KK'da ve Hayatta Yalnızlık

Çok teşekkür ederim. Doğrudur yürekli, güzel yürekli insanlar var...

Biz eskiden böyle miydik anne?
Kötü söz nedir bilmezdik, boyumuzu aşacak kelimeler kullanmazdık büyüklerimize karşı.
Akşam ezanı okunmadan evde olurduk, ne zaman ki hava kararmaya başlar oyunumuz hangi aşamada olursa olsun bırakır evimize giderdik.
Biz eskiden böyle miydik anne?
Aynı sofrada aynı tabaktan yudumlamazmıydık sımsıcak çorbamızı?
Bize ne oluyor anne, ne oluyor da düzenimiz bozuldu?
Bize ne oluyor da sabahlara kadar sokaklar tıklım tıklım dolu,
16 yaşındaki bir kız çocuğunun barda ne işi var anne?
Bu yanında bulunanlar da kim, saçı ayrı başı ayrı eli bilmem nerede.
Anne, anne hani bu ülkede barlara 18 yaşından küçükler alınmazdı, hani bu ülkede uyuşturucu kullanmak da satmak da satılmasına göz yummak da yasaktı? Şimdi yasaklar izin haline mi geldi anne?
Anne bize ne oldu? Bize ne oldu da evlilik kadar kutsal bir şey yerine tek gecelik ilişkileri seçtik, bize ne oldu da aşk dediğimiz duygu birkaç günlük yaşanılası bir duygu haline geldi?
Farkında mısın anne, artık dünya yerine bizler dönmeye başladık. Gündüzleri akşama kadar uyuyup gecelerimizi de eğlenceye ayırdık.
Sahi anne bizim gece namazlarımız vardı, hani senin hayır dualarının kabul olduğu namazlarımız vardı.
Hani Peygamber Efendimizin kaçırmadığı gece namazlarımız vardı bizim, hani namaz kılmaktan ayakları şişen Peygamberimizin...
Bir de sabah namazımız vardı bizim anne. Unutmamamız gereken sabah namazımız. Yine Peygamberimizin sözüyle sünneti her iki alemden daha değerli daha özel olan sabah namazlarımız vardı bizim. Sabahın bereketini doğrusunu söylemek gerekirse bütün günün bereketini aldığımız sabah namazlarımız vardı bizim.
Şimdi eğlenmekten kendimizi eve zor atıyoruz anne... Bütün geceyi nerede kimlerle geçirdiğimiz belli değil, bütün bir ömrü nerede harcadığımız belli değil.
Bize ne oldu anne, bize ne oldu da sandığa kaldırdık her şeyi.
Nereye gidiyoruz anne... Hangi bilinmeyen diyara kimlerle gidiyoruz anne...
Ne olur, ne olur cevap ver anne...
...

(Çok etkilendiğim ve bir o kadar da etkisini üzerimden kolay kolay atamadığım bir çalışmadır. Çalışmada emeği çok büyük olan dostumla ortak bir çalışmamdır.)

Son düzenleme:

cok güzel...emeginize saglik

Ben de şu saat itibariyle buradayım biraz yorgundum, teşekkür ederim inceliğin için daha önce hiç birilerinde bağımlılık yapmamıştım : )

günlerdir gelemedim canımcım.. nete hiç giremedim.. saatlerimizde pek uyuşmuyo seninle..

bu vakte kadar seni bilmeyenler utansın beee:))) günlük okuduğum gazetem gibisin:)) haftalık dergi yazıları gibi de sıcak:))

bu ne kdar güzel bi yazı rast yaa.. senin yerinde bi başkası olsa neler yapar ne alemlerde olur.. ne güzel yetiştirmişsin kendini be güzelim.. benimde yaşım çok yok ama vallahi nesil çatışmasına tanık oluyorum.. ben böyle değildim diyorum.. şimdikiler çok çabuk büyüyo. topuklu ayakkabılar,bzm bile yapmadığımız makyajlar ,cayip konuşma şekilleri....

ama bak insan istedimi oluyomuş.. zaman artık bunları gerektiriyo cümleleri sadece bahaneymiş..
bravo kardeşim...

:) yüreğine sağlık rast, kaleminizde

teşekkür ederim eve uzak kaldık bir ara ve ben ciddi bir bunalım atlattım.
yazıların devamı gelecektir : )

meyvelerin devamına diyelim ozaman ,ama gözyaşısız olsunlar lütfenn :)

canım nasılsın dün hep netteydim ama sana rastlayamadım çok şeyler kaçırmışım bütün gün yattım bugün yorganın altından çıkmadım boğazım fena hala çok halsizim yatmaktan sıkılınca nete girdim birazdan romantik bir film bulup izlicem ama önce kk bir ziyaret edeyim dedim hemen senin konuna baktım yine inciler döktürmüşsün yüreğine sağlık dedim ya artık kelimeler kıfayetsiz seni anlatmakla inşallah kızımda senin gibi yetiştirir kendini hayata hep böyle dolu dolu bakar canım bugün bende havamda değilim o güzel sözlerine karşılık veremiyorum sen idare et artık sen buralarda ol biz seni buluruz bana dua et iyilesip hayata döneyim

Gözyaşı olmadan gerçekler ortaya çıkmıyor, çıksa da pek gerçekçi olmuyor.
Böyle iyidir, gözyaşı iyidir ; )

acı yaşadığını yazdırır ,yaşadıklarında gerçektirr ... sen dökme gözünün yaşlarını çıkacak şeyi zaten içinde tutamazsın ..

Bütün gün ıslandım bütün gün yürüdüm nasıl olayım bildiğin gibi. Çok uzun bir yol yürüdüm beşiktaş-karaköy-galata kulesi-istiklal caddesi-tekrar beşiktaş-ordan kadıköy-kadıköyden moda uzayıp giden bir yolculuk. Bekledim seni, geçmiş olsun bu arada. çabuk iyileş : )
Dün ben de çok kötüydüm, bunaldım. Öyle işte.

canım yine fenalardasın.. hayırdır ya.. derdine derman olmak istiyoruz gerçekten ama burdan ne kdar etkili olur ki bilinmez..

bunalmaktan mı ateşin çıktı yoksa hasta mısın?

bunaldığın daraldığın anda yazsana.. kendi kendine kalma.. yalnızlığa da gözyaşına da gerek yok.. hani bana demiştin ya o gözlere sahip olmak isteyen kaç kişi var?

bu arada Hallac-ı Mansur'u okudun mu? yıllar önce okumuştm bida okucam bu aralar.. güzeldir okuması..

Başlığına geliyorum....Okuyorum....Bazen dönüp tekrar okuyorum....Bazen tebessüm ediyorum....Bazen etmiyorum....Çarpıyı tıklayarak ayrılıyorum başlığından....

Ruhunda ki birikim çok hissettirir seni....Çok yazdırır sana....Yazdıkça bazen azalırsın bazen çoğalırsın....

İçtenliğin ve farkındalığın azalmasın....
Sevgimle Rast

nasılım bilmem. ama iyi olmadığım kesin ateşim çıktı ve aşırı bunalıyorum. geceleri böyle oluyor iki gecedir tarif edilemez haldeyim boğuluyorum sanki içim yanıyor.

Geceleri yalnız kalmandanmı acaba yoksa başka bir sebebi mi var :44:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…