• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynana gibi kaynata..

Kayinvalide gibi kayınpeder mi! Ben şu ana kadar böyle pis bi kaynana görmedim, kaynanalara hakaret, kaynana gibi değil başka birsey bu herif, numunelik, sahsına münhasır bi dengesizlik var. Ebe doğunca elinden mi düşürmüş, babası severken havaya atmış tutamamış mı nedir?

Kocan beni sinir etti, nasıl müsade eder yatak odasına dalınmasına ya? Kabus gibi, gece kaynanan odana gelince kafasına birsey geçirip, ayyy hırsız sandım deseydin ya.

Ne bilim insanlar evlenirler balayına giderler. Eşin tırtmış. Çocuk olunca gelecekler evine, Allah sabır versin...
cocuk olunca gelmezler cocuklar buyur annem gelır destek olur işlerim yoluna girer amelıyat ssancıları biter ozaman gelirler. hazıra konarlar. verdıklerı altınları bıle ıstemıyorum getırdıklerınıde dirk baskasına verırım yada çöpe. öyle nefret ettım. sagolun sabır dılıyorum

ya gercekten insan ayırt etmem ben ama hayat kalıtemız okadar farklıki yanı ben her yaz tatıl isteyen deniz özleyen biriyim bu gıbı seylere aşırı tuhaf bakıyolar. cok sasırıyorum hayatları sadece haldır huldur yemek ye yat uyu işe git. bir eglence anlayısları gezme alıskanlıkları bir keyıf yapma durumları asla yok. ben kına gecemı istanbulda düğün edasıyla yaptım onlardan cok biz para harcadık. ekstra onlara bı yukumuz dahi olmadı aılem mınnet etmedı. bukadar iyi niyettende maraz dogdu nebıleyım ya Allah ıslah etsın
Canım bende diyarbakiriyim bizde öyle saçmalıklar yok ıstanbul yaşıyoruz ama biz bile şoka girdik altınlar çiftlere hatta geline kalır ...gerdek gecesine kaynana falan kalmaz çarşaf kontrolü yapılmaz boyle saçmalıklar sadece belirli yerlerde var sanirsam. .

Kayinvalide gibi kayınpeder mi! Ben şu ana kadar böyle pis bi kaynana görmedim, kaynanalara hakaret, kaynana gibi değil başka birsey bu herif, numunelik, sahsına münhasır bi dengesizlik var. Ebe doğunca elinden mi düşürmüş, babası severken havaya atmış tutamamış mı nedir?

Kocan beni sinir etti, nasıl müsade eder yatak odasına dalınmasına ya? Kabus gibi, gece kaynanan odana gelince kafasına birsey geçirip, ayyy hırsız sandım deseydin ya.
siz laf saydıkca ben rahatladım resmen... ben bir karıncayı bıle ezmemeye calısan biriyim ama bu adam ölürse hıc sanmıyorum üzülecegımı. hamıle hamıle bana yasattıklarından sonra merhametım bıle yok. eşime gelince öyle veya böyle yola getırecegım sırf onlara inat asla vazgecmıcem bosanmamı dort gozle beklıyolar. etkılerı ters tepecek ozaman gorecekler kım kımden soguyor. ama zamanla

Pembekoala35 Pembekoala35 @strawberry_cake eşimin ailesini tanıma ımkanım olmadı kendılerını saklıyo gıbıydıler zaten eşim baska gorev yerınde ben istanbulda aılesi baska memlekete cok karısıktı. ben eşime güvendim ama evet hata ettım. inşallah bu saatten sonra tavrım hep bu yönde olacak
umarim tavriniz esinizi degistirmeye yeter.cunku bu anlattiginiz beni bile gerdi.kuzenimin ailesi de aynen sizin kaynana gibi oda cekiyo yillardir

Canım bende diyarbakiriyim bizde öyle saçmalıklar yok ıstanbul yaşıyoruz ama biz bile şoka girdik altınlar çiftlere hatta geline kalır ...gerdek gecesine kaynana falan kalmaz çarşaf kontrolü yapılmaz boyle saçmalıklar sadece belirli yerlerde var sanirsam. .
ya benım kuzenlerımden bır kacı dogulularla evlı olanlar var ya o kadar mukemmeller oyle guzel saygıları varkı hıc kımsede gormedım. bunlarda da dogu kulturu var ama bızım bıldıgımız gıbı degıl. bunlar insan degıl. gercek dogu kulturunu bılen biriyim saygıda cidden cok sevıyelı olurlar. benim sansıma "biz kabileyiz" diyen cahiller denk geldi.

umarim tavriniz esinizi degistirmeye yeter.cunku bu anlattiginiz beni bile gerdi.kuzenimin ailesi de aynen sizin kaynana gibi oda cekiyo yillardir
benım annemın kuzenı bu yuzden bosandı. bızde o kadar ters ve rezil bi durum olarak bakarlar öyle yatak odalarına gırmeye özel hayata mudahaleye

(yazım uzun olacak lütfen kusura bakmayın.) ıkı senelık evlıyım ve bu sene esımın aılesıyle tamamen bagımı koparmak zorunda kaldım. Farklı memeleketlerdenız kültür adet örf yetıstırilme tarzımız bir parca olsun uyusmuyor ki eşimle sıkıntı olmuyo cunku esım aılesınde uzakta yasamıs hep.
Suanda da aılesınden uzaktayız esımın gorevı nedenıyle. gel gelelım ıkı senedir olanlara...
Düğün gunu esımın akrabasından (bayan) dayak yiyecekken son anda kurtulmam hatta hastanelık olmam.. sebep neydı dıye sorun ınanın bende bılmıyorum guya arkasından bısy demısım.
Düğün oldugu gün 20 kısının aynı evde kaldıgı yerde gerdege gırmemizi istedıler hatta carsaf bıle ıstedıler. ki ben kabul etmedım esımde destek oldu sagolsun.
Düğün gecesı yanı gerdek sabahı gozumu bır actım kayananam odada... tabı ben şok oldum. destursuz kapı tıklamadan gerdek odasına grmıs.Sonra gorumcem gırdı sonra kaynım gırdı:)))
Bırakın balayını bir hafta o evde kaldım. zehır oldu her hayalim.Kaynatama gelecek olursak onlardan uzak yasıyoruz ama her ay bıze gelır buyursun gelsın basımın ustune ama gelıpte herseferınde benı azarlaması, yok benım oglumu kımler kımler ıstedı, yok benim yavrum ıcın kızlar aglasırdı benı alsın dıye. yok bılmem neyın gelını şöyle iyi gelin. Eşime yerı gelır erkek döver demesı. Ben ıkıncı karıyı alsam benım avrat sesını cıkaramaz demelerı. esımı bu sekılde doldurması.Erkeğin aldatmasını normal karsılaması......ve buna teşvik etmesı. Mutfaga gelır karısır ustume basıma esıme olan davranısıma hayatımıza... yanımda agıza alınmayacak midenizin bulanacagı kufurler eder bır kaynata olarak. kaynanama küfür eder sofrada eder sokakta eder ama öyle ufak caplı degıl baya acık acık hayatımda duymadıgım küfür sekıllerı. ve sureklı aılenle gorusme uzak dur sevıye koy der. ki aılem bıle bızden uzakta zaten babam yok. ben esım olmadan bile gittim yanlarında kaldım. sırf benı benımsesınler iyi gecınelım diye.
Eşimsiz ıkı senedir gidip kalıyorum. Enson gittim 10 gun kaldım evıme gerı dondum sonra esımle tekrar gittik memleketıne. Kaynanam gece yarıları odamıza gırıyor ıkı senedır uyarıyorum en sonunda bıraz sert cıkıstım ""yeter artık nolursun ayıptır Allah askına daha senı nasıl uyarayım"" dedım. Aradan bir gun geçti gene girdi odaya. Gece girmiş eşimin sacını sevıyor. Dayanamadım artık patladım esımle kavga ettık ve esımın yanında öyle bir rol yaptıkı ben ıftıra atıyomusum gibi. eşimle tartısmama kaynatam karıstı olayları kendı ustune cekti. ""yahu baba senlık ne var nıe sana bısey yapmısım gıbı benı sucluyosun naptım"" diyorum, sacmapa sapan cevaplar verıyor.
Apar topar arabaya bındırdı benı anneme götürdü ıkızlere hamıle oldugumu bıle bıle bana ""boşaaaan nerey gidiyosan git"" dedi.
8 saat boyunca arabada benı hastanelık edene kadar azarladı durdu. ""evıme gelme bıdaha bende senın evıne gelmem"" dedı.
En basiti dugunumuzde takılan 40-50 mılyar parayı bıle bana gostermeden kaynatam aldı. Helalı hoş olsun dedim bırkere sormadım bıle. Topu topu ıkı tane bılezık taktılar onları bıle verdım daha ıkı haftalık gelınken.
elımden geldıgınce ayak uydurmaya calıstım ama yoruldum artık sankı esım kız tarafı ben erkek tarafı hala daha eve uzaktan müdahale edıyor babası. Suan cenazede olsa dugunde olsa asla gitmeyecegım ömür boyuda gorusmeyı dusunmuyorum cunku evden kovulacak bu denlı nefret edılecek bıseyler yapmadım ama olmadı sevmedıler..
Baboşum derdim her hafta arardım yüzüme gegirirdi bide üflerdi (guya saka yapıyomus)ses etmezdım. Yemek yeme seklıme bıle 2 senedir vıdı vıdı karısır sabır eder tek bı söz etmem etmedım. İki senedır zavallı annemı bıle bunalttı her olayda anneme gitti benı sıkayet etmeye. Şikayet ettıgi konular "oha" kelımesını kullanmısım gıbı sacma seyler. Ben önlisans mezunuyum bunu bıle soyler durur. Annemın araba surmesınden bıle adam nefret edıyor. kaza yaptı bıle demıs memleketınde annem ıcın.
Daha neler neler ama anladımkı kendi rahmetlı babamdan baskasına baba demek olmazmış. Suan iyi oldugum gorumcelerım bıle bana düşman olmus onlara neyaptım ben onlarlık konu bıle olmadı.
Ne ölümüme gelsinler ne mutlu günüme. ömür boyuda görüşmeyecegım! ben mi abartıyorum bunlar normal seylermı sızlerde de boylemi bu durumlar
Odaya kaynında mı girdi:KK57: yine iyi sabretmişsin ben olsam paçalarından tutup hepsini atardım dışarı:KK4:

Valla ciddi söylüyorum sende ne sabır varmış ben olsam neler neler ederdim...Bende d.bakirli boyle bunlar gibi pislik insanlar tanıdım sevgilimin ailesi aynen bu kadar cahildiler başta çok iyiydiler sonradan gerçek yüzleri çıktı valla ben onlara yeri geldi saydirdim evli olsamda dünyayı ayağa kaldırım çünkü bu cahil insanlar kadına değer vermez erkekleri arkasını sıvazlar benim cahil kaynana adayim bana diyordu iste benim oğlum salak kızlara bakmıyor keske baksa ...ay düşündükçe Allah korumuş boyle pisliklerden diyorum sizde olabildiğince uzak durum bunlar her seyi yapabilecek kadar saçma sapan insanlar. ..

Terbiyesizlik.

Yatak odasında çıplak olabilirdiniz. En iyi ihtimalle zaten gecelik vardır üzerinizde...

Kadınların girmesi bile iğrençlik..
Bir de kaynınız girmiş odaya.

Seviyeleri o günden belliymiş.

Sizi kim hastanelik edecek kadar dövdü yada dövmeye kalkıştı?

Bunlar gerçek ve eşiniz tepki vermiyorsa onunla hala huzurlu yaşıyor olabilmeniz beni sadece hayrete düşürür.

Canım valla düğünde gelini dövmeye çalışan bir aileden düğün günü kaçacaktınız..

evet ozaman 2 aylık hamıleydım rısklı oldugunu soyledıgım halde ustelık otobus yolculugu yaptırdı. suzamana kadar hıc benı savunmadı en buyuk hata aslında esımın. o bukadar sessz kalmasaydı kımse bana bunları yapamazdı. guya aılesıne saygıdan sessiz kalmak zorundaymıs.aslında aılesınin ne oldugunu kendıde bıliyor iama grurundan bana asla iyi bısey demezdi haklısın vs gıbı. en sonkı olaylardan sonra cok degıstı hatalarını anladı suan cok sukur benım yanımda gözleri acıldı gibi
Baslarım böyle saygıya. O saygıyı alsın bitarafına montaj etsin eşin öyle saygı olmaz. Sana olan saygısı? Evliliğine saygısı? Doğacak çocuklarına geleceğine saygısı? Nerde hani

Gidip eşinsiz niye kalıyorsun. Hemde böyle insanların yanında. İlk günden ne olduklarını anlamışsın. Sana alışsınlar diye eşinsiz gitmek ne alaka. Düğünden sonra bir hafta biz de k.v evinde kaldık tanışmak amaçlı olumsuz birşey yaşamadım ama eşimsiz kalmam orda. Neyime lazım yani? Eşiniz hiç mi kıskanmadı Allah aşkına o kadar adam odaya doluşunca? Nasıl sinir oldum sizi düşünemiyorum

Valla ciddi söylüyorum sende ne sabır varmış ben olsam neler neler ederdim...Bende d.bakirli boyle bunlar gibi pislik insanlar tanıdım sevgilimin ailesi aynen bu kadar cahildiler başta çok iyiydiler sonradan gerçek yüzleri çıktı valla ben onlara yeri geldi saydirdim evli olsamda dünyayı ayağa kaldırım çünkü bu cahil insanlar kadına değer vermez erkekleri arkasını sıvazlar benim cahil kaynana adayim bana diyordu iste benim oğlum salak kızlara bakmıyor keske baksa ...ay düşündükçe Allah korumuş boyle pisliklerden diyorum sizde olabildiğince uzak durum bunlar her seyi yapabilecek kadar saçma sapan insanlar. ..
başa gelecek varmış ya işte göremedık... göremedım. Allah korusun düşmanıma bıle vermesın. düşmanında akıllısını versın yani böyle cahılı hepten tehlıkelı

Terbiyesizlik.

Yatak odasında çıplak olabilirdiniz. En iyi ihtimalle zaten gecelik vardır üzerinizde...

Kadınların girmesi bile iğrençlik..
Bir de kaynınız girmiş odaya.

Seviyeleri o günden belliymiş.

Sizi kim hastanelik edecek kadar dövdü yada dövmeye kalkıştı?

Bunlar gerçek ve eşiniz tepki vermiyorsa onunla hala huzurlu yaşıyor olabilmeniz beni sadece hayrete düşürür.
esımın kuzeni dövmeye kalkıstı. olaylar okadar karısıkkı eşimle kendı evımızde bana cicek gibş davranır ozel gunlerı ben hatırlamam o hatırlar bır dedıgımı ıkı etmez ama ıste konu aıle olunca adam sıfırınnn sıfırı. suana kadar esıme sabretmemde o yaptıgı ıyı hallerınden. yoksa suzamana kadar cocuk bıle dusunmuyorduk. gözleri acılsa kendıde anlayack ümidim olmasa ıkı dakıka durmam yanında bırde sırf onlara ınat kotu olmak ıstemedım dort gozle beklıyolar ayrılmamızı.

Gidip eşinsiz niye kalıyorsun. Hemde böyle insanların yanında. İlk günden ne olduklarını anlamışsın. Sana alışsınlar diye eşinsiz gitmek ne alaka. Düğünden sonra bir hafta biz de k.v evinde kaldık tanışmak amaçlı olumsuz birşey yaşamadım ama eşimsiz kalmam orda. Neyime lazım yani? Eşiniz hiç mi kıskanmadı Allah aşkına o kadar adam odaya doluşunca? Nasıl sinir oldum sizi düşünemiyorum
okadar geri kafalılar okadar eskide kalmıslar ki. şöyle söyliyim esimin gecensene 4 aylık görevi cıktı. 4 ay gorusme olmayacaktı. kaynata bana dıyorukı bız ıyı ınsanlarız kı senın annende kalamana ızın verdık. neymiş efendım gelın olarak onların yanına gıdıp kalmam lazımmıs. bana cok iyilik yapmıslar utanmadan bide bunu dıyor. gecensene esımle gittik görev aniden cıkınca ben orda kalmak durumunda oldum. aptal gıbıde donmedım. busenede zorladı resmen gene aptallıgımdan kırmak ıstemedıgımden gittim. yanı suc bende. sen adama bukadar taviz verirsen adamda böyle tepene cıkar. utanıyorum aılesınden onları gordukce kendı hayatıma sukredıyorum ne guzel bı baba ve anneden yetısmısım diye. eşime gelınce dedıgım gıbı farkında artık oda yavas yavas ınanıyorumkı dahada benım tarafıma gececek. o bıle utanıyor aılesınden ama gururundan savunulmayacak hallerını bıle savunmaya calısıyordu

Back