- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
Merhaba kızlar. Benim annem ev hanımı babam ise sorumsuz bir adam. Arsa alıp bir ev yaptı ve sonra yan gelip yattı çalışmadı. Ablamla ben büyüyünce bizi işe soktular ve gece gündüz çalıştık o evin üstüne 2 ev daha yaptık ve 3 katlı evimiz olmuş oldu. Tabi bunu isteyerek değil ailemizin zorlamasıyla yaptık. o evler yapılana kadar ne zahmetler çektik anlatamam. Resmen aç kaldık desem yeridir. Sırf ailem kira geliri alsın diye.
Erkek kardeşim yaşça bizden baya küçük. Evler yapılıp bittikten sonra büyüdü. Ablam ve ben evlenip kendi yuvamızı kurduk. Ablamın maddi durumu iyi ben ise yıllardır kiradayım. Durumumuz kötü diyemem ama kimseye bonkörlük yapacak durumum da yok.
Kardeşimin bir sevgilisi var ve ailem en güzel olan daireyi onlar için hazırlamış. Bu hafta sonu gittiğimde bana daireyi gezdirdiler falan. Dairelerin birinde erkek kardeşim birin de ailem birinde de kiracı oturacakmış.
Ben kirada otururken kardeşim sırf erkek oldugu için daha miras paylaşılmadan ailemin evinde oturmaya nasıl hak kazanıyor? Madem miras paylaşımını beklemeye gerek yok o zaman dairenin birini de bana vermeleri gerekmez mi?
Kardeşim emek verip evi yaptırmış olsa amenna dicem ama bütün emeği biz verdik. Çalıştık, didindik. Şimdi kendimi kullanılmış gibi hissediyorum.
Arkadaşlar ben bu düşüncelerimde haksız mıyım? Lütfen objektif olun.
yapılanlar doğru değil ama fazla kıskanç sezdim sizi kusura bakmayın..o ev benim emek benim babam bana bşir şey yapmadı oğlana da yapmasın kıyasına girmeniz bence çirkin.Eğer söz konusu erkek kardeşimse babamda sorumsuzluk kalmaz. Bana bir çeyrek altın bile alıp takmayan adam şuan kardeşimin düğünü için para biriktiriyor. 45 yaşında çalışmayan adam şimdi 60 yaşında çalışıyor. Anneminde 30 milyarı var kardeşim için biriktirmiş taa bizim bekarlıgımızda biriktirmiş yani bizim soframızdan kıstıgı parayla şimdi kardeşime düğün yapacaklar.
Benim durumum iyi olsa helali hoş olsun ama dediğim gibi maddi durumlardan dolayı tüp bebek bile yaptıramıyorum.
Anlattığınız olayda tek suçlu anne ve babanız. Sizi okuldan alıp çalıştırıp, kazandığınız parayı bile boğazınızdan kesip erkek kardeşiniz için birikim yapmışlar.Eğer söz konusu erkek kardeşimse babamda sorumsuzluk kalmaz. Bana bir çeyrek altın bile alıp takmayan adam şuan kardeşimin düğünü için para biriktiriyor. 45 yaşında çalışmayan adam şimdi 60 yaşında çalışıyor. Anneminde 30 milyarı var kardeşim için biriktirmiş taa bizim bekarlıgımızda biriktirmiş yani bizim soframızdan kıstıgı parayla şimdi kardeşime düğün yapacaklar.
Benim durumum iyi olsa helali hoş olsun ama dediğim gibi maddi durumlardan dolayı tüp bebek bile yaptıramıyorum.
Haklisin. Kiracinin oturacagi yerin gelirini bence size vermeleri gerekir, siz ve ablaniz gelirini paylasin kira gelirini. Erkek cocuga farkli muamele edilir genelde garip degil miMerhaba kızlar. Benim annem ev hanımı babam ise sorumsuz bir adam. Arsa alıp bir ev yaptı ve sonra yan gelip yattı çalışmadı. Ablamla ben büyüyünce bizi işe soktular ve gece gündüz çalıştık o evin üstüne 2 ev daha yaptık ve 3 katlı evimiz olmuş oldu. Tabi bunu isteyerek değil ailemizin zorlamasıyla yaptık. o evler yapılana kadar ne zahmetler çektik anlatamam. Resmen aç kaldık desem yeridir. Sırf ailem kira geliri alsın diye.
Erkek kardeşim yaşça bizden baya küçük. Evler yapılıp bittikten sonra büyüdü. Ablam ve ben evlenip kendi yuvamızı kurduk. Ablamın maddi durumu iyi ben ise yıllardır kiradayım. Durumumuz kötü diyemem ama kimseye bonkörlük yapacak durumum da yok.
Kardeşimin bir sevgilisi var ve ailem en güzel olan daireyi onlar için hazırlamış. Bu hafta sonu gittiğimde bana daireyi gezdirdiler falan. Dairelerin birinde erkek kardeşim birin de ailem birinde de kiracı oturacakmış.
Ben kirada otururken kardeşim sırf erkek oldugu için daha miras paylaşılmadan ailemin evinde oturmaya nasıl hak kazanıyor? Madem miras paylaşımını beklemeye gerek yok o zaman dairenin birini de bana vermeleri gerekmez mi?
Kardeşim emek verip evi yaptırmış olsa amenna dicem ama bütün emeği biz verdik. Çalıştık, didindik. Şimdi kendimi kullanılmış gibi hissediyorum.
Arkadaşlar ben bu düşüncelerimde haksız mıyım? Lütfen objektif olun.
Ablamın durumu iyi ama onunda miras hakkı var. Kardeşim küçüktü ve hiçbir emeği yok ve onun da miras hakkı var. Ben bunları asla inkar edemem. Ama neden sadece erkek kardeşimi gözleri görüyor. Ben bu cinsiyetci yaklaşımı anlayamıyorum.
Peki kızlar son bir soru sormak istiyorum. Ben ortaokulu bitirince okuldan alındım ve reşit olmadan çalıştırılmaya başlandım. Sigorta kayıtlarımda da bu bilgiler mevcut. Ben bu kayıtlardan yola çıkarak babama tazminat davası açabilir miyim. Beni küçük yaşta çalıştırıp para mı yedi diye? Şuan üniversite mezunuyum ama reşit olduktan sonra rest çektim ve açık öğretimden okumaya devam ettim liseyi. Tabi bu arada hem okuyup hem çalıştım yine paramı onlara verdim.