KK'da ve Hayatta Yalnızlık

:16: Seni okadar iyi anlıyorumki.. cok kucuk yasta babacıgımı kaybetttım baba sevgisindn uzakta büyüdüm hep hayallerim yarım kaldı ailemle oturup bi aksam yemegi , yaz piknikleri babamın elinden tutup bakkala gitmek :) o yoktu artık dönmeyecekti geri dönmedide .. baya zaman gecti ayaklarımın üstüne basmıştım artık bı annem bı ben hayata sarılma gayretıyle yasamaya cırpınırken ailemin öz ailem olmadıgını ögrendim.. hayat beni 2 ci kez yıktı babamın acısını bile bastırdı bu acı öyle birseydiki kabus gibi günler.. benden yıllarca saklanan gercekler ve bunları bi baskasından duymak.. toparlandımmı hayır toparlanamadım denilebilr sadece uyuştum canım acımıyor alıştım artık yalnızlık bu olsa gerek yalanlarla avutulmak yıllarca.. senin adınada cok üzüldüm dilerimki rabbim herseyi gönlünce versin mutlu ol yalnız hıssetme kendını hıc bı zaman sen, sen olarak kendine yetersin dertlesmek konusmak istedigin her an her dk ben burdayım unutma.. allaha emanetsin..:34:

Teşekkür ederim. Okudum da ne diyeceğimi bilemedim, üzüldüm. Nasıl yıkılmaz ki insan...
Ben, ben olarak kendime yetmeye çalışacağım hiçbir zaman başarılı olamasam da gayret gösteriyorum.
Sen de... Sen de Allah'a emanet ol...

yanlızlık.....

kalabalıklar içinde mı yanlız olmak zor, yoksa; yanlızlıgın içinde mı yanlız olmak zor....:???

benım bır annem var... "aslında hiç anne olmayan bir annem" var...

22 yaşıma evlenen kadar ailemle birlikteyım.. hep beraberdık.. annem varlıgı ile vardı, lakın asla bızımle olmayı kabullenemedı... olmak istedıgı yer annesının,kardeşlerinin yanıydı...

Benım annem benım saçlarımı hiç bır sabah okşayarak, severek tarayıp baglamadı.. uykusunu böldugum için hep kızardı...
benım çeyızımde annemın yaptıgı bır oyalı tulbentım bile olmadı.. kendın yap, senın için zaman harcayamam dedı yapmadı..
annem benımle sadece menfaatı oldugu zamanlarda konuşurdu..
ne benımle, nede kardeşlerimle oturup yemek yemekten zevk almazdı.. hep suratı asıktı... aynı evde 2 yıl hiç karşılaşmadan yaşayabilmeyı başarmıştır... hiç konuşadan geçirdigimiz aylar olmuştur.. sebepleri ise sudan basıttır.. oysa ben onlar üzülmesin diye neler yaptım.. ne fedakarlıklar yaptım.. allah biliyor..

sonra sessızce evlendım..hıç bir şeysız. arkama bakmadan.. konuşmadan.. hiç bir şey istemeden...
ve hep derım" keşke ölmuş, görmedıgım, özlem duydugum bır annem olsaydıda, mezar taşına sarılıp sevgı ve özlemle ansaydım.. hatırlasaydım.. resımlerıyle konuşsaydım.." buz dagı gıbı bır annem var..en son ne zaman konuştugumu hatırlamıyorum... telefonlara bıle çıkmıyor...

bu yuzden üzülme... ne guzel, özleyebiliyorsun... ne guzel sevıyorsun... herkesın imtıhanı çok farklı.. ben anne oldum, ben eş oldum, ben aşık oldum.. ben nefret ettım.. ama annemı hiç bir zaman anlayamadım.. anlayamayacagım..

üzülme, hakiki dost zor bulunur.. acısı olmayan kişi, senı anlayamaz.. derdı çeken bilir.. nasrettın hocanın dedıgı gıbı "damdan düşenın halınden ancak damdan düşer anlar"..

ben tesellıyı kıtaplarda buldum.. okudum, okudum okudukça kendımı tanıdım... son okudum kıtap yenı bıttı.. sankı benı anlatmış. satırlarda buldum kendım.. okumak iyi gelıyor sana tavsıyem....

yanlızlık.....

kalabalıklar içinde mı yanlız olmak zor, yoksa; yanlızlıgın içinde mı yanlız olmak zor....:???

benım bır annem var... "aslında hiç anne olmayan bir annem" var...

22 yaşıma evlenen kadar ailemle birlikteyım.. hep beraberdık.. annem varlıgı ile vardı, lakın asla bızımle olmayı kabullenemedı... olmak istedıgı yer annesının,kardeşlerinin yanıydı...

Benım annem benım saçlarımı hiç bır sabah okşayarak, severek tarayıp baglamadı.. uykusunu böldugum için hep kızardı...
benım çeyızımde annemın yaptıgı bır oyalı tulbentım bile olmadı.. kendın yap, senın için zaman harcayamam dedı yapmadı..
annem benımle sadece menfaatı oldugu zamanlarda konuşurdu..
ne benımle, nede kardeşlerimle oturup yemek yemekten zevk almazdı.. hep suratı asıktı... aynı evde 2 yıl hiç karşılaşmadan yaşayabilmeyı başarmıştır... hiç konuşadan geçirdigimiz aylar olmuştur.. sebepleri ise sudan basıttır.. oysa ben onlar üzülmesin diye neler yaptım.. ne fedakarlıklar yaptım.. allah biliyor..

sonra sessızce evlendım..hıç bir şeysız. arkama bakmadan.. konuşmadan.. hiç bir şey istemeden...
ve hep derım" keşke ölmuş, görmedıgım, özlem duydugum bır annem olsaydıda, mezar taşına sarılıp sevgı ve özlemle ansaydım.. hatırlasaydım.. resımlerıyle konuşsaydım.." buz dagı gıbı bır annem var..en son ne zaman konuştugumu hatırlamıyorum... telefonlara bıle çıkmıyor...

bu yuzden üzülme... ne guzel, özleyebiliyorsun... ne guzel sevıyorsun... herkesın imtıhanı çok farklı.. ben anne oldum, ben eş oldum, ben aşık oldum.. ben nefret ettım.. ama annemı hiç bir zaman anlayamadım.. anlayamayacagım..

üzülme, hakiki dost zor bulunur.. acısı olmayan kişi, senı anlayamaz.. derdı çeken bilir.. nasrettın hocanın dedıgı gıbı "damdan düşenın halınden ancak damdan düşer anlar"..

ben tesellıyı kıtaplarda buldum.. okudum, okudum okudukça kendımı tanıdım... son okudum kıtap yenı bıttı.. sankı benı anlatmış. satırlarda buldum kendım.. okumak iyi gelıyor sana tavsıyem....

Yazdıklarını okudum da ne öyle oluyor ne de böyle. Dedin ya herkesin imtihanı çok farklı, eğer annen toprak olmuş olsaydı keşke annem olsa, özlem çekmezdim diye avutursun kendini annen farklı bir kişilik sergilese keşke annem toprak olsaydı diye iç geçirirsin her durum zor. Ama öyle düşünüyorum ki nesil farkından dolayı anlaşamıyorsun gibi geldi bana. Ya da annenin geçmişinde ciddi problemler var ki bu şekilde davranış sergiliyor. Yoksa bir anne böyle olamaz, olmamalı Yüce Yaradan Cenneti ayaklarının altına sermişse boşuna sermemiştir, diye düşünüyorum ben. Yorumun için teşekkür ederim kitaplara gelince, yaklaşık bir 800 civarı kitabım var. Günden güne de artıyor, bilmiyorum ne derecede okursun ama ben deli gibi kitap okurum. Okumak gerçekten çok iyi geliyor, canlı örneğiyim...

canım mesajını şimdi gördüm inan kaç gündür aklımdan çıkmıyorsun.burda çok konu okudum ,dertlerle karşılaştım. ama senin derdin beni çok etkiledi.üzdü,sanırım annesiz olduğumuz için bir ortak noktamız var.canın neden sıkkın canım özel değilse anlat belki sana iyi gelir.

canım mesajını şimdi gördüm inan kaç gündür aklımdan çıkmıyorsun.burda çok konu okudum ,dertlerle karşılaştım. ama senin derdin beni çok etkiledi.üzdü,sanırım annesiz olduğumuz için bir ortak noktamız var.canın neden sıkkın canım özel değilse anlat belki sana iyi gelir.

Uykum var, yatıyordum şimdi.
Başım ağrıyor okul da başladı ya iyice sıkıldım her şeyden. Öyle işte.

Bu arada iyi geceler her şey için teşekkürler, yarın okulum var yatsam iyi olacak. Görüşürüz umarım.

Allah rahatlık versin.derslerinde başarılar dilerim.başın içinde geçmiş olsun.kendine iyi bak,Rabbim şifa versin.görüşmek dileğiyle...

başın sağolsun öncelikle....

ne kadar sade,mesafeli ama bir o kadar işten bir üslubun var...
yalnızlık duygusu ağırdır,ben yaşam içinde git gide yalnızlaştığımı düşündüm.bazen çevren de kim olursa olsun farklı hesaplar olunca ailen yada başkaları da olsa o duyguyu bir şekilde yaşıyor insan ama tabi ki senle yaşadığımız çok farklı...özlem duyduğun pek çok şey var, sadece şunu demek geldi içimden, inşallah karşına öyle biri çıksın kii ailesi sana özlem duyduğun her şeyi bir nebze olsun hissettirebilsin...anne ve babanın yerlerini alamazlar tabi fakat en azından o kalabalıklığı, aile içinde olmayı bir az olsun hissedebilceğin bir yuva kurmayı Rabbım sana nasip etsin...

İlk açtığınızda okudum yazdıklarınızı, cevap yazamadım.

Günaydın olsun rast :16:

rast günaydın tatlım bugün ve her gün inşallah her şey gönlünce olsun....

Selam Rast,
Konunu ve bircok cevabi okudum. Oncelikle yasadiklarina cok uzuldum, Allah sabirlar ve guc versin. Ama bu yasina ragmen ne kadar olgun ve akilli bir kizsin. Herkes o kadar guzel seyler yazmis, o kadar guzel diyaloglar gecmis ki konuda, okumaya doyamadim, cok kaliteli bir konu olmus. Sunu da eklemek isterim, cok okudugun belli. Normal bir insandan beklenmeyecek kadar guzel cumleler kuruyorsun, bir arkadasin da dedigi gibi bir sair, yazar gibisin. Ben de sevdim seni diger arkadaslar gibi. Yasadiklarindan sonra kendini yalniz hissetmen cok normal. Ama lutfen icinde biriktirdigin seyleri dokup anlatmak istersen, buraya gel, hepimiz seni dinleriz.
Sunu da eklemek istiyorum, su zamana kadar senin deyiminle aile olmayi hissedemissin, Allah'in takdiri. Ama bu vakitten sonra insallah cok guzel bir yuva kurar, kendi aileni olusturur, mutlu olursun. :38:

merhaba rast

başka bi siteden arkadaş oldugum bi abim vardı. kendisinin ruhsal sorunları vardı arada hastaneyi ziyaret eder insan olur tekrar gelirdi( bunlar kendi tabiri) sen onun küçük versiyonusun(içtenlikle) ismini vermeyeceğim bikaç dizinin yardımcı senarstliği yada yazdığı tiyatroları da var..

memed abimde neler neler yaşamış ve bu yaşadıklarını kendine çizgi olarak almıştı..okadar güzel yazıları vardı ki arşivimde saklarım arada okurum.. bu aralar yine kayıplarda..yine kendiylke iç içe galiba..

senin yüreğin ne kdar güzel ya.. içinde neler var neler yaşamışsın ne güzelsinki öyle de anlatmışsın..

insan kalabalıkta da yalnız bunu çok kişi sölemiş zaten.. şuan iş yerimde masamda bunları yazıyorum .. günlerdir ağlamaktan şişmiş gözlerimle.. kimseye bu hayat kolay değil.. arada bi yoklamadan durmuyo sağolsun.. tabi ki kimseninkinin ölçüsü olmaz.

bak ben, diğerleri, bütün kk burda.. herkesin bi derdi var. herkes burda.. burdan yaz ,mail at, özelden yaz ,cebime yaz..her zaman yaz.. sen yaz bizde okuyalım..bişeylerin farkına varalım...
ki burda acı çeken herkes pluie,cemrem76....... hepiniz yazın....

canım nerdesin iyimisin okul nasıl geçti sıkıntın hafifledimi

başın sağolsun öncelikle....

ne kadar sade,mesafeli ama bir o kadar işten bir üslubun var...
yalnızlık duygusu ağırdır,ben yaşam içinde git gide yalnızlaştığımı düşündüm.bazen çevren de kim olursa olsun farklı hesaplar olunca ailen yada başkaları da olsa o duyguyu bir şekilde yaşıyor insan ama tabi ki senle yaşadığımız çok farklı...özlem duyduğun pek çok şey var, sadece şunu demek geldi içimden, inşallah karşına öyle biri çıksın kii ailesi sana özlem duyduğun her şeyi bir nebze olsun hissettirebilsin...anne ve babanın yerlerini alamazlar tabi fakat en azından o kalabalıklığı, aile içinde olmayı bir az olsun hissedebilceğin bir yuva kurmayı Rabbım sana nasip etsin...

Amin inşallah, teşekkür ederim yorumun için. Her şeyi bir nebze hissetmek iyi olurdu gerçekten.

rast günaydın tatlım bugün ve her gün inşallah her şey gönlünce olsun....

İyi akşamlar, akşam akşam günaydın mesajlarını görmek bile başka bir duygu teşekkür ederim amin, cümlemizin gönlünce olsun, gönülü bir köşeye koyalım da her şey hayırlıysa olsun...

Selam Rast,
Konunu ve bircok cevabi okudum. Oncelikle yasadiklarina cok uzuldum, Allah sabirlar ve guc versin. Ama bu yasina ragmen ne kadar olgun ve akilli bir kizsin. Herkes o kadar guzel seyler yazmis, o kadar guzel diyaloglar gecmis ki konuda, okumaya doyamadim, cok kaliteli bir konu olmus. Sunu da eklemek isterim, cok okudugun belli. Normal bir insandan beklenmeyecek kadar guzel cumleler kuruyorsun, bir arkadasin da dedigi gibi bir sair, yazar gibisin. Ben de sevdim seni diger arkadaslar gibi. Yasadiklarindan sonra kendini yalniz hissetmen cok normal. Ama lutfen icinde biriktirdigin seyleri dokup anlatmak istersen, buraya gel, hepimiz seni dinleriz.
Sunu da eklemek istiyorum, su zamana kadar senin deyiminle aile olmayi hissedemissin, Allah'in takdiri. Ama bu vakitten sonra insallah cok guzel bir yuva kurar, kendi aileni olusturur, mutlu olursun. :38:

Amin inşallah diyerek başlamak istiyorum cümlelerime,
Teşekkür ederim her şey için, gerek içtenliğin gerek vakit ayırdığın için. Belirli bir amaç doğrultusunda açmak istemedim konuyu, ne tamamen çıkmazdayım ne de isyanlarda. Sadece biraz içimi döküp paylaşmak, hoş, naif bir muhabbet arayışına girmek. Ve bunu da tüm içtenliğimle söylemek isterim ki bir nebze tebessüm etmemi sağladı, buradaki yazılan cevaplar ya da şöyle desek daha doğru olur buradaki içtenlik gerçekten iyi geldi diyebilirim. Tekrar aynı şeyi yazmış olacağım ama ben bunu yazmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum; teşekkür ederim, her şey için...

merhaba rast

başka bi siteden arkadaş oldugum bi abim vardı. kendisinin ruhsal sorunları vardı arada hastaneyi ziyaret eder insan olur tekrar gelirdi( bunlar kendi tabiri) sen onun küçük versiyonusun(içtenlikle) ismini vermeyeceğim bikaç dizinin yardımcı senarstliği yada yazdığı tiyatroları da var..

memed abimde neler neler yaşamış ve bu yaşadıklarını kendine çizgi olarak almıştı..okadar güzel yazıları vardı ki arşivimde saklarım arada okurum.. bu aralar yine kayıplarda..yine kendiylke iç içe galiba..

senin yüreğin ne kdar güzel ya.. içinde neler var neler yaşamışsın ne güzelsinki öyle de anlatmışsın..

insan kalabalıkta da yalnız bunu çok kişi sölemiş zaten.. şuan iş yerimde masamda bunları yazıyorum .. günlerdir ağlamaktan şişmiş gözlerimle.. kimseye bu hayat kolay değil.. arada bi yoklamadan durmuyo sağolsun.. tabi ki kimseninkinin ölçüsü olmaz.

bak ben, diğerleri, bütün kk burda.. herkesin bi derdi var. herkes burda.. burdan yaz ,mail at, özelden yaz ,cebime yaz..her zaman yaz.. sen yaz bizde okuyalım..bişeylerin farkına varalım...
ki burda acı çeken herkes pluie,cemrem76....... hepiniz yazın....

Merhaba,
Vicdanı olan, yüreğinde merhamet, sevgi duygusu olan her insan belirli zamanlarda kendi kendine mukayese etmesi gerekir. İnsanoğlu sürekli yükselecek ya da sürekli yokuş aşağı inecek özelliklerde yaratılmamıştır, bir sinüs eğrisi düşün hiçbir zaman eğriler orantılı bir şekilde yükselmez ya da alçalmaz. Sürekli yükselişler ve alçalışlar vardır. İnsan hayatı da aynen böyle, hiçbir zaman çok iyi bir şekilde hayatımızı sürdürmüyoruz, altını çizerek belirtmek isterim ki sürdüremeyiz. Ya da sürekli düşüşlerde değiliz. Zaman gelecek ufak bir şeyden mutlu olmayı öğreneceğiz zaman gelecek ağlamayı hüngür hüngür ağlamayı öğreneceğiz. Bunlar insanın hayatında olan şeyler, olması gereken şeyler. Söylediğin gibi kimseye kolay değil bu hayat, kolay diyenlere bakmayın; zira herkes gece yorganı kafasına çekince vicdan devreye giriyor, girmiyor zannetmeyin. Öyle kolay bir şey olsaydı yaşamak, hayatta kalmak kainatta en değerli varlık olarak yaratılmazdık. Düşün ki en üstün varlık olarak yaratılmışız, özelliklerimizi saymaya lüzum görmüyorum ki sayarak bitirebilecek bir insan evladı tanımıyorum.
Yaşamın belirli evrelerinde bu düşüşler olacaktır olmalıdır. Yapabileceğimiz bir şey var mıdır yoktur, sen elinden gelini yaparsın O' zaten görür O' zaten her şeyin farkındadır...
Sabır diyerek noktalıyorum. Teşekkür ederim yorumun paylaşımın için. Bir de son olarak ağlamaktan şişmiş gözlerine bir çift söz söylemek istiyorum izninle. O gözlere dikkat et bir çift göz için bütün servetini vermek isteyen kişiler var bu dünyada, neye ne için ne sebeple ağlamaktan şişmiş olduğuna dikkat et. Belki de sadece gözyaşı dökmesi gerekiyordur da sen şişmesini de yanına eklemişsindir. Dediğim gibi belki de şişmesine gerek yoktur, ya da şişmesine gerek olmayacak olayla karşılaşmıştır. Bilemem. Tekrar teşekkür ederim.
(İyice koptum bunun için kusuruma bakma :34:)

iyi akşamlar canım.konunu şimdi okudum.kendini çok güzel anlatmışsın.ben de babamı 1,5 yaşımdayken kaybettim hatırlamıyorum bile ama annem çok şükür sağlıklı.malesef onuda yılda 1-2 defa görebiliyorum.evliyim ve ailemden uzaktayım.çalışıyorum ama samimi bir çevrem yok.herkesin kendi dertleri var sanırım.eşimde çok sık yurt dışına çıkıyor yani bende yalnızım.istersen özelden de konuşuruz canım.yalnızlık zor..........Allahım annene ve babana rahmet eylesin.

canım nerdesin iyimisin okul nasıl geçti sıkıntın hafifledimi

Şükür diyelim iyi misin sorusuna cevap olarak.
Okul nasıl geçti, sıkıcı zaten öğleden sonra firar ettim. Yağmurda yürümek, ıslanmak iyi geldi diyebilirim. Güzel bir duygudur tavsiye ederim, bir gün hiç ne kadar ıslanacağını düşünmeden hastalığı vs.vs. düşünmeden at kendini dışarıya. Göreceksin ki herkes bir telaş içinde, koşuşturma... Kimilerinin başında şemsiye dediğimiz hiç sevmediğim bir aletle gitmek istedikleri yere gittiğini göreceksin. Acele etme ne de olsa yetişeceğin bir yer yok, zamandan muafsın. Sadece cadde boyunca yürü, belki ileride yine o hiç sevmediğim aleti satan satıcıları göreceksin. Garip olan belki de bana göre şudur; rahmetten korunmak için bile kendimize aletler çıkarıyoruz. Trajikomik bir durum bence. Neyse ıslanmaya devam et. Sırılsıklam olana dek. Yağmuru artık hissetmeyene dek. Saçlarından ıslanmamış bir tek nokta kalmayana dek. Bir süre sonra cadde yalnızlığına bürünmüş olacak, kimseler olmayacak etrafta, ne de olsa yağmur yağıyor ve yağmur yağarken kimsecikler dışarıda olmaz, olmak istemez. Yalnız kaldığın bir zamanda yani tam şuanda sırılsıklam olmuşken göz perdelerini serbest bırakabilirsin. Artık vaktidir damla damla yağmura eşlik edecek gözyaşlarının akmasının. Artık vaktidir ağlamanın... Kimsecikler ağladığını görmez, sana yağmur da eşlik ederken bir tek O' ve sen bilirsin ağladığını... Bir tek O' ve sen bilirsin derdini. Hem rahmet hem içtenlikle ağlamak, o an dudaklardan dökülen dualar hepsi birleştiğinde gerçekten unutamadığın bir zaman olmuş oluyor, pahabiçilemeyecek bir zaman. Benden bu kadar : )
Gerisini var sen düşün. : )

Son düzenleme:
Back