Düğün takılarını istediği gün baba mı silmiştim zaten ama annemde aynı yolda ilerliyor. Ona da az kaldı. Çok şükür ki melek gibi bir kocam var ve hiçbirine ihtiyacım yok.bu durumda aileni sileceksin
oooo bu çok ciddi yaparsan helal olsun...peki ablan ne durumda..sen o davayı açtığında kimse öyle algılamayacak mal davası diyecekler insanlara.Kızlar mesajlarınız için çok teşekkür ederim. aileme dava açmaya karar verdim ama bu miras davası olmucak çünkü kendi mi bu şekilde küçültemem ki zaten eşim de istemez bunu. Çocuk işçi olarak çalıştırıldığım ve eğitim hakkımı elimden aldıkları için maddi-manevi tazminat davası açıcam. Avukata durumu anlattım haber bekliyorum.
Söylediklerinde ve yazdıklarında sonuna kadar haklısın,peki böyle bir davayı açabilir misin? Avukat haber verince bizede haber ver.Kızlar mesajlarınız için çok teşekkür ederim. aileme dava açmaya karar verdim ama bu miras davası olmucak çünkü kendi mi bu şekilde küçültemem ki zaten eşim de istemez bunu. Çocuk işçi olarak çalıştırıldığım ve eğitim hakkımı elimden aldıkları için maddi-manevi tazminat davası açıcam. Avukata durumu anlattım haber bekliyorum.
Ablam küçük yaşta çalıştırılmadı ben çalıştırıldım. Ben çocukken ablam liseyi bitirmişti ve birlikte çalıştırıldık. Böyle bir durumda ablam beni sonuna kadar destekler.oooo bu çok ciddi yaparsan helal olsun...peki ablan ne durumda..sen o davayı açtığında kimse öyle algılamayacak mal davası diyecekler insanlara.
Böyle bir dava açılabilir mi ben de bilmiyorum inanın. Avukattan haber bekliyorum. sizleri de haberdar ederim.Söylediklerinde ve yazdıklarında sonuna kadar haklısın,peki böyle bir davayı açabilir misin? Avukat haber verince bizede haber ver.
Kızlar mesajlarınız için çok teşekkür ederim. aileme dava açmaya karar verdim ama bu miras davası olmucak çünkü kendi mi bu şekilde küçültemem ki zaten eşim de istemez bunu. Çocuk işçi olarak çalıştırıldığım ve eğitim hakkımı elimden aldıkları için maddi-manevi tazminat davası açıcam. Avukata durumu anlattım haber bekliyorum.
Yani insan yaptıklarının elbette karşılık beklemeden yapıyor ama birde karşı tarafta görse yapılanları diye de bakıyor. Çok iyi anlıyorum sizi, bende çok şaşırıyorum bazen ben nişanlıyken görümcemin eltimin bebekleri için o kadar çok heveslenip deli gibi alışveriş yapıyordum ( nişanlım askerde olmasına rağmen) şuan hala oyuncaksız elim boş gitmem, ama onlardan bebeğime 1 iğne daha görmedim şuana kadar 25 haftalık gebeyim hiç mi heveslenmiyorlar anlamıyorum. Herkes bizim gibi düşünceli olamıyor demekki...Bizde ablamla boyleyiz.kardeslerim iyi olsun deriz.sukur babam herbirimize daire birakti esit sekilde.
Ama bu yorumu okuyuncada sizin bizim gibi fedakar insanlar keske benimde gorumcelerim boyle dusunceli olsalar diyorum....ah ah al birini vur otekine....kardesinin dugunene gelmek icin bile yol parasini esimden isteyen (maddi olanaklari cok cok iyi)ve evime tek hayirli olsun hediyesi almayan,sadece isleri dustugunde arayan gorumcelere sahibim:) ha su var kimseden beklentisi olmaz insanin ama dusunulmek istiyor insan bi yerdede
Gercekten oyle.esim dahi fazla samimi olma cikarci onlar diyor.esime diyorum senin genin kime cekmis...cok farklilar yahu..Yani insan yaptıklarının elbette karşılık beklemeden yapıyor ama birde karşı tarafta görse yapılanları diye de bakıyor. Çok iyi anlıyorum sizi, bende çok şaşırıyorum bazen ben nişanlıyken görümcemin eltimin bebekleri için o kadar çok heveslenip deli gibi alışveriş yapıyordum ( nişanlım askerde olmasına rağmen) şuan hala oyuncaksız elim boş gitmem, ama onlardan bebeğime 1 iğne daha görmedim şuana kadar 25 haftalık gebeyim hiç mi heveslenmiyorlar anlamıyorum. Herkes bizim gibi düşünceli olamıyor demekki...
Babanız senelerce çalışıp didinip, o evi yapmış olsaydı ayrı olurdu... ama siz emek vermişsiniz, bence haksızlık... aileniz 2 kız çocuğunu çalıştırıp sonra da emeklerinizin üstüne yatarken hiç mi vicdanları sizlamiyor. Çok adeletsizceMerhaba kızlar. Benim annem ev hanımı babam ise sorumsuz bir adam. Arsa alıp bir ev yaptı ve sonra yan gelip yattı çalışmadı. Ablamla ben büyüyünce bizi işe soktular ve gece gündüz çalıştık o evin üstüne 2 ev daha yaptık ve 3 katlı evimiz olmuş oldu. Tabi bunu isteyerek değil ailemizin zorlamasıyla yaptık. o evler yapılana kadar ne zahmetler çektik anlatamam. Resmen aç kaldık desem yeridir. Sırf ailem kira geliri alsın diye.
Erkek kardeşim yaşça bizden baya küçük. Evler yapılıp bittikten sonra büyüdü. Ablam ve ben evlenip kendi yuvamızı kurduk. Ablamın maddi durumu iyi ben ise yıllardır kiradayım. Durumumuz kötü diyemem ama kimseye bonkörlük yapacak durumum da yok.
Kardeşimin bir sevgilisi var ve ailem en güzel olan daireyi onlar için hazırlamış. Bu hafta sonu gittiğimde bana daireyi gezdirdiler falan. Dairelerin birinde erkek kardeşim birin de ailem birinde de kiracı oturacakmış.
Ben kirada otururken kardeşim sırf erkek oldugu için daha miras paylaşılmadan ailemin evinde oturmaya nasıl hak kazanıyor? Madem miras paylaşımını beklemeye gerek yok o zaman dairenin birini de bana vermeleri gerekmez mi?
Kardeşim emek verip evi yaptırmış olsa amenna dicem ama bütün emeği biz verdik. Çalıştık, didindik. Şimdi kendimi kullanılmış gibi hissediyorum.
Arkadaşlar ben bu düşüncelerimde haksız mıyım? Lütfen objektif olun.
Ben olsam çok feci çirkefleşirdim gibime geliyor... okurken bile sinir oldum... miras yüzünden dava açanlar bile var, konu sahibi dava açsa kazanır, tabi bu çok ileri bir boyut. O noktaya gelmesinler inşallah...soruldu mu bilmiyorum..
herşeyden önce ailenizle konuştunu mu hiç? yani isyan etmediniz mi bu zamana kadar onlara??ben çalıştım çabaladım 14 yaşımdan beri diye...babamın çalışması gerekirken benim sırtımdan geçindiniz diye..şimdi biriktirilen para düğüne gidecek,ben bebek istiyorum diye...
ne bileyim insan taş olsa çatlar bu zamana kadar yaaa...siz nasıl durdunuz???
Ooo geçmiş sayfalara baktım da, konu o noktaya gelmiş bile...Ben olsam çok feci çirkefleşirdim gibime geliyor... okurken bile sinir oldum... miras yüzünden dava açanlar bile var, konu sahibi dava açsa kazanır, tabi bu çok ileri bir boyut. O noktaya gelmesinler inşallah...
dava çok ciddi bir karar..karşılıklı halledilmesi gereken bir konu bence..yani onlara içindeki kini kusmalı ki içi soğusun biraz...dava içini soğutur mu,ceza alsa anne-baba içi soğur mu? hiç sanmam..ayrıca abla ve erkek kardeşle de soğukluk olur..Ben olsam çok feci çirkefleşirdim gibime geliyor... okurken bile sinir oldum... miras yüzünden dava açanlar bile var, konu sahibi dava açsa kazanır, tabi bu çok ileri bir boyut. O noktaya gelmesinler inşallah...
o evi babası yapmış olsa neyse.... kız küçücük yaştan calıştırılmış ya...Bende düşüncemi söylemek istiyorum ama Doğulu olduğum için tabiki bir o kadarda doğulu zihniyetine sahibim.Aynı şeyi ben yaşamış olsamda erkek kardeşimin oturması gerektiğine kanaat getiririm.Çünkü aslında evin ve hanımının geçimini sağlamakla sorumlu olan kişi evin erkeğidir.O yüzden kadın kendine eş olarak seçtiği erkeğin ona sunduğu hayattan sorumludur.Bizde çok zengin ailelerin kızları bile eğer durumu kötü bir erkekle evlenirse bu hayat onun tercihiydi derler.Bunu sorguladığım bir dönem oldu,aldığım dönüşler hep aynıydı ''Bizim durumumuz çok iyiydi,özel okullarda okuyup büyüdüler kendi gibi birini bulsaydı bizden yardım beklemezdi,damat alınmaz kız verilir,o yüzden onun geçiminden kocası sorumludur'' açıkcası banada aynı düşünce yer etti.Tabiki kızın durumu kötüyse maddi yardım yapılır ama bu evde bizimdi gelin oturun denmez.Bunu kabul eden damatta sevilmez.Ayrıca demişsinizki kardeşim o zamanlar küçüktü.Yani yaşıtınızdıda çalışmamış oralı olmamış olsaydı haklı olabilirdiniz.Ama öyle birşey yok.O yüzden kardeşinizede haksızlık yapmayın derim.Eğer kardeşinizin iyi bir mesleği yada iyi bir kazancı yoksa evde onun oturması gerekir.Erkek çocuk evi geçindiriceği için o varken kadının kocasını alıp babasının evinde oturtması hoş bir görüntü değil.Kocanız için yani.Ama farklı şekilde düşünene saygı duyarım biz böyle büyütüldük ne diyeyim.Diyeceğim o ki kardeşinizin iyi bir geliri yoksa eşini kiradada rahat ettirebilecekse bu meselenin arkasından gidin.Ama öyle değilse,hak sizin ve gittiğiniz kocanın değil evi geçindirmekle sorumlu olan erkek kardeşinizindir.Nihayetinde evin geçiminin erkekten çok kadının üzerinde olması talihsizlik olarak nitelendirilir.Bu çok genel bir yargı zaten.
o evi babası yapmış olsa neyse.... kız küçücük yaştan calıştırılmış ya...
Siz doğulusunuz ve bu durum sizin için normal olabilir anlayışla karşılıyorum. Peki doğulu bir aile erkeği baş köşeye oturturken kızları köle gibi çalıştırır mı. Gece yarılarına kadar fabrika köşelerinde 14 yaşındaki bir kız çocugunu ne oldugu belirsiz erkeklerin içinde süründürürler mi. Benim ailem sen kız çocugusun aile geçindirmek senin görevin değil bu babanın görevi deseydi ben şuan bunları konuşuyor olmazdım.