Kızlar yardım ve fikrinize ihtiyacım var:(

Mihrimah irem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2015
71
27
31
Merhaba.
Kızlar ben 24 yasındayım. Universiteyi bitirdim ve is hayatına atıldım. Bır yıldır calısıyorum. Ve bır ılıskım var . Diyeceksiniz ki ne evlilik meraklısısın ama alakası yok. Erkek arkadasım 31 yasında oda calısıyo duzgun bı hayatı var 1 senedir cıkıyoruz. Ama ne ailesiyle tanıstırmak istiyo nede evlilik . Yanı ben böyle dusunuyorum. Evlılık muhabeti açıldıgında olucak ılerleyen zamanda uygun sartları beklıyorum falan diyo ama kesinlikle inanmıyorum. Evlılık meraklısı kesinlikle değilim ama ınsan önünü görmek istiyor. Rahat rahat gezip tozmak istiyor. Ne yapacagımı bılmıyorum kızlar. Önerilerinizi bekliyorum.

biyolojik saat diye bir şey var. sizinkide tiktaklamaya başlamış. evlenip bir çocuk sahibi olmak istiyorsunuz. kendi odanız değil eviniz olsun istiyorsunuz. kendi hayatınızı oturtmak istiyorsunuz e çok normal. bunun evlilik meraklısı olmakla hiç alakası yok rahat olun. ama erkek arkadaşınız şu an sizinle aynı beklentilerde değil gibi. 31 yaşındaymış zaten yani bu yaştan sonra astronot olmayı planlamıyordur illaki o da evlenmek ister ama ya zamanı gelmediğini düşünüyor yada ilişkiden emin değil. yada maddi şartların peşinde koşuyor.

Bir sene ilişki için uzun bir zaman değil. Belli ki erkek arkadaşın daha sağlam adımlar atmak istiyor. Belki kendini hazır hissetmiyor, belki maddi olarak uygun değil. Belki evliliğe kesin karar vermeden ailelerin işin içine girmesini istemiyor. Seni daha iyi tanımak, daha doğru karar almak istiyor belli ki. Normal olan bu zaten.

Asıl sorun daha bir senede senin evliliği kafana takmış olman. Ne kadar eminsin ki onun evleneceğin adam olduğundan?

Ah evet uykularımı kaçırıyor bu konu. Maddi galıba. Onuda bilemiyorum emin değilim. Ben blöf yapıyorum arada ben emin değilim bi kaç sene evlilik düşünmüyorum seninle diyorum bu sefer tutusuyo evlenmiyceksek bu ılıskının mantıgı ne diyo. Cok tertemiz bi iliski yasıyoruz öyle diyim size. Cinsellik anlamında

Kuzenim vardı ..onunda sevgilisi tüm şartlar uygun olduğu halde yanaşmıyor du evliliğe .. Sonra 1 sene geçince kuzenim arkadaşları noluyo birader bizim kızı mi oyaliyon diye sıkıştırmıslar sonra tamam demiş ciddi düşünüyorum diyip enişte beyi uyandırıp harekete geçirmişler şimdi evli mutlu çocuklular .... sizinde böyle bir ortamının varsa arkadaş vasıtası ile konusturtabilirker ama kuzenim arkadaşları ile sevgilisini kaynustirmisti önceden

Haklısınız, evlilik meraklılığı değil bu.
İki taraf da düzenini kurduysa beklentiye girilmesi çok normal artık.
Ne olacak bilinmemesi sıkar insanın canını.

Konuşmaz mısınız bu konuyu?

Daha önce uzun bi iliski yasadım ve ayrıldık bitti. Yine aynı seyleri yasamak istemiyorum. Uzun iliskide cılkı cıkıyo kızlar. Hemen evlenelim demiyorum zaten bugun hadi evlenelim desek en az 1 yılı var. Sözdü nişandı.

Arkadaslarımada olucak olucak bıseyler diyip duruyo

Herşey rayına da girmiş. .
İşi var 30 yaşında evlilik düşünmeli. .
Haklısın..Açık açık konuş. .

Haklısınız, evlilik meraklılığı değil bu.
İki taraf da düzenini kurduysa beklentiye girilmesi çok normal artık.
Ne olacak bilinmemesi sıkar insanın canını.

Konuşmaz mısınız bu konuyu?
Gururumdan evlenelim diyemiyorum. Anlarsınız ya kızlar kız gururu işte aslında dünden razıdır ama söylwyemez

Bu tarz "benimle evlenmek istemiyor" hislerine kapılmak için acele etmişsiniz. Bu kadar kısa sürede evlilikten olumlu olarak bahsedip / evlenme kararı alsaydınız anormal olurdu zaten.

Cok tertemiz bi iliski yasıyoruz öyle diyim size. Cinsellik anlamında
Ne alaka kipkirli bi ilişki yasasaniz evlilik dusunmemekte haklı mı diycez ? Kullanilmiyorum anlamında soylediginizi var sayiyorum. Bencede 1 sene erken. 31 yaşında emin olarak evlenmek istiyordur. Bi yerde evlilik için baskı yapan kadınlar erkekleri evlilikten soğutur gibi bir şey okumustum. Bi süre daha akışına birakabilirsiniz bence. 5 6 ay sonra ciddi ciddi konuşup niyetini anlar yolunuzu ona göre cizersiniz.

Ama iki taraf da hazır olmadan, iki taraf da evliliği istemeden olmaz bu işler. Bu tip tavırlarla ya da bu düşüncelerini karşındaki insana aktararak sadece baskı yapmış olursun. Bunun da iki sonucu olur, ya baskıya rest çeker ayrılırsınız ya da sırf sen istiyorsun diye evlenir sonucunda yine sen mutsuz olursun.

Yani kısacası hayatı akışına bırak. Zamanı gelince, şartlar olgunlaşınca, ikiniz de birbirinizi isterseniz olur zaten kendiliğinden. Bunu düşünmek, dile getirmek, baskı yapmak bişey kazandırmaz.

Eşimle 5 sene ilişki yaşadık, beş sene boyunca evlenmek istedi. Ben hazır değildim ve ailesiyle bile tanışmayı reddettim. Sonra bişey oldu hadi evlenelim madem dedim 5 ay içinde evleniverdik. Zamanı gelmişti, ben hazırdım ve artık karşımdaki insandan emindim. Ama hiç bir zorlaması işlemedi bana. Aşırı ısrarcı olsaydı ilişkimiz biterdi zaten.

Bazı erkekler istediğimi alıyorum evliliğe ne hacet kafasındadır ya bunda o da yok. Onu belirtmek için yazdım. Tesekkurler fikriniz için

Sizde haklısınız nasip demekten baska bısey gelmıyo bu islerde elimizden...

Evlenmek istemeyebilir ya da belli bir süre evlenmeyi düşünmüyor olabilir .
Kişisel bir tercih sonuçta , biraz daha zaman geçince hayattan beklentileriniz hakkında konuşabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…