Kızların çalışıp yaptığı ev hiçbir emek vermemiş olan erkek kardeşe mi düşer?

bu durumda aileni sileceksin
Düğün takılarını istediği gün baba mı silmiştim zaten ama annemde aynı yolda ilerliyor. Ona da az kaldı. Çok şükür ki melek gibi bir kocam var ve hiçbirine ihtiyacım yok.

oooo bu çok ciddi yaparsan helal olsun...peki ablan ne durumda..sen o davayı açtığında kimse öyle algılamayacak mal davası diyecekler insanlara.

Söylediklerinde ve yazdıklarında sonuna kadar haklısın,peki böyle bir davayı açabilir misin? Avukat haber verince bizede haber ver.

oooo bu çok ciddi yaparsan helal olsun...peki ablan ne durumda..sen o davayı açtığında kimse öyle algılamayacak mal davası diyecekler insanlara.
Ablam küçük yaşta çalıştırılmadı ben çalıştırıldım. Ben çocukken ablam liseyi bitirmişti ve birlikte çalıştırıldık. Böyle bir durumda ablam beni sonuna kadar destekler.
Söylediklerinde ve yazdıklarında sonuna kadar haklısın,peki böyle bir davayı açabilir misin? Avukat haber verince bizede haber ver.
Böyle bir dava açılabilir mi ben de bilmiyorum inanın. Avukattan haber bekliyorum. sizleri de haberdar ederim.

vuav dava açmak çok ciddi aileni tamamen sileceksin o zamanheralde. bende de 2 abi var 2 si babamın evinde oturuyolar ben kirada ama babam şöyle bir jest yaptı bana başka bir evi benim üstüme verdi...

Oo böyle bir şeyi yaparsanız helal olsun derim..emsal teşkil edersiniz bence..eğer çocuk yaşta çalıştırıldığını ispat edebilirsen ve daha nicelerini bence de açmalısın dava ve inşallah hakkın olanı alırsın..ben yüzde yüz haklı olduğunu düşünüyorum..

Dayılarım da kızlar miras alamaz dedi, feragat edin dedi. Çok yanlış kayaya çattı. Dava açtı tüm evleri tek tek mahkeme yoluyla sattırdı annem ve hakkını aldı. Siz de ileride böyle yaparsınız. Kardeşinize verilse bile ev iptal davası açarsınız ilerde.

dıger evın kırasını sız alın ablanızla bolusun.baska yol yok gıbı malesef

Yani insan yaptıklarının elbette karşılık beklemeden yapıyor ama birde karşı tarafta görse yapılanları diye de bakıyor. Çok iyi anlıyorum sizi, bende çok şaşırıyorum bazen ben nişanlıyken görümcemin eltimin bebekleri için o kadar çok heveslenip deli gibi alışveriş yapıyordum ( nişanlım askerde olmasına rağmen) şuan hala oyuncaksız elim boş gitmem, ama onlardan bebeğime 1 iğne daha görmedim şuana kadar 25 haftalık gebeyim hiç mi heveslenmiyorlar anlamıyorum. Herkes bizim gibi düşünceli olamıyor demekki...

Gercekten oyle.esim dahi fazla samimi olma cikarci onlar diyor.esime diyorum senin genin kime cekmis...cok farklilar yahu..
Biraz dusunce olsa oysa...
Onlar onlarin dusuncesizligi siz bosverin.bebeginizi saglikla kucaginiza alin insallah

Babanız senelerce çalışıp didinip, o evi yapmış olsaydı ayrı olurdu... ama siz emek vermişsiniz, bence haksızlık... aileniz 2 kız çocuğunu çalıştırıp sonra da emeklerinizin üstüne yatarken hiç mi vicdanları sizlamiyor. Çok adeletsizce

soruldu mu bilmiyorum..
herşeyden önce ailenizle konuştunu mu hiç? yani isyan etmediniz mi bu zamana kadar onlara??ben çalıştım çabaladım 14 yaşımdan beri diye...babamın çalışması gerekirken benim sırtımdan geçindiniz diye..şimdi biriktirilen para düğüne gidecek,ben bebek istiyorum diye...
ne bileyim insan taş olsa çatlar bu zamana kadar yaaa...siz nasıl durdunuz???

Ben olsam çok feci çirkefleşirdim gibime geliyor... okurken bile sinir oldum... miras yüzünden dava açanlar bile var, konu sahibi dava açsa kazanır, tabi bu çok ileri bir boyut. O noktaya gelmesinler inşallah...

Ben olsam çok feci çirkefleşirdim gibime geliyor... okurken bile sinir oldum... miras yüzünden dava açanlar bile var, konu sahibi dava açsa kazanır, tabi bu çok ileri bir boyut. O noktaya gelmesinler inşallah...
Ooo geçmiş sayfalara baktım da, konu o noktaya gelmiş bile...

kimden kime fayda va..kardeşmiş..hakkınızı yedirmeyin.

dava çok ciddi bir karar..karşılıklı halledilmesi gereken bir konu bence..yani onlara içindeki kini kusmalı ki içi soğusun biraz...dava içini soğutur mu,ceza alsa anne-baba içi soğur mu? hiç sanmam..ayrıca abla ve erkek kardeşle de soğukluk olur..
ben de duramazdım gibi geliyor ama çocukluğundan beri yaşadıkları sebebiyle konuşamıyor olması da normal..bizim gibi değil çünkü o,yaşanmışlıklaır var...

o evi babası yapmış olsa neyse.... kız küçücük yaştan calıştırılmış ya...

Malesef bizim oralarda da bu tarz bir ayrımcılık var. Ama bir arkadas cok güzel demiş. Oğulları bakmaz kızlarının yaninda ölürler. Aynen dedem de evlerini tek dayima ve çocuklarına verdi. Ama teyzemde kaliyor. Allah akil versin oğlu arayip sormuyor bile. .hele torunları hiç

Haklısınız Allah yardımcınız olsun,yerinizde olsam yapıcak hiç bişeyim olmazdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…