Haklısın. İlk fırsatta sakin bir ortam ayarlayıp yüzyüze konuşmak en iyisi. Gerisi onun tepkilerine göre şekillenecek sanırım.Bence kesinlikle yüz yüze ve ikiniz de sakin
kesinlikle yüz yüze ve ikinizin de sakin olduğu bir zamanda konuşun. Onun size güveninin az olmasından korktuğunuzu, ilişkiyi yürütmekte zorlandığınızı... Tüm hislerinizi açık yüreklilikle anlatın. Yapıcı olmaya çalışın, sinirlenmeyin. reddederse ve ciddiye almazsa ilişkiyi yürütemeyeceğinizi belirtin. Gelecekle evlilikle ilgili korkularınızı söyleyin. Onun böyle davranmasının nedenlerini öğrenmeye çalışın.
iyi akşamlar , tavsiyelerinize ihtiyacım var.Okuyup yorumlarınızı yaparsanız gerçekten çok yararı olacak benim için. Arkadaşlarıma anlatamıyorum böyle konuları, daha sonra önyargılı olmamaları için o yüzden dışarıdan birilerinin görüşlerine ihtiyacım var.
Benim 3 yıldır devam eden bir ilişkim var, sevgilim aşırı kıskanç ve ben onu törpülemek , bu hale gelmek için çok emek verdim. Kötü bir insan değildir zaten öyle olsa bir dakika durmam yanında.
Konuya gelecek olursak . Sevgilim benim hayatımdaki insanların , ona göre yanlış olan , davranışlarının acısını hep bir şekilde benden çıkartıyor. Mesela bir kız arkadaşım birileriyle konuşsun, birden fazla kişiyle konuşsun, bana kızıyor sen neden tepkini koymadın falan diye. Ve bunu olayların ucu bana dokunmasa da yapıyor.
Bazen çok yıprandığımı hissediyorum kızlar . Ve bana bazen bi kızımız olursa sen ona müdahale etme onu ben yetiştireceğim , böyle senin gibi saçmalıklar yapmasın diyor. Bu 3 yılda onun güvenini kaybedecek hiçbir şey olmadı ihanet vb.
İçim sıkılıyor tavsiyelerinize ihtiyacım var.
EDİT: Bunu daha önce birkaç tartışmamızda da kullanmıştı,çok üzerinde durmamıştım. Yaşlarımız da 21-22 , belki buradan da çıkarım yapanlarınız olur. Ve kızlar bazılarınız eleştirecek belki ama beni sevdiğine dair en ufak bir şüphem yok, ben de çok seviyorum ama bu huy düzelir mi bilmiyorum.
Buraya konu açan sevgili, boşanma, üzerine ve toplumda daha bilmediğimiz nice sevgililerin, velilerin genel olarak hepsi çok sevdiğini söyler ne yaşadıysam çok severek başlamıştır herşeyHaklısın , ama bir insanın da her şeyi dört dörtlük uyar mı onu da bilemiyorum.
Bu konu böyle devam ederse ileride çok ciddi sorunlara sebep olabilir , bunun ben de farkındayım.Ama çaresiz hissediyorum. Cidden çok fazla sevdiğim için kolay kolay ayrılığı düşünen birisi olmadım hiç.
ama bu konuşmayı bir kere yapın. bir defada düzelmeyen şey ya hiç düzelmez ya da düzelene kadar sizi de tüketir.Haklısın. İlk fırsatta sakin bir ortam ayarlayıp yüzyüze konuşmak en iyisi. Gerisi onun tepkilerine göre şekillenecek sanırım.
Bunları kendime o kadar çok söylüyorum kiBiz kadınlar dolu dolu seviyoruz vazgeçmeyi göze alamıyoruz ama İnan kısıtlamalardan kendin olmaktan vazgeçmekten daha zor olmaz dört dörtlükte değilse dört üçlük birini bulursun hayırlısıyla inşallahhh evlenip ayrılmak daha kötü olur evlenince Ya bu deveyi güdüp kısıtlamalara boyun eğeceksin yada ayrılıp bu diyardan gideceksin ama bunu sevgiliyken yapmadığına pişman olacaksın hiç kimse senden daha önemli değil
Çünkü yaşanan olumsuzluklara sevdiğimiz için katlanıyoruz üstesinden gelirim belki diyeBuraya konu açan sevgili, boşanma, üzerine ve toplumda daha bilmediğimiz nice sevgililerin, velilerin genel olarak hepsi çok sevdiğini söyler ne yaşadıysam çok severek başlamıştır herşey
Sevmedim ondan dolayı boşanıyorum diyen hiç duymadım, okumadım da
Doğru söylüyorsun. Zaten bu bir seferde farkına varılması gerekecek kadar ciddi bir konu. Cidden o kadar çok kıskançlığına göğüs erdim üstesinden geldim ki... Ama artık bu işin kıskançlık boyutunu aşıyor.ama bu konuşmayı bir kere yapın. bir defada düzelmeyen şey ya hiç düzelmez ya da düzelene kadar sizi de tüketir.
Rica ederim cnm benimBunları kendime o kadar çok söylüyorum kiTeşekkür ederim yorumların için Gerçekten benim için anlamı büyük. Belki bu sorunu konuşunca o da fark eder. Farkına varmazsa nasıl olacak hiçbir fikrim yok inan ki. Ama bu şekilde de geleceğime dair risk almak istemiyorum.
Hiçbirini aşmamış,kendinizi kandırıyorsunuz.Tam anlatamamış olabilirim. 3,5 yıl içerisinde bu kıskançlık konularının çoğunu aştık, cidden çok emek verdim. O da birçok konuda kendini düzeltti hakkını yiyemem. Ama böyle aşırıya gittiği de oluyor.
Aynen öyle. Gerçekten böyle düşünüyorsa ve düşünmeye devam edecekse bile bile hem onu hem kendimi ateşe atmaya gerek yok. Ayrılık da onun için de benim için de çok yıkıcı olur biliyorum ama oluru yoksa mecburRica ederim cnm benimAllah hakkında hayırlısını versin aynen konuş oluruna bakın ama olmayacak gibiysede bile bile yürüme ateşe
Hiçbirini aşmamış,kendinizi kandırıyorsunuz.
Yaşınız daha çok küçük,size saygı duyan biriyle olmanızı tavsiye ederim.
Size zerre saygısı yok,
Onun dediği olmadığı zamanlarda sizin ona verdiğiniz yetk,ye dayanarak aklınıza gelecek her saçmalığı yapacaktır.
Ne demiş,kızımızı ben yetiştireceğim
Buradan bile anlamanız lazım ama ,aaah ah.
Hala iyi biri bilmem ne.
Hiçbirini aşmamış,kendinizi kandırıyorsunuz.
Yaşınız daha çok küçük,size saygı duyan biriyle olmanızı tavsiye ederim.
Size zerre saygısı yok,
Onun dediği olmadığı zamanlarda sizin ona verdiğiniz yetk,ye dayanarak aklınıza gelecek her saçmalığı yapacaktır.
Ne demiş,kızımızı ben yetiştireceğim
Buradan bile anlamanız lazım ama ,aaah ah.
Hala iyi biri bilmem ne.
Sevgilin dört dörtlük degil yanlış tanımlıyorsunuzÇünkü yaşanan olumsuzluklara sevdiğimiz için katlanıyoruz üstesinden gelirim belki diye
Kesinlikle dört dörtlük olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir tavıra ileride kesinlikle katlanamam . Benimkisi sadece iş o raddeye gelmeden düzelir mi acaba diye çabalamakSevgilin dört dörtlük degil yanlış tanımlıyorsunuz
Sevgilinizin kusuru var farkındasınız sizde
Ben katlanırım diyorsanız kimsenin birşey söyleyemez
Hoşlanmayabilir, bunu anlarım ama bana bir zararı dokunmadıkça müdahale edebileceğini de düşünmüyorum. Gel geleliim gerçek hayatta öyle olmuyor. Kavga boyutunu geç bunu "kızımı sen yetiştirme " laflarıyla süslemek nedir?Benim de hafiften oynak arkadaşlarım var çok da iyi anlaştığım, o huylarını sevmiyorum ama düzeltmeye de çalışmadan olduğu gibi kabulleniyorum, yakınımdaki insanlar da neden konuşuyorsun diye soruyor şaşırıyorlar. Tepkilerini normal karşılıyorum. Sevgilin de flörtöz arkadaşlarının varlığından rahatsız oluyordur, kıskanıyordur ama bunu abartıp kavga boyutuna getirmek doğru olmaz
Bence bu konudan ne kadar büyük rahatsızlık duyduğunu çok ciddi bi şekilde belirt belki kendini törpüler. Mesela direkt üste çıksaydın "kızımı sen yetiştirme" dediği zaman.. altta kalmasaydın. Sen de ani çıkışlar yap biraz sindir onu benceHoşlanmayabilir, bunu anlarım ama bana bir zararı dokunmadıkça müdahale edebileceğini de düşünmüyorum. Gel geleliim gerçek hayatta öyle olmuyor. Kavga boyutunu geç bunu "kızımı sen yetiştirme " laflarıyla süslemek nedir?
birkaç yerde vurgulamışsınız şu 3 yıl ve daha fazla zaman vermek konusunda kendinizi çok şartlandırmayın. sırf bu yüzden size ters gelecek şeyleri görmezden gelirseniz sıkıntılar çığ gibi büyür. ne yılları heba eden, nerelerden dönen insanlar var. yanlışı ayırt etme gücü versin Allah hepimize...
ikinizin de yaşı bu denli ciddi konular konuşmak için çok küçük geldi bana.
zaten sevgilinizin bu olgunlaşmamış fikirleri de yaşıyla doğru orantılı.
büyük konuşmasın
kız çocuk sahibi olanların daha dikkatli niyetlerde bulunması gerekir bence
işin manevi yönünden bakarsak kınadığımızı yaşamadan ölmüyoruz.
sosyolojik yönden bakarsak ahlak bekçiliği yapıp herkesi yargılama hakkını kendinde bulan insanlar despot ve baskıcı ebeveynler oluyor ve kaçınılmaz son: baskıyla büyüyen çocuklar istenmeyen davranışlar sergilemeye daha meyillidir.
size yönelik saygısızlığına değinmeyeceğim bile, son derece aşikâr...
bazen tek bir yanlış bütün doğruları siler unutmayın.
Tabiki cevabını verdim. Kendine bir piyon bul onunla evlen, tek başına yetiştir kızını dedim. Ama böyle kavga anında bir şeyleri anlayan bir insan değil. Daha sonra kendiyle kalıp düşündüğünde farkına varıyor bir şeylerinBence bu konudan ne kadar büyük rahatsızlık duyduğunu çok ciddi bi şekilde belirt belki kendini törpüler. Mesela direkt üste çıksaydın "kızımı sen yetiştirme" dediği zaman.. altta kalmasaydın. Sen de ani çıkışlar yap biraz sindir onu bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?