How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

'koca evi meydan lokması baba evi zindan lokması' dertliyim işte

ne desem bilemedim, maaşınız tek odalı da olsa bir ev tutmaya yetecekse kimin ne diyeceğini düşünmeden ayrılın o evden. gerekirse ek iş falan yaparsınız, büyüğü devlet kreşine gönderirsiniz, küçüğe uygun fiyatlı bir bakıcı ya da kreş bulursunuz. normalde bu tür konularda hep en kötü anneanne bile bakıcıdan iyidir diye düşünürüm ama anneniz çocuğa şiddet bile uyguluyor :( bunun ötesi yok ki...
inanın o vurma hadisesini okuyunca boğazım düğümlendi, o yaşlarda bir kızım var düşünemiyorum birinin ona vurduğunu, minicik daha, nasıl korkar, nasıl ezilir :(

Boğazımda bir düğüm ne nefes aldırıyor nede yutuluyor..

İnsanın kendi öz annesiyle olan sıkıntısına konuşsam çare olmadıysa sussam çare olmadıysa kavga ettim çare olmadıysa ne çare olurki kızlar siz söyleyin..

Kk da çoğu hatun bilir beni 2 yıl oldu boşanalı ailemle yaşıyorum. Yaşamak zorundayım çünkü çocuklarım küçük 2 ve 4 yaş. Biri kreşe gidiyor birine zorlada olsa annem bakıyor..hem maddi durum açısından hemde dul kadınsın ayrı yaşayamazsın mantığından dolayı buna mecburum..

Size sadece beni en çok yaralayan kısımları yazayım ki fazla sıkmayayım sizi;

Dün akşam işten geldim herşey gayet normal. yemek vardı yanına yoğurtlu havuç yapayım dedim tam havucu rendeliyorum annem geldi yanıma başladı söylenmeye ne yapıyormuşum niye yapıyormuşum canım istedi yemeğin yanına iyi gider diye düşündüm dedim söylenmeye devam etti.. anne bir havuç çok mu görüyorsun dedim. Ya bi git şurdan allahını seversen dedi. Elimdeki havucu bıraktım çocukları aldım odama geçtim . akşam yemeğide yemedim. Babam duydu geldi yanıma kalk kızım istediğini yap dedi. Yok baba yapmıcam dedim odamızda oturduk çocuklarla..öyle zoruma gittiki zor tuttum kendimi ağlamamak için.

Bundan tam iki gün önce oğlum abur cubur istedi çok yediği için olmaz annecim dedim açıklamamı yaptım çocuk ısrar edince annem her söze maydonoz olduğu için çocuğa çıkıştı çocukta anneme ‘seni çöpe atıcam annane dedi’ çünkü annane ile sürekli zıtlaşıyorlar tam ben müdahele edeceğim oğlum çok ayıp diye.. annem çocuğun sırtına nasıl vurduysa çocuğun kaburgası mutfak masasının köşesine geldi canı yandı.. ağlayark içeri gitti bende dedimki anne vurulacaksa bana söyle ben vurayım yapma böyle dedim (asla dövmeyi doğru bulmuyorum bu sadece annemi engellemek içindi).. vururum dedi vuramazsın anne bana söyle dedim. Çocuğa bakarken altının pisliğine elliyorum ama niye vurmuyomuşumki dedi annem..

Bu sefer babam bağırmaya başladı çocuğun bu kadar kıymetliyse si..tir git bu evden diye..sonra pişman oldu galiba tansiyonu çıktı acile gittiler ağlamaktan başka hiçbirşey yapamadım.. bu yazdıklarıma diyeceksiniz ki iki tane olay içinmi böyle hissediyorsun iki yıl içinde çok defa buna benzer şeyler yaşadım ama burda çok uzun olur hangi birini anlatayım ki..

Hergünüm böyle olaylı zehir gibi değil elbet.. böyle zehir gibide olsa eski eşimin bana çektirdiğinden iyidir.. yine annem babam sonuçta..

Nereye gideyim siz söyleyin kızlar… Boşanıp iki çocuğuyla baba evine dönmüş bir kadına söylenmelimi yoksa ben mi çok duygusalım…

Anneme ben ayrılacağım anne dediğimde ‘koca evi meydan lokması baba evi zindan lokması demişti’ sağolsun elinden geleni yapıyor zindan etmek için.. bütün bunlara rağmen geri dönmek aklıma bile gelmiyor.. normalde sigara içmiyorum ama bi sigara yaktım bir çay aldım.. öyle derdimle demleniyorum..

Onlar nasil anne babaymis oyle zaten hayat vurmus birde onlar vuruyorlar bir anne babanin vicdanina nasil sigiyor su seyler, isterse tek ornek olsun 2 senede yinede kabul edilecek seyler degil ki...
Bir an once birikim yapin cikin ayri eve.. cocuklarin ikiside kres yasi gelmis verin krese, esinizden nafaka falanda mi almiyorsunuz ?
O derdi cekip hergun ezileceginize cikin ayri eve onlarda kurtulsun sizde kurtulun eve zor belki bekar anne olmak ama illaki Allah yardim eder dimi .. Kendinize guvenin ekonomik olarak hazirliginizi yapin kucuk bir ev tutun cikin ordan.

cok uzuldum durumuna. kucukte olsa kendi evin olsa daha rahat edersin. cocugunu da sadece gunduz annene birakirsin kendi lokman kendi yudumun olur evinde kimseye de batmazsin.

Çocuklarınız da etkilenecek bu kötü durumlardan..
Çıkabilecek durumdaysanız çıkın. Çocuklarınızı kreşe bırakın sabah verin akşam alın..
Maddi durumunuzu ayarlayabilecekseniz tabi..
Dul kadını falan boşverin..

ARAŞTIRDIM AMA İKİ ÇOCUK İÇİN KREŞ ÜCRETİ 1800 TL.. BENİM MAAŞIM 2300 TL HEM KREŞ HEM KİRA BUNU NASIL YAPICAM..

BABAM VASİYET EDİYOR BEN ÖLSEM BİLE ANNESİYLE OTURACAK DİYE..

üst kat komşumuz iki çocuğunu alıp ailesinin yanına gitmişti. yaşı oldukça ileri diğer komşumuz ' böyle durumlar da ailenin söylediği her söz batar, hiç bir yere sığamazsın demişti' gerçi sizin babanız abartmış.
durumunuza çok üzüldüm.bu mübarek günde allah yar ve yardımcınız olsun.
küçücükte olsa bir ev bulup kendi düzeninizi kurmaya çalışın, zira ev ev üstüne olmuyor

Ayrı eve çıkmak istese muhtemelen anne baba onada izin vermeyecek:KK43:.Ailenizin yakınında kiralık ev yok mu,ev tutsan o kadar göze batmazsın

bencede ailenize yakin ev tutun madem evlerini yemeklerini kiskaniyorlar eviniz sofraniz ayri olsun ama yinede onlara yakin olun arada belki cocuklari birakmaniz falan gerekir.

ARAŞTIRDIM AMA İKİ ÇOCUK İÇİN KREŞ ÜCRETİ 1800 TL.. BENİM MAAŞIM 2300 TL HEM KREŞ HEM KİRA BUNU NASIL YAPICAM..

Canim o zaman cok zor, cikisi olmayan bi tünel gibi maalesef. Cunku baska eve cikmadan nasil olurki? Ayni apartmanda filan daire bosalsa..ne bilim aklima gelenler bunlar..karsina al konus diycem ama yasananlarida yasanmamis saymak zor.Allah yardimcin olsun.

Devlet okulu yok mu daha uygun olur aylık illa özel olacak diye birşey yok şu durumda 1 oda tutsan eşyaları 2.el alsan çok uygun olur.

O zaman birikim yapmaya çalışacaksınız sabrederek..
Babanız da öyle vasiyet ediyorsa sizin de huzurunuzu garantileyecek..
Yok öyle vasiyet falan..
Sizin ne günahınız var?
Çocuklarınızın ne günahı var öyle itilip kakılıp yaşayacaklar?

Devlet okulu yok mu daha uygun olur aylık illa özel olacak diye birşey yok şu durumda 1 oda tutsan eşyaları 2.el alsan çok uygun olur.

Devlet okulları yarım gün oluyor..
Ayrıca 2 yaş almıyorlar..
Aslında keşke olsa dediğiniz gibi..

Anneniz acaba para mı bekliyo sizden bakmak için
yani ne bileyim biraz öyle geldi tavırlarından sanki bedava kalıyorsun demek istemişler olabilir

Annenize para teklif edin bakması için en azından yabancı insanlardan daha iyidir anne babalar

yani ne bileyim biraz öyle geldi tavırlarından sanki bedava kalıyorsun demek istemişler olabilir

Annenize para teklif edin bakması için en azından yabancı insanlardan daha iyidir anne babalar
Biraz banada öyle geldi sanki para bekliyor gibi.

devlet çoğu yerde yarım gün..

konu sahibi icraya verin eski eşinizi.. toplu alırsınız bari nafakayı üşenmeyin uğraşın.. sgksız çalıştığıda ispat edilir merak etmeyin..
bir taraftan para biriktirin 1-2 sene daha sabredip mutlaka kendi evinize çıkın..

yok ya bazıları parada versen sığdıramıyor .. enteresan ama böyle..

Back