ben de benzer bir örnek vereyim. en yakın arkadaşım 6 yıllık evli. ilk 1,5 senenin sonunda korunmayı bıraktı, olmayınca bundan 4 sene önce doktora, daha doğrusu doktorlara gitti. PKO teşhisi koyan mı dersin... "ne PKO'su, senin hiç bir sorunun yok, sadece bekle" diyen mi dersin... "eşinin bir değeri sınırda" diyen mi dersin, "eşinin de senin de herşeyiniz normal, sadece stresten olmuyor, rahat ol, gidin tatile çıkın, gezin tozun, düşünmeyin, olur" diyen mi dersin... 2 aylığına günde tek doz klomen veren, sonra olmayınca "zaten sizin görünür bir probleminiz yok, bir süre daha kendi haline bırakın" diyen mi dersin... ilk gidişinde aşılama yapan, tutmayınca "siz biraz ara verin, kafa toplayın, sonra gelirsiniz" diyen mi dersin... sadece benim bildiğim 5-6 doktora gittiler, en sonuncusu, "sebebi bilinmeyen kısırlık" teşhisi koyup gönderdi. arkadaşım 6 ay filan yine ara verip, psikolojisini toplayıp, bu sefer yine baaşka bir doktora gitti. bu doktor klomen verdi, ama bu sefer günde 2 doz... ve de diğer tüm doktorlarından farklı olarak, psikolog gibi davrandı, boş laflarla değil, içi dolu sözlerle kızı gerçek anlamda çok rahatlattı. ve arkadaşım o klomeni içtiği ilk ay hamile kaldı. üstelik daha ilk ay olduğu için ve 6 yılın yorgunluğundan dolayı boşvermiş, beklentisiz bir şekilde takip bile yapmadan, tahmini yumurtlama döneminde sadece 1 kez ilişkiye girerek... hamileliğin düşüncesi bile olmadığı için, adeti geciktikten ancak 10 gün sonra "test yaptı ve öğrendi... 6 haftalık ! :) bu sabah mercimeğini gördü ultrasonda. hepimiz ağladık mutluluktan. öğrendiklerinden beri, karı koca diyorlar ki "bu muydu?"... "biz yıllardık gezdik, klomen de daha önce kullandığımız bir ilaçtı, aşılama bile yaptık, Ocak'ta
tüp bebek için gitme kararındaydık.. bu muydu?" diyorlar... ve şaşkın bir sevinç içindeler...
kısaca: 1) psikoojik olarak stresten uzak, rahat ve gevşek olmak 2) allah'ın "ol" demesi... Ben bu olaydan bu sonucu çıkardım. belki yardımı, desteği olur diğye sizlerle de paylaşmak istedim.