• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar sınava çalışmaya başlıyoruz

Kızlar işletme 4te türk vergi sistemi var ama ben onu 3 te aldım ve verdim
Devamı niteliğinde mi? ama 1-2 diye belirtilmemiş :44:

Kızlar bu kredili sistem not hesaplama ve ders geçme açısından çok iyi bişey aslında.Öğrendiğime göre mesela ilk dönem güz dönemi cd dc dd gibi derslerimiz kaldı diyelim eğer ilk dönem genel not ortalamamız 2.00 ın altındaysa akademik yeteriszlik uyarısı yapılıyor. Fakat ikinci dönem alacağımız notlarla genel not ortalamamızı 2.00 nin üstüne çıkarırsak ilk dönemdeki bu cd dc dd notlarımızı da kurtarmış oluyoruz.Yani ikincidöneme de bağlı olarak geçebiliyoruz ilk dönemi.Ben bunu bilmiyordum çok hoşuma gitti :)

merhaba kızlar yine ben :9::9:

dün akşam ablam aradı.2. üniversiteyi okusana diye :9: derslerden yeni başım kurtuldu ama yeniden kayıt olup bir üniversite daha okumakta isterim işin açığı.alıştım zaten ders çalışmaya :9:

heyecan yaptım stres yaptım işin açığı :18::18: işletme bitti benim.hangi bölümü yazsam iyi olur bilemiyorum?kime sorsam onuda bilemedim.aklıma siz geldiniz?hangi bölümü yazmalıki bana bir faydası olsun :44:

merhaba kızlar yine ben :9::9:

dün akşam ablam aradı.2. üniversiteyi okusana diye :9: derslerden yeni başım kurtuldu ama yeniden kayıt olup bir üniversite daha okumakta isterim işin açığı.alıştım zaten ders çalışmaya :9:

heyecan yaptım stres yaptım işin açığı :18::18: işletme bitti benim.hangi bölümü yazsam iyi olur bilemiyorum?kime sorsam onuda bilemedim.aklıma siz geldiniz?hangi bölümü yazmalıki bana bir faydası olsun :44:

:8::16::46: canımm yeniden katılcaniçin okadar sevindimki anlatamam :16::16: ben ek yerleştirmelerle sosyoloji kazandım sen de aöf sitesinden bölümleri incele canım :29::29: hayırlısı olsun.Bu yıl pek çok bölümü seçebiliyosun ikinci üniversite olarak:10::10: Hoşgeldinn:29::29::38:

:8::16::46: canımm yeniden katılcaniçin okadar sevindimki anlatamam :16::16: ben ek yerleştirmelerle sosyoloji kazandım sen de aöf sitesinden bölümleri incele canım :29::29: hayırlısı olsun.Bu yıl pek çok bölümü seçebiliyosun ikinci üniversite olarak:10::10: Hoşgeldinn:29::29::38:

sağol canım benim :16::16::16: senin bölümünde hayırlı olsun :29::29: umarım güzel kapılar açar :54:

bölümler şunlar :34:

İkinci Üniversite kapsamında Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin birinci sınıfına kayıt yaptırılabilecek önlisans programları/lisans bölümleri

Açıköğretim Fakültesi (Önlisans)

Adalet
Bankacılık ve Sigortacılık
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
Çağrı Merkezi Hizmetleri
Dış Ticaret
Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı*
Emlak ve Emlak Yönetimi
Ev İdaresi
Fotoğrafçılık ve Kameramanlık
Halkla İlişkiler ve Tanıtım
İlahiyat
İnsan Kaynakları Yönetimi
İşletme Yönetimi
Kültürel Miras ve Turizm
Laborant ve Veteriner Sağlık*
Lojistik
Marka İletişimi
Medya ve İletişim
Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları
Özel Güvenlik ve Koruma***
Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi
Radyo ve Televizyon Programcılığı
Sağlık Kurumları İşletmeciliği
Sosyal Bilimler
Sosyal Hizmetler*
Spor Yönetimi
Tarım
Turizm ve Otel İşletmeciliği*
Turizm ve Seyahat Hizmetleri*
Yerel Yönetimler

Açıköğretim Fakültesi (Lisans)

Felsefe
Sosyoloji
Tarih
Türk Dili ve Edebiyatı
İşletme Fakültesi (Lisans)

İşletme
Konaklama İşletmeciliği**
İktisat Fakültesi (Lisans)

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
İktisat
Kamu Yönetimi
Maliye
Uluslararası İlişkiler

canım bilemedim onu ya :44: yaşım zaten 27 2 yıllık olsun bir çırpıda bitsin diyorum.o ayrı ama bide kamu yönetimi hep gönlümdeki bölüm oda agır basıyor.çok kafam karıştı :18: :44:

canım bence yaşa takılma çünkü bu senin ikinci üniversiten olucak.İkinci üniversitede senden daha yaşlı insanlar da var kimisi alan değiştirmek için okuyo kimi başka şeyden :10: o yüzden yaşı düşünmeden karar ver canım bence.Neye karar verirsen hakkında en hayırlısı olsun inşallah:10::10::16::16::16:

canım bence yaşa takılma çünkü bu senin ikinci üniversiten olucak.İkinci üniversitede senden daha yaşlı insanlar da var kimisi alan değiştirmek için okuyo kimi başka şeyden :10: o yüzden yaşı düşünmeden karar ver canım bence.Neye karar verirsen hakkında en hayırlısı olsun inşallah:10::10::16::16::16:

teşekkür ederim tatlım :16::16: inşallah hepimiz için en hayırlısı olur

yok yaşa şurdan takılıyorum.bir an önce bir meslek sahibi olayım.devlet bile 30 undan sonra memur almıyor :5: 30 uma kadar geleceğim için sağlam bir temel atmak istiyorum :34:

murat aof yu aradım.adalet ve sosyal bilimler en çok tercih edilenler dedi :44: netten bakıyorum sosyal hizmetlerde çok gelecek vaad ediyormus :44:

Son düzenleme:
teşekkür ederim tatlım :16::16: inşallah hepimiz için en hayırlısı olur

yok yaşa şurdan takılıyorum.bir an önce bir meslek sahibi olayım.devlet bile 30 undan sonra memur almıyor :5: 30 uma kadar geleceğim için sağlam bir temel atmak istiyorum :34:

murat aof yu aradım.adalet ve sosyal bilimler en çok tercih edilenler dedi :44: netten bakıyorum sosyal hizmetlerde çok gelecek vaad ediyormus :44:

canım sosyal hizmetleri ben de düşünmüştüm ama 2 yıllıkların ataması yok.Sosyal hizmet 2 yıllık bi işe yaramıyor.4 yıllıkların ataması oluyor sosyal hizmetlerden.Bir de 30 undan sonra memur almama gibi bi durum yok kpss de yaş sınırı kalktı çünkü.Adalete bişey diyemicem benim de çocukluk arkadaşım şuan o bölümde ikinci üni okuyor :)

canım sosyal hizmetleri ben de düşünmüştüm ama 2 yıllıkların ataması yok.Sosyal hizmet 2 yıllık bi işe yaramıyor.4 yıllıkların ataması oluyor sosyal hizmetlerden.Bir de 30 undan sonra memur almama gibi bi durum yok kpss de yaş sınırı kalktı çünkü.Adalete bişey diyemicem benim de çocukluk arkadaşım şuan o bölümde ikinci üni okuyor :)

evet 2 yıllıkların ataması yokmus.bende biraz önce okudum.adaletede çok yıgılma var bence.okuduguna değmez.
aa gerçektenmi kalktımı ben onu kaçırmısım :44:

2 yıl sosyal hizmetlerden sonra 4 yıllık a geçiş yapıp sosyoloji okursun 2 yılda sosyoloji mezunu olursun

ama bence direk sosyoloji yaz derslerden muaf olursun zaten ortak derslerimzi varsa işletmeyle

Prensesperi, tercihini atamaya göre verme şekerim çünkü lisanstan mezun olduğun için sonradan aldığın önlisans diploman hiçbir işine yaramaz kpssde.
Lisanstan mezun olan bir daha önlisans olarak giremiyor
Eğer atamalara göre bölüm seçeceksen lisans oku canım:34:
+ kpss de yaş sınırı kalktı

Son düzenleme:
sosyoloji okıyorum sen2 yıllık sosyal hizmetler yazabilirsin

2 yıl sosyal hizmetlerden sonra 4 yıllık a geçiş yapıp sosyoloji okursun 2 yılda sosyoloji mezunu olursun

ama bence direk sosyoloji yaz derslerden muaf olursun zaten ortak derslerimzi varsa işletmeyle

teşekkürler canım :16::16: ama örgün öğretim düşünmüyorum.açıköğretim tam benlik.normal düzenim devam ederken üniversite bitiyor bir taraftan seviyorum :34:

Prensesperi, tercihini atamaya göre verme şekerim çünkü lisanstan mezun olduğun için sonradan aldığın önlisans diploman hiçbir işine yaramaz kpssde.
Lisanstan mezun olan bir daha önlisans olarak giremiyor
Eğer atamalara göre bölüm seçeceksen lisans oku canım:34:
+ kpss de yaş sınırı kalktı

doğru söylüyorsun canım ben onu nasıl atladım :17: peki hangi bölüm seçmeli nasıl karar vermeli?

dün gümrüğün memur ilanını gördüm.1984 ve sonrası doğumlu diyor :44: kafam karıştı:44:

teşekkürler canım :16::16: ama örgün öğretim düşünmüyorum.açıköğretim tam benlik.normal düzenim devam ederken üniversite bitiyor bir taraftan seviyorum :34:

doğru söylüyorsun canım ben onu nasıl atladım :17: peki hangi bölüm seçmeli nasıl karar vermeli?

dün gümrüğün memur ilanını gördüm.1984 ve sonrası doğumlu diyor :44: kafam karıştı:44:

canım gümrük merkezi yerleştirmeyle alım yapmıyor yani kpss tercih kılavuzunda gümrük yok o açıktan kendisi alıyor.Kpss atama kılavuzuna göre tercih yaparsan ozaman o yerleştirmelerde yaş şartı yok istersen 40 yaşında ol girebiliyorsun...

Dışarıdan alımlarda kurumların kendilerine göre şartları oluyor. Merkezi atamada yok.
Eğer lisans okuyacaksan sana ya sosyoloji derim yada gönlünde yatan kamu yönetimini...

Dışarıdan alımlarda kurumların kendilerine göre şartları oluyor. Merkezi atamada yok.
Eğer lisans okuyacaksan sana ya sosyoloji derim yada gönlünde yatan kamu yönetimini...

Back