• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kocam aldattı ama affetmekde hatamı yaptım?

Ne zaman "aldatilmak" ile bir yazi okusam,sunu görüyorum.
Aldatilan kadinlar,ayni zamanda cok fazla fedakar/ vericiler , eslerini/sevgililerini kendilerinden fazla seviyor ve koruyorlar.
Keske bunun karsiligini sevgi ve saygi olarak görseler ama öyle olmuyor maalesef.
Kendisini az seveni,kimse cok sevmiyor...

Ailenizin izni olmadan evlenmis olabilirsiniz,ama bu sizi aldatilarak madur edildiginiz bir evliligi sürdürmeye motive etmemeli.
Kendinizi aileme karsi mahcup olmamaliyim bu evliligi devam etmeliyim seklinde sartlamayin.
Siz eger esinizi aldatsaydiniz,sizi affeder miydi? Size duydugu büyük sevgi bunu görmezden gelmesine sebep olur muydu? Hic sanmiyorum!
O halde neden hep affeden,ici deli gibi yanarken birseyleri yoluna koymaya calisan, psikolojisi tabir-i caiz parca pincik edilen kisi kadin oluyor.
Madem evlilik kutsal,madem sevgi ve saygi esas, o halde bunlari korumak sadece kadinin görevi olmamali.Sizin yaptiginiz seyi "yuva kurtamak"
olarakta görmüyorum.Evlilik tek tarafli kurulan ve yalniz kadin tarafindan yürütülen bireysel bir yasam bicimi degil, ki cefasini siz tek basiniza,
sefasini ise esiniz ile birlikte süresiniz. Eger bir evlilik saglikli bir bicimde yürüyecekse karsilikli saygi esas olmali,dürüstlük olmali.
Ortada bir yuva yok ,elinizde evlilik cüzdani olmasi bunu degistirmez,dolayisiyla size aciyi reva gören,sizi vicdani sizlamadan aldatan bir insani affetmekle dogru yaptiginizi düsünmüyorum. Bunun adi yuva kurtarmakta degil!
Böyle bir durumla karsi karsiya gelen bir cok kadinin düstügü hataya düsüp,yuvami kurtarayim,eve daha cok baglansin vs. türündeki bir düsünce ile
( en azindan yakin zamanda ) cocuk sahibi olmaya da kalkmayin lütfen.
Hergün esinize bakip acaba bugün beni aldatti mi diye düsünecekseniz,kalbiniz agriyacaksa ne anlami kaldi evliligin?
Evli olmanin bize ögütledigi ve milletcek hep bir agizdan koro seklinde kadina layik görülen sey, sineye cekmek,görmezden gelmek,affetmek midir?
Madem bir yuva bozulsun istenmiyor o halde her iki tarafta ayni özveriyi gösterecek.
Eger bu toplumda kadin erkegin elinin kiri olmussa, bunun sebebi kadina ögütlenen,esin seni aldatti mi, affet, görmezden gel, esin seni dövdü mü,
sinirlerine hakim olamamistir,sen üstüne gelmissindir,yeterince politik davranamamissindir, erkektir yapar mantigidir.
Üstelik iki el bir bas icin degil mi? Calismanizi engelleyen bir özrünüz olmadigi müddetce calisabilirsiniz. Aileniz sahip cikmazsa,siz kendinize,duygulariniza sahip cikabilir, ekonomik özgürlügünüzü elde edebilirsiniz.
“Yok bosluguma gelmisti, sana söyledigim güzel sözleri ona söylemedim,yok seytana duygum vs....gecin efendim bu ikna yalanlarini. Madem seytani gördü o halde besmele cekecek. Cekemiyorsa, ödülü olanlari sineye ceken,sevgi dolu bir es olmamali.

Ama ben kocami cok seviyorum,beni aldatti ama affetmeyi ve devam etmeyi sectim diyorsaniz,elbetteki sizin hayatiniz sizin karariniz.
O halde sikayet etmemeyi,ikinci ücüncü aldatma olasiliklarini ve bu yükün getirecekleri ile yasamayida ögreneceksiniz.
Muhteşem.. ve cok haklısınız

Back