ay kardesım en cok buldumcuk kısmını begendım lafının. tabı ana bıyerde abla bıyerde aman oglum, aman canım, ay kurban oldugum dedıkce benım oglana ,benım kı sımardı karı az gelıyo adama :)konusmuyor benle suan suratıma bıle bakmıyor .annesı habıre sofrada laf carpıyo bılmem kımın gelını varmıs cok ıyımıs, falanca kız var fatma tam kadın ,burda kadın olmakta ıs mı, benım adamda bunları dınlıyoo.kocama ne oluyor yaaa. bız ne kadınlar gorduk bu hayatta hulya dıye bır akrabam gectı bızım hayatımızdan su foruma onun yaptıklarını yazsam ortalık kalkar .en basıtı falcıya para verıp, buraya bır kız gelecek ona sunu de bunu de boşat onları dıye uzerımıze ne oyunlar oynadı. ne muskası kaldı ne buyusu. bız bu vukuuatları atlattık. yuzduk yuzduk kuruguna geldık. tam 1 senedır dolu dolu evlılıgımı yasıyorum bu sefer zaart bunlar cıktı geldı. yemın edıyorum alttan cok alıyorum yınede hakkımda kotu dusunsunler ıstemıyorum... ama evde kedım var hayvanın bıle kuyrugunu kapıya kıstırmıslar o bıle magdur :) hayvanın kuyrugu dırek gıbı dolanıyor :)) ay kendım yazarken bıle gulduum bıde o gun ozendıydım hataydan don aldım dantellı allı gullu habıre hello kıtılı mikili şeyler gıymeyım adamın da azcık gonlu acılsın dıye artık saksıya dıkerım gul nıyetıne :)
çok dolmuşsunuz, belli. sinirinize rağmen espriler iyiydi
bence eşiniz, kiminle bir arada ise, onun karakterine uyum sağlıyor. yıllarca ailesinden uzak, size yakınmış. size uyum sağlamış. şimdi ailesi gelmiş, onlara uyum sağlıyor.
sadece eşinizde olan bir durum değil bu, bazı erkekler ailenin yanında değişiyorlar. aslında değişimden çok gerçek kişiliklerini sergiliyorlar bence. yani eşinizi değerlendirirken hem eski halini, hem de ailesiyle olan halinin ortalamasını almalısınız. artık size yakın olacaksa ailesi, tamamen eski eşiniz gibi olmasını beklemeyin.
ben şunu da merak ettim. sıkıntılı zamanlarınızda hiç ortada yoktular da, şimdi ne değişti? İzmir' e kadar, kendilerine daha yakın iyi hastaneler var. bir uçtan diğerine gelme nedenleri ne? sizin maddi durumda bir değişiklik oldu mu son zamanlarda? 9 yıldan bahsediyorsunuz çünkü...
bu sürede eşiniz hiç gitmez miydi ailesinin yanına? gittiğinde size karşı davranışı, kendi huyu-davranışları değişir miydi?
bence biraz daha mantıklı kararlar vermeye bakın, duygusal davranmayın.
arada saygı ve kabul olduktan sonra, bölgelerin hiç önemi yok. ancak karşı tarafta özellikle pek kabul etme durumu göremedim.
eşiniz, sizi ailesine daha sevimli(?) göstermek için engellemesi de ilginç...
merhaba
bende batmanli bir aileye gelin oldum ankarada yasiyorum aile konusunda hamdolsun hicbir sanssizligim olmadi hatta konu bile acmistim kayinvalidemle ilgili kendisi cok degerli bir insan ve benim uzerimde cok buyuk emekleri var fakat anlattiklarinizi bir baska ailede gozlemledim her sene oraya gidiyorum ve gercekten kendinden olmayanlari pek benimsemiyorlar ama su var ki bu tutumlarina dur diyebilecek tek kisi esiniz. en son gecen yaz ordaydim eylulde geldim adim attiginiz yer ozel hastane dolu hizmet kalitesi super ne diye hastane ayagina oraya gelinmis anlamadim dahasi bizler sokak degistirecek olsak aylarca dusunuruz bu insanlar pat diye hemde kultur vs farkini takmadan bolge degistiriyorlar dogudan batiya yerlesmek ne demek ya? uyum saglar miyim? zorluk yasar miyim vs vs hic mi dusunulmez? yaninizda kurtce konusulmasi meselesi gercekten cok sinir bozucu ben bizzat uyararak bu sorunu cozmustum cok yasli ve turkce bilmeyen akrabalari konusurdu sadece ama digerleri hemen tercume ederdi bana huyumu bildiklerinden
birde konuyu lutfen kurtleri ya da turbanlilari asagilamaya cekmesin yorumcu arkadaslar cunku konu sahibinin cani yanmis bahsettiginiz ayrimciligi yapamayacak kadar bikkin su anda ben kendisine hak veriyorum allah yardimcisi olsun
ya su yazdiklarini okuyorumda her yazdigina gülüyorum yaayazik bu olanlara, sanirim sen sen sakrak biirisin.. severim öyle insanlari..
neoldu hala konusamadinmi herif'le?
konusmuyor benımle ama bende burnum yere dusse almam. amcamla konusuyorum sımdı senın burda evın var yurdun var dıyorlar ıkı amcamda cıkar gelırsın yanımıza al butun esyalar sızın olsun de dıyorlar onlarda benım zamanında neler yasadıgımı bızımm bırbırımız ıcın zamanında neler yasadıklarımızı bılıyorlar ama bır yere kadar tabı. annesı bır kapasa cenesını sabah kahvaltıda bıle hala laf sokuyor. evden kactım sımdı. amcamın yanındayım .pazartesı gıdecekler ama esım benımle konusmuyor annesı sezmıs gıbı dun oglunun yanına oturmus sevıyor oglunu. kocamı tanıyamıyorum .bende saat 9 da gıttım yattım sınırımden. amcam sımdı lustral verdı 100 mg kahve yaptı bıde bana ammaaaan sokuyom cıkarıyom artık konusurken ayy amca kusura bakma dıyorum ıkı kelıme sonra yıne kufredıyorum adam rahatla babacım rahatla dok ıcını dıyor .kızlar ya bır amcalarım var gorun arkadas gıbı adam 60 yasında bana kahve yapıyor ılac verıyor onumden arkamdan kosuyor.. bunlarda boyle yapıyor valla ıcler acısı bır durum. dun bır kız daha geldı amcasının kızıymıs 18 yasında yavrum ona hıcbırsey dıyemem yenge yenge dıye kosuyo arkamdan sırf eve o kız ıcın gıtcem sımdı .erken gelırsın demı dıyo ..cok saf ıyı nıyetlı .ben bana ıyı davranan kımseye kotu davranmam daha onceden de ablasının oglu geldı 19 yasında her sabah kahvaltısını hazırladım bır gun yumurtasız bırakmadım oglen yemegı aksam yemegı cıkarıp dolastırdım ama bu kadın laf soktukca seytanlastırıyor benı merhametten yoksunlastırıyor bende kotu bır ınsan olmaya baslıyor ıcıme fesatlık sokuyorum buda bana uymuyor .bu kadının ıkı kaynanası varmıs bence bu kadın oglunun sevecegı bır kadın değil kendıne yardımcı arıyor ben bır ınsana acıdım mı yerımı yurdumu acarım benım annem dıyalız hastasıydı hastaneye gıder ıkı uc ınsan bulur gelırdı bu manısalı bu usaklı hastanede yatcak yerı yokmus dıye tutar getırıdı bızım anlayısımızda bencıllık yok ama sevılmedıgımı hıssedınce de uyuz oluyorum kocam bakalım ne dıyecek sımdı gıdıp konusmak ıstemıyorum cok sınırlı sıddet olmasın aramızda ama ıcımden bır ses sankı ıkı tarafta gerı adım atmayacak dıyorum kafam allak bullak bıde ılac aldım sarap içmiş keçi gibiyim yaa ozledım de hayvanı gece sarılmadan uyuyamıyorum domuz gıbı yatıyoruz yatakta ama eger ayrılcak olursak da ayrılırız ben de artık ezdıremem kendımı ama varya allahlarından bulsunlar
delikizzzz
ozaman biraz bekle ondan sonra gider konusursun. sen kocani cok seviyorsun belli oda seni seviyor ama arada ana baba isi zorlastiriyo. bence yuvani dagitma ailesi yüzünden.
siz birbirinizi seviyorsunuz elbette hersey düzelir..biraz zamana ihtiyaciniz var ..sonra onun aileside gider yine kalirsiniz bas basa
arkadaşlar konunun kürtlükle türklükle ilgisi yok ya...bende sözde kürt kökenliyim ama kürtçe bilmiyorum ve kaynanamlar benim yanımda böyle arkadaşınki gibi konuşunca çok gıcık oluyorum...türkçede biliyolar ama duruma göre dil değiştiriyolar..arkadaşı çok iyi anladım ben... sana diyeceğim eşini sakın karşına alma...yanına çekmeye çalış .. onlarada alttan alttan lafı sok..buranın kızları şöyle güzel olur,böyle hamarat olur vs vs.. arada varsa eziklikleri o konulardanda lafı sok ,sakın içine atma..eşinin yanında girme polemiğe..o yokken çarp lafı...ben beş yılın sonunda bunu öğrendim.tabi bunda kk nın çok büyük etkisi var..işe yarıyor...ve ne yap et gönder bir an önce onları.
bu bölümü nadiren okurum hiç de 2. sayfaya geçmedim. ilk kez senin konunda geçiyorum. değerini bil :)
bizimde eşimizle kültürlerimiz farklıdır ben de istenmeyen gelindim, bizimkilerde de kendi memleketinin adamlarını bi kayırma vardır ancak; ben üstesinden geldi 2.5 senede hemde. şimdi onlar ardımda dört dönüyor. yılda bir gelirler yılda bir giderim(daha 1 kez gittim) . iki gönül meselesi ama bunu anlamayacak adamlar belli... işin hakikaten zor. Allah yardımcın olsun, bu ne kürtlükle ne dinle ilgili. Allah korkusu olan oğluna hanımlık etmiş bi kızcağıza bunu etmez. Allah dilde değil gönülde olmalı, gönülden merhamet edilmeli. tavsiyede bulunamayacak kadar uzağım konundan ama kesinlikle boşanırım dememelisin zaten denesen de eşin tekrar gelip senden af dileyecek gibi geliyor bana . inşaallah tez zamanda halledersizniz onlarda giderler..
nacizane: şu aldığın donları göstersen herifine belki ne kaybettiğini anlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?