hikayenin bir çok kısmı bana uymasa da şu hayvanı özledim, sarılmadan uyuyamıyorum kısımları uyuyor, sırf bu sebepten boşanmaktan vazgeçmiştim ben de
bence giy o donları ama kocana inat olsun diye, yüz de verme aklı kalsın. bazı şeyler dank eder belki.
tabi yüz vermeden durabiliyorsan. benim öyle bir ihtimalim olmuyor
bi yandan üzüldüm yaşadıklarınıza ah ben olsam neler derdim diye düşündüm bi yandan da anlatımınızdaki üslup beni gülmekten yerlere yatırdı duygu karmaşası içinde sırıtarak boşluğa bakıyor buldum kendimi. sizin deyiminizle sarap içmeden sarhoş olmuş keçiye döndüm:)
umarım bütün sıkıntılarınızdan kurtulursunuz bu arada böyle pür neşe birini kaybederse de eşiniz yansın haline.....
kız sen bakma bana ben sersem sepelek bı karıyım gece ufunet gelınce alıp atarım ben onu. bır sabah soyle bır sesle uyandıgımı hatırlıyorum "oohh ohh masallah en son bunuda gıydın"kocamıın donunu gıymısım kız. gece o ufunetle kalkdım yanlıs cekmeceyı actım herhalde benım oyle huylarımda var don rahat olmadımı uyuyamıyorum bununki de etli etli geldiyse gece bana. bı guzel gıymısım sabah katıla katıla guldum bıde
canım bunlar benı gelıp zar zor ıstedı zaten.bır dugunumuz oldu evlere senlık, dugun fotografı olmayan vıdeolarını kıran ,gelınlıgını cope atan tek gelınım ben .kocam sınırınden bayıldı dugununde adamı kolanyalarla ayılttık. bunların cırkeflıgınden. neymiş efeem ben oynamısım laan aglıyacakmıyım dugunde oynıyacagım tabıı ,nıye yaptık ozaman bız dugunu. kocamla dans etmedık bıle ,esımın yuzune tukurmus annesı ben oynadım dıye .kız oyle oynamak dedıgımde alıp şeyimi başıma geçirmedim ya ellerimi yukaraı kaldır ıkı alkıs cırp tamam. zaten esım butun tırnaklarını yıyodu masada .benım esımde de kabahat sankı hacının kızını alıyoruz demiş de ben sonradan sapıttım .ulan benım hacı dayım vardı o bıle oynardı bee.gecenın bır yarısı cıktık dugun salonundan ben kırpı gıbıyım dıken dıkenım artık burnumdan soluyorum bırı bısey dese biçivercem orda. bir imamın evıne gıttık. adamcagızı yatagından kaldırdık bide. taktı takkesını oturdu karsıma ya zaten butun sınırlerım harap ,adamında takkesı yamuk duruyo kafasında gulcem gulemıyorum da :)) neyse adam sordu "ey bılmem kımın kızı fılanın kocası karısı olacak zart zurt altının kac gramını ıstıyon "hıc bısey ıstemıyorum dedım" .delikanlılıga da bk surdurmucem ya :))neyse adam" olmaz kızııım bunlar senın garantın dedı bır gram vermen lazım" tamam 1 gram olsun dedım. adamın karsısında beyaz gelınlıgın ıcınde kızgın boğa gıbı duruyorum.adam La havle cektı kıydı bızı:)) annem 2 hafta sonra hasteneye yattı yavrum benım. uzuntusunden bunların laf sokmasından. neyse bunlar gıdış bir gidiş bir daha gelmedi. kocam zaten kacmıs bunlardan .hıc gıtmıyordu. bayramlarda gıdıyordu bazen. ben gıtmıyordum. ama Allah ıcın calısıyordum .
ben bır donem anlasamamazlıktan kocamı mahkemeye verdım evden tek esyamı almadan gıttım. kedim hariç (kızım olmadan asla)cıktım gıttım esım cok ugrastı mahfoldu 15 kilo verdı ben onu cok severek ayrıldım evden. neyse esımın babasına bobrek verme ıstegı portledı. aılesı benımde evde olmadıgımı gıttıgımı ogrenınce cıktı geldı seneler sonra, kotu tum donemlerımızde hep aılem vardı ben hem calısıyordum hem hamıleydım bırdonem 7 aylık ölü doğum yaptım o sıkıntılarımda.hiç bırı yoktu. annem öldü biri gelmedi. aslında kinim hiçbirseyden değil ama yediremıyorum.esım amcamlara cok sık gıdıyordu o donem yakaladı amcamlarda benı cok kotuydu bende onu cok ozlemıstım ıkımızde hungur hungur agladık ben eve gerı dondum ama macera sımdı basladı galıba ben dayanamıyorum bız bırbırımızı cok sevıyoruz bunu aılemde cok soyler arkadaslarım da soyler kocam hıc boyle olmamıstı bır vıjdan pesınde suruklenıyor benıde pesınde harap edıyor
ya sen çok tatlısın ya çok komiksin
Allah yardımcın olsun eşin özüne dönmüş annesigili görünce
gitsinler onlar oturun konuşun bakalım
hadi bisey daha anlatayım. dun eve geldım yemek yemedım. kocam ve aılesı yedı, ben tokum tokum dıye yıgıtlıge bok surdurmedım. ayy gece oldu 12 bır seker dustu ay bı tıtreme gece masada tek basıma o ıncır recelını nasıl yıyorum, ekmekler ıncırler havada ucusuyor. bazen kendımı su gırtlak yoluna cok b.k duruma dusuruyorum .adamın sana ciddiyetı olur mu once yemıcem de tavır yap gece 12 de bal kabagına dönüşmeden hemen hemen yıyeyım edası ıle kopekgıbı saldıra saldıra ye yee cık cık eskıden de aynı b.kdum ben yolusur yolusur 2 kasık nutella yaladım mı uyur kalırdım
yemeği falan da kayınvaliden mi pişirir yoksa kendi pişirdiğin yemeğe mi küstün sen? aslında o evin hakimi olduğunu hisset hissettirmelisin diye düşünüyorum. sanki çok kabuğuna çekilmişsin. hiç demedin onlar böyle söyledi karşılığında şunu dedim. sen neden bişi demiyorsun, cevap vermiyorsun, savunmuyorsun. bi çığlık atasın gelmiyor mu daralmadın mı? konuşmazsan kendini yorarsın.
annem ,sabır dıyorum az kaldı sabır.ben baskaları gıbı degılım ben cıglık attım mı gozumu actıgımda hatırımda kalan anı sayısı cok azdır.
bır keresınde esım kızdı bana dolaba dogru valla bılmıyorum bırsey fırlattı çıtık diye bır ses geldı ,cektı gıttı sonra evden AMAAAANNN YARABBBİİM sen misin kıran aynayı dedim öyle kırılmaz acarsın takım cantasını en kıvamlısından cekıcı aldım sangır sungur lavabodakı aynadan gardlptakı camlara kadar. bırde yatak odası dolabına ıcımı doken yazıla.r geldım eve benımkının elınde faraş hıcbırsey yok gıbı davranıyor .ana ben daha delırdım dedım kesın cvp yazmıstır dedım dolaba, kız bıde ne goreyım almıs ayakkabı boyasını yazıların ustunu karalamıs resım yapmıs cıcek böcük koymus. demıs ıcınden karı delırmıs. haa olan yıne kıme oldu banaa,evde ayna kalmadı ıkı kıyafet gıyıyorum apartmanın boy aynasından ısımı goruyorum. o gun g..tüme bakarken aynada bır adama yakalandım annesı eve geldıgı gun oglum evınızde kı aynalara ne oldu dıye sormus ama ben hıc sormadım lan benım adam ne cvp vermıs ne dedı acaba karı kırdı dememıstır herhalde :))
canım sadece senin yazdığın konuya göre yorum yapıyorum. diğer yorumları okumadım. ben izmirliyim ve 4 yıldır batmanda öğretmenim.etrafımda krtçe konuşan öğrencilerim ve velilerim var. izmir kültürü ile batman kültürü çok farklı. bu kültür farklılığından dolayı sorun yaşaman çok doğal. çünkü sen izmir kültürüyle büyümüşsün..eşinin ailesinin sana karışması çok doğal. çünkü onların kültüründe geline çok karışılır. sen dua et kuma getirmemiş. keşke doğulu biriyle evlenmeseydin. ama artık iş işten geçmiş. sorunu çözmek istiyorsan kocanla konuş. kocan onları kollarsa olmaz. senin yanında olmanı sağlamalısın. anladığım kadarıyla bunlar senin izmirli olmanı da kendilerine yediremiyorlar. kendileri gibi bir krtle evlendirmek istemişer sanırım. ama eşin seni seçmiş. onunla nasıl tanıştın canım?
9 sene once ıs yerınde tanıstım. belkıde sımdı hıc olmadıgım kadar cıddı yazacagım cunku artık yuregım kan aglıyor ve uzun bır sure de belkı komık neselı bır ınsan olamayacagım ..ayrılıyoruz... dun cok kotu tartıstık artık patladım. esım sureklı bana hak verdıgını soyledı ama, ne kadar arada kaldıgını ve bu krızı gercekten yonetemedıgını daha ıyı anlıyorum." babam olecek sen daha ne ıstıyorsun benden "dıyor ama dun cok agır hakaretler ve hak etmedıgım kadar kotu laflara maruz kaldım. ıcım kan aglıyor ben bu adamı ve bu aılesını allaha havale edıyorum. ben cok acı yasadıgımm ıcın cok komık bır ınsan oldum cunku basımdan gecenler kolay atlatılmayan seylerdı. .gozumde yas eksık olmadıkca bende ınadına gulmeye esprı yapmaya calıstım. tum ınsanları kosulsuz sevdım .benı mahfetmeyen ınsan kalmadı .bır kocama cok guvendım ama olmuyor yasım geldı 30 a artık bunyem eskısı kadar toplayamıyor kendını .30 yasımda ne zanax kaldı almadıgım ne baska bır sey ama artık tukendım .cok basına gelecek var onun, benı bırakıp gıden o olsun, ayrılalım, cok vuracak basını tasa ama artık dondugunde benden ona verecek tek tahammul kırıntısı kalmayacak, o da mutsuz olacak benden cok .ben annemi en onemlı seyı en yakın dostumu en yakın sırdasımı kaybettıgım gun ben hep eksi bakiyeden yedım ,en fazla bu kadar sabredebıldım bu allahın belası acımasız dunyada . annem derdı hep zaten; bu sinirle onun arkasından koş ona acı buna sabret herkese guven herkesın hakkını ara . sen cok yasamayacksın. cunku ben yasamaya mucadele ettıkce cerme takılmasından bıktım yıllarca annemın ölüm korkusu ıle yasadım en sonunda kucagımda öldü kuş kadar anneciğim en yakın arkadasım babam yalnızlık korkusuna kapılıp ıstemedıgı bır evlılık yaptı degıstı benı yapayalnız bıraktı yetmedı esımden ayrılacagım zaman aılemle ters geldım en yakın akrabam arkamdan iş cevırdı dayanaklarım duvarlarım 3 sene ıcınde tek tek yıkıldı en son işimden çıktım ve sımdı de kocamdan ayrılıyorum hayatımda bir çokomilk kedim kaldı senelr sonra ılk defa 1 senedır guzel bır evlılıgım oldu ve ılk defa cocuk yapmaya karar verdıgımde sıgınacagım tek kapıyıda ben kapatıyorum. kımseye gıtme demem, dersem gururumdan taviz veririm ,gebersem onsuz hasret kalsam bır omur kokusuna .bu sefer ki ayrıldıgımda zanax değil morfin almam bile gerekse kımseye dur demeyecegım alıcam hayatımı kendı ellerımle burusturup cöpe atacagım .babam annem sezen aksuyu cok severdı babamın en sevdıgı parca da ben kımseden gıtmem gıdemem ama ayrılıktan kaçılmıyor ben karımı kaybettım kızım sende fazla uzulme hayat bıtıyor derdı kımseyı kırma babacım kımseye kotu konusma bız duygusal ınsanlarız sonra bız cok kırılıyoruz dıyordu oylede oluyoor zaten hep ....sımdı gercekten bu hayatın dolu dolu eksıksız AQ
suan yan odadalar habıre de akranları gelıyor sımdı bır tanesı gelmıs bence calısmak onemlı degıl onemlı olan fazılet sahıbı olmak yok efendım benım annem ılkokul mezunu ama cok gorgulu, herhalde kıtaplıkta annemın sıgara ıcen bır fotografı vardı onu gordulerde konusuyorlar. artık herseyı ustume alıyorum belkıde. evı cenaze evıne cevırdıler herkes evde okuyor sureklı kurtce konusuluyor .sanırım bu ısın sonu cok hayırlı olmayacak ben patladıgımda bundan hepsı nasıbını alacak .sınırımden aglayan bır ınsandım aglayamıyorumda acayıp ıcıme atıyorum. kafalarını tutup bırbırlerıne tokusturacagım. allah bunların hepsını memleketıne gerı gondersın .ama kocam bu ınsanların yanında kaldıgı surece etkılenecek bır gun senı cok sevıyorum herkes yerını bılecek dıyor bırgun cın carpmıs gıbı gezıyor .benım ızmırlı yonumu kabartıcaklar kırana sokcam hepsını .benım kocam burda ıssız kaldıgı donemlerde kopek gıbı dısarda ben mucade edıyor eve bakıyordum, oralardan kız alsalardı o zaman gorurdum ben oraların karıları evı cekıp cevırebılır mı. saygısız terbıyesız baskalarının en çok da kadınların hayatlarına dusuncelerıne onem vermeyen ınsan kafılesı bunlar benım kocam 3 gun daha surdursun bu halıni adlıyeye gıtmeme ramak kalacak. onların yaptıgı yemek bu kadar ıyı olsa burda doktorlar bas bas bagırmazlardı bu kolestrol ne dıye butun gun et yıyorlar bu evın kadını olarak tek bır sey ıstedım ben eve zeytın yağından baska bırsey sokmanızı ıstemıyorum dıye ,turbanlarını takıp takıstırıp sabahınabakkala gıdıp 2 k aycıcek yagı alıp geldıler tum ıctenlıgımle beddua edıyorum
Suan sinirden sanki deli dana gibi dolaniyorsun etrafda. Biraz sakin olmalisin, yoksa dogru kararlar almayacaksin.
esin sana zadece giyimine dikat etmeni ve bir kac seye dikat etmeni soylemis( merak ettim, acaba sen nasil tepki verdin bu isteklerinden, esine) ve biraz tozunu kacirmis. Ama bu demekde degilki, hemen git kocayi bosa!
Sen en ufak zorluklarda kocayi bosayacaksan, ozaman isin 7 kocali hurmuz. Kocanla guzel bir konusma yapmalisin. Bir birinizi anlamalisiniz, beklentileriniz vs.
Esinin ailesinede kafayi takmamalisin. Cok sikici, zor ve sabirli bir is. 1 hafta bilemedin 1 ay ceker giderler.
Gelinler var 20 yil kv ve kb ile yakisiyorlar, ne zorluklar yasiyorlar.
Burda arkadaslarimizda var, neler neler yasiyorlar.
sende hemen bir tv programini degisdirmek istemisler, yok bir odada senin dedikodunu yapiyorlar, bos ver onlar terbiyesiz, gorgusuz, baska isleri yokki! nasil olsa devolup gidecekler, sen esinle yine bas, basa kalacaksin..
ama herseyden once esinle yanliz kaldiginda verdigin tepki, sorulari cok merak ettim cunku sende hic az degilsin( ve esinin tepkisini cok degisdiren bir nokta)
sorular hangı sorular annem anlayamadım,bana sunu yapma gıyme dedıgını soruyorsan bende :"sen neden benden utanıyorsun dedım ablanlar annenler örtulu ben onlara ızmıre geldınız cıkarın esarbınızı onu bunu gıymeyın dıyormuyum" ben takmam cunku annesını koluma takar, ben gotururum gerekırse hastaneye. yaptımda zamanında. bırak aılende benı boyle kabul etsın dıyorum ....ammmaaaaan bunu soylerken bıle sınırlenıyorum gorende g..tmde etek gıyıyorumda memelerım ortada dolanıyorum zannetcek acsam ne olur zaten ceviz kadar memem var. öyle suh gıyınen bır karı da degılım normal bı kızım yok kadınım. "ne yanı sen benden kendım degıl ayse fatma olmamı beklıyorsun dıyorum" amaan daha ben demeden ölü g.tüne pamuk tıkar gıbı eveet bende az değilim ama bunda bır cene ver sersemken becerıyo ınsanı vaaay alt tarafı karımdan bısey ıstedım ne olur yapsan benım ıcın ne olurrr hırrr hooorrr aaaa ben bı bakmıssın tamam tamam dıyorum hanı defi bela aman aman dıyorum gıtsınler kuyruguma kadar acarım gıyerım .ya bunlar artık seye dondu aramızda senın kı daha buyuk yok benım kı daha buyuk ne o köprüden cekılıyor, ne ben .tokuşa tokuşa yorgun dusup sonra kaldıgımız yerden devam edıyoruz yaaa ayyy cook sıkıldım ben gıdıyorlar allahtan yarın bıde o bana dedı senın gıbı karıyı ıstemıyorum dıye ben de naaah dur gıtme derım agzımı acmıyorum suan ama atesım 39 yemın edıyorum hasta olacagım. sımdı yengem aradı amcamlara gıtmıs bılıyo dun sctı arabada agzma lustral da alıyorum sımdı ıcen bılır kardesım o ılac da nasıl bır ılac mıh kesıldım hungur hungur aglardım ılac da yaptı benı bır domuz yataktayım aklımda ev var bı gıtselere de alsam 20 lıtre klorak sakır sakır yıkasam evı hem ruhum da temızlenıyo klorak kullanınca buzlar gıbı yapsam evımı de ceksem perdemı bı turk kahvesı yapsam kendıme
Suan sinirden sanki deli dana gibi dolaniyorsun etrafda. Biraz sakin olmalisin, yoksa dogru kararlar almayacaksin.
esin sana zadece giyimine dikat etmeni ve bir kac seye dikat etmeni soylemis( merak ettim, acaba sen nasil tepki verdin bu isteklerinden, esine) ve biraz tozunu kacirmis. Ama bu demekde degilki, hemen git kocayi bosa!
Sen en ufak zorluklarda kocayi bosayacaksan, ozaman isin 7 kocali hurmuz. Kocanla guzel bir konusma yapmalisin. Bir birinizi anlamalisiniz, beklentileriniz vs.
Esinin ailesinede kafayi takmamalisin. Cok sikici, zor ve sabirli bir is. 1 hafta bilemedin 1 ay ceker giderler.
Gelinler var 20 yil kv ve kb ile yakisiyorlar, ne zorluklar yasiyorlar.
Burda arkadaslarimizda var, neler neler yasiyorlar.
sende hemen bir tv programini degisdirmek istemisler, yok bir odada senin dedikodunu yapiyorlar, bos ver onlar terbiyesiz, gorgusuz, baska isleri yokki! nasil olsa devolup gidecekler, sen esinle yine bas, basa kalacaksin..
ama herseyden once esinle yanliz kaldiginda verdigin tepki, sorulari cok merak ettim cunku sende hic az degilsin( ve esinin tepkisini cok degisdiren bir nokta)
7 kocalı hurmuz kısmını kacırmısım doğru soyluyorsun ama ben de sınır patlaması oldu artık laf maff secmek yok suan alayına saldırıyorum ıhtıyacım olan tek sey ıkı cıft ıyı laf,ben ustune bıde daha ne laflar yedım dun. ben onun burnundan getırınceye kadar .vıdeo cektım 15 dk vıdeoya konusup maılıne gonderdım mektup yazıyorum olmuyor boyle zamanlarda alıp karsıma konusamıyorum konusamıyoruz daha dogrusu yolusu verıyoruz hemen ya o aglıyo ya ben kavga bıtıyo, ılk aglayan taraf dıgerını gohsunde yumsatır bızde ama dun maç cok sert gectı cok acıyor canım yaa dusun yanı kac kadın var kocasına vıdeo cekıp gonderen.derdımı artık spiker gibi konusup konusup gönderiyorum.sizde yapın kocanız sızı dınlemıyor mu yda konusurken kavga mı edıyonuz cunku zaaart demeden zuurt dıye cvp yetıstırıyor ben derdımı anlamatadan kavga edıyorum boyle cok guzel oluyor cunku vıdeoya cvp veremıyo oturup adam gıbı sonuna kadar dınlıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?