Kocam eltime aşık

ne kadar sacma bir şey bu ya . kusura bakma ya senın eşin cok saf ya da saf ayagına yatıyor. Benim aklımda soru işareti oluşturan tek cümle şu oldu "benim evden gideceğimi söyle o zaman yapar" demesi

o soruyu aylarca düşündüm, eşim sanki abisi için değil o gideceği için onu engellemek için iş bulucak, benim saftrik kocam bu cümleyi kuran eltimi değil o cümleye takılan beni aşağıladı , aylarım gitti o cümle peşinden

aslında sizi anlıyorum başıma çok şükür öyle bir şey gelmedi eltim de var ama eşim ondan pek haz etmez :) bende öyle ve çok da görmeyiz neyse ama ablamın eltisi ablamın eşinden de büyük ama evde 3 ü varsa o eltinin dediği yapılır eşi tarafından arabayla bir yere gidilecekse eşinin yanına ablam oturamaz o oturur hatta eltinin oğluna ablamın eşi sahip çıkar iş bulur onlarda uzun vaadede kalır çünkü elti hanım oğluyla ugraşmak istemez falan bırakın ablamı bu durum annemi bizi hepimizi çok fena sinir etmişti ki elti hanım da babamın teyze kızı oluyor neden diyor insan ne alaka yani eniştenin anası var kız kardeşi var ki kardeşler arası bağ pek kuvvetli değil kardeşçe bi his beslese beslemez insanın aklına neler geliyor neler geçiyor anlıyorum yani sizi ama lütfen en ilkin anahtar mevzuunu çözmediyseniz çözün ve eşinizle mahremiyet alanlarına onun girmesine izin vermediğiniz mesajını verin eşinizle ciddi bir konuşma yapın ve kendinizi değersiz görmekten vazgeçin burda çoğu size yüklenmiş ama yazdıklarınız doğruysa yerden göğe haklısınız ne diyeyim ben olsam asla tahammül edemem iyi bile dayanmışsınız yok eltiye bakarmıymış eş yok bilmem ne burda çok okuduk baldızla kaçanı eltiyle neden kaçmasın neden aklından geçirmesin kayınpeder gelinine bakıyor ya bırakın baba kızına kötülük ediyor eltiye bakabilir miymiş var yani ortada bişey bu kadını bu kadar kötü etkilemiş oturuken dur ben şunlardan rahatsız olayım demedi hoş .....

o soruyu aylarca düşündüm, eşim sanki abisi için değil o gideceği için onu engellemek için iş bulucak, benim saftrik kocam bu cümleyi kuran eltimi değil o cümleye takılan beni aşağıladı , aylarım gitti o cümle peşinden

kafama fazlasıyla takıldı eşin de nasıl görüyor bu kadını anlamıyorum ilk okudugumda yorumumdan da anlarsın fake bir konu gibi geldi cıktıgın için ihtimal vermedim aslında ama anlattıklarının arasında tek dikkatimi şeken cümle bu oldu yani ihtimal vermemekle birlikte tedbiri elden bırakmamak lazım. Keşke basta boyle anlatsaydınız da bizde yanlış anlamasaydık belki hep alıstırmıs boyle o yüzden kadın bu kadar yüzsüz

aşık olduğunu söylemek çok mümkün değil ama eltin fazlasıyla ipleri eline almış bir kadın, eşinin gözünde kardeşinin sorumsuzluklarına katlanan cefakar ama aynı zamanda güçlü bir kadın modeli gibi bu kadın.yani eşin öyle görüyor, bir de bu kadın eşine karşı anaç tavırlardaysa ya da dert dinleyen dert anası konumundaysa eşin bu yüzden onu bu kadar kayırıyordur. sağlıklı değil tabii ki de.

eltin ile eşin arasında bir akrabalık bağı var mı ? bir de aileden diğer bireylerin gözünde bu kadın nasıl biri ?

Merhabalar , 3 yıllık evliyim 2.5 yaşında 1 kızım var. Evlendiğim günden hatta daha öncesinden beri hissettiğim şey kocamın eltime aşık olduğu. Onu koruyup kollaması ondan bahsederkenki tavırları her konuda hak vermesi canıma yetti, ona açık açık her sorduğumda yok öyle bişey diyor ama hiç inanmıyorum. Eltim vasat güzellikte eğitimsiz hayatı evde geçmiş bir kadın, ama kocama göre çok güzel çok küçük bir kadın(yaşı bu arada 34) ilk evlendiğimizde onu nereye gitsek götürmek ister bana aldıklarından onada almak ister,eltimle görüştüğümüz dönemde her akşam bize geliyordu ve ben onun eve gelmesini engelleyene kadar kocam bana zorlamadan el sürmedi. Kocam annesine çok düşkün ben annesine bişey söylesem kriz çıkartır ama eltim k.v canına okuyor azarlıyor aşalıyor kocam annem haketmiştir yada annem yanlış anlamıştır diyor. Ben gitikçe akıl sağlığımdan oluyorum ve kocamdan buz gibi soğudum, 2 sinide görmek bile istemiyorum ama aynı apartmanda oturuyorum.

Bence düsünmemeye calisin bazen insanin elinde olmuyor malesef cok zor bir durum bence düsündükce insan hasta oluyor ama sunuda unutmayinki eger gözlemlediginiz buysa ve esiniz bunu sartlanmissa bu degismez bende 16 senelik evliyim esim tam bir anankuzusu benimde herkez konusur benim hic söz hakkim olmaz mesela basat birimiyim diyeceksin degilim gayet modern kendinden emin bir insanim ama 16 senedir ne emek versem daha kötüye gidiyor iyiye gitmiyor malesef ben bosancam artik cektikce hastaliklar geldi oturdu ama siz yeni evlisniz mücadele edin insallah düzelir benim fikirmi sorarsaniz huylu huyundan vazgecmiyor
Sevgiler

aşık olduğunu söylemek çok mümkün değil ama eltin fazlasıyla ipleri eline almış bir kadın, eşinin gözünde kardeşinin sorumsuzluklarına katlanan cefakar ama aynı zamanda güçlü bir kadın modeli gibi bu kadın.yani eşin öyle görüyor, bir de bu kadın eşine karşı anaç tavırlardaysa ya da dert dinleyen dert anası konumundaysa eşin bu yüzden onu bu kadar kayırıyordur. sağlıklı değil tabii ki de.

eltin ile eşin arasında bir akrabalık bağı var mı ? bir de aileden diğer bireylerin gözünde bu kadın nasıl biri ?

bende ılk okdudgumda acaba saygımı duyuyor fazlasıyla dıye dusundum asık olabılecegı aklıma gelmedı

benım amcamda annem evlendıgınde kucukmus annesı babası olunce annem bakmıs tabı annemde eskıden bılıyorsunuz kucuk yaslarda evlenmıs
oda aslında cocuk sayılır
neyse annem bakmıs buyutmus

amcam asırı saygı duyar annesı gıbı davranır anneme hep hedıyeler alır gelır tabı karısını kucuk gorup begenmemzlık yapmaz
arabada da annemı yanına oturdur yengemede yenge sen buyuksun sen otur der
ve ınanın hıc oyle seyler dusunmedık yengem zaten zerre kadar dusunmus olsa asla yanımıza yaklastırmaz ve annem de oglum der amcama

boyle bıseyı dusunmenız ıcın gozunuzle net seyler gormenızz lazım aksı taktırde bu dusuncelerle hem kendınıze hem esınıze hem eltınıze buyuk haksızılık etmış olursnuz

eşimle aynı memleketliler çok uzaktan akrabalık bağı var, ben evlenene kadar maaile aynı evde oturmuşlar kayın validem ve kayınpederimde, ben ayrı eve geliceğim kesinleşince kayınvalidemle kavga edip onu benim oturucağım daireye 13 yıl sonunda postalamış, ben itiraz ettim alt kattaki daireyi hazılayıp kayınvalidemle k.p oturttuk, ama bu daha sorun oldu. o 13 yıl onları çekmiş ben rahatmı edecekmişim, k.v araları iyi değil ama bana karşı birleşebiliyorlar daha o dün geldi el diyip beni çok çabuk saf dışı ediyorlar. k.v bende onunla oturmayı kabul etmedim diye beni sevmedi, ama benden daha çok onunla sorun yaşar, eltim anaç bir kadın değil çocuklarını zaten k.v büyütmüş, o sürekli evi temizler evine gelinsin gidilsin istemez, güçlü bir kadınmı bilmiyorum, ayakları üzerinde duramıyor ama kendisine yapılan herşeyi fazlasıyla hakettiğini yapılmazsa haksızlığa uğradığını düşünüyor, almayı seven ama vermeyi hiç sevmeyen bir kadın, 3,5 yıl sonunda dikkatimi çeken giyiminin hareketlerinin bana çok benzemesi,benzergiysiler alıyor aynı çantadan alıyor, ben anneme gidersem oda gidiyor, 14 yıl h.sonu evde oturmuşlar ben gidiyorum diye h.sonları dışarı çıkıyor, beni deli edecek

bende ılk okdudgumda acaba saygımı duyuyor fazlasıyla dıye dusundum asık olabılecegı aklıma gelmedı

benım amcamda annem evlendıgınde kucukmus annesı babası olunce annem bakmıs tabı annemde eskıden bılıyorsunuz kucuk yaslarda evlenmıs
oda aslında cocuk sayılır
neyse annem bakmıs buyutmus

amcam asırı saygı duyar annesı gıbı davranır anneme hep hedıyeler alır gelır tabı karısını kucuk gorup begenmemzlık yapmaz
arabada da annemı yanına oturdur yengemede yenge sen buyuksun sen otur der
ve ınanın hıc oyle seyler dusunmedık yengem zaten zerre kadar dusunmus olsa asla yanımıza yaklastırmaz ve annem de oglum der amcama

boyle bıseyı dusunmenız ıcın gozunuzle net seyler gormenızz lazım aksı taktırde bu dusuncelerle hem kendınıze hem esınıze hem eltınıze buyuk haksızılık etmış olursnuz

benim kocam eltimden büyük,kocam evin ekonomisinin zaten yüzde80 nini karşılamış annesi yemekleri yapmış çocuklara bakmış,eltimde evi temizlemiş ,kaynımda evin geri kalan yüzde 20lik geçimini sağlamış, düzenleri buymuş, medeniyet düzeyinin duvarlarına dayanmış insanlar değiliz ama birbirlerine isimleriyle hitap ederler(ben bacak bacak üstüne attım diye yer yerinden oynadı saygısız oldum, evlenince kaynımın elini öptürdüler abin dediler) yaa gözümle net bişey görmedim ama bu kurtla uzun zamandır yaşıyorum. anne dışında hiç bir kadının böylesine gözde abartılıp eşin önüne geçmesini anlayamadım.

o el kızıda ben ne oluyordum allah aşkına, bir erkek önce karısının çocuklarının huzurunu menfaatini korumamalımı. yeni evlendiğinde biraz gözlerini kulaklarını tıkayıp karısıyla ilgilenmezmi, hergün hergün akşamları birarada oturmak istemek , karısının onların evine onlar yokken girememesini normal görüp ama benim evime rahatlıkla girmelerine ısrarla normal demesi ne demek.ben elbetteki bulunduğum ithamın vahimliğinin farkındayım ama bir sabah uyanıp bu böyle demedim uzun zaman içerisinde tüm parçaları yerine oturtmaya çalışırken yavaş yavaş gözüme böyle görünmeye başladı.yanlış görebilirim ama benden başka herkez normal sağlıklıda benimmi aklım başımdan gitti. bana bunu bu şekilde hissettirenler,eltime hint kumaşı muamelesi yapan kocam, kendisinin sürekli bu evin benden daha fazla sahibi olduğunu hissettiren eltim normal. evet kıskançlıktan aklımın başından gittiği doğrudur. ama eşimi başka hiç bir kadından kıskanıcağım ortam olmadı, ne arkadaşları ne iş yerindekiler, kimseyi öylesine kayırmadı beni bile. evet eşime sorarım bunun hesabını bakkalın çırağınamı sorayım. ama o soruyu sorduğum ortam rutin bir gün değildi, nedir bu düşkünlük aranızda plotonik bişeylermi var nedir ver bunun hesabını demekde kolay değildi.

sen de el kızısın ama o cefa çekiyor olarak görünüyor eşinizin gözünne , bence siz bu evinize girip çıkma konusunda tavır alabilirdiniz kimin ne dediği ne umrunuzda malına sahipmiş derler en kötüsü,kendinizi yiyp bitirmekten vaz geçin belliki eşinizle falan ortamlara girip çıkmamışınız tamamen bu konuya yoğunlaşmışınız üstünde durun ama belli etmeden kendinizi yıpratmadan uzaklaşmaya çalışın
mesela kaynım bekar dün bi kız arkadaşımla tanışacaktı
bize gelecekti o gelmeden hemen parka çıktım geldi arkadaşımı parkta bekledik arkadaşımla konuştular falan eve geçerken teklif ettim ama ısrar etmedim oda zaten çıkmaz gitti
aradan 5 saat geçti kayın validem aramış oğlum gelmiyomu bende dedim çok oldu gideli arayıp sordunuzmu dedim yok demezmi bizde sanıyormuş dedim kendi kendime bunlar ne sanıyor ya
çok sinirlendim yani ben aramda bi mesafe koyduğum halde öle direkk beni arayıp sorması tuhafıma gitti dedim gelince beni arayın bakın benide merakta bıraktınız bi daha benden önce onu arayın
:

eşimle aynı memleketliler çok uzaktan akrabalık bağı var, ben evlenene kadar maaile aynı evde oturmuşlar kayın validem ve kayınpederimde, ben ayrı eve geliceğim kesinleşince kayınvalidemle kavga edip onu benim oturucağım daireye 13 yıl sonunda postalamış, ben itiraz ettim alt kattaki daireyi hazılayıp kayınvalidemle k.p oturttuk, ama bu daha sorun oldu. o 13 yıl onları çekmiş ben rahatmı edecekmişim, k.v araları iyi değil ama bana karşı birleşebiliyorlar daha o dün geldi el diyip beni çok çabuk saf dışı ediyorlar. k.v bende onunla oturmayı kabul etmedim diye beni sevmedi, ama benden daha çok onunla sorun yaşar, eltim anaç bir kadın değil çocuklarını zaten k.v büyütmüş, o sürekli evi temizler evine gelinsin gidilsin istemez, güçlü bir kadınmı bilmiyorum, ayakları üzerinde duramıyor ama kendisine yapılan herşeyi fazlasıyla hakettiğini yapılmazsa haksızlığa uğradığını düşünüyor, almayı seven ama vermeyi hiç sevmeyen bir kadın, 3,5 yıl sonunda dikkatimi çeken giyiminin hareketlerinin bana çok benzemesi,benzergiysiler alıyor aynı çantadan alıyor, ben anneme gidersem oda gidiyor, 14 yıl h.sonu evde oturmuşlar ben gidiyorum diye h.sonları dışarı çıkıyor, beni deli edecek

biraz da eltinin gözünden bak olanlara.:KK34:13 yıl eltin o aileyle bir oturmuş ve ne olursa olsun sıkıntılarını da yaşamıştır.eşinde o evde olduğu için yaşanılanları görmüştür.senin ayrı eve gelmen onu kıskandırmıştır.o birlikte o kadar süre oturduğu için herşeyi kendine haksızlık olarak görüyor.kendi zamanında yaşayamadıklarını senden görerek o da yaşamak istiyor.giyim kuşamı senden gördüğü için ve beğendiği için o da benzerlerini alıyordur.:KK34:14 yıl evden çıkmadılar diyede halen evde oturmaya mı devam edecekler.tabiiki onlarda artık çıkıp gezebilir.bunları kafana takman gereksiz.sizin sayenizde gözü açılmış bence:KK34:

hmm kayınvalide ile sorun yaşıyor, kocasıyla sorun yaşıyor, e zaten gözü de açık bir kadın bu durumda istediklerini yaptırtmaya destek olarak da eşini göörüyor bunu yapabilmesi için eşine kendini acındırması lazım işte senin ayrı eve çıkman mevzuunda yaptığı gibi, ' ben bunca yıl kahır çektim ah kocam da sorumsuz kaynanamla da anlaşamıyoruz ama işte naparsın ben de yuvamı dağıtmak istemeyen ama desteğe ihtiyacı olan bir kadınım ama yine de buraların ana kraliçesi benim büyük gelinim bunca sene kaynanayla oturdum benim yerim ayrı ona göre ' imajını veriyor eşine her seferinde bence eşine bi nevi kendini acındırıyor ki istedikleri olsun. e kocasının da canına minnet zaten karısı kendisinden bişey istemesin de varsın kardeşinden istesin.

senin de eşinin artık kendi ailesi olduğunu benimsemesi ona göre davranması lazım tamamen küsüp konuşmama gibi bi durum aile içinde mümkün olmaz ama sen artık ipleri eline almak zorundasın baştan verdiğin tavizleri geri almak için.

bunlar da sanırım kaynananın yarattığı otorite boşluğundan kaynaklanıyor eğer kaynanan çocukları ve gelinleri üzerinde baskın bir karakter olsaydı ne kadar sinsi ve stratejik davranırsa davransın eltin bu şekilde öne çıkamazdı. bir nevi kaynana olmuş eltin senin evinin anahtarının onda olması, istediği her yere kendini bıraktırması, evin geçimini eşinin yapmasını sağlaması vs. gibi.

belki etik değil ama ben yerinde olsam kaynanamla aramı şeker bal yapıp eltiye karşı ittifak kurardım ve kaynanamı pohpohlayıp gaz verip esas kadın durumuna gelmesini sağlardım. iki kadının ittifakına tek kadın arkasında sadece senin eşin olarak karşı koyamaz

biraz da eltinin gözünden bak olanlara.:KK34:13 yıl eltin o aileyle bir oturmuş ve ne olursa olsun sıkıntılarını da yaşamıştır.eşinde o evde olduğu için yaşanılanları görmüştür.senin ayrı eve gelmen onu kıskandırmıştır.o birlikte o kadar süre oturduğu için herşeyi kendine haksızlık olarak görüyor.kendi zamanında yaşayamadıklarını senden görerek o da yaşamak istiyor.giyim kuşamı senden gördüğü için ve beğendiği için o da benzerlerini alıyordur.:KK34:14 yıl evden çıkmadılar diyede halen evde oturmaya mı devam edecekler.tabiiki onlarda artık çıkıp gezebilir.bunları kafana takman gereksiz.sizin sayenizde gözü açılmış bence:KK34:

elbetteki gözü açılsın ama hep küçük görüp beğenmediği kadına benzemesi saçma, benden kendini daha iyi gördüğünü söylemesin o zaman. ben o na benzemeye çalışayım. ben ona yakınlık göstermeye çalıştım anlamaya çalıştım ama hep bir soğuklukluk ve laf sokma yarışı, en gıcık olduğum laflarından biride güzellerin şansı yokmuş , bak ben kocanın iyisini almışım, o bu güzellikle kaynımla evlenmiş, birisi sen küçük gelinmsin dese yok onun yaşı büyük ben daha gencim diye bastırması. insan kendini berbat hissediyor, kocasının onu beğendiğini blmeside can sıkıcı sadece elti atışmasının ötesi oluyor o zaman , kocam taraf tutmasa yada tarafı ben olsam yada onu güzel genç ve hayranlık duyduğunu bilmesem ben farklı şekilde yorumlardım, eltim beni kıskanıyor sebebide o farklı hayat yaşamaya mahkum olmuş derdim, ama olayda bana farklı pencereler açıldı , ve ben tabiki en son düşünülmesi gereken şeyi düşündüm.

elbetteki gözü açılsın ama hep küçük görüp beğenmediği kadına benzemesi saçma, benden kendini daha iyi gördüğünü söylemesin o zaman. ben o na benzemeye çalışayım. ben ona yakınlık göstermeye çalıştım anlamaya çalıştım ama hep bir soğuklukluk ve laf sokma yarışı, en gıcık olduğum laflarından biride güzellerin şansı yokmuş , bak ben kocanın iyisini almışım, o bu güzellikle kaynımla evlenmiş, birisi sen küçük gelinmsin dese yok onun yaşı büyük ben daha gencim diye bastırması. insan kendini berbat hissediyor, kocasının onu beğendiğini blmeside can sıkıcı sadece elti atışmasının ötesi oluyor o zaman , kocam taraf tutmasa yada tarafı ben olsam yada onu güzel genç ve hayranlık duyduğunu bilmesem ben farklı şekilde yorumlardım, eltim beni kıskanıyor sebebide o farklı hayat yaşamaya mahkum olmuş derdim, ama olayda bana farklı pencereler açıldı , ve ben tabiki en son düşünülmesi gereken şeyi düşündüm.

eltinin seni kıskandığı ortada zaten ama eşinle aralarında duygusal birşeyler olduğu fikrine kapılmadım ben anlattıklarından,eşinde belkide birlikte yaşadıkları dönemden kalma acıma ve koruma iç güdüsü var gibi.birazda sen huylandığın için belki de normal karşılanabilecek şeyleri farklı algılıyor da olabilirisn.inşallah eşin senin düşüncelerine göre hareket eder:KK34:

hmm kayınvalide ile sorun yaşıyor, kocasıyla sorun yaşıyor, e zaten gözü de açık bir kadın bu durumda istediklerini yaptırtmaya destek olarak da eşini göörüyor bunu yapabilmesi için eşine kendini acındırması lazım işte senin ayrı eve çıkman mevzuunda yaptığı gibi, ' ben bunca yıl kahır çektim ah kocam da sorumsuz kaynanamla da anlaşamıyoruz ama işte naparsın ben de yuvamı dağıtmak istemeyen ama desteğe ihtiyacı olan bir kadınım ama yine de buraların ana kraliçesi benim büyük gelinim bunca sene kaynanayla oturdum benim yerim ayrı ona göre ' imajını veriyor eşine her seferinde bence eşine bi nevi kendini acındırıyor ki istedikleri olsun. e kocasının da canına minnet zaten karısı kendisinden bişey istemesin de varsın kardeşinden istesin.

senin de eşinin artık kendi ailesi olduğunu benimsemesi ona göre davranması lazım tamamen küsüp konuşmama gibi bi durum aile içinde mümkün olmaz ama sen artık ipleri eline almak zorundasın baştan verdiğin tavizleri geri almak için.

ben eltimle tamamen küsüm hiç konuşmuyorum, k.v ile gerektiği kadar konuşuyorum diğerleriylede konuşurlarsa konuşuyorum. en huzurlu yol bu oldu tüm denemeler sonunda. kocamlada 1 hafta önce eltimin yanında bana bağırdığı için aramız nane molla şu ara. ben yokken eve gelmiş beni aradı çok ters bağırarak konuştu , eve gelince güvenlik kamerasını açtım eltim kapıyı açmış onun yanında arayıp bağırmış bana. izlerken beni aradı bendew evde olduğumu kamerada şimdi eve gelip beni azarlarkenki görüntüleri izliyorum dedim. o canım sana kızmadımki aşkım akşama ne alayımla toparlamaya çalıştı ama ben halen kızgınım

bunlar da sanırım kaynananın yarattığı otorite boşluğundan kaynaklanıyor eğer kaynanan çocukları ve gelinleri üzerinde baskın bir karakter olsaydı ne kadar sinsi ve stratejik davranırsa davransın eltin bu şekilde öne çıkamazdı. bir nevi kaynana olmuş eltin senin evinin anahtarının onda olması, istediği her yere kendini bıraktırması, evin geçimini eşinin yapmasını sağlaması vs. gibi.

belki etik değil ama ben yerinde olsam kaynanamla aramı şeker bal yapıp eltiye karşı ittifak kurardım ve kaynanamı pohpohlayıp gaz verip esas kadın durumuna gelmesini sağlardım. iki kadının ittifakına tek kadın arkasında sadece senin eşin olarak karşı koyamaz

kayınvalidemle ittifakmı yarı yolda satar, kayınvalidem her lafı yanlış anlar ortalıkta sürrkli laf gezdirir 2 gün biriyle kavga etmediyse kıyametmi kopacak acaba dediğimiz bir karakter , onunla dikkatli az ve öz konuşmakta fayda buldum yoksa hayatımda adrenalin eksik olmuyor, yalan söyleme huyuda olduğu için biraz tehlikeli bir kadın. ama duyurmak istediğim bir şeyi ona söylediğimde anında koşarak evden gidiyor ve yurtdışındaki görümcem bile duymuş oluyor 1 saat içinde

Valla eşininle arasında duygusal bağ varmı yokmu bilmem ama eltin özellikle yapıyor bunları belli. Yıllardır onların kahrını çekip seninde ayrı evde oturmak istemen onu kızdırmış. Eşinin ona olan zaafından da faydalanarak her dediğini yaptırır duruma gelmiş, böylece kendine olan güveni iyice artmış. Ama eşinde suç. Sen eşisin kimsenin yanında hele ki aranızda bunların yaşandığını bile bile sana bağıramaz. Anlattıklarına göre sizin ailenizi kıskanıyor ve yıllarca onlarla yaşamanın vermiş olduğu bir özgüvenle herşeyi kendinde hak görüyor.

Bende de buna benzer bir (müstakbel) elti varda ondan dolayı seni anlayabiliyorum. Biraz farklı gerçi bizim dururmumuz. Öyle aşk sevgi ilgi gibi bir durum yok ama sürekli aynı ortamda bulunmaları bile beni rahatsız ediyor. Diğer eltilere karşı öyle değilim. demekki olumsuz şeyler hissediyorum ki onu sevmiyorum. Gerçi kimse sevmiyor ama çocukların hatırına herkes katlanmak zorunda kalıyor.

O yüzden sen böyle düşünüyorsan mutlaka sezmişsindir birşeyler. Durup dururken ruh hastası değilsen eğer böyle birşey düşünmen imkansız zaten. Dikkatli ol. Ama sürekli de eltini kötüleme ki eşininde tepkisini alma. Bellki ilgisi farklı. Zaten mesafelisin aynı devam ettir. Ve kendini kimseye ezdirme. Kendine güven, o adam senin kocan o ev de senin evin. Bunu önce sen kabul et, sonra diğerlerine hatta en önemlisi eşine kabul ettir.

ben dogruyu söylediğin kanısındayım..sana inananlardanım..

şu dünyada neler olmuyorki..kocan eltine aşık olmasın...veya eltin ona..

neler okuyor..neler dinliyoruz..herşey olabilir..ama dikkatimi çeken tek tarafı var olayın..eşinin eltine bakışlarını falan yakaladınmı?...

veya başka türlü şeylerini...

en gıcık olduğum olaydır..birine avukatlık yapma yarısına gıren ınsanlar..sanane be adam kadının agzı yokmu? sanamı düştü onu koruyup kollamak ..arkasından laf söyletmemek..

olay senin açından zor sonucta eltin..akraban yani atsan atamazsın satsan satamazsın...mecbur olaraktan konusuyorsun..eşin konuştuğu için bence gözlem altına al..ikisinide ...sonucta akrabalığı engelleyemeyeceğine göre...

bide şunu düşün..diyelim ki böyle bişey var..yaşayabileceğin en kötü senoryayı aklına getir..kaybedeceğin ve kazanacağın şeyleri düşün emin ol bu birazcıkta olsa seni rahatlatacakk..inşallah böyle birsey yoktur...eger böyle birşey içten içe yasıyorlarsada allah hidayet versin..doğru yola getirsin..

Valla çok sabırlısınız!
Ben asla bu sabrı göstermezdim.
O kim ki sizi bu denli sindirmeye çalışıyor.
Siz kendinizi neden bu hale getirdiniz o kadın yüzünden. Aralarında birşey var ya da yok, önemli olan şuan sizin içinde bulunduğunuz durum. HAngi kadın bu duyguyla, bu karmaşık ilişkilerle ömür boyu yaşayabilir?
Bundan sonra aralarında birşey var mı demekten ziyade neler yapacağınıza odaklanın lütfen.

sizin evinizin anahtarı bu kadında var mı? Biz evde yokken kayınvalidem, eltim evimize girerdi falan yazmışsınız da!

ben dogruyu söylediğin kanısındayım..sana inananlardanım..

şu dünyada neler olmuyorki..kocan eltine aşık olmasın...veya eltin ona..

neler okuyor..neler dinliyoruz..herşey olabilir..ama dikkatimi çeken tek tarafı var olayın..eşinin eltine bakışlarını falan yakaladınmı?...

veya başka türlü şeylerini...

en gıcık olduğum olaydır..birine avukatlık yapma yarısına gıren ınsanlar..sanane be adam kadının agzı yokmu? sanamı düştü onu koruyup kollamak ..arkasından laf söyletmemek..

olay senin açından zor sonucta eltin..akraban yani atsan atamazsın satsan satamazsın...mecbur olaraktan konusuyorsun..eşin konuştuğu için bence gözlem altına al..ikisinide ...sonucta akrabalığı engelleyemeyeceğine göre...

bide şunu düşün..diyelim ki böyle bişey var..yaşayabileceğin en kötü senoryayı aklına getir..kaybedeceğin ve kazanacağın şeyleri düşün emin ol bu birazcıkta olsa seni rahatlatacakk..inşallah böyle birsey yoktur...eger böyle birşey içten içe yasıyorlarsada allah hidayet versin..doğru yola getirsin..

bakışmalarını falan yakalamadım, zaten gözüm hep üzerlerinde eltim ben varken evime gelmiyor artık, kocamda kolay kolay oraya giddemiyor artık ama tabi k.v min evinde yada kapı önünde karşılaşmaları engelleyemem. en son 1.5 ay memlekete gidip kaldım o arada ne oldu bilmiyorum. yani 4 yıla yakın süre içerisinde taşları yerinden biraz oynattım.hiç bişey ilk evlendiğimiz gibi değil, kızım 1 yaşına geldiğinde bende artık sesimi yükseltmeye taviz vermemeye başladım. onların eski konforu kalmadı ama ne kazandım, içimdeki acabayı yok edebildimmi, hayır. ama tabiki kesin bişey yok o yüzdende gemileri yakıp kendimi mahvetmek istemiyorum. ne diyecekler eltisini kıskandı gitti. meydan kime kalıcak.

X