Kızların çalışıp yaptığı ev hiçbir emek vermemiş olan erkek kardeşe mi düşer?

boşver canım 3 kuruş için sende hiç huzursuz olma ailenide huzursuz etme . nasıl olsa 3 kardeşsiniz 3 ev var sonunda size kalcak.

soruldu mu bilmiyorum..
herşeyden önce ailenizle konuştunu mu hiç? yani isyan etmediniz mi bu zamana kadar onlara??ben çalıştım çabaladım 14 yaşımdan beri diye...babamın çalışması gerekirken benim sırtımdan geçindiniz diye..şimdi biriktirilen para düğüne gidecek,ben bebek istiyorum diye...
ne bileyim insan taş olsa çatlar bu zamana kadar yaaa...siz nasıl durdunuz???

Ben bugüne kadar çok dik durdum. Ablam hep ağlardı. Kardeşim sen çok çektin derdi ben de boş ver abla allah biliyor ya derdim. Ama zaman geçtikçe bazı şeyler dokunmaya başladı. Benim yaptırdıgım evi başkasının eviymiş gibi pişkin pişkin bana gösteriyorlar. Birde annem evime gelmişti " ayy senin evinde içim daralıyor. Ne güneş alıyor ne hava giriyor" diyor. Sanki zevkimden bodrum kat gibi bir yerde oturuyorum. Sonra da kalkmış benim emeklerimle yaptıgım evi gelinimiz Ayşe için hazırladık bu evi diye gezdiriyor.

boşver canım 3 kuruş için sende hiç huzursuz olma ailenide huzursuz etme . nasıl olsa 3 kardeşsiniz 3 ev var sonunda size kalcak.
Benim emeğimi sömürenlere ben nasıl ailem derim. Diğer mesajlarımda da yazdığım gibi. Bana din muhabbeti yapıyorlar. Dini olarak erkeğe fazla düşermiş. Yani her birimize bir daire vermeyi düşünmüyorlar. Hatta bence hiç vermeyi düşünmüyorlar.

Benim emeğimi sömürenlere ben nasıl ailem derim. Diğer mesajlarımda da yazdığım gibi. Bana din muhabbeti yapıyorlar. Dini olarak erkeğe fazla düşermiş. Yani her birimize bir daire vermeyi düşünmüyorlar. Hatta bence hiç vermeyi düşünmüyorlar.
gemileri yakcaksanız aileniz evi kardesinin üstüne yaptığında yasal yollara basvurabilirsin. Aynı problem bizim ailede de var 1-2 ev değil trilyonlar var ortada 1 erkeğe verildi hersey. Biz uğrasmadık iletişimi kestik allaha havale ettik . Bizim hakkımızsa donup dolaşıp bulcak bizi zaten. cok hassas konular aile içi para konusu korkutur beni hep.

Bu söz konusu bile olamaz. O evden kira geliri elde edecekler. Fakat kardeşimin evlenmesine 2 yıl var. Onun için hazırladıkları daireye kiracı koymayacaklarmış ki ev yıpranmasın. Böyle de bir çelişki var.

Haklısın arkadaşım. Hatayı baştan yapmışsın..

Maaslesef erkekler boyle on okka ediliyor.bunu da anneler yapiyor.milletce bu yanlistan donmek lazim.kardesler esittir.

Ben bugüne kadar çok dik durdum. Ablam hep ağlardı. Kardeşim sen çok çektin derdi ben de boş ver abla allah biliyor ya derdim. Ama zaman geçtikçe bazı şeyler dokunmaya başladı. Benim yaptırdıgım evi başkasının eviymiş gibi pişkin pişkin bana gösteriyorlar. Birde annem evime gelmişti " ayy senin evinde içim daralıyor. Ne güneş alıyor ne hava giriyor" diyor. Sanki zevkimden bodrum kat gibi bir yerde oturuyorum. Sonra da kalkmış benim emeklerimle yaptıgım evi gelinimiz Ayşe için hazırladık bu evi diye gezdiriyor.
kardeşlerin böyle diyor da neden arkanda durmuyorlar peki?
bence gemileri yakmadan önce ,aileyi topla ve konuş..birşey kaybetmezsin emin ol..herkes bilsin neyi neden yaptığını..hala saçmalarlarsa dava edeceğini söylersin..
çok ama çok haklısın..güzellikle söyle yıllardır yaşadıklarını..kardeşlerin de destek olursa ne ala,yoksa tüm aile dağılacaksınız gibi görünüyor..annen baban akıllanmaz sanmam da kardeş önemli...

kardeşlerin böyle diyor da neden arkanda durmuyorlar peki?
bence gemileri yakmadan önce ,aileyi topla ve konuş..birşey kaybetmezsin emin ol..herkes bilsin neyi neden yaptığını..hala saçmalarlarsa dava edeceğini söylersin..
çok ama çok haklısın..güzellikle söyle yıllardır yaşadıklarını..kardeşlerin de destek olursa ne ala,yoksa tüm aile dağılacaksınız gibi görünüyor..annen baban akıllanmaz sanmam da kardeş önemli...
sizin dediklerinize katılıyorum

konu sahibi arkadaş erkek kardeşin ne diyor peki
demedi mi o zaman bu evler ablamın hakkı ben en lüksünü istemem hak geçer falan diye

sizin dediklerinize katılıyorum

konu sahibi arkadaş erkek kardeşin ne diyor peki
demedi mi o zaman bu evler ablamın hakkı ben en lüksünü istemem hak geçer falan diye
Hayır demedi. Hatta anneme diyormuş ki "Büyük ablamın durumu iyi o evlerden hak istemez de küçük ablamdan emin değilim o isteyebilir."

Hayır demedi. Hatta anneme diyormuş ki "Büyük ablamın durumu iyi o evlerden hak istemez de küçük ablamdan emin değilim o isteyebilir."
yok artık ya yüzsüzlük bu kadarı da. bazı analar oğlum oğlum diye ölecekler. kesin olarak bilmiyorum ama bari evlere tedbir koydurun da sizden habersiz satış yapıp kardeşinizin üzerine geçirmesinler evleri. mirastan da olursunuz. çevremizde çok görüyoruz kızlarından mal kaçırmak için daha hayattayken varlıklarını oğullarının üzerine geçirip sonra oğlu ve gelininden tekmeyi yeyip kızlarına muhtaç olanları. Allah vicdan versin

yuhhh yüzsüzlüğe bakk...
ayrıca durumu iyi kötü farketmez ki..ablanız da ister hakkını,o da evlat değil mi...hayat bu yarın birgün belki o eve ablanız da muhtaç olacak..kardeş de uynaık,eminim haytanın da biridir.işi gücü yerinde olduğunu da sanmıyorum..öyle anne babaya ,çalışkan adam olmazdı zaten..bu kadar kayırılmaya..ilerde de 3 eve konup geleceğini garanti altına alacak demek..

Bu hak,hukuk konusu ne yaşa bakar,ne cinsiyete.Herkes eşit bir şekilde paylaşır.Hatta ikinizin emeği var yani .
3 kız kardeşiz ,annemler malı mülkü ne diğer kız kardeşlerime fazla verebilir ne de en büyük ben olduğum için bana.
Açıkcası birçok kişiye belki ağır gelebilir ama ben olsam ailemle görüşmeyi keserim .Ben çünkü evlat ayrımını asla kaldıramazdım.

yok artık ya yüzsüzlük bu kadarı da. bazı analar oğlum oğlum diye ölecekler. kesin olarak bilmiyorum ama bari evlere tedbir koydurun da sizden habersiz satış yapıp kardeşinizin üzerine geçirmesinler evleri. mirastan da olursunuz. çevremizde çok görüyoruz kızlarından mal kaçırmak için daha hayattayken varlıklarını oğullarının üzerine geçirip sonra oğlu ve gelininden tekmeyi yeyip kızlarına muhtaç olanları. Allah vicdan versin

Müstehak öylelerine eeee anne babaları ile işi bitince kapı önünde bulur kendini tabii
Kızların başına kalıp son nefeslerini kızlarının yanında verirler pişman olurlar mı bilinmez tabii.

Sizi küçükken çalıştırıp paranızı yemenin sömürmenin dinde yeri neymişş?
Evlenene kadar sizin her türlü bakımınızdan giderinizden babanız sorumludur dinen bunu biliyorlar mı? Aslında miras değil sizin emeğiniz o. Dinen o evleri kendi malları gibi tasarruf edemezler. Ne kadar katkı yapmışsanız o kadar karşılığını vermeleri gerekir yoksa kul hakkı yemiş olurlar.

Herhalde kardeşinin maddi durumu iyi değil borçlar mı çok,mesleği mi iyi değil? ama annenler vefat edince sanada kalacak

tamamda
Ben kardeşime daire vermesinler demiyorum ki sadece eşit bir şekilde paylaşım olsun istiyorum.
Ben okumak istiyorum diye direttiğimde babamdan dayak yedim. Tabi yine pes etmedim ve açıktan liseyi bitirip üniversiteyi kazandım yani şuan üniversite mezunuyum.[/QUOTE
tamamda sen gene dua et sana hic bisey vermicem dese naıcam
gene ilerde sana 1 daire kalıcak
ayrıca dava acıp sonuclanıcagını zannetmiyorum yani

baban der kendi okumadı calıstı benim malıma konmak istiyo der
gercek sucluluar ceza almıyoda senin is yas bence

Gercekten oyle.esim dahi fazla samimi olma cikarci onlar diyor.esime diyorum senin genin kime cekmis...cok farklilar yahu..
Biraz dusunce olsa oysa...
Onlar onlarin dusuncesizligi siz bosverin.bebeginizi saglikla kucaginiza alin insallah:KK66:
Çok teşekkür ederim inşallah sağlıkla dünyaya gelecek minik adamım :)

X