• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam benden iyice uzaklaştı henüz 3 aylık evliyim...

Çok huysuz çok aksi bir insandim çabuk sinirlenirdim herşeye . Deli deliyi görünce sopasını saklarmis meselesine döndü olayimiz . Ben hatalarım çok tabiki bu ilişkide ama ayrılmadık .ne o beni bırakabildi ne ben onu . 22 yaşındayım 3 aylık evliyim. Çok çabuk evlenme kararı aldık. Eşimi seviyorum onun üstüne titriyorum çok seviyorum bunun onu sıktığını bilsemde kendime hakim olamıyorum . O benden yaşça büyük daha olgun bazen benim çocuk gibi davrandığımi söylüyor . Onca şeye rağmen birbirmizi bırakmadık genel çevrede kıskanılan bir çiftiz ancak eşim bana soğuk davraniyor .bazen kendimi yerin dibinde hissediyorum . Bazı lafları çok zoruma gidiyor . Ama Allah diyorum Allah var zor günleri altacagiz . Ama eşimin bana uzak durması beni çok üzüyor ben benimle ilgilensin beni durduk yere öpsün istiyorum uyurken ben ona değildi o bana sarilsin istiyorum. Ben ne yapacağımı bilmiyorum .hiç arkadaşım ve fikir danisacagim biri olmadığı için internetten araştırmakta başka cagrem kalmıyor . Kendi kendime konuşmaktan yoruldum lütfen biri benimle konuşsun .🥺🥺🥺
Biz ilk goruşde aşkla evlendik. Ama kocam 14 yaşindan beri ailesinden uzak yaşadiği için rahata alişmişdi. 1 sene sonra evlendik. evlendiğimiz ilk aylar evet sevgimizi eksik etmedik ama eşim daha rahat davranmak isterdi. Ben daha kurallarla giden biriyim. Eşim kafasi ne isterse yapmak isteyen biriydi. Mesela ağir bir yemek sonrasi hemen uyumak, gunde 2 paket sigara, yagli cips gibi şeyler yemek falan. Ben de bunlari gordukce dayanamiyordum. Ilk kavgalarimiz zaten bu yuzden olurdu. Zamanla sogukluk yarattiğimi anladim. Duzenini birden bire değiştiremezdim. Yavaşca guzelce yeme akişkankiklarini sigarasini biraktirdim. Ilk aylar biraz sıkıntı yaşadik. Ama birbirimize alişma evresinde olduğumuzu hissettirmedik. Şimdi 19 ay oldu birbirmize MasaAllah o kadar bagliyizki kizamiyoruz, Kusemiyoruz bile. Zaman ver ona. Ustune kesinlikle gitme. Anlayişli ol. Evet biz kadinlar da aynisini bekleriz ama şu an sana tavsiyr vermek şansim olduğu için sana yaziyorum. Karşilikli anlayiş olsa ne guzel. Kadinlar daha hassas daha çok şey bekliyor eşinden. Erkeklerse bana karişmasin eski duzenimi bozmasin ve dirdir etmesin isterler. Bir süre evde kavga olduğunda kesinlikle kavgayi buyutme. Konuşmalar sertleşince ya konuyu kapat ya da konuyu değiştir. Hep gulerek karşila. Işe uğurlarken de isden gelirken de hep birbirinizi opun. Bizim degismez kurallarimiz var. Işe gidip gelirken hep operiz. Aska küs uyumayiz küs evden ayrilmayiz, uyurken operiz. Iyi geceler opucuyu deriz. Yemek yedikden sonra bile vicik vicik agizla yanakdan oper. Ilk başlar beni sinir etmekcin yapardi ama sonra alişkanlik haline geldi. Tatli kendinize ozel birşeyler yapmaya çalişin. Guzel giyin evde de ruj falan, koku sür. Girer girmez sorunlardan bahsetme. Sohbet etmeye çalişin. Işinden bugun ne yaptin. Bugun ben şunlari yaptim gibisinden guzel film seçin izleyin battaniyr altinda)) şimdiki hayatini daha çok sevmesini sağla. Ama kavga etmeyin ya.

Aslında birileri uyarmış. Siz birbirinize uymuyorsunuz sizden olmaz demiş. Ama konu sahibi bir acaba diye düşünmek yerine daha çok bağlanmış evlenmek için çabalamış ve bizi kıskanıyorlar demiş. Kıskanılan çift olduklarını da burdan anlıyormuş zaten. Tabii siz uymuyorsunuz deyince kimse ayrılacak değil ama etrafta bunu diyen çoksa en azından düşünürsün goremedigim bir şey mı var dersin. Bunlar bizi kıskanıyorlar diye evlenip bir an önce çatlatmak istemiş.
Genç psikolojisinden anlamıyorlar onu diyenler. Birşeyi yasaklarsan olmaz dersen daha kıymetli oluyor ergenlikte. Mantık çok işlemiyor çünkü.

E
Çok huysuz çok aksi bir insandim çabuk sinirlenirdim herşeye . Deli deliyi görünce sopasını saklarmis meselesine döndü olayimiz . Ben hatalarım çok tabiki bu ilişkide ama ayrılmadık .ne o beni bırakabildi ne ben onu . 22 yaşındayım 3 aylık evliyim. Çok çabuk evlenme kararı aldık. Eşimi seviyorum onun üstüne titriyorum çok seviyorum bunun onu sıktığını bilsemde kendime hakim olamıyorum . O benden yaşça büyük daha olgun bazen benim çocuk gibi davrandığımi söylüyor . Onca şeye rağmen birbirmizi bırakmadık genel çevrede kıskanılan bir çiftiz ancak eşim bana soğuk davraniyor .bazen kendimi yerin dibinde hissediyorum . Bazı lafları çok zoruma gidiyor . Ama Allah diyorum Allah var zor günleri altacagiz . Ama eşimin bana uzak durması beni çok üzüyor ben benimle ilgilensin beni durduk yere öpsün istiyorum uyurken ben ona değildi o bana sarilsin istiyorum. Ben ne yapacağımı bilmiyorum .hiç arkadaşım ve fikir danisacagim biri olmadığı için internetten araştırmakta başka cagrem kalmıyor . Kendi kendime konuşmaktan yoruldum lütfen biri benimle konuşsun .🥺🥺🥺
eşin hep böylemiydi yoksa sonradan mı ilgisi azaldı yani mesela önceden durup dururken öpüp sarılıyomuydu yoksa hep böylemiydi çünkü insanın mizacı olur belki öyle yılışık bi yapısı yoktur

Aslında birileri uyarmış. Siz birbirinize uymuyorsunuz sizden olmaz demiş. Ama konu sahibi bir acaba diye düşünmek yerine daha çok bağlanmış evlenmek için çabalamış ve bizi kıskanıyorlar demiş. Kıskanılan çift olduklarını da burdan anlıyormuş zaten. Tabii siz uymuyorsunuz deyince kimse ayrılacak değil ama etrafta bunu diyen çoksa en azından düşünürsün goremedigim bir şey mı var dersin. Bunlar bizi kıskanıyorlar diye evlenip bir an önce çatlatmak istemiş.
10/10 tespit. Ona gerçeği gösterenlerin kafası rahat mesela ama asıl çatlayan F Findikhanim ın kendisi olmuş.

Allah askina 14 yas yaa. Ne bekliyordun ki?
22 yasindasin, 32 yasina geldiginde 10 yillik evli olacaksin. Dusununce cok korkunc gelmiyor mu bu sana? 10 yil sonra sen en akli basinda, en guzel yillarini yasarken karsinda 50 yasina merdiven dayamis bir adam olacak.
Tam gezip, tozup eglenecegin, hayatin tadini cikaracagin zamanlarinda abi diyecegin yasta bir adamla evlenmissin.

Esin cok bencil bir insan. 22 yasinda gencecik bir kizla evlenirken bilmiyor muydu davranislarinin civil civil olacagini?

Esine kendisini vazgecilmez hissettirdigin icin adam hic "ben 36 yasindayim karim gencecik, hevesleri var, gonlunu hos tutayim, onu mutlu edeyim aradigini bende bulamazsa benden sogur uzaklasir" diye dusunmemis haliyle.

Bir an once aklini basina al bence.. Esinin pesinden kosmak, durmadan opup, sarilmak, her hareketini gozlemlemek, onu hayatinin merkezi yapmak yerine kendine yonel, egitimini tamamla mesela, git yasitlarinla bulus, gez, eglen. Onceligin kendin olsun.

Kendinin vazgecilmez olmadigini farkedince esinin akli basina gelir belki.

Böyle söylemek istemem ama kaba bir tabir vardır nefesi yetmemek diye, aranızdaki sorunlar bence yaştan kaynaklanıyor. Daha çok genç hatta küçüksün, hayatının en enerjik zamanları, gezmek, eğlenmek hayatını sonuna kadar yaşamak isteyeceksin tabii. Maalesef evlenmek konusunda biraz acele etmişsin. Bence şu an yapacağın en büyük hata çocuk yapmak olur, okulun ne alemde bilmiyorum ama bence üniversite okumadıysan oku, bir işe gir, çalış, hayatını yaşa biraz. Tüm enerjini eşine yöneltiyorsun şu an, karşılığını bulamadıkça da daha çok üzülüyorsun, kendini yetiştir, kendine yatırım yap, eşinin üstüne düşme, bırak biraz da o sana sürprizler hazırlasın, o sana yanaşsın, o seni istesin.

eşim bana soğuk davraniyor .bazen kendimi yerin dibinde hissediyorum . Bazı lafları çok zoruma gidiyor . Ama Allah diyorum Allah var zor günleri altacagiz.
Allah var zor günleri atlatacagiz dediğiniz olay para, sağlık gibi konular degil ki. Eşiniz soguk davranması. Bunu siz nasil düzeltebilirsiniz

Uyaran kişileri de kıskançlar diye nitelediği net :işsiz:yazık olmuş

erkekler diye genellemek doğru gelmiyor bana her insan farklı ama belli ki ondan beklentileriniz olduğunun fazlasıyla farkında ve ters tepiyor, tam tersini yapıyor o da. bir de eşinizi “arkadaşına güldü ben bi şey dedim gülmedi” tarzında denemeniz saçma geldi bana, açık olmak daha doğru bence. biraz salın, böyle radar gibi her hareketini takmayın kafanıza, elbet farkedecektir değişikliği 😌

Kendi ayağınıza sıkmışsınız bence. Siz daha 30’a geldiğinizde adam 50’ye yaklaşıyor olacak, çok korkunç. Kimse demedi mi napıyorsun diye hiç oturup düşünmediniz mi ?

Sizin eşiyle sıkıntınız yaş farkından dolayı yaşınız küçük tabi ilgi alaka bekliyorsunuz eşiniz ununu sermiş eleğini asmış bu yüzden probleminiz keşke evlenmeden çevrenizi az kulak assanız üzülmezdiniz sizi kıskandıkları için değil bazı şeyler önceden öngörülen olduğu için deniliyor inşallah Allah muhabbetinizi arttırsın eşinizle ne diyeyim

Olgunlasacaksin, aniden ,soyle ki ilgiden hoslanmiyorsa soguk davranma ama micmic olma o surekli ilgiye alisik oldugu icin ya sasiracak ya da rahatlayacak mesela geve sarilma gulumse iyi geceler de yay uyu kafana da takma (cunku takacak birsey yok) her olayda boyle davran ama kocana vok sinirlendim cunku 22 yasindaki bir kizla evleniyor senin henuz cocuksu bir psikolojide oldugunu hesaba katamiyor madem katamiyor gorsun bakalim
Ama kiza yazik degil mi ya? Bu adam icin kendi gencligini, ilk evlilik heyecanini yasamasin mi? 22 yasinda olgun davranmak zorunda mi kalsin? Cok yazik ya. Dusunuyorum da ilk evliyken yaptigim seyler su an bana cocukca geliyo ama o zaman ne kadar eglenmistim. Tabi esim de benim gibiydi.Su an olsa asla yapmayacgim seyleri yaptik. Ama hepsini yuzumde tatli bi gulumseme ile hatirliyorum. Guzel anilar olarak. Cunku o yas onu gerektiriyordu. 22 yasinda civil civil olmicak da ne zaman civil civil olacak bu kiz :-(

Hic tam tersini yapmayi dusundun mu? Sen uzerine dustukce onun totosu kalkmis, kendini bulunmaz hint kumasi sanmis. Kendi uzerine titre, kendine vakit ayir, onu hayatinin merkezinden cikar, merkeze kendini koy, onu da merkeze yakin bir yere. Unutma kaybetmekten korkan birgun kaybeder. Kaybetmekten korkma. Bitecekse zaten biter. Once kendini sev. Su adamin uzerine dusme.

Yani henüz çok genç ve tecrübesisiniz...eşiniz yaşını almış olgunlaşmış muhtemelen de kadınlar konusunda oldukça tecrübeli..
Buradan size bazı tavsiyelerde bulunabilirim tabi...ama sizinde yaşayarak keşfetmeniz lazım bazı konuları
Kadınlık hem kolay hem zor zanaat bir erkeği idare etmekse kişiden kişiye ve beklentilere göre değişir tabiki ...
Ona kadınlığınızı hissttirmeli etkiniz altında bırakmalısınız...
Cinsel durumunuzu yazmamışsınız ama ben eşiniz isteksiz gibi algıladım biraz
Nelerden hoşlanır nelerden keyif alır bunu anlamalısınız önce...
Yani sexi iç çamaşırları ve mini bir dans show onu heyecanlandrabilir bunu ufak dokunuşlar yada oral sex ile taçlandırabilirsiniz
Yada cinsel arzuları ne ise(normal sex dışında) ona göre yönelin eğer dikkatini çekmek istiyorsanız..
Belliki siz romantizm bekliyorsunuz ama eşiniz yaşı itibariyle bunun için biraz olgun,
Olgun erkekler genelde cinselliğe özelliklede fantazilere yönelimlidir...adımlarınızı buna yönelik atarsanız farkı görürsünüz

böyle adamlara gram üzülmüyorum kusak farki olan kizla evleniyor, sonra cocuk gibi davraniyorsun diyor, ne bekliyordun kardes senin gibi davranmasini mi?
sana gelecek olursak bu kadar darlamamin alemi yok, insanlari skbogaz etmeyiniz :)

Gerçekten çocuk gibisin...

Eşin senin içindeki çocuğu sevmek zorunda değilki...

İçindeki çocuğu kendin sev, yoksa hiç mutlu olamazsın...

Doğan Cüceloğlu 'nun "İçimizdeki Çocuk" kitabını okumanızı tavsiye ederim

Back