- 24 Aralık 2014
- 1.588
- 792
-
- Konu Sahibi birdahaaslaa
Yaşamadan bilinmez ama inan kabul edenlerin sayısı az değil artık insanın kişiliği karakteri temiz olsun bakire evlenip sonradan kocasını aldatan da var inan karşına kabul eden birisi çıkar sorun oluyor mu olabiliyor daha çok ilgi bekliyorlar ama zaten her evlilikte birçok sorun oluyor. Vicdan azabı duymak daha kötü olur sanki .herkes böyle söylüyo amatamam bende karşıyım buna aması var işte hemen kötü ilan ediliyo %90 ı istemiyo erkeklerin..insan her karsısına cıkana anlatmaktan bıkıyo artık
herkes böyle söylüyo amatamam bende karşıyım buna aması var işte hemen kötü ilan ediliyo %90 ı istemiyo erkeklerin..insan her karsısına cıkana anlatmaktan bıkıyo artık
Simdi erkrkler direkt buraya getiriyolar konuyu.bakire degilsrn konusmayi surdurmeye gerek bile duymuolar benim karsima oyleleri cikiyo..yok sen bundan sonra uzulmussun pisman olmussun kimsenin umrnda olmuo..bilmiyorum ya hrseyin hayirlisi.Sen dik dur laf edemezler bizim hemcinslerimiz sağ olsun bi kişi oldu vs yalanları ile hepimizi aynı kefeye koyuyor adamları keklemek yerine dik dursak ama olmaz eğlence bittimi bi saf lazım...
Simdi erkrkler direkt buraya getiriyolar konuyu.bakire degilsrn konusmayi surdurmeye gerek bile duymuolar benim karsima oyleleri cikiyo..yok sen bundan sonra uzulmussun pisman olmussun kimsenin umrnda olmuo..bilmiyorum ya hrseyin hayirlisi.
Simdi erkrkler direkt buraya getiriyolar konuyu.bakire degilsrn konusmayi surdurmeye gerek bile duymuolar benim karsima oyleleri cikiyo..yok sen bundan sonra uzulmussun pisman olmussun kimsenin umrnda olmuo..bilmiyorum ya hrseyin hayirlisi.
Tamamen katılıyorumSon cümleden sonra koca bir yazık diyorum..
Biraz okuyup araştırırsanız o zarın adının "kızlık" zarı olmadığını ve biz bluğ çağına erene kadar bizi yani vajinamızı kakamızdaki mikroplardan korumak amaçlı bir ikram. Sadece sağlığımız için. Yani ilerde erkekler "bunun içine daha önce başka birşey girmiş mi" diye kontrol etsinler diye konulmamış o oraya. Sünnet erkeklerde nasıl varsa kızların da aslında bluğa erince o zarlarının alınması gerekli.
Gereksiz çünkü artık, ordaki vazifesi bitmiş oluyor. Bu cahil kafaya bari hem cinslerimiz sahip olmasın yahu
Tanrı güvenmedi diyen dengesiz yazarları okumayınız, bulunca bu tip yazıları çöpe atınız.
Sırf şurda ki yorumları görüpte kaydoldum bu platforma. Gerçekten kadının kadından Başka düşmanı yok. Erkekler bu kadar dert etmiyor bu durumu. Siz açıklamak zorunda değilsiniz evleneceğiniz kişiye yaşadığınız günahı islam öyle güzel bir din ki Peygamberimiz böyle bir durumla karşılaştığında bekar kız gibi gelin edin demiş. Çünkü Allah ile senin aranda olan bir günah bu anlatmak zorunda değilsin anlat diyenler acaba evlenmeden önce işledikleri hangi günahı anlatmışlar şu tarihte gıybet ettim kul hakkı yedim gibi. Böyle bir şey yok bu karşındakini kandırmak olmuyo. Tabi ki açıklayabilirsin ama bunu adamın karşısına geçio süklüm püklüm ağlayarak değil karşındakini rehabilite ederek anlat hala karşındaki cahiliye devrinden kalma biriyse zaten evlenme o kişiyle. O zihniyet tecavüze uğrayan bir kadını dışlayıp toplumda kabullenmeyip ardından konuşan zihniyetin ta kendisidir zaten. Sen günahının farkındasın sonuçta tövbe etmişsin Rab bile affederken başkasına ne laf düşer anlayamıyorum. Ama bana kalırsa diktirme işte islamın nasıl ince bi çizgi olduğunu gösterir çünkü bu karşındakini kandırmaya girer. Kandırmana gerek yok sen ömür boyu utanılacak bi günah işlemedin hata gençlik hatası cahillik ne mutlu sana ki rövbe etmişsin. Allah yar ve yardımcın olsun
...bir erkegin (kendi bakir olsa bile), size bunu bu sekilde, bu zaman sürecinde (kendi bakirse, sorabilir yoksa bu zaman süreci disindada soramaz, ama bununda bir zamani, bir adabi vardir), sorma hakki yok. Ben neyi anlatmaya calistiginizi anladim, ama bakire oluncada bu seferde inanmadiklari icin tatmin olmuyorlar genelde. Yani erkekler ciddiye alindikca, ciddiyet kaybediyorlar. Bana göre zaten kendimdende yola cikiyorum, bir erkegin bunu sordugu anda (sizin durumunuzdaki gibi bakire olmasaniz bile) o erkekle ileriye dönük hic birsey düsünülmemeli. Cünki bu, bu sekilde soruluyorsa, genelde ayni dengesizligi cinsel hayatindada yasamis biri oluyor, yani bakir olmuyor birde adaletsiz bir tavir sergiliyor. Zaten sizde sordugunuzda cevap vermeden önce uzun bir süre düsünmesinden veya konuyu "evlendikten sonra aldatanlarda var" vs. gibi seylere getirmesinden (ama kendisi bakir degil, size sorma hakkini kendinde buluyor ne hikmetse) veya en kötüsü yalan söyler, ki bunuda birazcik tecrübeniz varsa anlarsiniz, yoksa kendinize her konuda oldugu gibi, zaman verin, onu taniyip, beklemekte fayda var !Simdi erkrkler direkt buraya getiriyolar konuyu.bakire degilsn konusmayi surdurmeye gerek bile duymuolar benim karsima oyleleri cikiyo..yok sen bundan sonra uzulmussun pisman olmussun kimsenin umrnda olmuo..bilmiyorum ya hrseyin hayirlisi.
Her seferinde su konudan uzak durcam diyorum diyorum, yine kendimi burda buluyorum..
Herseyi dogru bir sekilde yazmissiniz ama tek bir cümleyi bence belkide iyi niyetinizden dolayi basit yorumlamissiniz..bu bir hata degil, günahtir. Zina en büyük günahlardan biridir, hepimiz genctik/cahildik, ama hepimizde bu tür günahlar islemedik. Burda anne babanin görevi cok önemli, eger bunu bu sekilde anlatirsak, bazi degerler hafife alinabilir. Ortayi bulmak cok önemli, cocuga ne anlattigimiz degil, nasil anlattigimiz önemli. Insan fazla kisitlandiginda, "yasak" olanlar daha cazip gelebilir, bunu yapmak da yanlis, söyledigim gibi ortayi bulmak önemli. Ben ne ülkemin, ne de insanimin gidisatindan memnunum, bu yüzden burda bu yorumlari yapma geregi duyuyorum.. Türkiye müslüman bir ülkedir, ama gittikce bunu unutuyoruz, devir degisebiliyor olabilir, ama bu bizi biz yapanlari degistirmeye baslarsa, o zaman degisen sadece devir olmaz. Böyle bir günah islendiyse tabikide tövbe edinebilir, bunu yargilamak ne bize, nede bir baskasina, evlenecegi insan bile olsa, düsmez. Burdan baglayarak..
...bir erkegin (kendi bakir olsa bile), size bunu bu sekilde, bu zaman sürecinde (kendi bakirse, sorabilir yoksa bu zaman süreci disindada soramaz, ama bununda bir zamani, bir adabi vardir), sorma hakki yok. Ben neyi anlatmaya calistiginizi anladim, ama bakire oluncada bu seferde inanmadiklari icin tatmin olmuyorlar genelde. Yani erkekler ciddiye alindikca, ciddiyet kaybediyorlar. Bana göre zaten kendimdende yola cikiyorum, bir erkegin bunu sordugu anda (sizin durumunuzdaki gibi bakire olmasaniz bile) o erkekle ileriye dönük hic birsey düsünülmemeli. Cünki bu, bu sekilde soruluyorsa, genelde ayni dengesizligi cinsel hayatindada yasamis biri oluyor, yani bakir olmuyor birde adaletsiz bir tavir sergiliyor. Zaten sizde sordugunuzda cevap vermeden önce uzun bir süre düsünmesinden veya konuyu "evlendikten sonra aldatanlarda var" vs. gibi seylere getirmesinden (ama kendisi bakir degil, size sorma hakkini kendinde buluyor ne hikmetse) veya en kötüsü yalan söyler, ki bunuda birazcik tecrübeniz varsa anlarsiniz, yoksa kendinize her konuda oldugu gibi, zaman verin, onu taniyip, beklemekte fayda var !
Ben evli degilim, cocugum da yok, sadece varsayimlardan, kendi dogrularimdan bahsediyorum...Lütfen cocuk yapmadan önce kendiniz cocukluktan ciktiginiza emin olun, marifet cocuk yapmakta degil, onu yetistirebilmekte. En az 30 yasina kadar kendinize zaman taniyin !
aslında kesinlikle haklısınız..çünkü zaten iyi niyetli olan bi erkek açmıyo bile bu konuyu bilmek de istemiyo bi kişi çıkmıştı karsıma ki bakir olduguna eminim..o cok sevmsti beni bunları hiç konuşmadı konuşmak istemedi..ama biri de çıktı en küçük bi ben hata yaptım desem ne oldu ne hata yaptın ne zaman yaptın (bakiremisin demeye çalışıyo) ki kendisi kimbilir kaç kızla yaşamış..beni anlamanıza çok sevindim..ve ben tövbe ettim ediyorum çok büyük bi günah bu sonuçta..pişmanım da yaşamamış olmayı isterdim ama yani elimden ne glirki tövbe etmekten başka?insanlara bunu anlatamıyorum işte.napim işte kendmi düzeltmeye çalışmıyımmı artık ölüyümmü öyle bi davranıolarki.evet hataydi günahtı dua ediyorum Rabbim inşaallah affeder ama gecmişi döndüremiyorum..özellikle erkekler bunu anlasa keşke..hemen kötü bi insan muamelesi yapıolar.
Bundan 10yıl kadar önce çok yakın bir arkadaşım için fellik fellik dr aramıştım.uzun araştırmalar sonunda buldum doktoru.arkadaşım istanbul dışındaydı.atladı uçağa geldi,dikim olayı gerçekleşti bir gün sonra geri döndü ve 1 hafta sonra evlendi.şimdi 10 yıllık evli ve iki çocuğu var hiç bir sorun olmadı.
Başlığı açan bu konuda tecrübesi olanların tecrübesini sormuş ama ahlak dersi vermeye gelen daha çok olmuş.
İsteyen diktirir istemeyen diktirmez kime ne?