Kızların çalışıp yaptığı ev hiçbir emek vermemiş olan erkek kardeşe mi düşer?

Kardeşiniz de kira versin o zaman ? 1 ay size 1 ay ablanıza ? Yani en azından evin ederi 500 ise o 400 den kira verir belki orta yol bulunur ?

Açık açık konuş. Ben yaptım bu evi. Ben kiralarda sürünüyorum size ne oluyo nasıl benim fikrimi almazsiniz. Ben kiraya para verecegime başka bir ihtiyacımı karşılarım yada birikim yaparım.

Bunları hak ediyorlar ama demem, diyemem utanırım. Biz ablamla bu evin borçları yüzünden aç kaldık resmen. Akşam yemeği olarak sofraya sadece hazır çorba koyardı annem. Çorba ve ekmek. Şimdi gelinin ağzının içine bakıyor. En güzel evi ona ayırmış. En büyük olanını. Kendide en küçüğüne geçiyor. İnsan biraz düşünür. Benim il dışında kızım var yazın gelince rahat etsin ben büyük eve geçeyim diye. Ama nerdeee yeterki oğluyla gelini rahat etsin. Ben burda kirada sürünürken onlar benim çocuklugumu heba ettiğim o evde fındık kırsınlar.

Oldu siz çalışıp didiniceksiniz siz sıkıntı çekerken onlar sefa sürecek. Kimse kusura bakmasın kendi isteginizle vermek isterseniz verirsiniz bende isterim aneme kardeşime bi ev almak ama bu resmen somurmek. Ama Ya sesinizi çıkarıp itiraz ediceksiniz yada şikayet etmeye hakkınız yok.

Dediğim gibi değil biz o eve yerleşmeyi o evin yanından bile geçemeyiz. İzin vermezler.

hele bir kardeşiniz evlensin falan kızlarının kıymetini ozaman anlar anneniz ama ozaman insanda giden gidiyor işte, malesef erkek evlada düşkün bir milletiz illa bir şey yaşayıp sonra anlıyoruz

Asla etmezler. Hatta şimdiden evin tapusunu kardeşimin üzerine geçirmeye çalışıyorlar.
Belki annemde bana elbette erkeğin olacak deseydi bende sizin gibi düşünebilirdim. Ama biz böyle dediğimiz zaman annem bize kızıyor. Hepiniz benim evladımsınız 3 liram varsa eşit bölüşeceksiniz diyor. Evin tapusunu kardeşinizin üzerine alınmasına izin vermeyin. Ev annenizin üzerine mi ? Şayet öyleyse ne yaparsanız engel olamazsınız malesef haberiniz bile olmaz...

Annemde bana öyle derdi. Siz o kadar sefalet çektiniz elin kızı yayıla yayıla yaşayacak değil ya. Hepinize bir daire diyordu taaa ki elin kızı meydana çıkana kadar. Şimdi bana dinden bahsediyor.

En hassas olduğum konu bu ayrımcılığa deliriyorum ya nasıl bir anlayış bilmiyorum elin kızı rahat etsin sen kirada sürun erkek ya bir yerlerinde birşey bulcaklar

ahh ah
malesef hep boyle, erkek cocuk herseyin sahibi, kiz el kizi

Annemde bana öyle derdi. Siz o kadar sefalet çektiniz elin kızı yayıla yayıla yaşayacak değil ya. Hepinize bir daire diyordu taaa ki elin kızı meydana çıkana kadar. Şimdi bana dinden bahsediyor.
Öyleyse 3 daireyi mirasa bırakmadan 3 kardeşe yapacaklar tapusunu... Öyle olmazsa şayet Allah korusun herhangi bir vefat durumunda miras kavgası bile çıkabilir....

ozaman sizin hakkınız olan diğer katın tapusunuda size geçirsinler madem, aileniz hatalı, ablanız ne diyor bu işe

Ablam da bu durumu onaylamıyor ama ablamın maddi olarak hiç bir sıkıntısı olmadıgı için bunları dile getirmek istemiyor.
Ben o tapuyu anca rüyamda görürüm.

Öyleyse 3 daireyi mirasa bırakmadan 3 kardeşe yapacaklar tapusunu... Öyle olmazsa şayet Allah korusun herhangi bir vefat durumunda miras kavgası bile çıkabilir....
Kavga etmem ama helal de etmem. Ben sadece bu düşüncelerimde haklı mıyım haksız mıyım onu merak ettim.

erkek evlat diye şımartırlar hayat sigortası gibi görürler,gelin yüzlerine bakmaz eninde sonunda kızlarının yanında ölürler.
Ahirete kalıyor bazı şeylerin hesabı maalesef

Ablam da bu durumu onaylamıyor ama ablamın maddi olarak hiç bir sıkıntısı olmadıgı için bunları dile getirmek istemiyor.
Ben o tapuyu anca rüyamda görürüm.

kıyamam yaa, sizin alın teriniz var o evde Allah inşallah hakkınız olanı verir size, ama insan üzmeyin kendinizi, aileniz hatalı gerçekten, dedğim gibi evlensin önce kardeşiniz ozaman aileniz anlar kız evladın değerini

erkek evlat diye şımartırlar hayat sigortası gibi görürler,gelin yüzlerine bakmaz eninde sonunda kızlarının yanında ölürler.
Ahirete kalıyor bazı şeylerin hesabı maalesef
Zaten babam anne mi bir kere kapıya attı ve bana geldi kaldı. Onun için bir oda hazırladım. Yani helali hoş olsun 2 milyardan fazla masrafım oldu ki ev almak için peşinat biriktiriyoruz ve tüp bebek bile yaptırmıyoruz bu yüzden.
1 ay kaldı ve kocasına döndü tıpış tıpış. Ne ben ne de kocam ağzımızı açıp tek bir kelime bile etmedik.

Kavga etmem ama helal de etmem. Ben sadece bu düşüncelerimde haklı mıyım haksız mıyım onu merak ettim.
Olay böyleyse elbette haklısınız. Ben ilk kendi durumumdan yola çıktıgım için düşünmeden kardeşime verirdim dedim. Ama sizinkiler iyi niyeti suistimal etmekten çekinmiyorlar malesef. Allah yardımcınız olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…