olsun istedin normal yasasaydin sunu. Esinide kandirmamis olurdun. Gecmise sunger cek Allah bilir o neler yasamistir.

Evlilik oncesi cinsellige karsi degilim, TERS iliskiye karsiyim.

Neden bu kadar söylemek istediğinizi anlamadım. Yok Samet'e iftira atmışsınız siz onun hakkında iyi bile demişsiniz aslında çünkü daha kötüsünü yapmış. Eşine söylemeye çalışmanın bunu kurmanın dertsiz başına dert açmanın manası ne anlayamadım ayrıca bakalım eşiniz bunu kaldırabilecek mi. Bir de evlisiniz ama sabahın bir körü eşinizi bırakıp burada konu mu açtınız uykunuzdan olup o da enteresan.

Ama eski kişiye de iftira atmış oldum helallik almadığım için huzursuzum eşimden gizli de gidip konuşamam.Ona hiç yanlış yapmadım o olayı gizlemek dışında.
Onca hata, günah ayıbı bi kenara atıp samete iftira atmayı mı dert ettin kendine?
Bence bu durum en masumu üzüldüğün buysa gerçekten üzülme, diğer hatalarının arasında kaynar gider.

X