Kızların çalışıp yaptığı ev hiçbir emek vermemiş olan erkek kardeşe mi düşer?

oyle anne babayada ona gore muamele yaparım kızımızda evi zamanında yaptı simdi kirada olmaz oyle deyip bir katını sana vermeleri gerekirdi buyuk haksızlık ben aileden sogurdum

Ablam da bu durumu onaylamıyor ama ablamın maddi olarak hiç bir sıkıntısı olmadıgı için bunları dile getirmek istemiyor.
Ben o tapuyu anca rüyamda görürüm.
Ailenizle oturup konuşup halletmeye çalışacaksınız başka yolu yok gibi...

Ablanızla beraber tabi...

dunya gercegi canim.haksizlik mi?haksizlik.
bu durumda ane-babanin butun ihtiyaclarinida kardesin karsiliyacak.
kimi evlat biliyorlarsa o evlatta onlara baksin.gelin de cok bakar gerci

Ablamın durumu iyi ama onunda miras hakkı var. Kardeşim küçüktü ve hiçbir emeği yok ve onun da miras hakkı var. Ben bunları asla inkar edemem. Ama neden sadece erkek kardeşimi gözleri görüyor. Ben bu cinsiyetci yaklaşımı anlayamıyorum.

ağla ağlamayana meme yok

Peki kızlar son bir soru sormak istiyorum. Ben ortaokulu bitirince okuldan alındım ve reşit olmadan çalıştırılmaya başlandım. Sigorta kayıtlarımda da bu bilgiler mevcut. Ben bu kayıtlardan yola çıkarak babama tazminat davası açabilir miyim. Beni küçük yaşta çalıştırıp para mı yedi diye? Şuan üniversite mezunuyum ama reşit olduktan sonra rest çektim ve açık öğretimden okumaya devam ettim liseyi. Tabi bu arada hem okuyup hem çalıştım yine paramı onlara verdim.

Yaşlılıkta anlıyorlar. Benim dedemin babası öyle iki evladı arasında ayrım yapmış. İki kardeş de ortak çalışıp ortak harcayıp iki ev alacaklardı büyük dedeye göre. Ama nedense büyük erkek iki ev alırken benim dedem bir ev bile alamadı. Küsmüşler sonra iki kardeş. Büyük dede sonra benim dedemde kalmak zorunda kaldı. Her şeyini bıraktığı kıymetli büyük oğlu, gelin istemiyor diye almamış eve yaşlanınca. Yine dedem bakmış ananem bakmış. Pişman oldu ama kaç yazar dedem hiç affetmedi onu.
Sizinkiler de pişman olurlar gün gelir. Emin ol sen ileride daha iyi evleri alacaksın dedem çalıştı kazandı kendi evini kurdu yine babası olmadan, evlatlarından da yüzü güldü. Senin de öyle olur

Kavga etmem ama helal de etmem. Ben sadece bu düşüncelerimde haklı mıyım haksız mıyım onu merak ettim.
Kırılmakta, üzülmekte haklısın canım. Aileler evlat ayrımı yaparak, kardeşleri de birbirine düşürüyorlar, aralarına soğukluk sokuyorlar. Konuşamam diyorsunuz ama en azından tapuyu erkek kardeşinizin üzerine yapmamaları için konuşun.

oyle anne babayada ona gore muamele yaparım kızımızda evi zamanında yaptı simdi kirada olmaz oyle deyip bir katını sana vermeleri gerekirdi buyuk haksızlık ben aileden sogurdum

Aynen öyle canım. Acayip soğudum. Ben arkadaşıma gelmiştim. Anne gelsene buraya seni göreyim dedim. Aynı mahallede ama ayağım ağrıyor ben gelemem dedi. Ben onun yanına gittim. Kardeşimin evini gezdirmeye götürüyor beni. Merdivenleri atmaca gibi çıkıyor görmeniz lazım. Hani ayağın ağrıyordu?

Aynen öyle canım. Acayip soğudum. Ben arkadaşıma gelmiştim. Anne gelsene buraya seni göreyim dedim. Aynı mahallede ama ayağım ağrıyor ben gelemem dedi. Ben onun yanına gittim. Kardeşimin evini gezdirmeye götürüyor beni. Merdivenleri atmaca gibi çıkıyor görmeniz lazım. Hani ayağın ağrıyordu?
erkek cocuklarına karsı neden boyle anneler yarın oburgun birsey olsa kız cocukları bakıyor

Haklısınız hem de sonuna kadar. Kardeşiniz kiraya çıksın o zaman.Siz de o eve geçin.Yok öyle olmaz derlerse de araya mesafe koyun.Siz çalışıp ev yapın kardeşiniz otursun ne ala memleket.

Merhaba kızlar. Benim annem ev hanımı babam ise sorumsuz bir adam. Arsa alıp bir ev yaptı ve sonra yan gelip yattı çalışmadı. Ablamla ben büyüyünce bizi işe soktular ve gece gündüz çalıştık o evin üstüne 2 ev daha yaptık ve 3 katlı evimiz olmuş oldu. Tabi bunu isteyerek değil ailemizin zorlamasıyla yaptık. o evler yapılana kadar ne zahmetler çektik anlatamam. Resmen aç kaldık desem yeridir. Sırf ailem kira geliri alsın diye.

Erkek kardeşim yaşça bizden baya küçük. Evler yapılıp bittikten sonra büyüdü. Ablam ve ben evlenip kendi yuvamızı kurduk. Ablamın maddi durumu iyi ben ise yıllardır kiradayım. Durumumuz kötü diyemem ama kimseye bonkörlük yapacak durumum da yok.

Kardeşimin bir sevgilisi var ve ailem en güzel olan daireyi onlar için hazırlamış. Bu hafta sonu gittiğimde bana daireyi gezdirdiler falan. Dairelerin birinde erkek kardeşim birin de ailem birinde de kiracı oturacakmış.

Ben kirada otururken kardeşim sırf erkek oldugu için daha miras paylaşılmadan ailemin evinde oturmaya nasıl hak kazanıyor? Madem miras paylaşımını beklemeye gerek yok o zaman dairenin birini de bana vermeleri gerekmez mi?

Kardeşim emek verip evi yaptırmış olsa amenna dicem ama bütün emeği biz verdik. Çalıştık, didindik. Şimdi kendimi kullanılmış gibi hissediyorum.

Arkadaşlar ben bu düşüncelerimde haksız mıyım? Lütfen objektif olun.

Bu işin erkeği kızı yok. Ama şöyle düşünün. Erkek kardeşinizin sizden daha küçük olduğunu vurgulamışsınız. Düğün arefesine gelince babanız zaten sorumsuz bir adammış, kardeşinize siz iyilik etmiş olacaksınız. Yanlış anlamayın ama ben olsam ses etmezdim. Belki ilerde oda çalışır didinir sizin payınızı size verir bir şekilde. Hem üstüne bile vermeyeceklermiş ki evi, miras payı olunca hepiniz paylaşacaksınız. Eğer bahsettiğiniz kişi herhangi bir akraba olsaydı haklısınız derdim ama mesele bir tane erkek kardeşiniz. Yahut başka abiniz olsaydı yine aynı şekilde. Düğün yapmak etmek kira hepsi çok zor, eğer karar vermilmişse gönlünüzü bozmayın bence, Rabbim kadir kıymet bilen insanlarla karşılaştırsın.

Bu işin erkeği kızı yok. Ama şöyle düşünün. Erkek kardeşinizin sizden daha küçük olduğunu vurgulamışsınız. Düğün arefesine gelince babanız zaten sorumsuz bir adammış, kardeşinize siz iyilik etmiş olacaksınız. Yanlış anlamayın ama ben olsam ses etmezdim. Belki ilerde oda çalışır didinir sizin payınızı size verir bir şekilde. Hem üstüne bile vermeyeceklermiş ki evi, miras payı olunca hepiniz paylaşacaksınız. Eğer bahsettiğiniz kişi herhangi bir akraba olsaydı haklısınız derdim ama mesele bir tane erkek kardeşiniz. Yahut başka abiniz olsaydı yine aynı şekilde. Düğün yapmak etmek kira hepsi çok zor, eğer karar vermilmişse gönlünüzü bozmayın bence, Rabbim kadir kıymet bilen insanlarla karşılaştırsın.

Eğer söz konusu erkek kardeşimse babamda sorumsuzluk kalmaz. Bana bir çeyrek altın bile alıp takmayan adam şuan kardeşimin düğünü için para biriktiriyor. 45 yaşında çalışmayan adam şimdi 60 yaşında çalışıyor. Anneminde 30 milyarı var kardeşim için biriktirmiş taa bizim bekarlıgımızda biriktirmiş yani bizim soframızdan kıstıgı parayla şimdi kardeşime düğün yapacaklar.
Benim durumum iyi olsa helali hoş olsun ama dediğim gibi maddi durumlardan dolayı tüp bebek bile yaptıramıyorum.

bence kendinle gurur duymalısın ailene kardeşine nekadar güzel yararın olmuş diye...eminim o 3 katlı evin 1 katı senin diğeri ablanın..boşuna evham yapıyorsun..evlenmeden önce ailen için yaptıklarının hesabı sorulmaz..valla kardeşim için canımı bile veririm..

bence kendinle gurur duymalısın ailene kardeşine nekadar güzel yararın olmuş diye...eminim o 3 katlı evin 1 katı senin diğeri ablanın..boşuna evham yapıyorsun..evlenmeden önce ailen için yaptıklarının hesabı sorulmaz..valla kardeşim için canımı bile veririm..

14 yaşında okuldan alıp tekstil atölyelerinde süründürdükleri için mi gurur duyucam?

Miras paylaşımında bir kayırma olsaydı anlardım hak verirdim ama henüz o aşamada değilsiniz. Ben kendi adıma konuşuyorum benim de bir erkek kardeşim var ve bende kiradayım annem babam fazla olan evi geçtim oturdukları evi kardeşime vermiş olsa bile ses çıkartmazdım. Tamam çalışmış emek vermişsiniz ama eninde sonunda bu ev sizin olacak. O zaman kattığınız atıyorum 50.000 tl sa o ev 50.000 le kalmayıp değerlenecek yarın size 150.000 olarak geri dönecek. Kardeşiniz sizinde dediğiniz gibi küçük olduğu için yardım edememiş yoksa o da çalışır ederdi neden etmesin?

14 yaşında okuldan alıp tekstil atölyelerinde süründürdükleri için mi gurur duyucam?

üzüldüm tabiki böyle olduğunu bilmiyordum...ama kardeşin için yaptın diye düşün..dediğim gibi o evlerden birtanesi zaten senin..zor durumda olduğunda ailene söylersen yardım etmezler mi sana??

Valla bana göre, bize göre ters bir durum. Ben yıllarca çalışıp çabalayayım ev alayım sonra bana tek zerre kalmasın. Oldu. O zaman diğerine de siz taşının. Kiraya vermek yerine siz oturun ne olacak. Bizim de iki ev fazlaydı birine çağırdık halam geldi oturdu eniştemle. Diğeri de boşta duruyor kiraya vermeyi bile düşünmedik. Para para para gözlerini para bürümüş insanlık...

üzüldüm tabiki böyle olduğunu bilmiyordum...ama kardeşin için yaptın diye düşün..dediğim gibi o evlerden birtanesi zaten senin..zor durumda olduğunda ailene söylersen yardım etmezler mi sana??

Canım maddi sebeplerden dolayı tüp bebek yaptıramıyorum ve bunu da biliyorlar. Bir evde kiracı oturacağına o da benim hakkım olsun. Yani maddi durumları çok kötü değil.

Canım maddi sebeplerden dolayı tüp bebek yaptıramıyorum ve bunu da biliyorlar. Bir evde kiracı oturacağına o da benim hakkım olsun. Yani maddi durumları çok kötü değil.

anladım canım..ama durumları iyiyse enazından sana yardımcı olabilirler..annenle konuş istersen bu konuyu..

X