• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam "ANA KUZUSU" :(

Sende kaynanan geldigi zaman esinin de yaninda soyle ne zaman baska eve geciyoruz biz alistik artik esine de soyle annenin yanin da soyluyorum sana de bizim herseyimizi annenle paylasmaman lazim biz kari kocayiz ayip denen bisey var de. Benim esimde seninki gibi ana kuzusuydu Allaha sukur bebegimiz oldu herkesi unuttu ne ana ne baba ins senin esinde oyle olur canim benim hersey gonlunce olsun

Bizim de kendi yuvamız olsun. Benim de evim olsun. Her kadının istediği gibi, benim de herşeyim kendime ait olsun. Bende kendi mutfağımda eşime yemekler hazırlayayım.

Bunlar genelde evlenmeden once dusunuluyor.

Eşimi çok seviyorum.

Karisini annesiyle cekistiren biri nasil sevilir ki? Sahsen dakkasinda sogurdum. Erkek adam karisinin acigi bile olsa arkasinda dimdik durur acigini aramaz. Esin sunepenin teki, nasil hala sevebiliyorsun anlamiyorum.

Eşimin beni sevdiğini hissediyorum.

Bir de bu var. Esini seven birine degil annesini seven birine benziyor esin... Karisini seven bir erkegin hareketleri degil onlar.

Kız bi kac sayfa boyunca anlatmış nedenlerini hala ayni igneleyici alayci konu sahibini uzecek sorular tekrar tekrar soruluyor anlamiyorum bu insanlari ve bizim konu sahibi de iyi niyetle cevap veriyor taktir ettim konu sahibi seni.. gerçekten iyi niyetli kalp.kirmak istemeyen birisin belli.. rabbim gonlune gore versin insallah..bir an önce kurtulursun bu sıkıntılardan ne diim..

Çok teşekkür ederim. Allah sizin gibi iyi insanlar çıkarsın karşıma inşallah.

Bu kadar yüklenmemek lazım kıza ya olan olmuş evlenmiş gitmiş hamile kalmış bunları geri alamaz kimse artık bu saatten sonra ne yapacağına bakmak lazım canım dua edicem sana inşallah her şey düzelir..
Sağolun. Allah sizden razı olsun. Teşekkür ederim.

Evlenmeden önce fark etmemiş olamazsınız ana kuzusu olduğunu. Benim karşı olduğum nadir konulardan biridir yaş farkı. Ee bi de o var. İşiniz zor

Evlenmeden önce, biz pek görüşmüyorduk bile. 3 gün içinde söz oldu, almanya'ya geri döndü. 1 haftanın içinde nikah oldu, almanya'ya geri döndü. En son 2 hafta izin vermişler, o 2 hafta içerisinde de Nişan, Kına, Düğün oldu. Yani eşimi ben pek tanıyamadım. Tanımadan evlendim. Kurtuluşum olacak zannetmiştim. Yaşının pek bi önemi olacağını düşünmemiştim. Ama şimdi yaşım ilerledikçe bazı şeylerin farkına varabiliyorum. Annem ve Babam'da arkamda olmadığı için, bunu bildiklerinden beni eziyorlar...

Bunlar genelde evlenmeden once dusunuluyor.

Karisini annesiyle cekistiren biri nasil sevilir ki? Sahsen dakkasinda sogurdum. Erkek adam karisinin acigi bile olsa arkasinda dimdik durur acigini aramaz. Esin sunepenin teki, nasil hala sevebiliyorsun anlamiyorum.

Bir de bu var. Esini seven birine degil annesini seven birine benziyor esin... Karisini seven bir erkegin hareketleri degil onlar.
Doğru. Ama ne yapabilirim bu saatten sonra? Akıl verin :(

çok üzüldüm eltim de aynı durumda bir an o yazdı sandim okurken .benim evim ayrı bana hep sükret evin ayrı der.Allah yardımcınız olsun.Bakara süresi oku bol bol aile sorunlarına iyi geldiğini duydum ve okudum..Sabrini her şartta koru

Teşekkür ederim. Sağolun. Bu dediğinizi yapacağım.

Ev ustune ev olmaz der bazi buyuklerimiz gercekten de haklilar. Ben esimi severek evlendim. 14 aylik evliyiz. Beni istemeye geldikleri ilk gun ayni evde kalma fikirlerini ogrenen annem ben seni ayni eve yollamam vazgec dedi. O zamanlar anlamamistim. Ama simdi haftada bir gorustugum halde iyi ki annem bastan karsi cikmista ayri evdeyiz diyorum. Cunku anlasmak o kadar da kolay degil. Hele ki herseyi en dogru bildigini sanan, her konuda bir yorumu olan ve aksini asla kabul ettiremediginiz biriyle nerdeyse imkansiz.
Esim bana da annesine verdigi kadar deger versin istiyorum cumlesi cok talihsiz bir cumle. Bu adam madem sana deger vermiyordu gerektigi kadar neden seninle hayatini birlestirdi anlamadim doğrusu. Esim aramizda her olup biteni annesine yetistirse benden cok cekerdi. Sukur oyle birsey yapmaz. Bana her zaman onlar benim ailem ama biz sen ben ve 2 aylik bebegimizle ayri bir aileyiz der. Esin aklini basina almadikca ne sana bekledigin degeri verir ne de bi aile olabilirsiniz. Sende esine hep sakince ve ilimli yaklas. Konusmadan butun bunlari cozemezsin..

Ilk defa nokta,virgül kullanarak düzgün bir imlayla açılmış konu okuyorum.Tebrik ederim seni canım.Inşallah en doğru yolu bulur,musmutlu olursun eşinle.
Evi ayırın canım,bebeği büyütürken de sorunlar yaşanır.

Biliyorum, rabbim en kısa zamanda inşallah gönlümden geçenlerin en hayırlısını verir, hayırlısı değilse de rabbim hayırlara vesile etsin inşallah. Ben bu yaşıma kadar mutlu olamadım, bari bu yaştan sonra mutlu olayım. Allahıma çok çok dua ediyorum. İnşallah beni duyar, dualarımı kabul eder.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayni evi hadi kabul ettin niye hemen cocouk yaptin ki sende calisirdin oara biriktirir ayri eve cikardiniz seninde hatan var

Doğru bende de hata var, ama Kaynanam'ın güler yüzüne kandım. Ama herşey "güler yüz, tatlı dil" değil. İnsan bir süre sonra bazı şeylerin farkına varıyor. İnsanların değiştiğini anlıyor. Başlarda herşey güzeldi, sabredebileceğimi zannetmiştim. Ama herşeyin başı güzel oluyor. İlerledikçe hiçbişey insanın zannettiği gibi devam etmiyor.

Ev ustune ev olmaz der bazi buyuklerimiz gercekten de haklilar. Ben esimi severek evlendim. 14 aylik evliyiz. Beni istemeye geldikleri ilk gun ayni evde kalma fikirlerini ogrenen annem ben seni ayni eve yollamam vazgec dedi. O zamanlar anlamamistim. Ama simdi haftada bir gorustugum halde iyi ki annem bastan karsi cikmista ayri evdeyiz diyorum. Cunku anlasmak o kadar da kolay degil. Hele ki herseyi en dogru bildigini sanan, her konuda bir yorumu olan ve aksini asla kabul ettiremediginiz biriyle nerdeyse imkansiz.
Esim bana da annesine verdigi kadar deger versin istiyorum cumlesi cok talihsiz bir cumle. Bu adam madem sana deger vermiyordu gerektigi kadar neden seninle hayatini birlestirdi anlamadim doğrusu. Esim aramizda her olup biteni annesine yetistirse benden cok cekerdi. Sukur oyle birsey yapmaz. Bana her zaman onlar benim ailem ama biz sen ben ve 2 aylik bebegimizle ayri bir aileyiz der. Esin aklini basina almadikca ne sana bekledigin degeri verir ne de bi aile olabilirsiniz. Sende esine hep sakince ve ilimli yaklas. Konusmadan butun bunlari cozemezsin..

Eşime: "Annen'e herşeyi anlatmana gerek yok, ben sana yardımcı olamıyor muyum" diyorum, bu lafı bile annesine: "Sibel "Annene herşeyi anlatma!" dedi" diye söylüyor. Anlayacağınız bem eşime birşey söyleyemiyorum. Söylediğim zaman, hemen annesine anlatıyor. Ee... Sonra da annesinr haliyle bana kızıyor. Ve bunu sözleriyle, haliyle ve tavrıyla belli ediyor. Kaynana'mın söylediği lafları, kendi annem söylese belki o kadar acıtmaz canımı, ama haliyle yabancı bir aile'ye girdiğin zaman "EL" oluyorsun, ve bazı şeyler de insanın zoruna gidiyor. .

Sende kaynanan geldigi zaman esinin de yaninda soyle ne zaman baska eve geciyoruz biz alistik artik esine de soyle annenin yanin da soyluyorum sana de bizim herseyimizi annenle paylasmaman lazim biz kari kocayiz ayip denen bisey var de. Benim esimde seninki gibi ana kuzusuydu Allaha sukur bebegimiz oldu herkesi unuttu ne ana ne baba ins senin esinde oyle olur canim benim hersey gonlunce olsun

Ay inşallah, inşallah, inşallah. Allahım ne olur öyle olsun. Çünkü indan gerçekten bir süre sonra bu durumdan gerçekten çok rahatsız oluyor..

Ana kuzulugunu gecmis esinizin durumu dedikoducu insanlar gibi. Bide agizlarini acinca kadinlar icin derler cok konusuyor herseyi annelerine anlatiyor diye.. Esinizle konusmayin bir sure sebebini sorarsa da soyleyin. "Ben konustuklarimdan yoruldum, seninle iletisim kuramiyorum, farkinda misin biz kari kocayiz. Herkesten ayri olarak biziz. Bizim ozelimiz oldugunu herseyi ailene soylememen gerektigini anladigin zaman konusuruz" de. Git bunlarida soyle istersen de hatta bide.

yaşın küçük ama yazdıkların gayet olgun duruyor. sen nasıl böyle bir hata yaptın ki??
kocan senden 12 yaş büyük aranızda nerdeyse nesil var yani. o yüzden düşünceleriniz bile farklı olacaktır.
onu da geçtim karakteri yok. annesi bilmeden bişey yapamıyor çok kötü bir huy.
aynı yatağı paylaştığı kişinin herşeyini annesine anlatıyor, çok kötü çok.
ve sen bu adam seviyorum diyorsun. bence sen sevginin ne olduğunu tam bilmiyorsun. adamın sevilecek yanı da yokmuş ki.
gel gelelim kayınpeder desteklerse çıkarsın ayrı eve yoksa o iş yaş. ha ayrı eve çıkınca rahat edicem sanıyorsan o da zor. adam evdeki her şeyi anasına gene anlatır. uzun uzun yatıya gidilir gelinir.
daha evliliğin de oturmadan çocuk yapmışsın. bence sen bir ömür çekersin. Allah yardımcın olsun. sanırım cherry demiş, çocuk gürültüsüne gelemezler diye onu da sanmam. torunum da torunum diye gezer, hatta belki de kendinin çocuğu gibi davranır. öyleleri de çok malesef.

Ana kuzulugunu gecmis esinizin durumu dedikoducu insanlar gibi. Bide agizlarini acinca kadinlar icin derler cok konusuyor herseyi annelerine anlatiyor diye.. Esinizle konusmayin bir sure sebebini sorarsa da soyleyin. "Ben konustuklarimdan yoruldum, seninle iletisim kuramiyorum, farkinda misin biz kari kocayiz. Herkesten ayri olarak biziz. Bizim ozelimiz oldugunu herseyi ailene soylememen gerektigini anladigin zaman konusuruz" de. Git bunlarida soyle istersen de hatta bide.

Evet, haklısınız. Ama eşime böyle tavır yaptığım zaman, bunu da söylüyor annesine. Annesi de "Çok yüz vermişsindir yine" diyor. Annesi böyle diyince, eşim de benden iyice uzaklaşıyor. Anlayacağım eşime böyle naz, tavır veya cilve gibi bişeyler yapamıyorum. Çok büyük çıkmazdayım. Ne yapacağımı bilmiyorum :'(

yaşın küçük ama yazdıkların gayet olgun duruyor. sen nasıl böyle bir hata yaptın ki??
kocan senden 12 yaş büyük aranızda nerdeyse nesil var yani. o yüzden düşünceleriniz bile farklı olacaktır.
onu da geçtim karakteri yok. annesi bilmeden bişey yapamıyor çok kötü bir huy.
aynı yatağı paylaştığı kişinin herşeyini annesine anlatıyor, çok kötü çok.
ve sen bu adam seviyorum diyorsun. bence sen sevginin ne olduğunu tam bilmiyorsun. adamın sevilecek yanı da yokmuş ki.
gel gelelim kayınpeder desteklerse çıkarsın ayrı eve yoksa o iş yaş. ha ayrı eve çıkınca rahat edicem sanıyorsan o da zor. adam evdeki her şeyi anasına gene anlatır. uzun uzun yatıya gidilir gelinir.
daha evliliğin de oturmadan çocuk yapmışsın. bence sen bir ömür çekersin. Allah yardımcın olsun. sanırım cherry demiş, çocuk gürültüsüne gelemezler diye onu da sanmam. torunum da torunum diye gezer, hatta belki de kendinin çocuğu gibi davranır. öyleleri de çok malesef.

İnşallah bunlar hiç ama hiç olmaz. Ben buna hiç gelemem.
Benim annem yoktu. Ve anneliğin ne demek olduğunu bilmek istedim. Bir anne çocuğunu nasıl bırakıp gidebilir, bunun açıklamasını bana hiç yapmadılar ve bende bu yüzden bunu yaşayarak öğrenmek istedim. Durumların buraya kadar gelebileceğini hiç düşünmemiştim. Bir de diyorum ya "Kaynanam'ın güler yüzüne kandım bu kadınla nasıl geçinilmez" dedim hep kendi kendime, ama insanlar zamanla değişiyor. Kaynanam da değişti, ve dua etmekten başka hiç bir şey yapamıyorum. .

Back