Bir üniversite yetmez iki tane okuyalım, sonra yükseklisans yapalım, o kadar okuduk birde doktora yapalım derken evliliğe 30'umdan sonra sıra geldi. 2-3 sene evliliğin tadını çıkaralım gezelim, yurt dışında seminerlere katılalım kongrelerde boy gösterelim derken ne ara 34 oldum anlamadım. Kendime 35 yaşında çocuğunu kucağına almalısın diye sınır koymuştum, çalışmalara başladık dolayısıyla. Eşimle hemen doktora gidip iğneden ipliğe kontrollerimizi yaptırdık. Sıgarayı bıraktım, kilo vermeye, folikasit tabletlerini düzenli olarak almaya başladım. İyi bir doktor ile bu yola çıkmak önemliydi tabiki. Aldığım referanslar sonucu Hiz..et Hastanesinde çok yoğun olduğu bilinen bir bayan doktora gitmeye başladım. Tanıyanlar bilir kendisinin adını merak edenlere verebilirim ayrıca. Yaptığı ilk muyanede sende polip var bunu alacağız dedi ve beni ameliyat etti. Operasyon sonrası sadece polipi almayıp komple rahmin içini temizlediğini yani kürtaj işlemi gerçekleştirdiğini şok içinde öğrendim. Hemen başka bir doktora transfer oldum tabiki. Denemeye devam... Bir sıkıntı yok... Ama sonuçta yok. Aradan bir 10-11 ay geçti. Sürekli kontroller de gördük ki düzenli kist oluşumu var sol yumurtalığımda. Tedavi olmaya başlayıp temiz bir ay yakaladık. Aşılama yapalım dedik. Dört tane sağlıklı yumurta gelişti. İlkinde tutacak diye hiç umutlanmadım zaten tutanı da pek duymadım. Tutmadı... Zaman kalmadı yaş 35. Geçen ay doktora gittim tekrar,
tüp bebek deneyelim dedim beklemeden iki tane olsun daha iyi programda olmayan gecikmeyi karşılarız... Hayır dedi doktor önce rahim filmi çekeceğiz, bir sürü test verdi. Hayatımda yaşamadığım bir travma ile rahim filmi çekildi sonuç "rahim yapışıklığı". Kürtaj olanlarda görülür dedi doktorum. Eski doktoruma lanet okudum. Sorun değil zaten küçük bir operasyonla düzeltilebiliyor. Sorun anlaşıldı, çözüm var... Sonra verdiğim kanlar ile yapılan testlerin sonuçları geldi ikisi negatif yani iyi, diğeri, AMH denen şey 0.13. Ne ki bu diye araştırdım internette, insanların yazdıklarını normal sınırların ne olduğunu okudum, şok oldum. Ben daha 35 yaşında üniversitede öğretim üyeliği yapan, bilim ödülleri almış, herşeyi programlı, düzenli, haftada 3 kez yoga yapan, imanlı, inançlı biri olarak başıma gelen şeye inanamıyorum. Tabi hemen testi başka bir merkezde tekrarlattım. Sonuç biraz önce maille geldi. Yine aynı. AMH 0.13 - postmenepoz. Ne menepozu ya! Anneme söyleyemedim üzülmesin diye. Ağlamaktan gözlerim şiş geziyorum 7/24. Arkadaşlarım sağolsun kapımdan ayrılmıyorlar. Eşimle sanki hiç bişey olmamış gibi davranıyoruz. Hiç konuşmuyoruz bu konu hakkında. Sadece doktora beraber gidip ona soru sorarken bu konuyu tartışıyoruz. Şimdi benim çocuğum olmayacak mı? İki tane asistanım var ikisi de hamile. Biri doğum iznine bile çıktı. Hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim. Çok çaresizim...