• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kocaeli - izmitli hamişler tanışalım...

İlk 3 ay zor geçti benim için mide bulantılarım oldu çünkü ama şimdi daha iyiyim, günler daha çacuk geçiyor dediğin gibi ama şimdi kucağımızda olsa hiç fena olmazdı.

Servisim var canım, ulaşım sıkıntı olmuyor benim için. Bir araya geldiğimizde kendimizden bol bol bahsederiz artık.

çok ararsınız bu günlerinizi :)) bana çok diyolardı da gülüp geçiyodum

Kızlar benim işten çıkma vaktim geldi eve gidince pek giremiyorum malum yemek vs derken uykum geliyor erkenden yatıyorum. Şimdilik kendinize ve bebişlerinize iyi bakın. İyi akşamlar.

Günaydın kızlar, çatlak oluşmaması için neler kullanıyorsunuz? Gerçi bu çatlak oluşumu yapısal annende vs varsa sende de oluyor ama bir nebze de olsa çok olmasını engelleyebiliriz diye düşünüyorum. Paylaşırsanız sevinirim.

ben 3.aydan beri bebe yağı sürüyorum. karnımda çatlak yok şimdilik Allah'a şükür. ama bacaklarım çatladı. birde ben hergün kullanmadım sadece banyo sonrası. Bu arada 7.aydan itibaren göğüslerime özellikle uçlarına zeytinyağı sürüyorum bebek emerken yara oluyormuş genelde bu yüzden erken başlamak gerekmiş. Lansinoh kremde aldım onu doğduktan sonra kullanmayı düşünüyorum

ben 3.aydan beri bebe yağı sürüyorum. karnımda çatlak yok şimdilik Allah'a şükür. ama bacaklarım çatladı. birde ben hergün kullanmadım sadece banyo sonrası. Bu arada 7.aydan itibaren göğüslerime özellikle uçlarına zeytinyağı sürüyorum bebek emerken yara oluyormuş genelde bu yüzden erken başlamak gerekmiş. Lansinoh kremde aldım onu doğduktan sonra kullanmayı düşünüyorum

Ben de netten araştırdım. Herkes birşey söylüyor. Ama aralarında en çok söylenen badem yağı ve kakao yağının karıştırılıp sürülmesi.Ben de aldım, her akşam sürüyorum. Annemde çatlak var. Bende de olacaktır büyük bir ihtimal ama en aza indirmek istiyorum. Evet göğüsler için zeytinyağını duymuştum. Daha sonra uygulayacağım onu da. Bilgilendirme için tekrardan teşekkürler canım.

Ben de netten araştırdım. Herkes birşey söylüyor. Ama aralarında en çok söylenen badem yağı ve kakao yağının karıştırılıp sürülmesi.Ben de aldım, her akşam sürüyorum. Annemde çatlak var. Bende de olacaktır büyük bir ihtimal ama en aza indirmek istiyorum. Evet göğüsler için zeytinyağını duymuştum. Daha sonra uygulayacağım onu da. Bilgilendirme için tekrardan teşekkürler canım.

ben böyle besleyici yağların tüylenme yaptığını duymuştum o yüzden cesaret edemedim cnm umarım yapmaz

ben böyle besleyici yağların tüylenme yaptığını duymuştum o yüzden cesaret edemedim cnm umarım yapmaz

Tüylenme yapan badem yağı, ama hem acı hem de tatlı badem yağı var, tatlı olan tüylenme yapmıyor. Birde kakao yayıyla birlikte kullandığın zamanlar böyle bir problem yaşamıyorsun.

Günaydın kızlar, çatlak oluşmaması için neler kullanıyorsunuz? Gerçi bu çatlak oluşumu yapısal annende vs varsa sende de oluyor ama bir nebze de olsa çok olmasını engelleyebiliriz diye düşünüyorum. Paylaşırsanız sevinirim.

Ben 3 hafta öncesine kadar hergün duş aldıktan sonra ıslak karnıma johnson's baby bebe yağı sürüyordum ama 3 hafta önce karnımda hafiften çatlak oluşmaya başladı :50: Lierac phytolastil jel çatlak önleyici kremi daha öncede duymuştum ve hemen bu jelden aldım. 3 haftadır kullanıyorum ve çatlaklarımda ilerleme olmadı hatta yok oldu diyebilirim neyseki öyle derin çatlak değillerdi... Benimde annem ve ablamda hamilelikte oluşmuş çatlaklar var ama bundan sonraki zamanlarda benim için ne olur bilmiyorum ama ben yinede lieracı hergün karın, bacak, basen ve kollarıma hergün sürüyorum. Ayrıca gün aşırı göğüs uçlarım için Lansinoh krem kullanıyorum.

Ben 3 hafta öncesine kadar hergün duş aldıktan sonra ıslak karnıma johnson's baby bebe yağı sürüyordum ama 3 hafta önce karnımda hafiften çatlak oluşmaya başladı :50: Lierac phytolastil jel çatlak önleyici kremi daha öncede duymuştum ve hemen bu jelden aldım. 3 haftadır kullanıyorum ve çatlaklarımda ilerleme olmadı hatta yok oldu diyebilirim neyseki öyle derin çatlak değillerdi... Benimde annem ve ablamda hamilelikte oluşmuş çatlaklar var ama bundan sonraki zamanlarda benim için ne olur bilmiyorum ama ben yinede lieracı hergün karın, bacak, basen ve kollarıma hergün sürüyorum. Ayrıca gün aşırı göğüs uçlarım için Lansinoh krem kullanıyorum.

Canım ben de bir ara Lierac phytolastil jel almayı düşündüm, ancak okuduğum yorumlarda fayda eden de var, etmeyende. Sanırım bu farklılıklar kişinin kendisinden kaynaklanıyor, hem yapısal hem de aldığın su, gıda miktarıyla da ilgili. Ben de sıfır çatlakla bitireceğimi sanmıyorum ama en azından çok fazla olmasını engelleyebilirim diye düşünüyorum. Göğüslerim henüz büyümedi 6 aydan itibaren süt dolmaya başlıyormuş sanırım. ama göğüsler için Lansinoh u çok duydum. onu alacağım.Tabiki önceliğimiz bebeklerimizin sağlıklı doğması ama kendimize de dikkat etmeliyiz diye düşünüyorum ben,doğumdan sonraki sağlığımız da önemli.

Ben, Akademi Hastanesi'nde Nuri Hüseyinoğlu'na gidiyorum...

Efeada'cım ben de bir sefer Nuri Bey'e gittim hamileliğimde, herkes iyi şeyler söylüyor onun hakkında, hem cana yakın hem de iyi bir doktor diye. Herkes aynı şeyi söylüyorsa doğrudur tabiki. Ama bana çok samimi gelmedi, belki doğal hali o ama belki de çok doğal olmamak lazım. Beni muayene ederken bir hastası aradı telefonla konuştuktan sonra da hastasıyla ilgili pek te hoş olmayan bir yorum yaptı. Mesela bana bu ters geldi. Yine muayene sırasında ayakkabıların çok güzelmiş,nereden aldın vs. vs. gibi yorumlar yaptı. Ne biliim belki herkese öle ama benim hoşuma gitmedi.

Canım ben de bir ara Lierac phytolastil jel almayı düşündüm, ancak okuduğum yorumlarda fayda eden de var, etmeyende. Sanırım bu farklılıklar kişinin kendisinden kaynaklanıyor, hem yapısal hem de aldığın su, gıda miktarıyla da ilgili. Ben de sıfır çatlakla bitireceğimi sanmıyorum ama en azından çok fazla olmasını engelleyebilirim diye düşünüyorum. Göğüslerim henüz büyümedi 6 aydan itibaren süt dolmaya başlıyormuş sanırım. ama göğüsler için Lansinoh u çok duydum. onu alacağım.Tabiki önceliğimiz bebeklerimizin sağlıklı doğması ama kendimize de dikkat etmeliyiz diye düşünüyorum ben,doğumdan sonraki sağlığımız da önemli.

Aynen canım kişinin genetik yapısı, içtiği su miktarı vs. sebeplerde etken çatlaklarda ama bende tedbiri elden bırakmayayım kullanayım dedim. Kullanmasaydım keşke kullansaydım belki olmazdı demek zorunda kalmamak için. Umarım çatlamam :1: Bende 24. hafta sonuna kadar kendimi bebişin hareketleri haricinde pek hamile gibi hissetmiyordum ama şimdi öyle değil...
karnım iyice büyüdü, göğüs uçlarım falan daha belirginleşti, önceden yorulmak nedir bilmezdim şimdi eskisi gibi değilim dışardayken bikaç saat dolandıktan sonra hemen oturcak yer arıyorum :52: banada arkadaşım dedi lansinohu ne kadar önceden başlarsan o kadar iyi diye bende şimdiden başladım inşallah yara olmaz bebiş emmeye başlayınca :44:

Efeada'cım ben de bir sefer Nuri Bey'e gittim hamileliğimde, herkes iyi şeyler söylüyor onun hakkında, hem cana yakın hem de iyi bir doktor diye. Herkes aynı şeyi söylüyorsa doğrudur tabiki. Ama bana çok samimi gelmedi, belki doğal hali o ama belki de çok doğal olmamak lazım. Beni muayene ederken bir hastası aradı telefonla konuştuktan sonra da hastasıyla ilgili pek te hoş olmayan bir yorum yaptı. Mesela bana bu ters geldi. Yine muayene sırasında ayakkabıların çok güzelmiş,nereden aldın vs. vs. gibi yorumlar yaptı. Ne biliim belki herkese öle ama benim hoşuma gitmedi.

Doğrudur canım nuri beyin seveni memnun hastası kadar ondan memnun olmayanda var. ben ondan başka hiç doktor gezmediğim için diğer doktorları bilemiyorum. ama nuri beyi çok sever ve çok güvenirim. daha önce arkadaşlarım onda doğum yaptı kontrollerine gitmiştik birlikte o zamandan kanım ısındı bıdı bıdı konuşmasına güleryüzüne:1: ben hamilelik öncesi muayaneyede ona gidiyordum hamile kalıncada değiştirmek istemedim.. evet çok doğal bir adamdır sormuştur ayakkabılarını:1: bizde her kontrole gittiğimizde bazen arkadaşım ve annemde oluyor gelin bakalım altın grubu kızlar hoşgeldiniz diyor, onları potansiyel altın takacaklar olarak görüyor :9:
eşim benimle ilk kontrole gelmişti sadece diğerlerinde yurtdışındaydı, geçen gün normal kontrol günümüz olmamasına rağmen eşim kızımızı görsün diye erken gittik muayaneye. o kadar detaylı anlattıkı herşeyi eşime sağolsun önceki ayların özet muayanesini eşim gördü nerdeyse. sonra bebişin eli yüzündeydi pek gözükmüyordu bize dediki gidin belsayı 5-10 dk turlayın bebiş döner o zamana sonra gelin yine bakalım, hem gelirken banada limonlu soda alın dedi :1: yani birşeyi söylerken çekinmez çok doğaldır bu yüzden severim ben onu çok :16:
tabi dediğim gibi herkesin hoşuna gitmeyebilir saygı duymak lazım :34:

Back