- 4 Temmuz 2014
- 3.508
- 3.432
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ailenizle oturup konuşup halletmeye çalışacaksınız başka yolu yok gibi...Ablam da bu durumu onaylamıyor ama ablamın maddi olarak hiç bir sıkıntısı olmadıgı için bunları dile getirmek istemiyor.
Ben o tapuyu anca rüyamda görürüm.
Ablamın durumu iyi ama onunda miras hakkı var. Kardeşim küçüktü ve hiçbir emeği yok ve onun da miras hakkı var. Ben bunları asla inkar edemem. Ama neden sadece erkek kardeşimi gözleri görüyor. Ben bu cinsiyetci yaklaşımı anlayamıyorum.
Bu durumda hukuki olarak yapabileceğiniz şeyler sınırlı.Ablanlada konuşup beraber baskı yapacaksınız, tek başına bu yola girme.Babamın üzerine ama annem ve babam birbirinden farklı değiller.
Kırılmakta, üzülmekte haklısın canım. Aileler evlat ayrımı yaparak, kardeşleri de birbirine düşürüyorlar, aralarına soğukluk sokuyorlar. Konuşamam diyorsunuz ama en azından tapuyu erkek kardeşinizin üzerine yapmamaları için konuşun.Kavga etmem ama helal de etmem. Ben sadece bu düşüncelerimde haklı mıyım haksız mıyım onu merak ettim.
oyle anne babayada ona gore muamele yaparım kızımızda evi zamanında yaptı simdi kirada olmaz oyle deyip bir katını sana vermeleri gerekirdi buyuk haksızlık ben aileden sogurdum
erkek cocuklarına karsı neden boyle anneler yarın oburgun birsey olsa kız cocukları bakıyorAynen öyle canım. Acayip soğudum. Ben arkadaşıma gelmiştim. Anne gelsene buraya seni göreyim dedim. Aynı mahallede ama ayağım ağrıyor ben gelemem dedi. Ben onun yanına gittim. Kardeşimin evini gezdirmeye götürüyor beni. Merdivenleri atmaca gibi çıkıyor görmeniz lazım. Hani ayağın ağrıyordu?
Merhaba kızlar. Benim annem ev hanımı babam ise sorumsuz bir adam. Arsa alıp bir ev yaptı ve sonra yan gelip yattı çalışmadı. Ablamla ben büyüyünce bizi işe soktular ve gece gündüz çalıştık o evin üstüne 2 ev daha yaptık ve 3 katlı evimiz olmuş oldu. Tabi bunu isteyerek değil ailemizin zorlamasıyla yaptık. o evler yapılana kadar ne zahmetler çektik anlatamam. Resmen aç kaldık desem yeridir. Sırf ailem kira geliri alsın diye.
Erkek kardeşim yaşça bizden baya küçük. Evler yapılıp bittikten sonra büyüdü. Ablam ve ben evlenip kendi yuvamızı kurduk. Ablamın maddi durumu iyi ben ise yıllardır kiradayım. Durumumuz kötü diyemem ama kimseye bonkörlük yapacak durumum da yok.
Kardeşimin bir sevgilisi var ve ailem en güzel olan daireyi onlar için hazırlamış. Bu hafta sonu gittiğimde bana daireyi gezdirdiler falan. Dairelerin birinde erkek kardeşim birin de ailem birinde de kiracı oturacakmış.
Ben kirada otururken kardeşim sırf erkek oldugu için daha miras paylaşılmadan ailemin evinde oturmaya nasıl hak kazanıyor? Madem miras paylaşımını beklemeye gerek yok o zaman dairenin birini de bana vermeleri gerekmez mi?
Kardeşim emek verip evi yaptırmış olsa amenna dicem ama bütün emeği biz verdik. Çalıştık, didindik. Şimdi kendimi kullanılmış gibi hissediyorum.
Arkadaşlar ben bu düşüncelerimde haksız mıyım? Lütfen objektif olun.
Bu işin erkeği kızı yok. Ama şöyle düşünün. Erkek kardeşinizin sizden daha küçük olduğunu vurgulamışsınız. Düğün arefesine gelince babanız zaten sorumsuz bir adammış, kardeşinize siz iyilik etmiş olacaksınız. Yanlış anlamayın ama ben olsam ses etmezdim. Belki ilerde oda çalışır didinir sizin payınızı size verir bir şekilde. Hem üstüne bile vermeyeceklermiş ki evi, miras payı olunca hepiniz paylaşacaksınız. Eğer bahsettiğiniz kişi herhangi bir akraba olsaydı haklısınız derdim ama mesele bir tane erkek kardeşiniz. Yahut başka abiniz olsaydı yine aynı şekilde. Düğün yapmak etmek kira hepsi çok zor, eğer karar vermilmişse gönlünüzü bozmayın bence, Rabbim kadir kıymet bilen insanlarla karşılaştırsın.
bence kendinle gurur duymalısın ailene kardeşine nekadar güzel yararın olmuş diye...eminim o 3 katlı evin 1 katı senin diğeri ablanın..boşuna evham yapıyorsun..evlenmeden önce ailen için yaptıklarının hesabı sorulmaz..valla kardeşim için canımı bile veririm..
14 yaşında okuldan alıp tekstil atölyelerinde süründürdükleri için mi gurur duyucam?
üzüldüm tabiki böyle olduğunu bilmiyordum...ama kardeşin için yaptın diye düşün..dediğim gibi o evlerden birtanesi zaten senin..zor durumda olduğunda ailene söylersen yardım etmezler mi sana??
Canım maddi sebeplerden dolayı tüp bebek yaptıramıyorum ve bunu da biliyorlar. Bir evde kiracı oturacağına o da benim hakkım olsun. Yani maddi durumları çok kötü değil.