Kızların çalışıp yaptığı ev hiçbir emek vermemiş olan erkek kardeşe mi düşer?

kiracıyı çıkarıp seni almalılar. yada aldığı kirayı sana verseler kiranı ödemen için.zaten baban cennet yüzü görmücekte.kardeşin sevgili edinecek bilince erişip ses çıkarmıyo işine geliyo galiba annenin tavrı ne buna da o da hemen bir daireyi onlara vermeye uğraşıo.özellikle gelini koyarsanız biraz zor çıkarırsınız hem gelinin hakkına girersiniz hem sizin haklar gider.ayrıca sizin miras işleri baya bi savaşlı kızışmalı geçer durumlar baya karışık

anne baba veya sadece iclerinden biri bile hayattayken tapunun cocuklar uzerine yapilmasini uygun bulmuyorum.dunyanin bin bir turlu hali var .

Bizde ablamla boyleyiz.kardeslerim iyi olsun deriz.sukur babam herbirimize daire birakti esit sekilde.
Ama bu yorumu okuyuncada sizin bizim gibi fedakar insanlar keske benimde gorumcelerim boyle dusunceli olsalar diyorum....ah ah al birini vur otekine....kardesinin dugunene gelmek icin bile yol parasini esimden isteyen (maddi olanaklari cok cok iyi)ve evime tek hayirli olsun hediyesi almayan,sadece isleri dustugunde arayan gorumcelere sahibim:) ha su var kimseden beklentisi olmaz insanin ama dusunulmek istiyor insan bi yerdede

Bir kizim bir oglum var anlattiginiz sartlarda kizimi asla ve asla kirada oturtmazdim emegi gectim oglumu oturrup kiz8ma boyle bir haksizlik yapmazdim
Kaldiki siz ablan la ne kadae emek vermissiniz

Bende düşüncemi söylemek istiyorum ama Doğulu olduğum için tabiki bir o kadarda doğulu zihniyetine sahibim.Aynı şeyi ben yaşamış olsamda erkek kardeşimin oturması gerektiğine kanaat getiririm.Çünkü aslında evin ve hanımının geçimini sağlamakla sorumlu olan kişi evin erkeğidir.O yüzden kadın kendine eş olarak seçtiği erkeğin ona sunduğu hayattan sorumludur.Bizde çok zengin ailelerin kızları bile eğer durumu kötü bir erkekle evlenirse bu hayat onun tercihiydi derler.Bunu sorguladığım bir dönem oldu,aldığım dönüşler hep aynıydı ''Bizim durumumuz çok iyiydi,özel okullarda okuyup büyüdüler kendi gibi birini bulsaydı bizden yardım beklemezdi,damat alınmaz kız verilir,o yüzden onun geçiminden kocası sorumludur'' açıkcası banada aynı düşünce yer etti.Tabiki kızın durumu kötüyse maddi yardım yapılır ama bu evde bizimdi gelin oturun denmez.Bunu kabul eden damatta sevilmez.Ayrıca demişsinizki kardeşim o zamanlar küçüktü.Yani yaşıtınızdıda çalışmamış oralı olmamış olsaydı haklı olabilirdiniz.Ama öyle birşey yok.O yüzden kardeşinizede haksızlık yapmayın derim.Eğer kardeşinizin iyi bir mesleği yada iyi bir kazancı yoksa evde onun oturması gerekir.Erkek çocuk evi geçindiriceği için o varken kadının kocasını alıp babasının evinde oturtması hoş bir görüntü değil.Kocanız için yani.Ama farklı şekilde düşünene saygı duyarım biz böyle büyütüldük ne diyeyim.Diyeceğim o ki kardeşinizin iyi bir geliri yoksa eşini kiradada rahat ettirebilecekse bu meselenin arkasından gidin.Ama öyle değilse,hak sizin ve gittiğiniz kocanın değil evi geçindirmekle sorumlu olan erkek kardeşinizindir.Nihayetinde evin geçiminin erkekten çok kadının üzerinde olması talihsizlik olarak nitelendirilir.Bu çok genel bir yargı zaten.

böyle türk üsülü işte..damadı rahat mı ettircez derken..elin kızı rahat ediyor..nede olsa bir taraf yabancı..haksızlık ama laf anlatamazsın..bizim ailede de oldu buna benzer konular..eller bağlı oluyor maalesef..

Sinemde yok hukukunda
Bu nasıl bir vicdandır ya Hakkınızı arayın

14 yaşında okuldan alıp tekstil atölyelerinde süründürdükleri için mi gurur duyucam?

ben de siizin adiniza cok üzüldüm.ayrica bu haksizligi kabullenmeyip hakkinizi aramanizi takdir ediyorum.bazi arkadaslar demis de kardes o ben olsam hic böyle düsünmezdim diye.bu tür haksizliklari anne baba kardes diye sineye cekenleri de ben anlamiyorum.kimse bize dogarken sormuyor.anne baba kendileri istedikleri icin bizi doguruyorlar.ondan sonra da yok anne baba hakki diye sürekli bir vicdan hesabi yapiyorlar.anne ve babaligi ya da kardesligi hakkiyla yapmayan insanlari hayatimda istemezdim ben.

bir de bu isin ahirete birak allah görüyor seklinde aciklamasi var ki bu da bana göre degil.ben bu dünyada adalet istiyorum.konu sahibi yüzde yüz haklisiniz hakkinizi yedirmeyin.eger aileniz bu sekilde devam edicekse de tavrinizi koyun.ben olsam bu sekilde davranan ailemi yok sayardim.daha cocukken calistirilan kizlarinin emegini ic eden bir aileyle isim olmaz benim.

sevgiler...

Aynı şeyleri yaşamışız nerdeyse. Benim erkek kardeşimle kişisel bir sorunum yok ama kendisi çok sorumsuz bir insandır. Daha liseye giderken altına araba aldılar ki ben liseyi açıktan okudum çünkü okutmadılar sonra üniversiteyi kazandım bitirdim. Kardeşim liseyi bile bitiremedi. Aldığı özel dersleri saymıyorum bile.... Ben dershaneye bile haftaiçi değil hastasonu gittim. Haftaiçi çalışıp dershane parasını kazanıyordum çünkü.
Bazı arkadaşlar beni yanlış anlamış. Kardeşime ev verilmesin demiyorum ki ben. Bir ev de tabi ki o otursun ama madem öyle benim de hakkım neyse onu versinler. Kız evlat olmam benim geri plana atılacağım anlamına mı geliyor? Ben küçük olsaydım ve kardeşim abim olsaydı. O evlere çalışıp emek veren o olsaydı inanın ben çöp bile istemezdim.Ama durumlar farklı. Ben herşey eşit olsun istiyorum.

Annem konuşurken "Gelinime prensesler gibi bir düğün yapacağım" diyor. Senin kızın burada evsiz ocaksız evlatsız. Tamam gelinine düğününü yapta prensesi eksik kalsın bari. Ya ben onlardan sadaka istemiyorum. Ben alnımın terini emeğimin hakkını istiyorum. Tekstilde sabahlama olurdu eve gelemezdim ya bir kere gelip sorduklarını bilmem ama maaş günü kapıda beklerlerdi beni. Yazıklar olsun diyorum. Haram olsun diyorum.

Siz doğulusunuz ve bu durum sizin için normal olabilir anlayışla karşılıyorum. Peki doğulu bir aile erkeği baş köşeye oturturken kızları köle gibi çalıştırır mı. Gece yarılarına kadar fabrika köşelerinde 14 yaşındaki bir kız çocugunu ne oldugu belirsiz erkeklerin içinde süründürürler mi. Benim ailem sen kız çocugusun aile geçindirmek senin görevin değil bu babanın görevi deseydi ben şuan bunları konuşuyor olmazdım.

Ben kardeşime daire vermesinler demiyorum ki sadece eşit bir şekilde paylaşım olsun istiyorum.
Ben okumak istiyorum diye direttiğimde babamdan dayak yedim. Tabi yine pes etmedim ve açıktan liseyi bitirip üniversiteyi kazandım yani şuan üniversite mezunuyum.

Haklısın konu sahibi...

Bence ablanla konuşup bunu ailene anlatmaya çalış...

Madem sen de kiradasın o evlerden birinde oturmak senin de hakkın...

çok sinirlendim ya size de çok üzüldüm.bence sonuna kadar hakkınızı arayın.prenses miş.sizin 14 15 yaşında prenses gibi yaşamaya hakkınız yok muydu gelin hanım ın olsun.insan söylemeye utanır be böyle şeyleri.

Erkeksen türk toplumunda hayata bir sıfır önde baslarsin bu kural yıllardır boyle...
İnsan olamayan anne babalar din üzerinden vicdan rahatlatma çabasındalar ama o erkek erkeğe daha fazla mal düşer vs vs dinde en önemli şey kul hakki sen kul hakki ye sonrada dinen boyle de yok ya!!!
Haklisin sonuna kadar haklisiniz ama anne ve babaniz mlsef oğullarına çok değer veriyor...

ne denir bilmiyorum.
insanlar kendince hak dağıtırsa haksızlık diz boyu olur maalesef.
nasıl aileler var insan inanamıyor.
ama genel bir yargı kızlar ele gidecek el,oğlanlar evde kalır,kıymetli.
sizi kendilerine işçi gibi düşünmüşler.
bir çocuk okuldan alınıp konfeksiyona sokulur mu?
kimbilir ne ortamlarda kaldınız.

çocuklarını oturtmak için ev yaparlar çoğunlukta.
onları kirada oturtup yatırım için değil.

çok bencilce ve çok üzücü.

Kızlar mesajlarınız için çok teşekkür ederim. aileme dava açmaya karar verdim ama bu miras davası olmucak çünkü kendi mi bu şekilde küçültemem ki zaten eşim de istemez bunu. Çocuk işçi olarak çalıştırıldığım ve eğitim hakkımı elimden aldıkları için maddi-manevi tazminat davası açıcam. Avukata durumu anlattım haber bekliyorum.

çok benciller ya açık açık konuş kendikendilerine düşünecek incelikte değiller

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…