Bizde ablamla boyleyiz.kardeslerim iyi olsun deriz.sukur babam herbirimize daire birakti esit sekilde.Şuan evliyim ve bir evladım olacak, kiradayım, birde erkek kardeşim var 12 yaşında.. Çok çalıştım bir ev alalım anneme diye ama olmadı. Şuan bir ev alma şansım olsa anneme gözümü kırpmadan yardım ederim ve ev elbette erkek kardeşimin olur. Ablamda aynı şekilde düşünüyor. İnşallah kardeşime bir ev alacağız... Bunun yanında köydeki tarla bahçeden de hiç birşey istemiyorum. Eşim de aynı şeyi düşünüyor. Kardeşimin olacak onlar. Ne var ki bunda o benim kardeşim. Bizim birbirimizden başka kimimiz var ki ? He birde şöyle bir durum var.. Madem 3 daire var zaten biri sizin olacaktır eninde sonunda biri ablanızın ve biri de kardeşinizin öyle değil mi ?
Bir kizim bir oglum var anlattiginiz sartlarda kizimi asla ve asla kirada oturtmazdim emegi gectim oglumu oturrup kiz8ma boyle bir haksizlik yapmazdimMerhaba kızlar. Benim annem ev hanımı babam ise sorumsuz bir adam. Arsa alıp bir ev yaptı ve sonra yan gelip yattı çalışmadı. Ablamla ben büyüyünce bizi işe soktular ve gece gündüz çalıştık o evin üstüne 2 ev daha yaptık ve 3 katlı evimiz olmuş oldu. Tabi bunu isteyerek değil ailemizin zorlamasıyla yaptık. o evler yapılana kadar ne zahmetler çektik anlatamam. Resmen aç kaldık desem yeridir. Sırf ailem kira geliri alsın diye.
Erkek kardeşim yaşça bizden baya küçük. Evler yapılıp bittikten sonra büyüdü. Ablam ve ben evlenip kendi yuvamızı kurduk. Ablamın maddi durumu iyi ben ise yıllardır kiradayım. Durumumuz kötü diyemem ama kimseye bonkörlük yapacak durumum da yok.
Kardeşimin bir sevgilisi var ve ailem en güzel olan daireyi onlar için hazırlamış. Bu hafta sonu gittiğimde bana daireyi gezdirdiler falan. Dairelerin birinde erkek kardeşim birin de ailem birinde de kiracı oturacakmış.
Ben kirada otururken kardeşim sırf erkek oldugu için daha miras paylaşılmadan ailemin evinde oturmaya nasıl hak kazanıyor? Madem miras paylaşımını beklemeye gerek yok o zaman dairenin birini de bana vermeleri gerekmez mi?
Kardeşim emek verip evi yaptırmış olsa amenna dicem ama bütün emeği biz verdik. Çalıştık, didindik. Şimdi kendimi kullanılmış gibi hissediyorum.
Arkadaşlar ben bu düşüncelerimde haksız mıyım? Lütfen objektif olun.
14 yaşında okuldan alıp tekstil atölyelerinde süründürdükleri için mi gurur duyucam?
Aynı şeyleri yaşamışız nerdeyse. Benim erkek kardeşimle kişisel bir sorunum yok ama kendisi çok sorumsuz bir insandır. Daha liseye giderken altına araba aldılar ki ben liseyi açıktan okudum çünkü okutmadılar sonra üniversiteyi kazandım bitirdim. Kardeşim liseyi bile bitiremedi. Aldığı özel dersleri saymıyorum bile.... Ben dershaneye bile haftaiçi değil hastasonu gittim. Haftaiçi çalışıp dershane parasını kazanıyordum çünkü.Anne ve babalar evlat ayırmı yapmazlar. ama bu durum her aile büyükleri için geçerli değildir. bizde üç kız bir erkek kardeşiz. abla ve ben evliyim. kızkardeşim ve erkek kardeşim bekar. erkek kardeşim için harcanan emekte , parada, zamanda , ilgi-alakada biz kızlara yapılanlardan kat kat fazla. erkek kardeşim iki yıllık mezun bizler kendi çabalarımızla okuduk çok şükür hepimiz dört yıllık bitirdik. hepimizin mesleği var. erkek kardeşimde sorumsuzun rahatın biri. geçen sene askere gitti. bu sene paralı askerlik çıkınca çok üzüldü. bilse gitmeyecekti. babası öder. şimdi tuturmuş evleneceğim. babam bana ev alsın, düğünmü en güzel yerde yapsın, araba alsın diyip duruyor. bu adam 26 yaşında bugüne kadar kendi kazandığı para ile kendine kalıcı hiçbirşey yapmamıştır. sonuç erkek evlatlar kıymetli doğru. ama sakına sizde anne babanızdan kalacak haklarınızı vermeyin. çünkü kimin ne olacağı, ne hallere düşeceği ne gibi sağlık sorunları yaşayacağı bilinmez. bende önceden derdim herşey erkek kardeşimin. sonrasında 6 yıl beyinden tedavi gördüm. birikmişim olmasa kim baktırıdı beni. kim harcardı. 2010 yılında tek muayene 300 tl + mr 475 tl veriyordum. çapada tedavi gördüm ve ayda ikikez gidiyordum. cebinde harçlığın kaldımı diye soran bile olmadı. ilaçlarınıda biz yaptıralım diyen bir ailem olmadı. onun için herkes bu dünya ya yanlız geldi, yanlız yaşar ve yanlız ölür. kimse üzülecek diye kendinizi üzmeyin.
Bazı arkadaşlar kardeşinizi kıskandığınıızı yazmışlar ama ben öyle olduğunu sanmıyorum.
Zira benim düğünümde bir çeyrek bile takmayan anne ve babamın köşede kardeşimin düğünü için ayırdığı 30.000 lirası varsa kardeşimi kıskanmaya gelene kadar ne duygular beslerdim içimde...
Bende düşüncemi söylemek istiyorum ama Doğulu olduğum için tabiki bir o kadarda doğulu zihniyetine sahibim.Aynı şeyi ben yaşamış olsamda erkek kardeşimin oturması gerektiğine kanaat getiririm.Çünkü aslında evin ve hanımının geçimini sağlamakla sorumlu olan kişi evin erkeğidir.O yüzden kadın kendine eş olarak seçtiği erkeğin ona sunduğu hayattan sorumludur.Bizde çok zengin ailelerin kızları bile eğer durumu kötü bir erkekle evlenirse bu hayat onun tercihiydi derler.Bunu sorguladığım bir dönem oldu,aldığım dönüşler hep aynıydı ''Bizim durumumuz çok iyiydi,özel okullarda okuyup büyüdüler kendi gibi birini bulsaydı bizden yardım beklemezdi,damat alınmaz kız verilir,o yüzden onun geçiminden kocası sorumludur'' açıkcası banada aynı düşünce yer etti.Tabiki kızın durumu kötüyse maddi yardım yapılır ama bu evde bizimdi gelin oturun denmez.Bunu kabul eden damatta sevilmez.Ayrıca demişsinizki kardeşim o zamanlar küçüktü.Yani yaşıtınızdıda çalışmamış oralı olmamış olsaydı haklı olabilirdiniz.Ama öyle birşey yok.O yüzden kardeşinizede haksızlık yapmayın derim.Eğer kardeşinizin iyi bir mesleği yada iyi bir kazancı yoksa evde onun oturması gerekir.Erkek çocuk evi geçindiriceği için o varken kadının kocasını alıp babasının evinde oturtması hoş bir görüntü değil.Kocanız için yani.Ama farklı şekilde düşünene saygı duyarım biz böyle büyütüldük ne diyeyim.Diyeceğim o ki kardeşinizin iyi bir geliri yoksa eşini kiradada rahat ettirebilecekse bu meselenin arkasından gidin.Ama öyle değilse,hak sizin ve gittiğiniz kocanın değil evi geçindirmekle sorumlu olan erkek kardeşinizindir.Nihayetinde evin geçiminin erkekten çok kadının üzerinde olması talihsizlik olarak nitelendirilir.Bu çok genel bir yargı zaten.
valla sekerim ailen zaten ne sei ne ablanı düsünmemis ki daha kücükken calısmaya vermis o zaman delirip ben calısmıcam okucam diye direticeksin simdi gecmis olsun
sen simdi ben o daireyi istiyorum desen baban inadına 3 ünide kardesine verir sende li bögründe kalırsın annende seni tutmuyo bide esine rezil olur laf verirsin ailen bile seni tutmuyo dite o yüzden hic dillendrime
diger yorum ise bence normal kardesin zaten kücükmüs yani
benimde erkek kardesi olsa vermek zorumdayım 3 degil 1 bile olsa ben nasıl esim olsa evi olsun kı rahat ediyıyım diyorum ayn sey kardesim icinde gecerli bizim buralarda derler kız bile bulamazsın evi yoksa bu kızın ev istediginde degil ilerde yasanıcak parasızlık skıntıdan dolayı en azından ev kendinin olursa daha rahat gecinir insan
Asla etmezler. Hatta şimdiden evin tapusunu kardeşimin üzerine geçirmeye çalışıyorlar.