How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

'koca evi meydan lokması baba evi zindan lokması' dertliyim işte

Boğazımda bir düğüm ne nefes aldırıyor nede yutuluyor..

İnsanın kendi öz annesiyle olan sıkıntısına konuşsam çare olmadıysa sussam çare olmadıysa kavga ettim çare olmadıysa ne çare olurki kızlar siz söyleyin..

Kk da çoğu hatun bilir beni 2 yıl oldu boşanalı ailemle yaşıyorum. Yaşamak zorundayım çünkü çocuklarım küçük 2 ve 4 yaş. Biri kreşe gidiyor birine zorlada olsa annem bakıyor..hem maddi durum açısından hemde dul kadınsın ayrı yaşayamazsın mantığından dolayı buna mecburum..

Size sadece beni en çok yaralayan kısımları yazayım ki fazla sıkmayayım sizi;

Dün akşam işten geldim herşey gayet normal. yemek vardı yanına yoğurtlu havuç yapayım dedim tam havucu rendeliyorum annem geldi yanıma başladı söylenmeye ne yapıyormuşum niye yapıyormuşum canım istedi yemeğin yanına iyi gider diye düşündüm dedim söylenmeye devam etti.. anne bir havuç çok mu görüyorsun dedim. Ya bi git şurdan allahını seversen dedi. Elimdeki havucu bıraktım çocukları aldım odama geçtim . akşam yemeğide yemedim. Babam duydu geldi yanıma kalk kızım istediğini yap dedi. Yok baba yapmıcam dedim odamızda oturduk çocuklarla..öyle zoruma gittiki zor tuttum kendimi ağlamamak için.

Bundan tam iki gün önce oğlum abur cubur istedi çok yediği için olmaz annecim dedim açıklamamı yaptım çocuk ısrar edince annem her söze maydonoz olduğu için çocuğa çıkıştı çocukta anneme ‘seni çöpe atıcam annane dedi’ çünkü annane ile sürekli zıtlaşıyorlar tam ben müdahele edeceğim oğlum çok ayıp diye.. annem çocuğun sırtına nasıl vurduysa çocuğun kaburgası mutfak masasının köşesine geldi canı yandı.. ağlayark içeri gitti bende dedimki anne vurulacaksa bana söyle ben vurayım yapma böyle dedim (asla dövmeyi doğru bulmuyorum bu sadece annemi engellemek içindi).. vururum dedi vuramazsın anne bana söyle dedim. Çocuğa bakarken altının pisliğine elliyorum ama niye vurmuyomuşumki dedi annem..

Bu sefer babam bağırmaya başladı çocuğun bu kadar kıymetliyse si..tir git bu evden diye..sonra pişman oldu galiba tansiyonu çıktı acile gittiler ağlamaktan başka hiçbirşey yapamadım.. bu yazdıklarıma diyeceksiniz ki iki tane olay içinmi böyle hissediyorsun iki yıl içinde çok defa buna benzer şeyler yaşadım ama burda çok uzun olur hangi birini anlatayım ki..

Hergünüm böyle olaylı zehir gibi değil elbet.. böyle zehir gibide olsa eski eşimin bana çektirdiğinden iyidir.. yine annem babam sonuçta..

Nereye gideyim siz söyleyin kızlar… Boşanıp iki çocuğuyla baba evine dönmüş bir kadına söylenmelimi yoksa ben mi çok duygusalım…

Anneme ben ayrılacağım anne dediğimde ‘koca evi meydan lokması baba evi zindan lokması demişti’ sağolsun elinden geleni yapıyor zindan etmek için.. bütün bunlara rağmen geri dönmek aklıma bile gelmiyor.. normalde sigara içmiyorum ama bi sigara yaktım bir çay aldım.. öyle derdimle demleniyorum..
Bende geçen yıl 2 ay zor dayanabilmiştim, koşarak evime dönmüştüm:KK43: o kadar iyi anlıyorum ki seni. Küçükte olsa, eşyan 2. elde olda kendi evine çıkmalısın. Baba evine dönmek öyle kolay değil.

guzeller guzeli arkadasim ...
cok uzuldum tahmin edebiliyorum zorlugunu :(
Ama suan sabret cok zor ama cocuklarin yine de ufaklar..bakiciya emanet edemeyecegin kadar ufaklar...
Benim annem de de var o ozellikle buyuk oglumda cok emegi oldugundan herseyine karisir :(
Cuma saatii duamdir o sinavi kazanacaksin ve gideceksin buralardan Allah sana yardim edecek insallah..
Suan sabret birsey deme hatta zoruna gitse de biraz bekle..
Kainat dualarla donuyor yapilan iyilikte kotulukte haksizlikta karsiliksiz kalmiyor..
Annen icin suan sabret birsey deme birde tepkini oyle goster surat asma ama sessiz kal belki pisman olur..

Sana soyleyebılecegım tek sey su kı suanda arıyorsun ve buluyorsun.
su havuc meselesıne gelınce eskı yaslı ınsanlar emınım 2 havucu kıskanmamıslardır senden o yuzden degıldır gerek yok gıbı dusunmustur. bızde yasadık kı ben aılemle ıyı yasadım ona ragmen hıc bır zamana yrı bı evının oldugu rahatlıgı almıyorsun oyle yedıgım yedık caldıgım duduk olmuyor.
cocugunla ıddalasma kısmı cok can sıkıcı. Benım aılem cocuguma vursa tutar ellerını bukerım herhalde. yanı yapmam belkı ama asırı derecede kendımden gecerım . Hangısıne vurdu ?
Cocuklar zıyan oluyor baska bısey degıl :(

Biraz banada öyle geldi sanki para bekliyor gibi.
Ben para ile de olsa Allah göstermesin bi yakinimin çocuğuna bakamam doğrusu
Çocuk işi zor kesinlikle

Şimdi annesini düşündüm de belki kadın yoruldu belli bi yaştan sonra çocukla uğraşmak zor geliyordur

Ne bileyim zor yani her iki taraf içinde
Allah yardımcısı olsun

Buarada annenn ıcın bısey yapıyormusun ?
yanı eve para verıyormusun?
yemege yardım edıyormusun , temızlıge ne bılım elıne gızlıden babandan gızlı uc bes bısı sıkıstırıyormusun boyle olmamalı yanı ben en azından calısrtıgım parayı hıc eve vermedım oglum ve kendıme harcadım ama bazen bazı anneler yanı en azından kadın zor bakıyor demıssın ya , onu bıraz kapatmıs olurdun

Allah yardımcınız olsun. Çok zor bir durum. Dilerim an az zararla bir çıkış yolu bulursunuz.
Ailenize yakın bir ev tutmanız mümkün olsa keşke. En azından akşam çocuklarınızı alır kendi evinizde huzurlu otururdunuz.

Öf bende boşanma aşamasındayım ve aynı karakter ailelerimız
Asagidaki komşu teyze ben bosaniyorum dediğimde dediki
Kızım altın beşikte bebeğin olsa acı yersin dedi
Doğru söylemiş ortada çocuk var ayrı ev açsam kim bakacak ahh ahh
Çok üzüldüm canım ya
Ben olsam annem çocuğuma vursa elini Kırarım ya çok uzuldum

Konunun başlarında neyse ki baban arkanda diye düşünüp sevindim ama öyle değilmiş . Biraz daha sabretmeye çalış , çaktırmadan birikim yap ve maddi manevi şartları uygun hissettiğinde ayrı eve çık . Hayırlısıyla her şey istediğin gibi olur inşallah .

Burda bir konu vardı çok üzüldüğüm aklıma o geldi .

Allahım yardımcın olsun :(
Bir an önce o evden ayrıl bence ..
Gerekirse aç kal. Çocuklarını ver kreşe işten çıkınca al..
Ailenden de aizin falan şstemem onlr destek olsaydıda kalsaydın yanlarında..

Boğazımda bir düğüm ne nefes aldırıyor nede yutuluyor..

İnsanın kendi öz annesiyle olan sıkıntısına konuşsam çare olmadıysa sussam çare olmadıysa kavga ettim çare olmadıysa ne çare olurki kızlar siz söyleyin..

Kk da çoğu hatun bilir beni 2 yıl oldu boşanalı ailemle yaşıyorum. Yaşamak zorundayım çünkü çocuklarım küçük 2 ve 4 yaş. Biri kreşe gidiyor birine zorlada olsa annem bakıyor..hem maddi durum açısından hemde dul kadınsın ayrı yaşayamazsın mantığından dolayı buna mecburum..

Size sadece beni en çok yaralayan kısımları yazayım ki fazla sıkmayayım sizi;

Dün akşam işten geldim herşey gayet normal. yemek vardı yanına yoğurtlu havuç yapayım dedim tam havucu rendeliyorum annem geldi yanıma başladı söylenmeye ne yapıyormuşum niye yapıyormuşum canım istedi yemeğin yanına iyi gider diye düşündüm dedim söylenmeye devam etti.. anne bir havuç çok mu görüyorsun dedim. Ya bi git şurdan allahını seversen dedi. Elimdeki havucu bıraktım çocukları aldım odama geçtim . akşam yemeğide yemedim. Babam duydu geldi yanıma kalk kızım istediğini yap dedi. Yok baba yapmıcam dedim odamızda oturduk çocuklarla..öyle zoruma gittiki zor tuttum kendimi ağlamamak için.

Bundan tam iki gün önce oğlum abur cubur istedi çok yediği için olmaz annecim dedim açıklamamı yaptım çocuk ısrar edince annem her söze maydonoz olduğu için çocuğa çıkıştı çocukta anneme ‘seni çöpe atıcam annane dedi’ çünkü annane ile sürekli zıtlaşıyorlar tam ben müdahele edeceğim oğlum çok ayıp diye.. annem çocuğun sırtına nasıl vurduysa çocuğun kaburgası mutfak masasının köşesine geldi canı yandı.. ağlayark içeri gitti bende dedimki anne vurulacaksa bana söyle ben vurayım yapma böyle dedim (asla dövmeyi doğru bulmuyorum bu sadece annemi engellemek içindi).. vururum dedi vuramazsın anne bana söyle dedim. Çocuğa bakarken altının pisliğine elliyorum ama niye vurmuyomuşumki dedi annem..

Bu sefer babam bağırmaya başladı çocuğun bu kadar kıymetliyse si..tir git bu evden diye..sonra pişman oldu galiba tansiyonu çıktı acile gittiler ağlamaktan başka hiçbirşey yapamadım.. bu yazdıklarıma diyeceksiniz ki iki tane olay içinmi böyle hissediyorsun iki yıl içinde çok defa buna benzer şeyler yaşadım ama burda çok uzun olur hangi birini anlatayım ki..

Hergünüm böyle olaylı zehir gibi değil elbet.. böyle zehir gibide olsa eski eşimin bana çektirdiğinden iyidir.. yine annem babam sonuçta..

Nereye gideyim siz söyleyin kızlar… Boşanıp iki çocuğuyla baba evine dönmüş bir kadına söylenmelimi yoksa ben mi çok duygusalım…

Anneme ben ayrılacağım anne dediğimde ‘koca evi meydan lokması baba evi zindan lokması demişti’ sağolsun elinden geleni yapıyor zindan etmek için.. bütün bunlara rağmen geri dönmek aklıma bile gelmiyor.. normalde sigara içmiyorum ama bi sigara yaktım bir çay aldım.. öyle derdimle demleniyorum..
KIYAMAM SANA YAA ÇOK ÜZÜLDÜM.Bende boşansam aynılarını yaşarım.çok iyi anlıyorum seni.ben 15 gün annemde küs kaldımda ayy çocugumun yediği bile problem oldu.olur böyle şeyler acnım ama egerki eline geçen para seni idare edebilecekse ve kendine güveniyorsan bu lafın üstüne o evde durma.çık 1+1 olsun senin olsun.sana yeter 1+1

Devletin anaokulları da artık 4 yaşında alıyor bazıları bedava, bazıları da aylık 200 lira gibi. Bulunduğun ilde bi araştır istersen. İki çocukla işin zor Allah yardımcın olsun. Baban da iyi güzel vasiyet edeceğine az diline sahip çıksaymış keşke.

Ben para ile de olsa Allah göstermesin bi yakinimin çocuğuna bakamam doğrusu
Çocuk işi zor kesinlikle

Şimdi annesini düşündüm de belki kadın yoruldu belli bi yaştan sonra çocukla uğraşmak zor geliyordur

Ne bileyim zor yani her iki taraf içinde
Allah yardımcısı olsun
Çevrem de parayla bakan vardı torunlarina bir zamanlar o yüzden benim de aklıma bu geldi.Aynen Allah yardımcısı olsun.

okurken ağladım çok zor bir durum. rabbim sana ve evlatlarına yardim etsin. bu cuma günün hatırına.bizler çocuklarımıza kiyamazken başkası vurduğunda insanın zoruna gider. demek ki çok güçlü bir kadınsın annem bile olsa asla benim çocuğumu vuramaz. Allah yar ve yardimcin olsun...

sunu deyimki sana canim..evde hic birseye para harcamiyorsan bile..annene cocuklarina baktigi icin birazcik para ver..cunku bu yastan sonra tabiiki zor geliyordur. verdigin harclik onu motive eder.

belkide dusunuyordur ailen..o taraf bakmiyor elin cocuklarina bakiyoruz ya da el oglu bakmiyor cocuklarina filan diye.

sonrada bu herif musvettesi yarin obur gun cikar seda'ya esra'ya cocuklarim diye. o zaman umugunu skcaksin iste.

tabiiki agir birsey varki o da cocuklarina el cocugu denmesi ya da dusunulmesi kendi anne baban tarafindan. Ama onlar senin cocuklarin kimseye verme gucun var oldukca bakmaya calis. Zor gunler gececek elbet feraha ereceksin sende.

Back