ben derim ki eşinle güzel güzel onu kırmadan konuş,
normal ailelerin böyle olmadığını islama görede erkeğin eşine çocuklarına ve anne babasına bakmakla yükümlü olduğunu ,aciz durumda kalmadıkları sürece diğerlerinin geçiminin onu ilgilendirmediğini anlat
ayrıca bir kez kötü gelin pozisyonuna düşmüşsün
bırak da öyle kalsın yeterki evine olur olmaz gelip gitmesinler bu konuda hiiiç üzülme
eminim eşin de bu durmdan hiç memnun değildir(kendi aşilesine maddi olarak bakmaktan)ama (tabularını yıkamıyor beli)başka çaresi yokmuş gibi yada minnettar olduğunu hissediyor öyle lanse edilmiş küçüklukten itibaren, o da naapsın ne gördüyse ne duyduysa o nu yapıyor ,sosyal çevresi varmı yok mu bilmem ama akıl vermedikleri kesin,
yahu kimse dememişmi oğlum sen ne yapıyorsum abinin eli ayağı tutuyor çalışsın baksın ailesine sen o nun borçlarını ödemeye mahkum musun hadi bir kez olmuş batırmış işleri cehalet diyelim ,eee ne diye devam ettiriyorsun faturaalrını borçlarını ne diye ödüyorsun
saolsun benim eşimde biraz böyledir salak demeye dilim varmıyor ama öyle naapim
aman annem üzülmesin aman eller ne der sabret bu günlerde geçer bu arada da tedbiri elden bırakma
bir tanıdığımın eltisi tanıdığımın kocasına baya bi ilgi gösteriyormuş ,eltisi tanıdığımdan yaşlı çirkin ama giyimi kuşamıyla ilgi çeken bir kadınmış (çocuğu olmadığı içinde genç ve diri duruyormuş)
tanıdığımın kocasıda yengesine yani abisinin karısına çok fazla ilgi gösteriyormuş, öyleki gece karı koca banyo yapacak oluyormuş adam bizim şohpende sıcak su yok diye kardeşinin evine gidiyormuş(kardeşi ya gece, yada şehir dışında çalışıyormuş şimdi tam bilemedim) bizim saf ta ne var ki bunda diyormuş,bir keresinde tanıdığım eltisinnin evine gidiyorki kocası eltisinin karnını ovuyor nooluyor demiş adam da yengemin karnı ağırıyor doktora götürelim diyor bizimkinin jeton düşüyor sonunda şüpheleniyor,
yıllar yılı bu böyle devam etmiş birgün de adamın kardeşi memleketten gelirken trafik kazasında ölmüş arabada, kadının erkek kardeşi, kocası,ve kadın, varmış nasıl olmuşsa kadın ve kardeşinin burnu kanamamış ama adam arabayla birlikte uçurumdan yuvarlanmış
daha sonraki zamanlarda da ilişkilerini günyüzü ne çıkarmış kadın, ve şimdi iki elti ayrı evlerde kuma hayatı yaşıyorlar bizimki değil konuşmak aynı ortamlara dahi girip çıkmıyor,
yani olmayacak bişi değil bu devirde herkesten herşey beklemek lazım ayyy evlerden ırak...