'koca evi meydan lokması baba evi zindan lokması' dertliyim işte

Valla ben ne boşandım ne de çocuğum var ama bazen canları sıkılınca burnumdan getiriyor ikiside.Allah diyorum başka hiçbir şey demiyorum.

Kimse senin çocuğunu dövemez beline vurdu dedin ya öldüm burda ya sakat kalsa nolucak o çocuk. Zaten babadan ayrı düşene bir tekme de başkası mı vuracak

nafaka icra davası açtım hakim işsiz diye ceza vermedi halbuki adam olan erkek 2 yıl işsiz dururmu?

pazara gider simit satar ayakkabı boyar şoförlük yapar yine kazanır ama malesef mayası bozuk
Hayır onun mayası bozuk zaten o çok net ortada.
Ama devletin bu konuda çok ciddi yaptırımları olması gerek.
Siz atıyorum asgari ücretde alabilirdiniz maaş olarak o zaman ne olacaktı?
Çok üzülüyorum ben hukuken bir yaptırım uygulanmamasına.
Hukukumuz bile erkekleri kayırma üzerine çok yazık çoook.

Ama sizi çok tebrik ederim böyle bir tiynetsizden boşanma cesareti gösterebildiğiniz için.
Şu anda görünen o ki tek yapabileceğiniz çocukların büyümesini beklemek en azından büyük olanın devlet okuluna başlamasını beklemek.
O zaman daha rahat edersiniz en azından.
Belki işinizdeki ücretiniz artar,belki karşınıza çok iyi bir insan çıkar kimbilir.
Umudunuzu asla yitirmeyin çok canınız sıkıldığında buraya yazın sizi her zaman dinlemeye hazırım ben kendi adıma.
Anne babanıza da ne olursa olsun kendinizi ve çocuklarınızı ezdirmeyin siz namussuzluk yapmadınız kimseye zarar vermediniz sadece ve sadece boşandınız.
Bu günah değil ayıp değil.
Size böyle davranmaya hakları yok anne baba olsalar bile.

Allah yar ve yardimcin olsun.. evlatlarin hep mutlu sen hep mutlu ol..gozlerinizden hic yas akmasin hele ki o meleklerin..hep iyi insanlarla karsilastirsin Rabbim sizleri..ne diyim icimden gele gele yazdigim bu dualar var sadece

Baban git dediğinde kalkıp çocuklarını alıp gitseydin madem çalışıyosun bi ev bulup küçükde olsa orda yaşasaydın. Eğer böyle devam ederse ben ayrı eve çıkacam de ailene

çok çok üzüldüm... Allah yardımcınız olsun. Hemen yazmak istedim 19 sayfayı okuyamadım muhakkak açıklama yapmışsınızdır ama evi ayırmak için bir çareniz olmasını umuyorum.

daha birkaç saat önce kayınvalidemle bu konuyu konuşuyorduk. kendisi de eşinden ayrı ve iki küçük çocuğuyla baba evine dönmüş. bundan 30 yıl öncesi ve küçük şehir, çalışması mümkün değil mesleği yok. ben bazen kızımı çok şımarttığı için şaka yollu takılırım kayınvalideme "bak böyle yapma ilerde bencil olacak tatminsiz olacak bak oğullarının havasından geçilmiyor" derim yanlış anlamaz melek gibidir hak verir oğluna "damat" der bazen. bugün konu nereden açıldıysa bana "işte kızım bazen diyorsun ya oğullarını şımartmışsın diye, ben de sevgi vermeseydim her istediklerini yapmasaydım bu çocuklar ne hale gelirdi? annem (eşimin anneannesi) o kadar eziyet ederdi ki çocuklara, senin eşin peynir yemeyi seviyor diye söylenirdi "bu çocuk ne kadar çok peynir yiyor!" diye, her Allah'ın günü çocuklara sinirlenir, "defolun gidin bu evden" derdi, televizyon bile izlemelerine izin vermezdi" dedi.

kadıncağız herşeyi sineye çekmiş çocukları büyütmüş bu güne getirmiş. ikisinin de tek kusuru sinirlendiklerinde film kopuyor onun dışında parmakla gösterilirler çevrede, anneleri ve dayıları sağ olsun, dedeleri nurda yatsın...
çok uzattım kendi hayatımdan örnekle konuyu dağıttım gibi oldu ama bakın benim kayınvalidem çok çok iyi bir kadın ama sinirleri o kadar yıpranmış ki, herşeyi bir telaş bir melankoli içinde yaşıyor. birçok şey içinde kalmış en asli görevi herkese hizmet etmek olmuş, sanki ömrü heba olmuş gibi geliyor bana, herşeyde paniktir çocuk hasta desem gece yatamaz, bugün kızım sehpaya çarptı kayınvalidem öyle panik oldu ki gözleri doldu nerdeyse ağlayacaktı, bir kaza bir hastalık olsa en son ona söylenir o da alıştıra alıştıra, belki karakter diyeceksiniz ama kocasının ihanetinin üstüne bir de böyle Kemalettin Tuğcu romanlarını aratmayan bir hayat, kadını mahvetmiş

bu gidişatı değiştirmeniz gerek, ailenizin zihniyetini değiştirmektense kendi hayatınızı değiştirmek daha mı kolay olur bilemiyorum. Ama sert bir tavsiye olacak belki; bu şekilde devam ederseniz siz de çocuklarınız da çok yıpranacaksınız.
inşallah herşey gönlünüze göre olur...

CANIM BENİM neler yaşamışsınız.. insan çileyi çekerken acısından en yakınını göremiyor.. ben hiç onun açısından düşünmemiştim mesela..

yaşayan benim ayrılan babasız çocuk büyüten benim diye düşünüyordum... şimdi çok farklı bir bakış açısı kattın bana..

şuan annemle babamda pişmanlar söylediklerine ve yaptıklarına belli çünkü evde bir sessizlik hakim..

çocuklar sömestr dolayısıyla bir haftalığına babalarına gittiler şimdiden özlediler..

içinde bulunduğumuz bu duruma daha geniş çerçeveden bakacağım inşallah moralim bozuldukça açıp yazınızı okuyacağım.. çok teşekkür ederim yorumunuz için..

bütün arkadaşlara yorumları için çok teşekkür ederim.. insan sıkıntılıyken çözüm yolunu bulmakta zorlanıyor..

bu yıl yeni eğitim döneminde oğlum anaokulu yaşına geliyor inşallah ve en yakın devlet anaokulunu araştıracağım.. inşallah tamgün bulabilirim..
sevgilerrrr

Tamam ama anası babası olmayanlar ne yapsın. O çocukların dedelerinin annesine küfür etmesi, annesinin çocukları alıp odaya kapanması... Çocuklar anlıyordur illa ki. Orası onlar için bir yuva olmamış ne yazık ki... Ayrı ev açmak için küfür eden babanın sözü neden dinlensin ki. Hem dul kadın neden ayrı evde yaşamasın ki? Sırf boşandı diye neden insanca yaşanacak bir ortamdan mahrum kalsın bu kadın?

Baban git dediğinde kalkıp çocuklarını alıp gitseydin madem çalışıyosun bi ev bulup küçükde olsa orda yaşasaydın. Eğer böyle devam ederse ben ayrı eve çıkacam de ailene
Bu teklifi yapanlara şaşırıyorum. Arada yazılanları okumadım, ama iki çocuklu bir kadına babanın evinden çık, kendi evine diyorsunuz. Çalışan bir kadın, başka bir eve çıkacak, bir de işteyken bakıcı parası verecek, e ona ne kalacak geriye yemek içmek için. Hayır, aylık 5000 filan kazanıyorsa, zaten durumu kötü değildir.

Evet bazı yorumlar çocukca yazılmış 2 çocuklu kadın ki çocuklarda küçük o kadar para kazanması hayal , birde çocukların yaşıda küçük kimseye emanet edilmez boşananlar bunu göze alacak sabır edecek , kolay durum değil ,

Canım benim öncelikle Allah yardımcın olsun çok zor bir durum. o evden evlenip çıkınca geri döndüğünde el evi gibi oluyor. Bende böyle şeyler yaşayacağımı bildiğim için direk çocuklarımla ayrı eve çıktım. Evet maddi olarak çok zorlanıyorum iki çocuk zor oluyor ama huzurluyum çok şükür. kimseye minnetim eyvallahım yok. İnan daha güçlü daha huzurlu oluyorsun. Eğer çalışıyorsan çıkabilirsen ayrı eve çık yoksa zor böyle. Düşenin dostu olmuyor maalesef. En büyük tekmeyi en yakınları atıyor insanın. Yaşayan bilir.

İKİ ÇOCUK İÇİN 300 TL AMA İKİ YILDIR ALAMADIM ÇÜNKÜ SGK SIZ ÇALIŞIYOR. SEVMEK BEDAVA SADECE SEVMEK İÇİN ALIYOR

Tavsiye edildi mi bilmiyorum. İs yerini sgk hattina sikayet et sigortasiz isci calistiriyorlar diye. Kimin sikayet ettigi gizli kaliyor. Aniden denetime gidiyorlar

Anneniz bedava mi bakıyor çocuğa 2300tl az mi muhtemelen onlara yardim da ediyorsunuzdur annenize acayip gıcık oldum

Devlet okullari artık sabahci oglenci oldu arkadaşım. Yani ya sabah dokuzda koyup birde alacaksin ya birde koyup akşam 6da alacaksin çocuğunu. Çalışan annelere çok güzel bir kazık attilar sagolsunlar...Yaşasın özel kresler...

EVET MALESEF ÖYLE OLMUŞ .ARAŞTIRDIM EVE YAKIN YOK ANCAK SERVİSLE GİDEBİLİR SABAHTAN ÖĞLEYE KADAR ÖĞLEDEN SONRASI İÇİN 276 TL AKŞAM 6 YA KADAR AMA SERVİS YOK..HERKESİN EVİ YAKINMIŞ ŞAKA GİBİ

Cnm sererbah sen kalbi cok cok guzel bi insansin.. Arkadasin yazdiklarini boyle kabullenmen takdire şayan... Rabbim guzel gonlunun tum muradini sana nasip etsin..

Yazdıklarını okuyunca benimde boğazımda birşeyler düğümlendi..çok ama çok üzüldüm..
Allah bir dert verirse dermanini da verir mutlaka ne olur umutsuzluğa kapılmayın..
Bizler buradayız aklımıza gelen bütün çareleri yazıp destek olmaya çalışacağız..
İki yavrun ve kendin için güçlü olmaya çalış. .
İçinden bu günler geçecek elbet diye düşün..
İnşallah en kısa sürede bir çare bulunur.

canim olmazsa illa bi caresine bakarsin..olmayan birsey uzerine konusamazsin zaten..ama varlik icinde yokluk cekmek var birde?? bu kizin annesi babasi var ama burnundan getiriyorlar.

bana gorede bi kadin cocuklariyla yasayabilir ama..her turlu calisan biri olarak birilerine muhtacsin..cocuklar kucuk oldugu icin ozellikle...yani bi kac sayfa oncesinde demisler zaten..bu kadin atla deve kazanmiyorki zaten..yani bir suru gider olacak cocuklarina baskasi bakcak..butun parasi bakiciya gitcek..ha gene gitsinde..bu cocuklar ne yiyecek geri kalan zamanda??
valla cok zor, Allah yardimcisi olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…