• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Klomen-rahim filmi-puregon+ovitrelle iğneleriyle sırasına göre tedavi görenler.

arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım aslında 2.5 yıllık evliyim sadece 7 ay korunduk ondan sonra bıraktık ama neredeyse 2 yıldır uğraşıyoruz geçen nisanda hamile kaldım klomen tedavisiyle ancak düşük yaptım 6 haftalıkken ve bende bütün tetkikleri yaptırdım rahim filmini bile ama dr bi problem göremedi.bende bu ay ovülasyon testi aldım 5 gün denedim 1.2. sinde ssilikti 3. de test çizgisi kadar koyu çıkmadı ve daha sonrakilerdede gittikçe silikleşti.insan evlenirken başına böyle şeylerin gelebileceğini hayal bile edemiyo :çok üzgünüm:

Ben de ovulasyon testlerinden kullanıyorum ama silik çıkıyor emin olamıyorum.O nedenle dr. a usg ile takip yaptırmak en iyisi.Benim de bütün tetkiklerim yapıldı hepsi iyi sadece eşim sperm hareket düşük.Dr.lara göre doğal yolla olması gerekiyor ama 2,5 senedir sonuç yok.Bu ay aşılama yapıldı 4.gün beklemedeyim.Malesef evlenirken hiç tahmin etmezdim ben de ama şimdi dr. kapılarında sürünüyorum.Ama forumları takip edince bu kaderi paylaşan bu kadar insan olduğunu görünce çok şaşırdım..

aynı durumdayız sanırım canım.benimde eşimin sperm hareketliliği biraz düşük.bu gün ovülasyon testlerinden emin olamadığım için hastanede progesteron testi yaptırdım kendi kafamdan valla artık dr sorma gereği bile duymuyorum sonuçlarımı kendim yorumluyorum :)) umarım en kısa sürede gebe kalırsın aşılama içinde bol şans.

aynı durumdayız sanırım canım.benimde eşimin sperm hareketliliği biraz düşük.bu gün ovülasyon testlerinden emin olamadığım için hastanede progesteron testi yaptırdım kendi kafamdan valla artık dr sorma gereği bile duymuyorum sonuçlarımı kendim yorumluyorum :)) umarım en kısa sürede gebe kalırsın aşılama içinde bol şans.

bende kendi tedavime kendim karar veriyorum gibi bişey :1: eşim bana takılıyor hatta sana dr reçete verse kendi ilaçlarını kendin yazar kullanırsın diye :1:
işin esprisi bi tarafa böyle olmak lazım,böyle olmak zorunda bırakıyorlar insanı..10 dan fazla dr a gittim hepsi ayrı şey söylüyor..bende araştıra araştıra dr kadar oldum yanii..mesela bi örnek vereyim..benim prolaktinim 60 larda idi..bunun için dr lar dostınex yada parlodel/gynodel veriyorlar..dostınex hamilelik isteği olana,diğerleri olmayana veriliyor..dostınex de sakat doğum riski var çünkü kullandığın sürede hamile kalırsan..
endokrin dr uma kendim gynodel yazdırdım mesela..ona kalsa dostınex kullan diyodu..dostınex hamile kalınırsa tehlikeli imiş,düşük,isakat doğum vb yapıyormuş dedim..ilacın kimde ne etkisi yapcağını bilemeyiz içinde öyle yazıyor da dedi..yanii olabilir de olmayabilir de..belki yapmaz dedi..belkiiiiiiiiiii yanii..yaparsa sakat da olabilir çocuk yanii..bi de insana sakat çocuk doğurtcaklar..tövbe tövbe..bazı dr lar herşeyi çok tesadüfi söylüyorlar..dikkat etmek lazım..
bu arada bende de 1 hafta içinde rahim filmi çekilip bu bahsettiğiniz tedavilere geçilcek..umarım herkes dileğine kavuşur bende tabii..umarım bi yumurtamız çatlayıp sıkı sıkı tutunup bebiş olup kucağımıza alacağımız,kuzum diye seveceğimiz yavrumuz olur :Saruboceq:

Umarım hamile kalırız canım artık bu konuları düşünmekten beynim uyuşmaya başladı.
Ben de seninle aynı durumdayım kendim testleri yaptırıp yorumluyorum hatta sonuca göre dr.a teşhisimi söyleyip ilaç yazdırıyorum yada tetkik talep ediyorum..Dr.um da sen başka bir dr. a gitmişsin evet teşhis doğru diyor :) Kendi kendimizin dr. u olduk ama mecbur bıraktılar, Hareket sorunu varmış spermde ama beni 2 yıl boyunca bugün git yarın gel hesabı oyaladılar.

bende kendi tedavime kendim karar veriyorum gibi bişey :1: eşim bana takılıyor hatta sana dr reçete verse kendi ilaçlarını kendin yazar kullanırsın diye :1:
işin esprisi bi tarafa böyle olmak lazım,böyle olmak zorunda bırakıyorlar insanı..10 dan fazla dr a gittim hepsi ayrı şey söylüyor..bende araştıra araştıra dr kadar oldum yanii..mesela bi örnek vereyim..benim prolaktinim 60 larda idi..bunun için dr lar dostınex yada parlodel/gynodel veriyorlar..dostınex hamilelik isteği olana,diğerleri olmayana veriliyor..dostınex de sakat doğum riski var çünkü kullandığın sürede hamile kalırsan..
endokrin dr uma kendim gynodel yazdırdım mesela..ona kalsa dostınex kullan diyodu..dostınex hamile kalınırsa tehlikeli imiş,düşük,isakat doğum vb yapıyormuş dedim..ilacın kimde ne etkisi yapcağını bilemeyiz içinde öyle yazıyor da dedi..yanii olabilir de olmayabilir de..belki yapmaz dedi..belkiiiiiiiiiii yanii..yaparsa sakat da olabilir çocuk yanii..bi de insana sakat çocuk doğurtcaklar..tövbe tövbe..bazı dr lar herşeyi çok tesadüfi söylüyorlar..dikkat etmek lazım..
bu arada bende de 1 hafta içinde rahim filmi çekilip bu bahsettiğiniz tedavilere geçilcek..umarım herkes dileğine kavuşur bende tabii..umarım bi yumurtamız çatlayıp sıkı sıkı tutunup bebiş olup kucağımıza alacağımız,kuzum diye seveceğimiz yavrumuz olur :Saruboceq:

Seninkine benzer bir durum ben de yaşadım.Benim prolaktin de arada 50 lere çıkıyordu.Bir kaç dr. dostinex verip korunacaksın dedi.Zaten prospektüsde de öyle yazıyor.Sonra başka bir dr. a gittim bu dr. dostinex le beraber günde 3x1 klomen, çatlatma iğnesi ve progesteron verdi.Ben dr. a dostinex in bebekte defect yapabileceğini söylediğimde beni bir azarladı ve üstüne de "hamile kalınca zaten tarama testleri yapılıyor birşey çıkarsa kürtajla alırız bebeği" dedi.Ben bu dr.a bir daha güvenemezdim tabi ki gitmedim.Çözüm olarak dostinex yerine acnucaston kullandım ama yine de korundum.ma tedbir olarak dr. ların verdiği her tedaviyi mutlaka araştırıyorum ve başka dr.dan onay alıyorum.Senin de dediğin gibi kendime koyduğum teşhis ve tedavilerden sonra dr.dan iyi yapmışsın diye duyunca benim eşim de başladı sen kendinin dr. u oldun diye takılmaya başladı:) bakıyorum da çoğu kişi de dr. lara güvensizlik var malesef.

Seninkine benzer bir durum ben de yaşadım.Benim prolaktin de arada 50 lere çıkıyordu.Bir kaç dr. dostinex verip korunacaksın dedi.Zaten prospektüsde de öyle yazıyor.Sonra başka bir dr. a gittim bu dr. dostinex le beraber günde 3x1 klomen, çatlatma iğnesi ve progesteron verdi.Ben dr. a dostinex in bebekte defect yapabileceğini söylediğimde beni bir azarladı ve üstüne de "hamile kalınca zaten tarama testleri yapılıyor birşey çıkarsa kürtajla alırız bebeği" dedi.Ben bu dr.a bir daha güvenemezdim tabi ki gitmedim.Çözüm olarak dostinex yerine acnucaston kullandım ama yine de korundum.ma tedbir olarak dr. ların verdiği her tedaviyi mutlaka araştırıyorum ve başka dr.dan onay alıyorum.Senin de dediğin gibi kendime koyduğum teşhis ve tedavilerden sonra dr.dan iyi yapmışsın diye duyunca benim eşim de başladı sen kendinin dr. u oldun diye takılmaya başladı:) bakıyorum da çoğu kişi de dr. lara güvensizlik var malesef.

:)) evet öyle olduk vallahi..benim rahatsızlığım çok..o yüzden iyi araştırmak zorundayım..
pko var bende + prolaktin sorunu + hipofiz bezi tömürü + rahim iltihabı + rahim ağzı yarası ... daha sayim miii kaydirigubbakcemile3

ya ben sadece bi tane doktora göründüm ve ona devam ediyorum bazen başka doktora da gitsem mi diye düşünüyorum ama tedavi sürecine en baştan başlatıcak diye korkuyorum. üstelik kütahyada ilçede yaşamak zorundayım iş sebebiyle ve çok da tercih hakkım yok doktor için:( eskişehirliyim yakın ama tedavide de sık sık gitmek gerektiğinden hiç burdan başka biyerde doktor düşünmedim. ilk evlendiğimde esk.de bi özel hastaneye gitmiştim kontrol amaçlı rahim ağzı yarası var donduralım dedi ama akrabamız bi doktor var o da sakın biz hiç doğum yapmamış kişilere önermiyoruz dedi. bu denemeler tedavi süreci zaten sıkıcı ama beklemek var yaa ahh beklemek insanı gerçekten yoruyor. bazen umutlanıyosun bazen boşver olmaz yine boşa umutlanma diyosun. aslında piskolojimiz ne kadar bozuluyor şöyle dışardan kendime bakıyorum da bazen tek amacım çocuk yapmakmıymış benim bu hayatta. mesela sigara kullanıyorum aslında bu dönem içmemem lazım ama stresten içiyorum işte:( Allah büyük inşallah bizim de yüzümüze bakar:) bugüne kadar parmaktan kan aldırmaya korkan ben şimdi hiç acımadan kendime iğne yapıyorum sırf bebek olsun diye ne garip hayat. dediğiniz gibi sanki hiç kendi başına gelmez gibi düşünüyor insan hatta evlenince korunuyor falan sanki hemen olucak gibi ne saçmaymış :)) şimdi diyorum prezervatiflere verilen paralara yazık oldu:))))

:)) evet öyle olduk vallahi..benim rahatsızlığım çok..o yüzden iyi araştırmak zorundayım..
pko var bende + prolaktin sorunu + hipofiz bezi tömürü + rahim iltihabı + rahim ağzı yarası ... daha sayim miii kaydirigubbakcemile3
Beterinden korusun diyelim yine de üzüldüm canım umarım en kısa zamanda hepsi düzelir.pko aslında zor bir tablo ama tedavisi kolay ve çabuk sonuç alınabiliyor.Prolaktin genelde pkolularda yükseliyor.Rahim iltihabı antibiyotikle çözülüyor.Rahim yarası yakılabiliyor yada dondurulabiliyor.Hiçbiri gebeliğe engel değil zaten sen biliyorsundur.
Hipofizde adenomdan ben de şüphelendim ama dr. mr çektirmemi gerekli görmedi.
Hipofiz adenomunda prolaktin 100 ün üzerine çıkar dedi.Senin prolaktin 60 larda ama hipofiz adenomu mu var?Benim de kafama takıldı şimdi acaba bakılsa mıydı?
Dostinex yada muadillerini alınca birkaç ay düşük seyrediyor ama sonra tekrar yükseliyor benim.?:bbo:

şu ana kadar 371 kişi görüntülemiş konumuzu,sayfamızı... sadece bakmayın siz de yorum yazın mutluluklar paylaştıkça çoğalır dertler azalır destek olalım birbirimizeee:))

Beterinden korusun diyelim yine de üzüldüm canım umarım en kısa zamanda hepsi düzelir.pko aslında zor bir tablo ama tedavisi kolay ve çabuk sonuç alınabiliyor.Prolaktin genelde pkolularda yükseliyor.Rahim iltihabı antibiyotikle çözülüyor.Rahim yarası yakılabiliyor yada dondurulabiliyor.Hiçbiri gebeliğe engel değil zaten sen biliyorsundur.
Hipofizde adenomdan ben de şüphelendim ama dr. mr çektirmemi gerekli görmedi.
Hipofiz adenomunda prolaktin 100 ün üzerine çıkar dedi.Senin prolaktin 60 larda ama hipofiz adenomu mu var?Benim de kafama takıldı şimdi acaba bakılsa mıydı?
Dostinex yada muadillerini alınca birkaç ay düşük seyrediyor ama sonra tekrar yükseliyor benim.?:bbo:

aslında pko çoğu kişide düzeliyor ama bende sorun pek düzelmedi..çünkü adet düzenim oturmadı hala..3 ayda 1 adet görüyorum..bu da hamilelik için (yumurta o ay çatlasa bile) 3 ayda sadece 1 şansın var demek..o da yumurtlama gününü tahmin edebilirsen :))) 3 ayda 1 adet gören insan haliyle yumurtlama gününü tahmin edemiyo..hatta adet gününü bile tahmin edemiyo :))
prolaktine gelince de benim prolaktinim 50-60 arası idi..bekarken de böyle idi..bunu endokrin dr uma söyledim..bi mr çekil bakalım dedi..(kendisi en ufak bişeyi çok araştıran bi dr zaten)..saolsun araştırdıkça çıktı bişeyler :1: mr istedi 5 mm tümörüm çıktı..ultrason istedi pko çıktı..artık korkudan o dr a gitmiyorum 2 aydır gene bişey çıkar die gerçi çıkcak bişey kalmadı hesi çıktı daaa :çok üzgünüm:

şu ana kadar 371 kişi görüntülemiş konumuzu,sayfamızı... sadece bakmayın siz de yorum yazın mutluluklar paylaştıkça çoğalır dertler azalır destek olalım birbirimizeee:))
selamlar nasılsınız söylediğiniz incir kürünü yapmak istedim ikinci gün yiyemedim çok kötü oldu midem bu gün bol havuç aldım suyunu mu içicem acaba?

aaa neden mideni bozdu ki anlamadım neyse olsun sen kuru incir ye yine de aklına geldikçe. haa bi de havuç veya havuç suyu bence farketmez 7.günü gibi başla çünkü incir yumurtlamak için havuç çatlatmak için. süt ve süt ürünleri de yumurta kalitesini çok etkiliyormuş özellikle öğle saatlerinde içilen süt:))

aslında pko çoğu kişide düzeliyor ama bende sorun pek düzelmedi..çünkü adet düzenim oturmadı hala..3 ayda 1 adet görüyorum..bu da hamilelik için (yumurta o ay çatlasa bile) 3 ayda sadece 1 şansın var demek..o da yumurtlama gününü tahmin edebilirsen :))) 3 ayda 1 adet gören insan haliyle yumurtlama gününü tahmin edemiyo..hatta adet gününü bile tahmin edemiyo :))
prolaktine gelince de benim prolaktinim 50-60 arası idi..bekarken de böyle idi..bunu endokrin dr uma söyledim..bi mr çekil bakalım dedi..(kendisi en ufak bişeyi çok araştıran bi dr zaten)..saolsun araştırdıkça çıktı bişeyler :1: mr istedi 5 mm tümörüm çıktı..ultrason istedi pko çıktı..artık korkudan o dr a gitmiyorum 2 aydır gene bişey çıkar die gerçi çıkcak bişey kalmadı hesi çıktı daaa :çok üzgünüm:

Endokrin dr.a ben de gittim ama pek memnun kalmadım.Bana mr da istemedi.Gerçi mr da adenom da çıksa yine tedavi için dostinex verecekler.Mikroadenomda cerrahi yapılmıyor.Ama hormonlarda dalgalanma olunca bunun hipofizden olduğu belli işte.Bu da gebeliği engelliyor yada zorlaştırıyor bir şekilde.Bilmiyorum artık herşey için ayrı branş dr. agitmekten yoruldum.hepsine sil baştan hikayemi anlatmaktan bıktım.Adet düzensizliği zor dedğin gibi ovulasynu yakalamak var.yaşın gençse daha panik yapmana gerek yok.Adet düzene girince hepsi düzelir.Umarım en kısa zamanda kuzularımıza kavuşuruzkaydirigubbakcemile2

Antalya da yaşıyorsun galiba.Forumda okudum Antalya da Ali Fuat Şengör diye bir dr. varmış kendi hastanesi varmış Antalya da.Çok kişi memnun tedavisiyle hamile kalanları okudum.Sen ona gittin mi hiç?

herkese merabalar bende klomen kullandım 3 ay ama yumurtaları geliştirmedi doktorum banada pregon verdi bende 50 ml başladım ve 2 3 günde bir folükül takibiyle gittim çok şişlik oldu karın altımda bazen sızlamalar batmalar ama normalmiş bunlar doktora sordum eğer bunlar olmassa bi sorun var demektir dedi sonra ilk ay 5 yumurtam oldu 1 tane sağlıklı şekilde gelişti çatladı hamile kaldım ancak doktorum uyarmadığı içinmi kendimemi dikkat edemedim yordum biraz yada olacağı vardı belkide düştü ne yazikki 2. denemede 50 ml başladı gelişmedi 100 le devam ettim bu kez birden büyüdü çatlamadı neyse yani olmadı şimdi bayramdan sonra tekrar deneyeceğim ALLAHizin verirse inşallah bu kez olur
RABBİM herkesin gönlüne göre versin çocuk hasretiyle yanan lara anne olmayı nasip etsin hayırlı sağlıklı evlatlar versin :Saruboceq::Saruboceq:

Endokrin dr.a ben de gittim ama pek memnun kalmadım.Bana mr da istemedi.Gerçi mr da adenom da çıksa yine tedavi için dostinex verecekler.Mikroadenomda cerrahi yapılmıyor.Ama hormonlarda dalgalanma olunca bunun hipofizden olduğu belli işte.Bu da gebeliği engelliyor yada zorlaştırıyor bir şekilde.Bilmiyorum artık herşey için ayrı branş dr. agitmekten yoruldum.hepsine sil baştan hikayemi anlatmaktan bıktım.Adet düzensizliği zor dedğin gibi ovulasynu yakalamak var.yaşın gençse daha panik yapmana gerek yok.Adet düzene girince hepsi düzelir.Umarım en kısa zamanda kuzularımıza kavuşuruzkaydirigubbakcemile2

aminnn..cümlemizi Allah bebişlerine kavuştursun inş..
ben antalyada en az 10 ayrı dr ile görüştüm..buna 2 ayrı tüp bebek hastanesi de dahil..çünkü beynimde hangi tedaviyi olmam gerektiğine önce benim inanmam lazımdı..çünkü her dr farklı tedavi veriyor ve farklı şeyler söylüyor..ben rahim filmi çektirip yumurta takibine geçmeye karar verdim..(2-3 ayrı dr bunu önermişti)..bana da mantıklı gelen yol bu oldu..
dediğin hastanede rahim filmimi çektiricem cuma günü..evet iyi bi hastane..ali beye gün almak zor..2 ay dolu imiş sordum da..o hastanede 2 ayrı dr daha var..bi rahim filmini çektireyim de dr bulcam sonra yumurta takibi yapıcak..

bu arada adenomun tespit edilmesinin önemi şu..yani dr ların bana söyledikleri şu: eğer hamile kalırsan hamilelik sırasında tümör büyüyebiliyormuş..büyüyünce de göz sinirini zorlayabiliyormuş..o yüzden tümör varsa tespiti ve özellikle hamilelik süresince takibi önemliymiş..çünkü tümör prolaktinin çok salgılanması ile alakalı..hamilelikte süt hormonu olan prolaktin çok salgılandığı için tümörün büyüme riski var..ve prolaktin sorunu olanlara hamile kalınınca düşük tedavisi uygulanıyor zaten..yanii düşme riski var bebeğin..bana dr öyle dedi..

Umarım hamile kalırız canım artık bu konuları düşünmekten beynim uyuşmaya başladı.
Ben de seninle aynı durumdayım kendim testleri yaptırıp yorumluyorum hatta sonuca göre dr.a teşhisimi söyleyip ilaç yazdırıyorum yada tetkik talep ediyorum..Dr.um da sen başka bir dr. a gitmişsin evet teşhis doğru diyor :) Kendi kendimizin dr. u olduk ama mecbur bıraktılar, Hareket sorunu varmış spermde ama beni 2 yıl boyunca bugün git yarın gel hesabı oyaladılar.

aynen canım seninle aynı durumdayız benide 2 yıl oyaladılar bu benim 7 . dr . hastanede kapıları o kadar kalabalıkki sana soru sorma fırsatı bırakmadan iyi günler hanımefendi diyip ellerini uzatıyolar yani sıktın tamam git dergibi... aslında benim kuzenimde kadın doğumcu bana gel diyo ama ben utanıyorum gitmeye erkek diye bide kuzenim yani olmaz bence.ama dr den çıkınca akşam hemen arıyorum testlerimide gösteriyorum valla.kaydirigubbakcemile3

Back