- 3 Nisan 2009
- 3.793
- 1
-
- Konu Sahibi firstheaven
arkadaşım anlattığına göre normal bunlar çünkü yumurtlama döneminde oluyor bende yaşadım şu anda hiç bir şey hissetmiyorum hamileyim sadece aşırı açlık hissi var bu bir evre olmalı yumurtlaman tamamlandığında ya midemiz bulanmaya başlar yada benim gibi duraklamaya kalırsın dr. keseyi göremedi bir hafta sonra gel dedi gidicem pazartesi bakalım ne olacak ha bu arada bendede kist oluşmuş ne yazıkki ama sorun etme dedi dr.
merhabalar tesekkur edrım cvp adıgın ıcın hafta sonu dr gıttım duramadım sancıdan ultrasonla baktı hersey cok normal dedı yumurtlaman baslamıs rahım duvarı etrafında sıvı kesesı olusmus dedı kıst yok dedı bakalım
slm kızlar. bende son 5 aydır adet düzensizliği yaşadığım için doktora gitimm. bebekte istediğimiz içinn. doktor bana klomen ve progestan ve folbiol verdii. folbioli hemen kullanmaya başladımm o gün. ama adetim geçtiği için klomeni önümüzdeki ay kullanmaya başlıyacam ama progestanı adetinin 16 gün içmeye başla dedii. benim daha adetimin üzerinden 16 gün geçmedii . acaba ben bunu bu aymı kullanmaya başlayacamm yoksa önümüzdeki ay adet oluncamı klomen kullandıktan sonramı içmeye başlıyacamm. doktora sormakta o anda aklıma gelmedii. bide bu adettin 16 gün iiçmeye başla dedii doktor ama bu adet biittikten sonraki 16 günmü yoksa adet başladığından itibarenki 16 günmü onu anlayamadımm. banada yardımcı olurmusunuzz kızlarr. bu konuyla ilgilii bilgisi olann beni bilgilendirebilirmii..
Klomeni adetinin 5.günü içmeye başlıyorsun. adet olduğun günden itibaren günleri sayman gerekiyor. doktorun günde kaç tane dediyse öyle içiyorsun. genelde 2 tane sabah-akşam veriyorlar. benimde adet düzensizliğim vardı, klomenle düzene girdi sayılır. yan etkisinide görmedim. işallah sende de işe yarar.
progestanı da aynı şekilde adet başladığı gün 1.gün olarak sayacaksın. 16.günü ilacı içmeye başlayacaksın. heriki ilaç içinde günde kaç defa içeceğini mümkünse doktoruna telefonla sor. önemli çünkü.