- 8 Temmuz 2013
- 5.703
- 9.097
- 398
şekerleri şennurdan yaptırdım canım. hastane için yaptırdıklarımın tanesi 4,5 tl. ev-mevlüt için olanların tanesi 2 tl.
kurabiyeleri bi tanıgımız yapacak çok becerikli zaten butik pastacılık işleri yapıyor. Bana hediye olarak yapacaklar kurabiyeleri Dışarıda sordum ben kurabiye fiyatlarını modele göre değişiyor dediler. en son hoşgör pastanesine sordum tanesi 7 tl dediler
bizim tanıgımıza sordum şimdi fiyatını 4 tlye yapıyorum tanesi dedi.
bende evde yapmayı düşündüm severim böyle şeylerle uğraşmayı ama hiç şeker hamuru yapmadım. şimdi bi ton malzeme lazım hesapladım yaptırmak istediğim kurabiye adedinin toplam fiyatıyla aynıya gelecekti alacağım malzemeler o yüzden vazgeçtim. mesela bir tane metal kalıbın fiyatı 4-5 tl. jel gıda boyasının bir tüpü 5-10 tl ve daha bisürü malzeme ve teçhizat gerekiyordu. yani tek model tek renk olacaksa evde yapılabilir ama ben 6-7 model ve karışık renklerde yaptırdığım için maliyetli olacaktı. birde onlar bu işin ehli elleri becerikli yani. ben ilk denememi bebişimin kurabiyelerinde yapmak istemedim. ama ilerleyen zamanlarda gerekli tüm malzemeleri alıp evde hobi amaçlı yapmak istiyorum.
Ben zaten kurabiyeyi yapmakla uğraşamam, şekerler için belki evde yaparım diyorum. Senin yaptırdığın modellerin fotosu var mı?