- 9 Aralık 2010
- 3.909
- 100
bi ara ara ödeme yaptılar 1500 TL iyi geldi.
ama böyle de insanın canı sıkılyır ne olacağı ne zaman olacağı bile belli değiil
Bize onu da vermediler şubenin hedefi tutmamış diye
yutis neden nick değiştin hayırdır
Bitter kuzucuk _ alıntı yaptım olmamış neden değiştirdin ya nickini..
biraz kalsın o zaman ortada ikimizde ev kredi ile devam edelim bizim bebeğimz kredimizbitmeyen bir doğum kaldı 114 ay
Yutis noldu sana beeeee
niye değiştin nikiciğini bacım
eski nicki başka yerlerde de kullanmıştım diye hatırlıyorum,bir de yeğenim küçükken öyle seslenirdi bana o yüzden güme gitmeyeyim dedim,bu nicki de eşim buldu
sipidicim aynen dediğin gibi biz daha ilk takside bile başlamadık :))
günaydın kızlar
eski nicki başka yerlerde de kullanmıştım diye hatırlıyorum,bir de yeğenim küçükken öyle seslenirdi bana o yüzden güme gitmeyeyim dedim,bu nicki de eşim buldu
Bu da güzel olmuş bitter kuzucuk
böyle siyah kuzular geliyo aklıma
bi de çikolata geliyo tabi
Günaydın mandişim napıyonnn
yeğenim tepiklemeye başladı mı kızzz.20. haftadan sonra hissediliyomuş diye duymuştum gerçi.
günaydın kızlar
hımm anladım iyi yapmışşsın o zaman _)
kaç taksit çektiniz ne kadar ödeyeceksiniz ? başladın mı devam ediyor biz 1,5 sene ödemişiz bile rabbim yardım ediyor
günaydın canım yolun yarısına gelmişsiniz bebiş ile
günaydın sipidim evet yarıladık kaldı diğer yarısı en zor olan kısmı teyzesi küçük hanımı bekliyoruz gelsinde uykularımızı kaçırsın diye :))
114 aymı kaldı okudum ben sipidim kredi için seninle aramızda bir kaç ay var diye hatırlıyorum 120 ay çekmedinizmi bizim kredi 8 yıl 10 ay kaldı bir yıl 2 aydır ödüyoruz bu ay 15. taksidi ödeyecez
birde sizdede her yıl yenilenen şu sigorta işi varmı biz bilmiyorduk 12 aylık ödeme bitince aradılar bankadan sigorta yenilenecek dediler şok oldum gittim sordum meğer her yıl sigorta yapacaklarmış hayat dask yangın sigortaları
benimde aklıma hani bir çizgi filmde vardı ya kahverengi çikilota gibi kuzucuklar o geldi hımmm
iyiyim minnak sen nasılsın yiğenim neler yapıyor bakayım doktor randevun ne zaman neler yaptın nelere dikkat ettin ilaç alımına başladımı
ben henüz anlamıyorum hareket ama tuhaf olan şu eşim elini göbişimin üstüne koydumu sanki kelebekler dolanıyor içimde acaba benmi heyecanlanıyorum bebiştenmi birşeyler oluyor anlamadım :)))
inşallah oda güzelce geçer canım benim yaa sorunsuz kalan 20 haftayı da geçirirsin sonra gelsin prenses..
biz 10 yıl 120 ay çektik. haklısın yalnıl yazmışım ben ya 2011 mayısta başladık ödemeye. yani 15 ay ödedik bu ay ile birlikte.. 105 ayımız kalmış( bak sevindim bi anda )
düz hesap 9 senemiz kaldı diyorum daha öyle çok ki aylara takılmıyorum direk sene hesabu gidyoruz
hayat sigortası + ev sigortası 1 tanesi mecburi diye biliyorum.bankaya sorun ona göre yaptırın ister ikisini birden ister 1 tanesini
Ayy kız belki de bebişindir yavrum benim daha minicik ya eller ayaklar hareket etse de belli olmuyodur yir onu teyzesi yir yir
Ben az önce aradım hastaneyi 1 eylüle randevu aldım tatlım
Bu arada yediğim içtiğim herşeye dikkat ediyorum süt yoğurt yumurta meyve kuru üzüm ceviz et ürünleri her gün mutlaka yiyorum
kutu meyvesuyu bile içmiyom mandiş paketli abur cubur yemiyom
belki 1 açık çay o da 2 günde 1 belki.
zaten 3 ay önceden beri dikkat ediyodum hem de 57 kilodan 51,5 kiloya düşmüştüm
Oturup kalkarken bile dikkat ediyorum eşimde sağolsun yardım ediyo
doğru hatırlamışım kredi oranlarından filan konuşmuştuk aynı dönem bakmıştık çünkü kredilere seninle
aa ben düz hesap demiyorum 8 yıl 10 ay kaldı demek daha azz geliyor yaa 9 yıl demek daha çok sanki altı üstü 2 ay farkı var ama hani 8 yılı varya dahada azalmış gibi geliyor :))
bize hepsini zorunlu dediler zatenil sözleşmedede imza atmışım hani ilk sözleşmede bir çok imza varya okumadan atıyorsun sonradan okudum ki nelere imza atmışım :)) dask zorunlu hatta tüm evler için kiracın varsa elektirik suyu bağlanmayacak daskı olmayana yeni çıktı bu da tamda bei vurdu bir evim vardı kirada kiracı 01.09 da çıkacam dedi 15 gün öncesinde haber verdi ardından üst kattaki başka kiracı benim evime talip oldu hemen geçeyim dedi anlaştık tamam dedik içindeki çıkar çıkmaz geçecek fakat bayram öncesi bu genelge yayınlandı 18.08 tarihinden sonra elektirik ve su bağlanmayacak evlere eğer daskı yoksa diye gün farkıyla dask yaptırmak zorunda kaldım :)) hala yaptırmadımda kiracı çıkınca yaptırcam mecburen aslında sigorta güzel bir şeyde daska sinir oluyorum zorunlu deprem sigortası demek dask biliyorsun depremden sonra çıkardılar milyonlarca kişi yaptırdı bende yıllarca yaptırdım ama dask fonunda şuanda para yok nerede bu ödemeler deprem olmadı ki ondan sonra nereye gitti bunca ödemeler açıklama yok kaldıki vanda deprem oldu hiçbirinin daskı yoktu ama sanki dask varmış gibi herşey karşılandı neden çifte standart yapılmasın demiyorum sosyal devlet sonuçta hani siyaset yapmak değil amacım ama ayrımcılık sinir ediyor o yüzden yıllardırda yaptırmıyordum yolunu bulsam yine yaptırmam işte
inşallah sipidim bugüne kadar pek sıkıntım olmadı aslında Allah yardım ediyor her şekilde kolaylğını veriyor sağlıklı hayırlı olsun şimdilik tek sıkıntım o
evet canım beraber bakıyorduk bi şekilde aldık ödüyoruz işte dediğin gibi 8 yıl 10 ay daha az geliyorama aklımda tutamayınca 9 yıl diyip geçiyorum
dask malesef sorunlu ama bence güzelde benim annemle o şekilde evlerindeki parkeyi yaptırdılar üst katta benim odamda balkondan alttan su geliyordu. çağırdılar bankadan tapudan 2 adam geldi incelediler iyice sonra şu kadar tutuar diye hesap yaptılar hemen ertesi gün hesabına parayı yatırdılar. kendileri çözüm üretiyorlar işte parke değişecek yer altına su önleyici bişey döşenecek diye tam aynı para ödenmiyor ama bize 2 sene önceydi 250 TL yatırdılar istersen git yaptır 100 TL ye istersen de üstüne koy kendin yap
evle ilgili sıkıntında iyi oluyor. biz haya sigortasını yapmadık bu sene geçen sene zorunlu diye yaptırmıştık bu sene yapmadık. otomatik çektiler aradık geri iade ettirdik
bizimde öyle 1150 TL ödüyoruz kredimiz olmasan yine 800 TL kiraya ödeyecektik. şimdi diyoruz bz krediyi 350 TL ödüyor gibi ödüyoruzöyle yada böyle kiradan bin kat iyi.
sizin diğer evde var ise daha rahat olur gelen kira ile ekle üstüne ödeinşallah bittiği günde böyle konuşuruz
1 eylülde kalp atışlarını duycan minnak ozaman belkide kol tomurcuklarıda oluşmuş olur hareketlerinide görebilirsin yaklaşık 9 haftalık olacak ozaman amannn teyzesinin gülü kol tomurcuklarını hareket ettirirken annesine el sallamış olacak :))
evet hazır hiç bişiy yeme minnak kan değerlerine baktırıyorsun değilmi sürekli düşüyor yiyecekler bile yetmiyor hayret bişiy ama iki kan ilacı ve sürekli kan yapıcı yiyecekler yememe rağmen 9.2 ye geriledi kanım buda yorgunluk yapıyor halsizlik filan ve eğer önüne geçilemezse kansızlığın kan verme böbrek hastalıkları gibi ileri düzey sorunlar çıkar dedi doktor çok korktum ama elimden geleni yapıyorum
ne kadar az kiloyla hamile kalırsan o kada iyiymiş minnak bunu dert dert etme hem hamişliğin ilk ayrında kilo verilirmiş bende tam tersi oldu ama normalmiş vermek sorun değilmiş yani
et tabi canım her hareketine eşin de değişm var dimi daha dur azcık ağrım var ah uh desen neler yapacak hele ultrosonda kendi gördümü hareketli bebişi o gün eve geldiğinde kendini tüm dünyanın prensesi sanabileceğin kadar ilgi seni bekler :)))
dask sadece afet durumlarında diye biliyorum ben sipidim hani perkeydi onun gibi şeylerde başka sigorta devreye giriyor diye biliyordum çünkü şuan kirada olan evde ben oturuyordum bekarken yıllar önce daskda varken belediyenin kanal aracının yüzünden eve su bastı pis su hemde ozaman araştırdım ama karşılamadılar sadece doğal afet durumları demişlerdi ben işteyken olduğundan eve geldiğimde belediyede red etti davada edememiştim üstüne düşmedim hemen temizliğe paklamaya başlamıştım şimki aklım olsaydı paralardım hepsini :)))
hayat sigortasınıda zorunlu kılmışlar bizde sözleşmede vardı ama onu sevdim mesela kredi benim üzerime ben ölsem evin borcunu ödüyorlar çocuğuma eşime yada kimseye borç kalmıyor eve de dokunmuyorlar kalan tüm kredi borcumu kapatıyorlar yangındada evi baştan yaptırıyorlar hangisiydi hatırlamıyorum sanırım yangındaydı bir yıllık tüm faturalarıda ödüyorlar ev tamir edilene kadar kira ödüyorlar filan yani şartlat güzel sigorta güzel ama dask bambaşka onu sevmiyorum daskta kendimi enayi gibi görüyorum yanlış anlama ama dask bence bizim açımızdan iyi değil
bizde birbucuk filan ödüyoruz aylık haklısın aynı parayı hemen hemen ödeyecektik kirada olsaydık on yıl sonra elimizde hiç birşey olmayacaktı şimdi yine ödüyoruz biraz fazlasını ama 10 yıl sonra elimizde bir evimiz olacak sizin oralarda kiralar çok yüksekmiş sipidim bizde çok uygun 350 tl kiraya verdim ben evimi hala bir karını görmedim kombiyi dışarı alma şartı çıkartılar geçen yıl başında onun masrafını hala karşılamadı kirası 3 ay daha taksidi kaldı kendi masrafını tamamlamak için düşün o yüzden kiranın bana şuan hayrı yok
Düşük tehlikem olduğunu öğrendiğinden beri eşim etrafımda fır dönüyo canım
zaten hamileliğimi öğrendiğinden beri de durup durup kendi kendine gülüyo,seviniyo çocuk gibi oldu evde hoplayıp zıplıyo
Keseyi görünce de çok mutlu oldu ama düşük yapçam diye korkunca yüzü düştü zavallımın.
Mandiş doktor bana 2 hafta önce kan tahlili yaptı ama bilmiyorum o hafta kan değerine baktı mı.HCG bakmıştı çünkü.
tatilden önce gittim ya işte o zaman bakmıştı kanıma herşeyime de kanın çok iyi dedi.
Şu an cetvelde 7 hafta içindeyim diyo ama aslında bugün 6+3 üm mandiş
doktora gittiğim gün 7+5 olucam canım.o gün duyulma ihtimali varmı acaba?
Bizim balkona yağmurdan dolayu su geliyordu o suda işte içeri parkeleri mahvediyordu. yani bir nevi doğal afet oluyor.
benim bildiğim ev içindeki tüm zararları karşılıyor senin o olayda da karşılanması gerekirdi yani
hayat sigortası da eşin kefil değil ise dediğin gibi mükemmel. ama mesela ev eşimin üzerine bende kefilim. sigortan olsa da eşim ölse bile kefil ben olduğum için yine ödemek zorundayım.
benim eşim bankacı ilk sene ödedikten sonra araştırdık. kendi bankasından çekmedik zaten baktı etti böyle olunca iptal ettirdik.. ben ölünce ödeyeceksen bari şimdi yiyelim o parayı dedi
burada kiralar öyle 700/800 ancak işte. malesef oralarda epey ucuzmuş kirala evlerde öyledir o zaman kaça almıştınız ?
haklısın doğal afet sayılır :) işte ozamanlar üstüne düşmedim aslında en azından belediyeyi ayağa kaldırabilirdim şuan başıma gelse yaparım bu işlerin nasıl yürüdüğünü kazık yiyerek öğrendim malesef
eşim kefil değil bizde ev benim üstüme kredide benim üstüme eşin doğru demiş madem allah korusun o ölünce borcu sana kalacak hayat sigortasının anlamı ne o zaman o parayı siz yiyin :)
evet buralarda ucuz pahalı olanlarıda var seçime bağlı işte ilçe farkı çok etkiliyor aslında kirada olan evin olduğu semt en iyi semt bence devlet kurumlarından hastanelere sosyal alanlara en yakın noktada ama şehir merkezine uzak uzaklığıda otobüsle 30 dakika trafik derdi filan yok şuan oturduğum yer trafik var merkeze normalde 5 dakika ama trafikten dolayı 15 20 dakikayı buluyor sosyal alanları filan var ama haastaneye devlet kurumlarına uzak olmasına rağmen kiralar burada 700 civarında
biz evi toplam 130 a aldık sipidim 30 peşin verdik 100 kredi çektik 160 olarak geri ödeyecez hani masrafı filan 200 e aldık oluyor evi hani çok fark ediyor ama yukarda sende dedinya kendi evimiz sonuçta
evet canım aklında olsun işe yarıyor mutlaka peşine düş canım zorlayınca mecbur yapıyorlar
kefil değil ise dediğin iyi olurbiz evlenmeden önce aldık soyadımız falanda ayrıydı kefil oldum rahatlıkla evliyken alınca zaten eş olduğu için direk kefil oluyorsun..
bizim burası da öyle biz 3 otel 1 ünv geldi dibimize şimdi ev değerleri resmen 3 katı oldu şimdi olsa alamazdık herhalde
bizde eve 98 bin ödedik 7 binde evin içine duşakabin-kombi- zart zurt derken 105 bin oldu işte. 20 bin peşin verdik.. dediğin gibi 10 yıl sonunda kira olunca kimse ev vermeyecekti.
fazla öderiz ama evimize öderiz. Rabbim nerde ev sahibi olmak isteyen varsa nasio etsin inşallah
biz nişanlıyken 1 sene boyunca devamlı ev gezdik baktık inanılmaz stresli dönemdi