- 6 Kasım 2015
- 48
- 15
- Konu Sahibi bebetommmm
- #48.141
Kızlar, ben bu bebek istemi yüzünden en az 5 doktor değiştirdim. Hepsi özeldi. Tonlarca para harcadım. Zaman kaybı, umutsuzluk, uykusuz geceler, defalarca alınan kan testleri vb. Hiçbiri ama hiçbiri de bana demedi ki polikistik over sendromu var sende. Şüphesinden bile bahsetmediler. Geçen ay yine özeldeki doktorlardan biri bana klomen kullandırdı. Çatlatma iğnesi, beklemesi, ümit etmesi derken hem adet gördüm hem de kistim oluştu. Kist oluşunca ben öyle korktum ki arkadaşlarım yardımıma koşup zekai tahir burak hastanesine gitmemi önerdi. Geçen hafta ilk görüşmemi yaptım. Doktor ultrasonda bakar bakmaz polikistik over gibi görünüyor dedi. Ardından kan testi istedi. Çıkan testler normaldi, tiroit biraz yükselmiş ama zaten ilaç kullanıyorum. Ertesi sabah tekrar erken saatte ve aç karna hastaneye gitmemi ve kan testlerini tamamlamamı istedi. İnsülin ve androjene bakacaktı. Kan testini verdim, sonuçlarımın bir kısmı çıktı ve sanırım doktorun şüphelendiği şeye doğru hızla ilerliyorum =( Biraz bu hastalığı araştırdım. Bazı yerlerde doğuştan olduğu yazıyor. Bu doğru mu? Doğuştansa eğer ben daha önce çok jinekolojik muayeneden geçtim, hormon testlerime defalarca bakıldı ki böbrek üstü bezinin biraz fazla çalışması dışında bir problem bulunmadı. Bir de, bir kaç gündür tuvalete girdiğimde peçetede kahverengimsi leke geliyor. Adetim geçen hafta bitti. Daha önce de böyle bir şeyle karşılaşmadım. Bu gün adet döngümün 10. günü. Anlam veremedim bu lekeye. Geçen ay kullandığım klomenle alakalı olabilir mi? Yoksa polikistik overle mi alakalı?