Anne ve babalar evlat ayırmı yapmazlar. ama bu durum her aile büyükleri için geçerli değildir. bizde üç kız bir erkek kardeşiz. abla ve ben evliyim. kızkardeşim ve erkek kardeşim bekar. erkek kardeşim için harcanan emekte , parada, zamanda , ilgi-alakada biz kızlara yapılanlardan kat kat fazla. erkek kardeşim iki yıllık mezun bizler kendi çabalarımızla okuduk çok şükür hepimiz dört yıllık bitirdik. hepimizin mesleği var. erkek kardeşimde sorumsuzun rahatın biri. geçen sene askere gitti. bu sene paralı askerlik çıkınca çok üzüldü. bilse gitmeyecekti. babası öder. şimdi tuturmuş evleneceğim. babam bana ev alsın, düğünmü en güzel yerde yapsın, araba alsın diyip duruyor. bu adam 26 yaşında bugüne kadar kendi kazandığı para ile kendine kalıcı hiçbirşey yapmamıştır. sonuç erkek evlatlar kıymetli doğru. ama sakına sizde anne babanızdan kalacak haklarınızı vermeyin. çünkü kimin ne olacağı, ne hallere düşeceği ne gibi sağlık sorunları yaşayacağı bilinmez. bende önceden derdim herşey erkek kardeşimin. sonrasında 6 yıl beyinden tedavi gördüm. birikmişim olmasa kim baktırıdı beni. kim harcardı. 2010 yılında tek muayene 300 tl + mr 475 tl veriyordum. çapada tedavi gördüm ve ayda ikikez gidiyordum. cebinde harçlığın kaldımı diye soran bile olmadı. ilaçlarınıda biz yaptıralım diyen bir ailem olmadı. onun için herkes bu dünya ya yanlız geldi, yanlız yaşar ve yanlız ölür. kimse üzülecek diye kendinizi üzmeyin.