- 11 Aralık 2018
- 39.723
- 246.213
- Konu Sahibi bilmiyomnapacam
- #1.201
1-konu sahibini zorla evlendirmemişler. Seçme hakkı sunulmuş kendisi unutur sanmış da evlenmiş. Ailesi zorlamamış.Konu sahibinin üslubu kötü evet ama ortada senelerce yaşanan bir travma var. Bu durumu yaşayan kimse, kocasının o mesajlarını okuyan kimse sakin kalamaz. Evlenmeseydi, boşansaydı diyoruz da insanlar nasıl farklı kültürel çevrelerden geliyor, nasıl farklı yetişiyorlar görmüyoruz. Geçtim görücüyle evlilik yapılan muhafazakar bir çevreyi, tam tersi aile ortamlarında bile her fatura kadına kesilir, aldatsa da aldatılsa da kadın suçlu olur. Bunları bile bile ortada korkak basiretsiz bir adam yüzünden hayatı etkilenen iki kadın varken kadına yüklenmek yanlış. Sadece olayları değil, biraz o olayları yaşayan insanların sosyal ekonomik kültürel ortamlarını düşünmek lazım yorum yaparken bence. Ben bu olayda asıl sorumluluğu insanların evleneceği kişiyi seçme hakkına müdahale eden ailelerde ve on sene seviyorum diye kafa şişirdiği kadınla ailesi istemiyor diye ayrıldıktan sonra (kadının ayrılması önemsiz aile istese kadın da ayrılmazdı) hop diye başkasıyla evlenen korkak ağlak adamda buluyorum.
Konu sahibine ise Şartların ve çevren seni ne kadar zorlayacak olsa da o adamla evli kalma ve çocuklarınla yeni bir hayat kur diyorum, öfkeni anlamak güç değil ama öfke sana zarar verir, sana asıl kötülükleri yapanları tam da burda olduğu gibi mağdur konumuna getirir diyorum..
2-adam hop diye başkasıyla evlenmemiş, ayrılığın üzerinden 6 sene geçmiş.
3-iki tarafın da ailesi istememiş. Kadının ayrılması neden önemsiz oluyor? Evet her şey yolunda gitse ayrılmazdı belki ama yolunda gitmeyen şeyleri görünce ayrılmış ve adamın bütün ısrarına rağmen dönmemiş.