Açık açık konuş. Ben yaptım bu evi. Ben kiralarda sürünüyorum size ne oluyo nasıl benim fikrimi almazsiniz. Ben kiraya para verecegime başka bir ihtiyacımı karşılarım yada birikim yaparım.
Dediğim gibi değil biz o eve yerleşmeyi o evin yanından bile geçemeyiz. İzin vermezler.
Belki annemde bana elbette erkeğin olacak deseydi bende sizin gibi düşünebilirdim. Ama biz böyle dediğimiz zaman annem bize kızıyor. Hepiniz benim evladımsınız 3 liram varsa eşit bölüşeceksiniz diyor. Evin tapusunu kardeşinizin üzerine alınmasına izin vermeyin. Ev annenizin üzerine mi ? Şayet öyleyse ne yaparsanız engel olamazsınız malesef haberiniz bile olmaz...Asla etmezler. Hatta şimdiden evin tapusunu kardeşimin üzerine geçirmeye çalışıyorlar.
Annemde bana öyle derdi. Siz o kadar sefalet çektiniz elin kızı yayıla yayıla yaşayacak değil ya. Hepinize bir daire diyordu taaa ki elin kızı meydana çıkana kadar. Şimdi bana dinden bahsediyor.Belki annemde bana elbette erkeğin olacak deseydi bende sizin gibi düşünebilirdim. Ama biz böyle dediğimiz zaman annem bize kızıyor. Hepiniz benim evladımsınız 3 liram varsa eşit bölüşeceksiniz diyor. Evin tapusunu kardeşinizin üzerine alınmasına izin vermeyin. Ev annenizin üzerine mi ? Şayet öyleyse ne yaparsanız engel olamazsınız malesef haberiniz bile olmaz...
Evlerin tapusu kimin üzerinde?
Asla etmezler. Hatta şimdiden evin tapusunu kardeşimin üzerine geçirmeye çalışıyorlar.
En hassas olduğum konu bu ayrımcılığa deliriyorum ya nasıl bir anlayış bilmiyorum elin kızı rahat etsin sen kirada sürun erkek ya bir yerlerinde birşey bulcaklarMerhaba kızlar. Benim annem ev hanımı babam ise sorumsuz bir adam. Arsa alıp bir ev yaptı ve sonra yan gelip yattı çalışmadı. Ablamla ben büyüyünce bizi işe soktular ve gece gündüz çalıştık o evin üstüne 2 ev daha yaptık ve 3 katlı evimiz olmuş oldu. Tabi bunu isteyerek değil ailemizin zorlamasıyla yaptık. o evler yapılana kadar ne zahmetler çektik anlatamam. Resmen aç kaldık desem yeridir. Sırf ailem kira geliri alsın diye.
Erkek kardeşim yaşça bizden baya küçük. Evler yapılıp bittikten sonra büyüdü. Ablam ve ben evlenip kendi yuvamızı kurduk. Ablamın maddi durumu iyi ben ise yıllardır kiradayım. Durumumuz kötü diyemem ama kimseye bonkörlük yapacak durumum da yok.
Kardeşimin bir sevgilisi var ve ailem en güzel olan daireyi onlar için hazırlamış. Bu hafta sonu gittiğimde bana daireyi gezdirdiler falan. Dairelerin birinde erkek kardeşim birin de ailem birinde de kiracı oturacakmış.
Ben kirada otururken kardeşim sırf erkek oldugu için daha miras paylaşılmadan ailemin evinde oturmaya nasıl hak kazanıyor? Madem miras paylaşımını beklemeye gerek yok o zaman dairenin birini de bana vermeleri gerekmez mi?
Kardeşim emek verip evi yaptırmış olsa amenna dicem ama bütün emeği biz verdik. Çalıştık, didindik. Şimdi kendimi kullanılmış gibi hissediyorum.
Arkadaşlar ben bu düşüncelerimde haksız mıyım? Lütfen objektif olun.
Öyleyse 3 daireyi mirasa bırakmadan 3 kardeşe yapacaklar tapusunu... Öyle olmazsa şayet Allah korusun herhangi bir vefat durumunda miras kavgası bile çıkabilir....Annemde bana öyle derdi. Siz o kadar sefalet çektiniz elin kızı yayıla yayıla yaşayacak değil ya. Hepinize bir daire diyordu taaa ki elin kızı meydana çıkana kadar. Şimdi bana dinden bahsediyor.
ozaman sizin hakkınız olan diğer katın tapusunuda size geçirsinler madem, aileniz hatalı, ablanız ne diyor bu işe
Kavga etmem ama helal de etmem. Ben sadece bu düşüncelerimde haklı mıyım haksız mıyım onu merak ettim.Öyleyse 3 daireyi mirasa bırakmadan 3 kardeşe yapacaklar tapusunu... Öyle olmazsa şayet Allah korusun herhangi bir vefat durumunda miras kavgası bile çıkabilir....
Merhaba kızlar. Benim annem ev hanımı babam ise sorumsuz bir adam. Arsa alıp bir ev yaptı ve sonra yan gelip yattı çalışmadı. Ablamla ben büyüyünce bizi işe soktular ve gece gündüz çalıştık o evin üstüne 2 ev daha yaptık ve 3 katlı evimiz olmuş oldu. Tabi bunu isteyerek değil ailemizin zorlamasıyla yaptık. o evler yapılana kadar ne zahmetler çektik anlatamam. Resmen aç kaldık desem yeridir. Sırf ailem kira geliri alsın diye.
Erkek kardeşim yaşça bizden baya küçük. Evler yapılıp bittikten sonra büyüdü. Ablam ve ben evlenip kendi yuvamızı kurduk. Ablamın maddi durumu iyi ben ise yıllardır kiradayım. Durumumuz kötü diyemem ama kimseye bonkörlük yapacak durumum da yok.
Kardeşimin bir sevgilisi var ve ailem en güzel olan daireyi onlar için hazırlamış. Bu hafta sonu gittiğimde bana daireyi gezdirdiler falan. Dairelerin birinde erkek kardeşim birin de ailem birinde de kiracı oturacakmış.
Ben kirada otururken kardeşim sırf erkek oldugu için daha miras paylaşılmadan ailemin evinde oturmaya nasıl hak kazanıyor? Madem miras paylaşımını beklemeye gerek yok o zaman dairenin birini de bana vermeleri gerekmez mi?
Kardeşim emek verip evi yaptırmış olsa amenna dicem ama bütün emeği biz verdik. Çalıştık, didindik. Şimdi kendimi kullanılmış gibi hissediyorum.
Arkadaşlar ben bu düşüncelerimde haksız mıyım? Lütfen objektif olun.
Ablam da bu durumu onaylamıyor ama ablamın maddi olarak hiç bir sıkıntısı olmadıgı için bunları dile getirmek istemiyor.
Ben o tapuyu anca rüyamda görürüm.
Zaten babam anne mi bir kere kapıya attı ve bana geldi kaldı. Onun için bir oda hazırladım. Yani helali hoş olsun 2 milyardan fazla masrafım oldu ki ev almak için peşinat biriktiriyoruz ve tüp bebek bile yaptırmıyoruz bu yüzden.erkek evlat diye şımartırlar hayat sigortası gibi görürler,gelin yüzlerine bakmaz eninde sonunda kızlarının yanında ölürler.
Ahirete kalıyor bazı şeylerin hesabı maalesef
Olay böyleyse elbette haklısınız. Ben ilk kendi durumumdan yola çıktıgım için düşünmeden kardeşime verirdim dedim. Ama sizinkiler iyi niyeti suistimal etmekten çekinmiyorlar malesef. Allah yardımcınız olsun...Kavga etmem ama helal de etmem. Ben sadece bu düşüncelerimde haklı mıyım haksız mıyım onu merak ettim.