Kız İsteme Kızlar yardım edenin evliliği dört dörtlük geçsin inşallah :)))

jared

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2007
311
0
96
Nevşehir
kızlar ben bu konularda acemiyim... lütfen bilgilendirin beni.......

2 hafta sonra beni istemeye geliyorlar farklı şehirlerde olduğumuz için tanışma isteme ve söz aynı anda olacak (daha önce ben ailesiyle tanışmıştım sevgilim de benim ailemle tanışmıştı annesiyle de annem görmüşlerdi birbirlerini) (biraz karışık oldu ama idare edin heyecandan :3: ) onların bir iki yakını gelecek bizdende dayılarım halalarım büyükler gelecek...:18:

şimdi size bir kaç sorum olacak :17:

1) sözden önce erkekle kız dışarı çıkıp söz yüzüklerini ve elbiseyi beraber almazlar mı?
2)yüzük almaya gidilince tek taşta alınır mı???*
3)sözde kız saçını yaptırmak için kuaföre gitmez mi??
4)makyajımı kendim mi yapıyım kuaför mü yapsın ???
5) tek bir yüzük mü alalım yoksa söz,nişan yüzüğü falan diye ayrı ayrı mı alalım?

offffffffffffff kafam çok karışık :5:

Son düzenleme:
Canm giyeceğin kıyafeti ve takacağın yüzüğü tabi ki senin seçmen gerekiyor :) Ama erkek arkadaşlınla gidersin ama kayınvalidenle bu ortam ve şartlarla alakalı..Ama mutlaka git söz yüzüğünü kendin seç içinde kalmasın..

Kalma konusunu ailene danışmalısın onlar nasıl uygun görürse öyle yaparsınız..

Saçını makyajını da çok abartılı olmamak kaydıyla yaptırman çok hoş olur..
Kırık fön,maşa vs. şeyler söz isteme için çok uygun..
Ama eğer nişan yapmayacaksanız kıyafetin,saçın ve makyajın biraz daha gösterişli olabilir.

Allah tamamına erdirsin ömür boyu mutlu olursun inşallah :nazar:

Canım ben henüz evli değilim ama bildiklerimle yadımcı olmaya çalışayım.
Bencede yüzükleri sen takıcagın ıcın gidip mutlaka senin seçmen gerekir.İster müstakbel eşinle ister kayınvalidenle vs ama tabiki eş adayınla gitmeniz daha dogru olur sonucta oda takıcak yüzüğü .
Kalma konusunda bu aileden aileye değişir canım.Sizinkilere bi danış derim hoş karşılanırsa o şekilde yaparsınız.
Saç olayına gelincede bencede mutlaka yaptır ama tabi abartı değil kıyafetıne gore hos bısey yaptır .Bir kere olan bir şey sonucta .Tabi nişan olmıycaksa abarta bılırsın kıyafetıde sacını makyajınıda.ALLAH tamamına erdirsin.Bir ömür mutluluklar.Darısı biz bekarlara(isteyenlere).Sevgiler..

aybk canım amin,çok teşekkür ederim çok yardımcı oldun...:16: ben sevgilimin bir gün önceden gelmesini söyledim yüzükleri ve elbiseyi onunla almak istiyorum bilmem ki annesi de gelmek ister mi acaba diye :50: aslında yalnız gitmek daha güzel olur .. bir gün önceden çağırmam mantıklı olmuş mu? yoksa geldikleri gün paldır küldür mü gitseydik almaya :96:

esss canım çok sağol amin darısı tüm sevenlerin başına :17:
kalma konusunda annem olabilir dedi ama çok kişi gelirlerse yayarız tüm yakın akrabalara di mi ne olacak gönüller bir olsun :29:

saçımı da bihter saçı yaptırmak istiyorum yani kırık fön :77:
elbise daha almadım acaba etek bluz mu alsam elbise mi ona karar veremedim.. elbise alıyım desem siz altı bulmam lazım o da zor tabi :(

Bir gün öncesinden alış verişe çıkmanız daha mantıklı olur.
O gün kuaföre falanda gideceksin iki ayağın bir papuca girer.
Bende elbise çok aramıştım sözüm için ama genelde çok kısa oldukları için bulamamıştım.
Keten etek ceket almıştım adil ışıktan pudra rengi içinede beyaz straples giymiştim hafif topuklu ayakkabı çok şık olmuştu..
Şimdi mevsimden dolayı keten takım bulabileceğini sanmıyorum o yüzden etek üstüne şifon bulüz tercih edebilirsin..
Eminim çok şık olacaktır :)

evet canım bir gün öncesi daha mantıklı ... inşallah herşey yolunda gider... bu arada ben elbise giymek istiyorum :( inşallah bulurum aradığım gibi bişey...adilışıkta çok hoş şeyler oluyo en iyisi oraya da bi uğrayım ben... çok sağol canım. arada buralara uğra ihtiyacım oluyo size:16:

Sen stres yapma Allah'ın izniyle her şey yolunda gidecektir..
Benim sözüm yaz mevsiminde oldu yazın kıyafetler özellikle elbiseler çok açık oluyor bilirsin..
Sen daha şanslısın bu mevsime uygun yetim kol dizlerde bir şey bulabilirsin..
Adil'e mutlaka bak derim biz dün nişanlımla bayramlık alış verişi için baktık çok güzel şeyler gelmiş..

ne güzel ne romantik :69: inşallah bende o günleri görürürüm nişanlımla alışverişe giderim inşallah :81:

aybk unutmadan bir şey daha soruyum söz yüzükleri nasıl olur kaç fiyat aralığına bakalım bir de erkeğe de takılıyor di mi...çıkartırsa döverim onu :51:

Bizim sözle nişan arası 15 gün olduğu için söz alyansı takmadık sadece tek taş ve tamtur takıldı.
Nişan alyanslarımızı yaptıkdır çifti 1000 tl idi.
Sizin söz ve nişan arası ne kadar olacak?

Canım fikir olsun diye ekliyorum bu kayınvalidemin söz için aldığı tek taşım ve tamturum.
Tek taşım 450 tamturum 300 milyondu geçtiğimiz ağustos ayında alındı.

Bu nişanlımın bana aldığım kayınvalidem oğlumun aldığını geri alıp sana takmak istemem demişti o yüzden o yeni almıştı.

Nişan tarihi daha belli değilse o zaman ince birer alyans ve tek taş takabilirsiniz çiftini 300'e alırsınız büyük ihtimalle.

canım benim çok sağol resimlerle süslemişsin konuyu...yüzüklerin çok güzel gerçekten. :13:kayınvalide çok düşünceliymiş maşallah allah devamını getirsin...:16:

çok yardımcı oldun canım çok sağol.. :16:

canim benim sevgilimde uzakta oturuyor..., kalma olabilir tabiki ailenler danismalisin ama bu konuyu.. ona göre arayip kalabileceklerini anlatmalisiniz.., kuaföre gelince git derim fazla abartili olmiyan bir sac modeli yaptir bence hos olacaktir.. bende geldiklerinde gitmeyi düsünüyorum..., söz yüzükleri sevgiline sor , kayinvaliden tamam siz gidin beyenin diyebilir.. ama danismak gerek ondan habersiz olursa bozulabilir.., bende bilmiyorum secebilirmiyim veya onlarmi getirecek.., pek fark etmiyor benim icin yeterki parmagimda olsun her türlüsünü beyenirim ben :) .. insallah olur artik yakinda insallah... :nazar: allahim duy sesimi :nazar: ... simdiden hayirlisi olsun canim darisi basima :nazar: ,,.. haaa bu arada evdeki tepisinizi süslemeye unutma :) bende yeni ögrendim.. , biraz olsun süsle tepsiyi yüzükleri üstüne koyacagin tepsiyi :)

cansubeauty canım çok teşekkür ederim inşallah kurbandan sonra sözleniyoruz darısı sizin başınıza :16:söz tepsisini süslemeyi de burdan okudum canım nasıl yapılacağını bilmiyorum ama öğreniriz birlikte di mi :16:

cansubeauty canım çok teşekkür ederim inşallah kurbandan sonra sözleniyoruz darısı sizin başınıza :16:söz tepsisini süslemeyi de burdan okudum canım nasıl yapılacağını bilmiyorum ama öğreniriz birlikte di mi :16:

amin canim insallah :) darisi basima :nazar: hehe :), evet canim ya bende burdan ögrendim ilk defa duydum.., banada kesinlikle süsle yoksa iyi olmaz dediler.., evde bi gümüs tepsiniz varsa onu örtüyle bantla vs süslüyebilirsin canim , tabikide birde makasi..., bende daha tarih net degil bekliyoruz bakalim:(... ama ben gecenlerde carsida süsleme malzemelere baktim benimde henüz fikrim yok.., burda arkadaslar var süsleyip koymuslar onlara bakarak artik bende bisey yapacagim canim.., sende onlara bakip fikir üret derim:)

saç yaptırmaya kesin gidilir...1 gün kalınabilir ama mümkünse kalınmasın çünkü daha adı konmamış bir durum var ortada....söz yüzükleri ve elbise tercihe kalmış...elbiseyi kendinde alabilirsin eğer adetleriyse parasını verirler adetle alakalı ama yüzüklerde sen ona o sana alıyor canım...mutluluklar

Back