- 28 Aralık 2016
- 1.840
- 4.600
- 133
- 40
Ortak iş yapan ailelerde herkesin aynı maaşı alması gerekir. Ondan sonra da kim ne alırsa kendisini ilgilendirir. Böyle olmazsa işte sizdeki gibi eltilerde para harcama yarısı başlar.Maaas duzeni falan yok herkes rastgele para alıyor bunlarda ilk defa gördüm kayinvalide de oğullarına acıyıp veriyor heralde
Eşit de olmak zorunda değil ki kimseyle…
Kalesiz ne demek peki?
Gailesiz derdi sıkıntısı olmayan insanlara da denir. Kocam gailesiz biri diyor diye düşündüm. Galesizi ilk defa duyuyorum. Baktım Ege ağzında bir kelimeymiş.
niye ya bizdede de bir tür dermatit'e temre denirNerede yaşıyorsunuz siz? Nilü’nünkine benzettim hayatınızı.
Peki galesizdeki a şapkalı mı, yani uzun mu söyleniyor? Yoksa bir çırpıda mı?İç Anadolu'da bazı illerde umursamaz anlamında kullanılır ama galesiz doğru kullanımı :) bazı insanlar kibarlık olacağını düşünerek g harfi yerine k kullanırlar ama yanlış yanlıştır.
Gailesiz derdi sıkıntısı olmayan insanlara da denir. Kocam gailesiz biri diyor diye düşündüm. Galesizi ilk defa duyuyorum. Baktım Ege ağzında bir kelimeymiş.
Tdk sözlüğe girmemiş yöresel bir kelime olduğu için ama öğrendiğim iyi oldu.Evet benzer kelimeler. Biri insan biri durum ve olaylar için sıfat düşmesi alışkanlık olmuş. Bende bakmıştım tdk'dan manasına da ordan biliyorum. Kökleri farklı olabilir bilemedim
Peki galesizdeki a şapkalı mı, yani uzun mu söyleniyor? Yoksa bir çırpıda mı?
Antep’te hösmek=susmak. Öğrencilere hösün diye kızan ben…Şapkalı olarak söyleniyor. Ay ben de çok kullanırdım öğrencilere kızarken, düzgün Türkçe kullanıyor olmama rağmen yöresel bir kelime olduğunu farketmemiştim bile siz sorana kadar
Maaas duzeni falan yok herkes rastgele para alıyor bunlarda ilk defa gördüm kayinvalide de oğullarına acıyıp veriyor heralde
Şapkalı olarak söyleniyor. Ay ben de çok kullanırdım öğrencilere kızarken, düzgün Türkçe kullanıyor olmama rağmen yöresel bir kelime olduğunu farketmemiştim bile siz sorana kadar
Antep’te hösmek=susmak. Öğrencilere hösün diye kızan ben…
Tdk sözlüğe girmemiş yöresel bir kelime olduğu için ama öğrendiğim iyi oldu.
gamsız, kaygısız demekmiş ege bölgesindeGalesiz ne demek?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?