kocam 9 sene sonra aılesı gelınce değişti

Sadece Kültür farkı değil ki bu..Evin her noktasına karışmalar falan,kültürle ne ilgisi var,bildiğin görgüsüzlük,cahillik!! En sinir olduğum şeyler başınıza gelmiş..Eşyalarıma karıştırmam,karışana da çok kızarım

Sinirlerin harap olmuş canım,bu şekilde kendine zarar veriyorsun
ev tutuyorlarsa iyi işte gitsinler..bu nokta da tavır da koysan işe yaramaz..Anlamazlar çünkü... Allah yardımcın olsun

yavrum zaten alttan alıyorum almayıp da ne yapıyorum ama altta kalanın canı cıksın oldu bu iş benım evımın ustunde bana hakaret zaten sabredıyorum ama bılmıyorum yaa

yasamaz olurmuyum en basıt yolda arkadasımı mı gordum vaaay sen o herıfe nıye sarıldın da, sarıldın da memen deydı de, elın herıfı nıye sadce tokalasmıyon da. ılk cıktıgımız yıllarda benım bır arkadasım var gamze esıme yalvardıgımı bılıyorum bak gamzeyı gorunce ona sarıl öp onu dediğimi :) sapık gıbı.. dısardan bırı duysa bu kadın kocasına nıye boyle op op arkadasımı dıyo dıye sormustur :))sonra denıze gıderdık bıkını neee mayo mayo gıycen dıye yolusurduk evde bende mayonun altına bıkını mı gıyerdım bızım oglan cıscıbıl ınsanları gordu mu ben cok acık gelmezdım yavas yavas soyunur bıkınımle kalırdım anlamazdı bıle adamı 9 sene de bu hale getırdım 9 sene sonra reset attılar gül kocama :))

Allah yardımcın olsun ama yuvanı yıkma

erkekler ailelerinin yanında değişiyolar hemen hemen hepsi böyle...
biraz daha sabırlı olup onların gitmesini bekle bakalım aynı şekilde devam ederse eşin o zaman düşün böyle şeyleri...
öfkeyle yazmışsın bunları çokta iyi anlıyorum seni ama sakin ol kendine zarar bunlar..
kimsenin umrunda değilki senin üzülmen...

madem ev tutuyorlar az daha sabret diycem de evleriniz de yakın sanırım aman diyim ozaman rstini çek anahtar falan da isterler onlar eşinden ,umarım eşin o hatayı yapıp bi tanede onlara vermez anahtar, bende izmirliyim iyiyiz hoşuzdurda damarımıza basıldımı en fena erkekten beter oluruz , umarım o yüzünü görmezler , sen zaten uzaktan bakar moddasın saygısızlık yapmamakla birlikte pekte yüüzün gülmesin , istenmediklerini hissetsinler ki evlerine çıkıncada evini işgal etmeleri devam etmesin, Allah yardımcın olsun

bunun kürtlük türklükle alakasi yok. kürtce konusuyorlarsa konussunlar kendi ana dilleri sonucta, elbetteki konusacaklar.
sizin su lafiniz cok ayip "oralardan kız alsalardı o zaman gorurdum ben oraların karıları evı cekıp cevırebılır mı. saygısız terbıyesız baskalarının en çok da kadınların hayatlarına dusuncelerıne onem vermeyen ınsan kafılesı bunlar"
emin olun biz kürtler evimizi cok güzel cekip ceviriyoruz..sizde cok saglikli düsünen biri degilsiniz. adam gibi karsiniza alin konusun esinizle gerisini bosverin. eger esiniz degismiyorsa anlasarak bosanirsiniz.

aynı şeyler benimde başıma gelicek diye o kadar korkuyorum ki bu yüzden çocuk bile yapamıyorum.çünkü 4,5 yıllık evliyim ve düğünden beri yüzlerini görmedim konuşmıoruz yani.ama eninde sonunda barışlır diye düşünüyorum ve o zaman neler yaşarım çok korkuyorum.çünkü beni hiç istemediler,kendi akrabalarından birini almak istemiş hep.aslında konu açmak istedim ama o kadar uzun ki yaşadıklarım hangisini anlatayım.eşimden yana pek sıkıntım yok ama sonuç olarak bazı huyları ailesine benziyo.ben sadece burdan şunu söyliyeyim bana çok söylediler dinlemedim.eğerki aileler evliliğinize karşı çıkıyolarsa sakın evlenmeyin.başta göze gelmiyo ama sonra çok ciddi sorunlar oluyo.kimseye bişey olmuyo sadece birbirinizi yıpratıyosunuz.çok şükür eşimi seviyorum ama öyle anlar oluyoki bana nasıl bi aile denk gelmiş diyorum.

gerçekten sinirli olabilirsiniz
hiç haketmediğinizi düşündüğünüz şeyler yaşıyorsunuz
yazdıklarınız başka insanları kıracak hatta tahrik edecek boyutlara geliyor
biraz daha sağduyu lütfen
insanların kürt veye türbanlı olmaları asla bir defo değildir
ayrıca ne türbanlıyım nede kürdüm ama beni bile rahatsız etti vurgularınız
.

Son düzenleme:

annem ben kurtdıye demıyorum ama benı dedıkodu edeceklerı zaman kurtce konusuyorlar sadece evı cekıp cevırme konusunda suna degındım ordan kız alsalardı evet ben kaburga dolması perde pılavı yapamıyorum belkı ama kocamın burda kırasını odeyemedıgı zaman ben de erkek gıbı burda calıstım cabaladım onlar bunu gormedıklerı evıme hayatlarında ugramadıkları ıcın bılmıyorlar ben burda neler yasadım ne sıkıntılarda kocamı korudum kolladım ama benım evımın ustunde ordan bır kız olsa bu olmazdı dıyorlar daha ne yapayaım gelın bıde sopa mı atayın dıyeyım ben saygısızlıklarına kızıyorum

tabıkı artık cumle secemıyorum sınırımden turkce konusup benı cekıstırmeye gelınce kurtce konusuyorlar kımsenın ne dıl konustugu benım ıcın onemlı degıl

ozaman onlari bosveri önce esinle konusacaksin. esinede söyle ailesinle konussun senin hakkinda öyle düsünmesinler hatta bunu dile getirmesinler.. hersey "koca"da bitiyo

Allah iyiliğini versin cokomilk, güldürdün beni büyük yol kat etmişsin

tabıkı artık cumle secemıyorum sınırımden turkce konusup benı cekıstırmeye gelınce kurtce konusuyorlar kımsenın ne dıl konustugu benım ıcın onemlı degıl

siz hiç birlikte bi ortam paylaşmamışsınız
her evlilikte olur ailelerin karşı tarafı kabullenme süreci
siz bunu sonradan rahata ermişken yaşayınca daha zor geliyor
benim de eşimin ailesi tatarca konuşur yanımda hiç üstüme alınmam boşveririm
hepimiz neler duyduk bi sorsak burdaki hanımlara
hayat kendini bu kadar yıpratmna değmez
eşinde bunca yıldan sonra buldumcuk olmuş tabiri caizse
alışınca oda fark edicek
ya sabır diyceksin
eşini kaybetmek istemiyosan

ay kardesım en cok buldumcuk kısmını begendım lafının. tabı ana bıyerde abla bıyerde aman oglum, aman canım, ay kurban oldugum dedıkce benım oglana ,benım kı sımardı karı az gelıyo adama :)konusmuyor benle suan suratıma bıle bakmıyor .annesı habıre sofrada laf carpıyo bılmem kımın gelını varmıs cok ıyımıs, falanca kız var fatma tam kadın ,burda kadın olmakta ıs mı, benım adamda bunları dınlıyoo.kocama ne oluyor yaaa. bız ne kadınlar gorduk bu hayatta hulya dıye bır akrabam gectı bızım hayatımızdan su foruma onun yaptıklarını yazsam ortalık kalkar .en basıtı falcıya para verıp, buraya bır kız gelecek ona sunu de bunu de boşat onları dıye uzerımıze ne oyunlar oynadı. ne muskası kaldı ne buyusu. bız bu vukuuatları atlattık. yuzduk yuzduk kuruguna geldık. tam 1 senedır dolu dolu evlılıgımı yasıyorum bu sefer zaart bunlar cıktı geldı. yemın edıyorum alttan cok alıyorum yınede hakkımda kotu dusunsunler ıstemıyorum... ama evde kedım var hayvanın bıle kuyrugunu kapıya kıstırmıslar o bıle magdur :) hayvanın kuyrugu dırek gıbı dolanıyor :)) ay kendım yazarken bıle gulduum bıde o gun ozendıydım hataydan don aldım dantellı allı gullu habıre hello kıtılı mikili şeyler gıymeyım adamın da azcık gonlu acılsın dıye artık saksıya dıkerım gul nıyetıne :)

arkadaşlar konunun kürtlükle türklükle ilgisi yok ya...bende sözde kürt kökenliyim ama kürtçe bilmiyorum ve kaynanamlar benim yanımda böyle arkadaşınki gibi konuşunca çok gıcık oluyorum...türkçede biliyolar ama duruma göre dil değiştiriyolar..arkadaşı çok iyi anladım ben... sana diyeceğim eşini sakın karşına alma...yanına çekmeye çalış .. onlarada alttan alttan lafı sok..buranın kızları şöyle güzel olur,böyle hamarat olur vs vs.. arada varsa eziklikleri o konulardanda lafı sok ,sakın içine atma..eşinin yanında girme polemiğe..o yokken çarp lafı...ben beş yılın sonunda bunu öğrendim.tabi bunda kk nın çok büyük etkisi var..işe yarıyor...ve ne yap et gönder bir an önce onları.

Evet,çarpıtmaya çalışmışlar..olay yanında bilmediği bir dilde konuşmaları..
Benim yanımda anlamadığım bir dilde konuşsalar sadece şunu anlarım; senin yanında, hakkında duymaman gereken bir şey söylüyorum ve açıkça seni aptal yerine koyuyorum!! Ben böyle anlarım...

okurken vallahi içim daraldı o ne yahu hem evine gelsinler hem herşeyin yerini değiştrsinler sen git eşşek gibi çalış onalrın hizmetini yap bide görümce gelsin başına öffff iyi dayanmışsın vallahi ben olsam cingar çıkarmıştım
ne dmek kocam üzülmesin o beni üzüyosa oda üzülsün ailesinede sahip çıksın
ben olsam çat çat çat veriridim ağızlarının paylarını kalıolarsa büyük büyük gibi otursun köşesinde kendini saydırsın kendi evinde senin dedikodunu yapcaklar ölemi? babası hastaymış bakmışsın iylik etmişsin bide değer bilmemişler üstüne üstüne bide kocan sana kadınmısın sen demiş? ben olsam kadın dediklerin içerdekilermi ben 9 yıldır kadındım son bi kaç aydır mı diilim söyle anana sana kadın gibi kadın bulsun derdim çekerdim resti katlanamıorum böle şeylere

kısılıgım delete tusuna basılıp cop kutusuna gıdıyor resmen
Buradaki lafa bittim ya süper bi laf olmuş .) EE kültür farkı yaşayız tarzı var ortada ve şu var insan kendi evinde rahat etmek ister sizde rahat edememişsiniz üzüldüm.Ama okurken katıla katıla güldüm o kadar güzel şeyler yazmışsınızki bazen koptum resmen.....siz bile gülüyosunuzdur bu durumlara ama eşinizle konuşun neden böyle değiştiğini ben önceden ne isem şimdide o olcağım falan deyin :))

canım benım:) sen benden atarlısın ama ınsanı galıba bısey tutuyor. sanırım sabır boyle durumlarda boyle ogrenılıyor ama ınan benımde sabrım artık fazla kalmadı evın ıcınde. agzımı en cok kapama nedenım babasının saglık problemı yoksa herkes rahat olsa hoplatırdım ben onları ama galıba gercekten buyuk konusmamak gerekıyor buda daha once konustugum bır seyın basıma gelmesı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…